Jump to content
Dogomania

Startujemy. Galeria Ikuśki - setera szkockiego (gordona)

Recommended Posts

Posted

Patkant napisał(a):
No, no, no Vectra - nie mów, że Ty swoich psiaków nie szorujesz ;) ;) (szlaufem na dodatek :D)

tylko szlaufem :p :p :p do wanny nigdy psów nie wsadzam :evil_lol:

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patkant napisał(a):
Ja też się musiałam starać żeby ją wykąpać ;) - nawet sobie nie wyobrażasz jak ciężko ją było zaciągnąć do łazienki, nie mówiąc już o wsadzeniu pod prysznic i późniejszym przetrzymywaniu jej tam ;) (ostatecznie dla ułatwienia mi 'sprzatania psiaka' wlazłam z nią pod prysznic ;) )

hehehe chciałabym to zobaczyć...... bo moja baba lubi się kąpać i sama włazi do wanny. ubi se nawet w niej poleżec dla ochłody.

Posted

[quote name='Vectra'] Gdzie nowe foty hę :mad: :mad:

"speszjal for ju"

(narazie więcej fotek brak :shake: - było ich jeszcze kilka ale się "same" :mad: usunęły)

Posted

[quote name='Patkant']"speszjal for ju"

(narazie więcej fotek brak :shake: - było ich jeszcze kilka ale się "same" :mad: usunęły)
Skąd ja znam to foto... :>

A widzicie tę ślinkę na pyszczku Ikusi? Biedny pies żebrał u pinczerki_i_Gizmo kawałek loda... ;)

Patka, gdyby co to mam jeszcze foty na swoim aparacie. :D Pozwolisz , że wkleję to z niekonwencjonalnym wyprowadzaniem psa na spacer? :) :) :)

Posted

Bonsai pewnie, że wklejaj ;) możesz przy okazji conieco opisać aby było wiadomo o co chodzi :D

Taka ładna dziewczyna.... a taka brzydka kolczatka

No brzydka, brzydka :mad: ale co zrobić skoro na normalnych obrozach nie potrafi chodzić a wręcz je urywa... :mad::mad:

Posted

Nigdy bym nie przypuszczała, że będę dodawać foty do cudzej galerii, a co więcej , opisywać je. :) Ale toż to ciekawe doświadczenie jest. :)

Na dobry początek przedstawiam Wam niekonwencjonalne wyprowadzanie psa na spacer. (kliknij na obrazek)

Cała szcztuczka polega na tym, że pies biegnie obok/przed/za samochodem, a reszta siedzi wygodnie w aucie. :)

Piesek ma okazje złapać też kilka much na jęzor-przylepe.

A tak wygląda Ikuśka po przebiegnięciu kilku kilometrów z prędkością 40km/h.

P.S. Ja byłam tylko nadwornym fotografem, wszelkie pytania, sugestie czy żale proszę zgłaszać do Patkant. :) ;)

P.S.II. Ah, i ku przestrodze: Ikusia lubi rozdawać całusy. Jak zobaczycie tego psa, a nie macie ochoty na zmazywanie przez mokry psi język makijażunakładanego przez dobre 20 min, bierzcie nogi za pas i uciekajcie gdzie popadnie. :)
P.S.III. A tak na serio - Ika to najwspanialszy gordon!

Posted

heheheh widziałam kiedyś u mnie na polnych drogach taki spacer.Początkowo myśłałam , że pies(był to seter szkocki) uciekł właścicielowi i że gonia go samochodem. Ale po dłuższej obserwacji stwierdziłam, że.... to spacer bo pies trzymał się samochodu. Fajne:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ja się spotkałam z tym po raz pierwszy, pewnie dlatego było to dla mnie takim zaskoczeniem. Nawiasem mówiąc, nie wyobrażam sobie swojego psa na miejscu Iki. Moja Kama by się zapłakała. :)

Posted

Mój Kano biegał za autem :p:p jak nie chciał dobrowolnie wrócić do mnie kiedys tam to niewiele myląć wskoczyłam za kierownice i odjechałam :evil_lol::evil_lol:
nagle zobaczyłże to już nie żarty i biegł jak szalony ;) od tamtej pory słucha się zawsze ,a szczególnie jak widzi że kieruje się w strone samochodu.Najczęściej jest przedemną przy drzwiach :diabloti:

PS byliśmy na zadupiu i pies wolał biegać niż wracać do mnie ;)

Posted

Nie ma mnie jeden dzień a tu tyle nowych postów... :eek2::eek2:

:painting: :painting:

No tak. Juz od chyba 2 lat jeśli nie mamy czasu isc z psiakiem na spacer to z tatą jedziemy na "drogę bez aut" - gdzie b. mało samochodów jeździ. Ike wypuszcza się z auta i ona odrazu wie po co tam przyjechalła. :D Biegnie pierwsza przed autem - jakby je prowadziła :razz:

Sprawdzając z tata okazalo sie ze przez pierwsze 10 minut Ika biegnie z prędkościa 40km/h lecz pozniej zwalnia tak do 35km/h :diabloti::diabloti::diabloti:

Spacerek dobry - Ikusia wymęczona, wybiegana i baaaaaardzzoooo szczęśliwa :) Ona po prostu kocha dużo biegać... oczywiscie zawsze stajemy na chwile na polanie (dalej już nie ma drogi), gdzie Ikuśka się załatwia, obwącha wszystko co w trawie piszczy i oczywiscie droge powrotną (az do wyjazdu na drogę bardziej ruchliwą) psiak biegnie obok (bo już nie ma siły biec przed) autem. :mad:;);)

Ogolnie spacerek jest bardzo ciekawy - zadaniem Iki jest pilnować się auta (najwieksze dylematy ma zawsze w momencie gdy w polowie drogi jest mozliwosc skręcenia w lewo i dojechania pozniej do restauracji/baru). Wtedy zdezorientowana zwalnia i kątem oka obserwuje (zeby nie wyszło na jaw ze nie wie w ktorą strone biec) gdzie jedziemy :p:p :evil_lol::evil_lol:

BeaC - no cóż :) widzę, że nie tylko my 'wymyślilismy' nowoczesny i b.szybki sposob na wyprowadzanie psa :diabloti::diabloti::cool3::cool3:

PS żeby nie było to tłumacze ze Ika na taki spacerek chodzi góra 2 razy w tyg. :) - w reszte dni chodzimy na normalne i znane wszytskim długie spacery nad rzekę, do parku - etc. :mad::mad:

Pozdrawiam, ściaskam i całuję :modla:

Phi... wcale się nie rozpisałam ;)

Posted

[quote name='"Bonsai"'] A widzicie tę ślinkę na pyszczku Ikusi? Biedny pies żebrał u pinczerki_i_Gizmo kawałek loda... ;-)
Żebrał? ŻEBRAŁ?! Ona się o tego loda dopominała w taki sposób, że słyszał ją cały Nowy Targ :evil_lol:

A fotki świetne, jak ja zobaczyłam Ike biegnącą przed samochodem to myślałam, że padnę ;)

Ten psiak jest wyjątkowy!

A to gordon w pełnej okazałości(zdjęcia robione przezemnie na dworcu pks, bo Patkant z Iką przyszły mnie pożegnać ;) )

Posted

No właśnie przed chwilką byłam ale mi się dogo zacięło i się wszystko wyłączyło :roll: zaraz wejdę - tylko zjem zapiekanke (tj. wsadzę ją do piekarnika i później zjem :multi::razz::razz:)

No ba. Myslalam, ze mnie przewróci z tej radosci :evil_lol: