Jump to content
Dogomania

GALERIA SAMOGRAJA czyli OGARY POLSKIE i reszta ferajny!!! TATA[*] str. 28

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Hej!!!
W piątek rano Krzysiek będzie miał operację - usuną mu część płata skroniowego z guzem, ale jest szansa, że uda sie go usunąć w całości (guza) nie naruszając zanadto funkcji mózgu.
Potem oczekiwanie na badanie hist.-pat. na razie mamy podejrzenie o glejaka anaplastcznego WHOIII ( tak bym chciała, żeby to było o stopień niższe - np. skąpodrzewiak, albo łagodny gwiaździak - wtedy można dłużej z tym pożyć, a jeśli byłby to glejak wielopostaciowy - to kanał........może parę miesięcy, może rok , ale...... i tak wiem, że cuda się zdarzają i dlaczego nie miałyby się nam zdarzyć!!!!
TRZYMAJCIE KCIUKASY W PIĄTEK, OBY OPERACJA PRZEBIEGŁA BEZ POWIKŁAŃ, OBYM MOGŁA JUŻ W PIĄTEK ZAMIENIĆ CHOĆBY JEDNO SŁOWO Z KRZYŚKIEM!!!

Posted

Dziękuję za kciukasy, baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo pomogły!!!!:loveu::loveu::loveu:
Operacja przebiegła bez komplikacji, nie zostały uszkodzone Ż A D N E!!!!! funkcje (jedynie do ucha środkowego albo wewnętrznego dostały się 2 krople krwi, które powodują lekki niedosłuch - przejściowy).
Lekarze operujący mają nadzieję, że usunęli wszystko, guz miał lekko różowy kolor i łatwo było go oddzielić od gleju -komórek nerwowych - z kilkumilimetrowym marginesem.
Ale pewni powodzenia w 100% będziemy dopiero po rezonansie kontrolnym.... no i teraz najgorsze: OCZEKIWANIE NA WYNIKI HISTOPATOLOGOCZNE!!!
Tak bym chciała, żeby się podejrzenia nie potwierdziły!!!!:modla::modla::modla:

Posted

Wyników nie ma, chyba zadzwonie tam dopiero w piatek - bo nie mam ochoty ciagle słyszeć, że jeszcze nie ma - za duże emocje.
Dziś trafiłam na fragment wywiadu Prof Majchrzaka ze szpitala nr 5 w Sosnowcu (oni pobierali nauki w Katowicach- Ligocie):

Czy można w miarę precyzyjnie określić długość życia chorego po operacji guza mózgu?
W przypadku guzów łagodnych, w znakomitej większości, sięgającej w zależności od typu nowotworu od 80 do 100 proc., chorzy w pełni wracają do zdrowia. Nowotwory złośliwe, głównie pochodzenia glejowego (a taki na bank ma Krzysiek), podzielone są według stopnia zezłośliwienia na cztery grupy. W dwóch pierwszych leczenie doprowadza do wydłużenia życia od kilku do kilkunastu lat, a bywa, że i kilkudziesięciu lat ( gdyby się prognozy nie sprawdziły i wyszedłby ten niższy stopień, byłoby extra). Natomiast w grupie trzeciej (tę wpisali Krzyśkowi w wyniku analizy stosunku metabolitów, po spektrorezonansie) i czwartej, pomimo olbrzymich osiągnięć w neurochirurgii i onkologii w ostatnich latach, nadal poważnym problemem jest utrzymanie pacjenta przy życiu przez dwa lata. Są to bowiem tak skrajnie złośliwe nowotwory, jak np. gąbczak wielopostaciowy, czy gwiaździak anaplastyczny (ten niby ma Krzysiek), że pomimo chirurgicznej resekcji i napromieniowania, następują bardzo szybkie ich nawroty, prowadzące w krótkim czasie do śmierci.

NO I JAK TU BYĆ SPOKOJNYM?????:-(:-(:-(

Posted

ANIU :glaszcze:..........wiem jak trudno zachować spokój w takiej chwili ...i nie moge powiedzieć nie martw się będzie ok....powiem tylko ...cokolwiek się wydarzy ...obyście byli ze sobą jak najdłużej ...:calus:

Posted

Alu, dzięki, że jeszcze tu zaglądasz, dziekuję wszystkim, którzy pamiętają jeszcze SAMOGRAJKĘ:loveu:
NADAL CZEKAMY NA WYNIKI!!!!!
STRESSSSSSSSSSSSSSSS PRZEOKROPNY!!!!
Mam problemy ze snem, straszne myśli mi krążą po głowie, momentami mam wrażenie, że OSZALEJĘ!!!!

Posted

samograj napisał(a):
Alu, dzięki, że jeszcze tu zaglądasz, dziekuję wszystkim, którzy pamiętają jeszcze SAMOGRAJKĘ:loveu:
NADAL CZEKAMY NA WYNIKI!!!!!
STRESSSSSSSSSSSSSSSS PRZEOKROPNY!!!!
Mam problemy ze snem, straszne myśli mi krążą po głowie, momentami mam wrażenie, że OSZALEJĘ!!!!

Aniu ....cały czas myślę ....zagladam czekając na wiadomości od ciebie ....oby jak naj...optymistyczne :kciuki:
:calus: