Ingrid44 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Jak to milo ze mlodzi tez chca pomagac zwierzetom. Quote
__Lara Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Ingrid44 napisał(a):Jak to milo ze mlodzi tez chca pomagac zwierzetom. Dokładnie, takich to coraz częściej ze świecą szukać. Quote
dangos19 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Jestem u Pimpusia i cieszę się że jest ktoś kto chce się intensywnie zająć Pimpolem, może coś z tego wyniknie. Quote
Mysia_ Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='DIF']Wczoraj zadzwoniło do mnie strasznie sympatyczne, 14-letnie dziewczątko z Zabrza! Wypytało o Pimpka, poprosiło o "wiedzę" na jego temat. Bo chce z koleżanką coś dla tego psiaka zrobić! Poogłaszać, porobić plakaty, pokazać znajomym psa w potrzebie! Nooo, byłam pod wrażeniem kreatywności i empatii! Obiecałam, że wieczorem dostanie komplet wiedzy którą posiadam czyli info, albumik do zdjęć, link do dogo i filmiki. Niestety jeden z hotelowych psów bardzo zaniemógł na zdrowiu i w związku z tym latałam jak wściekła do wetów no i nie wysłałam obiecanych materiałów. Dzisiaj sms-kiem otrzymałam "tupnięcie nóżką" i przypomnienie o obietnicy! Wysłałam wszystko na biegu a dziewczynie bardzo gratuluję determinacji i walki o "swoje"!!! Nie każdy stary tak potrafi a co dopiero nastoletnie dziewczę! Obietnica była? No była .. i trza dotrzymać! Brawa dla "nieletniej" a już tak dorosłej...!!! to pewnie jedna z dziewczyn na wydarzeniu Pimpusia :) Super, że tak działają :) zapraszam wszystkich, których jeszcze u Pimpusia nie było: http://www.facebook.com/events/511242792222864/ Olalolaa czy dotarł może przelew od Pani Joanny? Obiecałam, że dam znać jak dojdzie :) Quote
olalolaa Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Wszystko jest na bieząco w 3 poście, zdaje się że dotarł. Quote
Mysia_ Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 olalolaa napisał(a):Wszystko jest na bieząco w 3 poście, zdaje się że dotarł. dzięki, ostatnio nie mogłam znaleźć, a dzisiaj nie spojrzałam :oops: Olu, kiedy płacisz za hotelik Pimpusia? Rozumiem, że sporo nam brakuje na opłacenie kolejnego miesiąca? Quote
olalolaa Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Tyle co zapłaciłam za sierpień bo płacimy zawsze na koniec miesiąca. Jakieś wpłaty na pewno będą bo sa w każdym miesiącu, sądzę że wystarczy na kolejny miesiąc, gorzej z karmą jak się skończy. Quote
dangos19 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Jestem u Pimpusia, w poniedziałek wysyłam swoją deklarację. Quote
__Lara Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Wejdźcie proszę - sunia w DT, potrzebuje specjalistycznej karmy, a nie ma za co jej kupić :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/226177-Przera%C5%BCona-Lara-wyrzucona-przed-marketem-prosi-o-dom! Quote
Mysia_ Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Dziewczynki, o których pisała DIF odwaliły na prawdę kawał dobrej roboty, widziałam nawet ogłoszonko o Pimpusiu powieszone na jednym z zabrzańskich osiedli :) olalolaa napisał(a):Tyle co zapłaciłam za sierpień bo płacimy zawsze na koniec miesiąca. Jakieś wpłaty na pewno będą bo sa w każdym miesiącu, sądzę że wystarczy na kolejny miesiąc, gorzej z karmą jak się skończy. jak będzie potrzebna karma to nie kupuj jej z tych pieniążków, raz na jakiś czas schronisko może kupić karmę dla naszych hotelowiczy :) już kiedyś tutaj to pisałam, jest to nadal aktualne :) Quote
dangos19 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Myzianko dla Pimpusia doszła moja wpłata? Quote
Hotel KADIF Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Mysia_ napisał(a): jak będzie potrzebna karma to nie kupuj jej z tych pieniążków, raz na jakiś czas schronisko może kupić karmę dla naszych hotelowiczy :) już kiedyś tutaj to pisałam, jest to nadal aktualne :) Mysiu kochana! Dobrze się składa, bo Pimpkowi powoli kończy się karma i trzeba by zamówić jakąś. Ponieważ Pimpek ma bardzo dużo zdjęć, zresztą jak wszystkie "moje" psiaki, przez jakiś czas nie będę ich wstawiać, bo mam już wszystkie fotograficzne wspomagacze zatkane na maksa! :( Co prawda można przesyłać zdjęcia bez rejestracji np. na fotosik, ale strasznie długo z tym się schodzi. Na razie będę leciała filmikami. ;) Ten jest zbiorczy, ale Pimpek jest na nim widoczny;) http://www.youtube.com/watch?v=Rh5WUzKYjJQ Quote
