Ammounie Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 józwa napisał(a):wplacilam 50zl i rozeslalam tresc z fb do znajomych trzymam kciuki za maluchy!! :) wklejcie tez koniecznie link do fb jak bedzie wydarzenie dla pozostalych szczeniakow Józwa, dziękujemy! Ponawiam prośbę o wydarzenie dla Barego, Gabi i Zojki. Kto mógłby pomóc? Quote
Ammounie Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 [quote name='anita_happy']małe białe ma biegunkę z krwią . cho le ra! a dzis wyjeżdza Trzymamy kciuki za małą i pozostałe szczeniaki. Quote
Ammounie Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 AnnaA napisał(a):Frida natomiast dużo lepiej. Była q..pa, miejscami czarna od węgla ale foremna. Może niezbyt zwięzła, ale dała się na łopatkę pozbierac. Mała bawi się z Tarą, skacze. Troszeczkę rano pokasływała więc dałam jej jeszcze rutinoscorbin ale węgłem i smectą już nie będę jej męczyc. Bardzo ładnie je. Będzie dobrze! Trzymamy kciuki za Fridę! Quote
Ammounie Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Lizard, co to za piesek w Twoim avatarze? Bardzo podobna do Zojki! Quote
lizard Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Frida ok :) ze schronu zabrałam ją skrajnie wychudzoną... po prostu potrzebuje teraz czasu, żeby dojść do siebie :)) AnnaA u której jest malutka bardzo o nią dba jak widać więc jestem wdzięczna i spokojna o chudzinkę... podobno zjada ryż razem z garnkiem :) myślę, że temat Fridy można tu na razie zamknąć bo poza wczorajszym objawem, który bardzo mnie zaniepokoił nic innego nie wskazuje na parwo. Chyba, że ktoś będzie chciał czasem wiedzieć co u niej słychać - można pytać śmiało :) Quote
lizard Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 [quote name='Ammounie']Lizard, co to za piesek w Twoim avatarze? Bardzo podobna do Zojki! to właśnie Frida :) i tu: Quote
Ammounie Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Wczoraj zrobiliśmy 2 podejście do odrobaczania Zojki i wyszło z niej bardzo dużo ogromnych robaków. Dziś odrobaczaliśmy się drugi dzień. Zoja dobrze to znosi. Nic dziwnego że była taka osłabiona z taką ilością robali w jelitach! I wreszcie przytyła: waży 2,600kg, Gabi natomiast 4kg a Bary 3,400kg. Po dzisiejszych wydatkach na odrobaczanie rachunek w lecznicy wynosi 2045zł a koszty utrzymania 408,67zł. Co po wpłatach: 150 Allegro cegiełkowe Kinga 100 Człek z Molosów 238,5 Zbiorowa wpłata od Kingi 188,79 spadek po Metro 300 uzbierane przeze mnie dla Maluchów 317 spadek po Frani Daje kwotę 1159,38zł której potrzebujemy. Bardzo prosimy o wsparcie! Quote
anita_happy Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 mała białaska już wyszła ze schroniska przyjechała pani wet i dała jeszcze zastrzyki jej rodzeństwu kupiliśmy 10 kilo karmy suchej i to będa dostawać i mała pojechała z nami na pierwszą swoją wycieczkę nad rzeczkę w drodze był spawik - wybaczam bo to lokomocyjny koopa jak mała popiła i pojadła była o niebo lepsza niz wczoraj - plastelina z odrobiną krwi na końcu wypróznienia mała dostaje nifuroksazyd Licze na to - ze na tym sie skonczy a to nasze CUDO - po godzinie w naszym i psim towarzystwie ożywiła się...chodziła na smyczy..skakała więcej http://www.dogomania.pl/threads/208535-ma%C5%82e-BIA%C5%81E-CUDO-5-mc-pojedzie-z-zagor%C5%BConego-parwo-schroniska-do-hotelu-trzeba-ratowa%C4%87?p=16971897#post16971897 mała dzis zamieszkała w hoteliku u Donki nifuroksazyd będzie dostawac dalej hotelik to 380 zł i trzymamy kciuki za zdrowie!!! Quote
wiking042 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Ammounie napisał(a):(...) Bardzo prosimy o wsparcie! Trzymam kciuki za pieski i Waszą wytrwałość w tym, co dla nich robicie. Nie mogę znaleźć nr konta, a chcę wpłacić grosik. Poproszę o info na pw. :Rose: Quote
Ammounie Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 wiking042 napisał(a):Trzymam kciuki za pieski i Waszą wytrwałość w tym, co dla nich robicie. Nie mogę znaleźć nr konta, a chcę wpłacić grosik. Poproszę o info na pw. :Rose: Dziękujemy! Te ostatnie 4 tygodnie nie były łatwe, ale świadomość że ratujemy życie dodaje sił. Jeśli chcesz wpłacić pieniądze na leczenie Zojki, Barego i Gabi to podaję numer konta: [FONT=Tahoma]Numer konta: Aleksandra Jastrzebska 50 1020 55581111 1784 9280 0083[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Jeśli na Moloski które są u Sylwii to odezwij się do niej, ja nie mam jej numeru konta. [/FONT] Quote
Ammounie Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Cieszę się że Białasek już bezpieczny w hoteliku :-) Quote
Ammounie Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Stworzyłam wydarzenie dla Zojki, Barego i Gabi. Proszę zaproście znajomych! http://www.facebook.com/event.php?eid=151656791571929 Quote
marakota Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 z aukcji allegrowych fantów dostałam wpłaty - poszło już do Marerki 71 zeta mała errata dogomaniaczka DYL wylicytowała książki za 13,5 ale przekazała 55 zeta :)!!!!!!!!! zaraz różnicę przelewam do marerki! Dziękujemy! Quote
wiking042 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Przelałem 50zł. Trzymam kciuki za szczeniaczki!:thumbs: Quote
anita_happy Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 u nas koopa budyniowa i malussio krwawego śluzu... bedzie brała przez pare dni nifuroksazyd mała skacze i SZCZEKA!!!jest czujna jak nikt w okolicy do odrobaczenia kolejnego będzie izolowana śpi na poduszkach w kojczyku..nie bardzo jej sie to podobało..ale to dla jej bezpieczeństwa na razie..jak sie zapozna z resztą to będą roszady :) kochane psie dziecko i juz 2 chetnych na adopcje...ale jednego juz odwaliliśmy - bo chart potrzebuje wolnosci, a nie blokowiska w Wawie ..wr Quote
anita_happy Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Ammounie']Stworzyłam wydarzenie dla Zojki, Barego i Gabi. Proszę zaproście znajomych! http://www.facebook.com/event.php?eid=151656791571929 WYRZUĆ NUMER KONTA bo Ci event wywalą...nie wolno na fb zbierac pieniedzy na priv konta podaj po prostu telefon i emila do siebie... Quote
lizard Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 anita_happy napisał(a):WYRZUĆ NUMER KONTA bo Ci event wywalą...nie wolno na fb zbierac pieniedzy na priv konta podaj po prostu telefon i emila do siebie... Nie wywalą :) musiałby ktoś zgłosić naruszenie zasad... i dokładnie to uzasadnić :) ja kiedyś zgłaszałam osobę podszywającą się pode mnie i do dziś profil istnieje - ekipa FB nie brudzi sobie rąk robieniem porządku na eventach ;) Raz jeszcze powodzenia i zdrówka dla tej trójcy! Quote
Ammounie Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 anita_happy napisał(a):WYRZUĆ NUMER KONTA bo Ci event wywalą...nie wolno na fb zbierac pieniedzy na priv konta podaj po prostu telefon i emila do siebie... Dzięki za podpowiedź! Quote
Ammounie Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 wiking042 napisał(a):Przelałem 50zł. Trzymam kciuki za szczeniaczki!:thumbs: Bardzo dziękujemy! Quote
Ammounie Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 lizard napisał(a): Raz jeszcze powodzenia i zdrówka dla tej trójcy! Dzięki Lizard! Quote
emilia2280 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Tripti, pisz co udalo siézalatwic w Czechach, bo umieram z ciekawosci, czy sié udalo i ile kupic. Quote
tripti Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 emilia2280 napisał(a):Tripti, pisz co udalo siézalatwic w Czechach, bo umieram z ciekawosci, czy sié udalo i ile kupic. Emilia nie ma :( wetka z drugiej lecznicy w Libercu była na tyle uprzejma, że sprawdziła u znajomych wetów i w hurtowni - nie ma na stanie w tym rejonie. Quote
estrojek Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Może jakieś cegiełkowe Allegro ktoś by zrobił? Tak jest najłatwiej.Wczoraj cegiełki szły jak woda na sunię z jaskrą zobaczcie same http://allegro.pl/mlodziutka-sunia-z-jaskr-pomoz-usmierzyc-jej-bol-i1640710581.html Młodziutka sunia z jaskr - pomóż uśmierzyć jej ból allegro.plAllegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj! Quote
emilia2280 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 zacytujé sié z drugiego wátku: "a tak w ogóle, to mozna by zorganizowac taki transport i podzieli koszty miedzy kupujácych. Wy chcecie, ja chcé i Stow. Sandomierskie. Wszyscy w wiékszych ilosciach rozumiem, bo nie po 1 fiolce. Ale jak juz by ktos jechal to mozna zebrac zamówienia i po 1 fiolce, grunt ze np. 3 glównych kupujácych podzieliloby koszta miédzy siebie, albo nawet proporcjonalnie mozna od ilosci fiolek policzyc ;ppp " inaczej to zostaje Wam wet w Milanówku. Quote
kasiek. Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 tripti napisał(a):Emilia nie ma :( wetka z drugiej lecznicy w Libercu była na tyle uprzejma, że sprawdziła u znajomych wetów i w hurtowni - nie ma na stanie w tym rejonie. Kraje gdzie jest dostępna surowica na parwo Czechy ,Słowacja ,Francja ,Niemcy ,ale namiarów w tej chwili nie mam:shake: Quote
Recommended Posts