Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale dzisiaj mieliśmy przygodę :(
Nero od samego rana był jakiś nie swój, jak wrócił z dworu nie chciał jeść (mimo że dostał mokre co zjada w oka mgnieniu). Później zaczęły się wymioty z tym że Nero wymiotował pianą... Dobra, coś mu zaszkodziło, przejdzie...
Wymiotował kilka razy (dalej pianą), miał smutne oczka, widać że mu coś dolega. Więc dzwonimy do weta i 15 minut później byliśmy w lecznicy. Dostał 3 zastrzyki.
Wet mówił że musiał coś zjeść ew. wirusówka. Miał mierzoną temperaturę i ma w normie. Pojawiła się też biegunka...
Dostał do jedzenia Royal Gastro.
Jutro mamy się znów pojawić u weterynarza...

Posted

Byliśmy u weta.
Zmierzył temperature i mówił że qpa musiała być z krwią bo była ciemna (na termometrze zostało :x). Dostał jeszcze zastrzyki i antybiotyki które mamy podawać przez 5 dni.
Uff, dziś jest już dużo lepiej :)

Posted

Dzisiaj trochę poćwiczyłam z Nerkiem same skoki :P
Miałam jechać z nim na wybieg ale w końcu nie miałam czasu :roll:

Nasz pierwszy ,,ambitny" układ był mniej więcej taki (nie mam talentu do rysowania w paincie :lol: )

W sumie to mu ładnie wychodziło, na początku trochę się pogubił ale później zaczaił że trzeba zrobić ,,zawrotkę" :lol:

Drugi natomiast był trudniejszy, jeszcze mamy z tym problemy.
Powód?

Najgorszy jest zakręt. Raz skacze w jedną, zaraz musi w drugą i po prostu jeszcze nie wyrabiamy się na zakrętach :P
Jak biegliśmy ,,od góry obrazka" było ok, z dołu już gorzej.

Ale i tak jestem z niego dumna bo na dworze ładnie za przysmaka biegał :)
Jutro powtórka z inną kombinacją :)