kagome19 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Toffi to kotek w wieku 4,5 roku. Został znaleziony na jednym z ogródków działkowych... W sumie nie ma co pisać- wystarczą zdjęcia... Choć na zdjęciach wygląda to pięknie... Łudziłyśmy się, że są tam może jeszcze oczy... Że jest choć jedno... Ale oczodoły są całkowicie puste. :-( Dziś kocurek dostał zastrzyk i receptę do wykupienia. If Będzie musiała dwa razy dziennie przemywać oczodoły płynem bakteriobójczym i smarować maścią, którą musi wykupić w aptece. Jak oczodoły się zagoją trzeba będzie je zaszyć i przy okazji wykastrować Toffiego... Oczywiście wszystko to kosztuje... Kotek jeszcze nie został odrobaczony, odpchlony... Trzeba go będzie też zaszczepić... Może ktoś pomoże biednemu Toffiemu? Dane do przelewu oraz nr konta będę podawać na PW Kontakt: [email protected] 660 036 183 Quote
korek221 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Boże...biedactwo:(:(:( Podnoszę Tofisia wyyyysoko Quote
kagome19 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 No niestety biedactwo :-( ale naszczęście jest wmiarę zdrowy, ładne ząbki i nawet ładna sierść. Niestety gojenie oczodołów pewnie potrwa długo :shake: Quote
Magolek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 O Boże... brak mi słów i gula w gardle. Zapisuję wątek. Jak tylko będę miała, to chociaż parę groszy wyślę. Toffi, trzymaj się koteczku. Quote
EVA2406 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Brak mi słów :placz::placz::placz: Dajcie nr konta Quote
sylwija Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 :( to wynik choroby? teraz nie pomogę finansowo - postaram się w lutym coś przelać na biedactwo.. Quote
kagome19 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 EVA2406, konto w pierwszym poscie^^ Niestety, to wynik choroby. Gdyby ktos predzej zareagowal to pewnie uratowaloby sie oczka. Niestety, zbyt pozno ktos zauwazyl kocie nieszczescie :( Quote
EVA2406 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 kagome19 napisał(a):EVA2406, konto w pierwszym poscie^^ Niestety, to wynik choroby. Gdyby ktos predzej zareagowal to pewnie uratowaloby sie oczka. Niestety, zbyt pozno ktos zauwazyl kocie nieszczescie :( Dziękuję za info. Zrobię przelew. Niestety, nie będzie tego dużo :( To tak jak z moim Kacperkiem. Tylko on miał trochę więcej szczęścia i na jedno oczko widzi normalnie a drugie jest częściowo uszkodzone. Na szczęście na drodze Kacperka stanęła Margo i rozpoczęłyśmy walkę o życie tego biedaka. Nikt nie wierzył, że mu się uda, ale na szczęście się udało. Quote
kagome19 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 To na jedno oczko widzi? Mial szczescie^^ niestety, wiekszosc ludzi (tzw. taborety) nie obchodzi los zwierzat. Ale jak to mowi madre powiedzenie "Lepiej pozno niz wcale" :) Quote
truskawa144 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Cioteczko kagome19 wywal te dane z pierwszego postu i podawaj na PW bo ktoś "życzliwy" podkabluje i będą kłopoty, już były takie sytuacje na dogo. Zbierać publicznie mogą tylko instytucje za odpowiednią zgodą. My musimy manewrować PW. Tak samo na miau. Quote
EVA2406 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 truskawa144 napisał(a):Cioteczko kagome19 wywal te dane z pierwszego postu i podawaj na PW bo ktoś "życzliwy" podkabluje i będą kłopoty, już były takie sytuacje na dogo. Zbierać publicznie mogą tylko instytucje za odpowiednią zgodą. My musimy manewrować PW. Tak samo na miau. To prawda, niestety :( Quote
kagome19 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Przepraszam, nie wiedzialam. Zaraz poprawie. Wiem, ze na miau nie kabluja. A nieoficjalne stowarzyszenia tez musza przez pw? Quote
AniaGucio Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Zobaczę co da się zrobić... na razie zapisuję. Kotek jest prześliczny... Quote
truskawa144 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 kagome19 napisał(a):Przepraszam, nie wiedzialam. Zaraz poprawie. Wiem, ze na miau nie kabluja. A nieoficjalne stowarzyszenia tez musza przez pw? No jeszcze nie zakablowali ale tu kiedyś też jeszcze nie kablowali ale już kablują wiec bym była ostrożna bo potem większa afera i problemy niż co warte. Wszystko co nie jest oficjalne powinno iść przez PW bo tylko organizacje mogą oficjalnie zbierać pieniądze na swoje cele statutowe. W takich miejscach jak FB czy NK tez bym nie podawała bo tak to dopiero może wejść kto chce, tutaj to przynajmniej z założenia są miłośnicy zwierząt. Quote
kagome19 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 miłośnicy zwierząt i kablują :shake: Quote
AniaGucio Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 kagome19 napisał(a):miłośnicy zwierząt i kablują :shake: Ostatnio dziwne rzeczy się tu dzieją... :( Quote
kagome19 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 aniagucio, pewnie pseudo-miłośnicy albo fanatycy :shake: Quote
MartynaP Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 dzieki za zaproszenie ale tylko duchowo moge byc i wspierac :( Quote
kagome19 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Wsparcie duchowe też jest bardzo ważne :) Quote
Iv_ Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Biedna kocinka :shake: żal patrzeć :-( U kogo ta bida jest? Quote
kagome19 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Kiciu jest u kolezanki ktora prowadzi Malborskí Dom Pomocy Kotom. Dowiedzialam sie ze jedno oczko goi sie troche szybciej od drugiego. I kotek powolutku daje sie miziac^^ Quote
Szarotka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Wyglada strasznie :(:( Postaram sie cos wplacic, ale mam prosbe do osob z watku, zeby zaglosowaly na Szczecinek: http://www.dogomania.pl/threads/199771-KRAKVET-wybieramy-kandydata-na-stycze%C5%84!?p=16072598#post16072598 Quote
kagome19 Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Ciocie, przed wami wczorajszy dziennik z życia Toffisia :) O tak biegnę, żeby się pomiziać! Tak, tak, no miziaj! Nie chcesz miziać? To nie! A może jednak? No weź... Nie, to nie! Idę się pobawić! Hmmm! Co tak pięknie smierdka? Ach, to mamina skarpetka! Trzeba ją z kosza wyciągnąć! Świetna zabawa! Po co mnie wołasz? Przecież nie chcesz mnie miziać! Ależ ta matka niezdecydowana,ot co! Mam ją w nosie, idę się umyć. To by było na tyle. papa cioteczki! Quote
pola53 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Jezu, czemu nie jestem bogata? Ale jednorazowo wspomogę Toffiego 20 zł, potem zobaczymy. Mam już ze 250 zł stałych deklaracji :(. Proszę o nr konta na PW Quote
Recommended Posts