Mysia_ Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 dajcie tylko znać jaka karma i jaki adres wysyłki :) Quote
dangos19 Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Witam Pimpusia. Fajnie się ogląda szczęśliwe psiaczki, Pimpuś jak młodziak wśród pozostałych, super. Quote
Mysia_ Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 proszę dajcie mi znać co z ta karmą :) Quote
olalolaa Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Mysia nie da się wysłac wiadomości do Ciebie, Pimpek jadł brit care, ariona, wazne zeby light albo dla seniorow. Quote
Mysia_ Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 olalolaa napisał(a):Mysia nie da się wysłac wiadomości do Ciebie, Pimpek jadł brit care, ariona, wazne zeby light albo dla seniorow. zamówimy arion dla seniorów & light :) mam nadzieję, że taki może być... Quote
olalolaa Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Chyba właśnie taki miał ostatnio. a adres masz? Quote
Mysia_ Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 olalolaa napisał(a):Chyba właśnie taki miał ostatnio. a adres masz? tak, już znalazłam :) Quote
Mysia_ Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Pimpuś ma zamówioną karmę 2 x 15 kg, powinna być najpóźniej w czwartek :) Quote
__Lara Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Zapraszam na bazarek, którego dochód przeznaczony jest na spłatę długów psitulaków w hotelach: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232141-Kolczykowe-szale%C5%84stwo!-Na-zabrza%C5%84skie-psitulaki!-Do-28-09-12-godz-20-00?p=19655463#post19655463 Quote
olalolaa Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Mysia_ napisał(a):Pimpuś ma zamówioną karmę 2 x 15 kg, powinna być najpóźniej w czwartek :) super, będzie miał na dłuuugo :) Quote
__Lara Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Zapraszam na bazarek, którego dochód przeznaczony jest na spłatę długów psitulaków w hotelach: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232141-Kolczykowe-szale%C5%84stwo!-Na-zabrza%C5%84skie-psitulaki!-Do-28-09-12-godz-20-00?p=19655463#post19655463 Quote
Hotel KADIF Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Kochane, wpadam na chwilkę jak zawsze ostatnio.... :( Mysia_ napisał(a):zamówimy arion dla seniorów & light mam nadzieję, że taki może być... Pimpek teraz jadł brita light, ale tak jak pisze olalolaa, jeśli dobrze pamiętam jadł też ariona. Dobrze toleruje wszelkie zmiany karmy, także spoko! Poza tym 30 kg karmy to będzie chyba jadł do końca roku, albo jeszcze dłużej! :evil_lol: Martwię się jego wagą, bo powoli staje się grubasem, ale już naprawdę nie mogę mu zmniejszyć dziennej porcji. Je naprawdę niewiele i ma sporo ruchu ogrodowego a i tak jest zbyt pulchny wg mnie. Biorąc pod uwagę jego problemy ze stawami i zdiagnozowaną dysplazją jest to problem przez duże "P". On po prostu nie może być gruby... No i teraz ciut lepsze wieści.... Z uwagi na to, że Pimpali jest naszym hotelowym weteranem i niestety dom dla niego się nie kroi :( od 1 września deklarujemy z mężem 2 zł dziennie stałej deklaracji dla niego! ;) Czyli obniżamy opłatę za hotel do 11 zł za dobę, mając świadomość, że potrzeby starego psa rosną z wiekiem a nie maleją niestety... Mam nadzieję, że stali deklarowicze nie opuszczą Pimpka dlatego, że obniżyliśmy stawkę. :razz: Pimpali ma teraz chyba ok. 12 lat a pies w "takim" wieku MUSI mieć zaplecze finansowe, prawda? Quote
olalolaa Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Dif, pewnie to już taki urok starości że wszystko mu w boczki idzie.. Nic chyba na to nie poradzimy, możnaby zmieniać te karmy ewentualnie na inne light. Super ze dostał 'stałą zniżkę' ;) dzięki! A jak arthroflex? Do kiedy starczy? Nie pamiętam kiedy był kupowany.. Quote
Recommended Posts