Beatkaa Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 kochana..a co lepsze ? ja bym podpowiedziała coś,ale się nie znam na tych tabletkach:oops::oops: Quote
Ingrid44 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Ja tez sie nie znam, Ktos cos wie ? Jesli nie to DIF zadecyduje co lepsze dla Dziadziusia bo ona wie chyba najlepiej . Quote
_Goldenek2 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [FONT=Times New Roman][FONT=Arial]Casting![/FONT] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Arial]Szukamy psa na okładkę Magicznego Drzewa! [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Czy chcesz, aby Twój pupil został psem z okładki bestsellerowej powieści MAGICZNE DRZEWO?[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Arial] Poszukujemy psiaka, który wystąpi na okładce i ilustracjach kolejnej książki z serii "Magiczne Drzewo", w roli mówiącego psa o imieniu Budyń. Autorem powieści jest znany pisarz i reżyser filmowy Andrzej Maleszka. Poszukiwany przez nas zwierzak to mieszaniec podobny do psa na załączonej ilustracji. Jeśli macie Państwo pieska, który przypomina naszego bohatera, wyślijcie jego zdjęcie. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] Wybranemu przez Autora psiakowi oferujemy profesjonalną sesję zdjęciową. Na jej podstawie powstaną okładka i ilustracje powieści "Magiczne Drzewo". Ponadto zwycięzcy castingu zapewniamy pełną miskę do końca roku. Prosimy zainteresowane osoby o wysyłanie do 10 sierpnia 2011 zdjęć pieska na adres mailowy [email protected]. Do zdjęć, w treści maila, prosimy dołączyć następujące informacje: imię i nazwisko osoby zgłaszającej zdjęcia, miasto, adres mailowy i telefon kontaktowy do właściciela czworonoga.[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Gorąco zapraszamy na casting! Może DIF masz podobnego psiaka? [/FONT] Quote
Hotel KADIF Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Oba środki działają prawie tak samo. Zarówno dehinel jak i aniprazol działają na te same robale, z tym, że aniprazol działa dodatkowo na gardię ( pewnie z uwagi na zawarty febendazol a nie febantel,tak jak w przypadku dehinelu) no i będzie tańszy. Dehinel kosztuje 7 zł a aniprazol 6 zł. Quote
Hotel KADIF Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 _Goldenek2 napisał(a): Może DIF masz podobnego psiaka? [/FONT] Ojej... a musi być koniecznie TAKI podobny?! Mam podobnego w kolorze, ale waży 40 kg!:evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Beatkaa napisał(a):to może ten aniprazol ? Też mi się tak wydaje! :p Na Pimpka potrzeba łącznie 10,5 tabletki. Biorąc pod uwagę, że waży 15 kg a jedna tabletka jest na 10 kg mc to jednorazowa dawka wynosi 1,5 tabletki x 6 dni + 1,5 tabletki na koniec odrobaczania po dwóch tygodniach. Razem 10,5 tabletki x 6 zł = 63 zł Psy malibo będą odrobaczane aniprazolem, koty również.... Jedynie moje dehinelem, bo mam go w domu, ale raczej sprawa robali powinna być załatwiona pozytywnie.:evil_lol: Quote
Beatkaa Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 DIF napisał(a):Też mi się tak wydaje! :p Na Pimpka potrzeba łącznie 10,5 tabletki. Biorąc pod uwagę, że waży 15 kg a jedna tabletka jest na 10 kg mc to jednorazowa dawka wynosi 1,5 tabletki x 6 dni + 1,5 tabletki na koniec odrobaczania po dwóch tygodniach. Razem 10,5 tabletki x 6 zł = 63 zł Psy malibo będą odrobaczane aniprazolem, koty również.... Jedynie moje dehinelem, bo mam go w domu, ale raczej sprawa robali powinna być załatwiona pozytywnie.:evil_lol: Dobrze dobrze,to w sumie wszystko załatwione :p Jak Ola się pojawi na wątku podeśle pieniażki :):):) Quote
Beatkaa Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 DIF napisał(a):No to ustalone!:p Tak :) A tak w ogole to co tam u Pimpusia? :) Quote
Hotel KADIF Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Beatkaa napisał(a):Tak A tak w ogole to co tam u Pimpusia? Wszystko dobrze i bez zmian. ;) No, może leniwiej mu się wstaje rano, ale jak rozchodzi kostyrki po nocy jest ok. Mieliśmy trochę zamieszania, bo przyjechały dwa nowe psiaki na wakacje, ale Pimpek zachowywał się w stosunku do nich bardzo w porządku. Nie szczekał, nie rzucał się. Wyciszył się u nas, ale widzę, że cały czas tkwi w nim jakiś dziabełek-agresorek. Często kładzie uszy po sobie i oblizuje pyszczek w różnych sytuacjach, ale ja już wiem, że to czy tamto mu się nie podoba i wiem jak się zachować. No i cały czas ma opory jak się go łapie za obrożę, dlatego wyprowadzamy go na smyczy do ogrodu. Mam nagrane dwa filmiki i zdjęcia, ale nie wyrabiam z czasem i nie mam kiedy wgrać i wstawić na wątek. Zrobię to jutro jak mnie mąż dopuści do komputera. ;) Wreszcie udało mi się "zwalczyć" sprawę jego sierści i wygląda teraz ślicznie! :loveu: No i na dniach będziemy się odrobaczać, czekam tylko na pieniążki na tabletki od malibo i Oli.;) Quote
dangos19 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Trudno się dziwić że go kostyrki łamią przy takiej pogodzie, chłopak swoje latka ma. Fajowo że są zdjęcia i filmik Pimpolińskiego, z gładką wyczesaną sierścią napewno wygląda super, głaskanko dla psiulka. Quote
Mysia_ Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 no to czekamy, aż TZ puści cioteczkę DIF do komputera :loveu::cool3: Quote
Beatkaa Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 ooo będą foteczki i filmik :loveu: Sierść Pimpusia opanowana :loveu::evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Uwaga, lecimy!!!!!! :lol::lol::lol: [video=youtube;yYMvO2vfI-g]http://www.youtube.com/watch?v=yYMvO2vfI-g&feature=player_embedded[/video] [video=youtube;4FJx9x316wY]http://www.youtube.com/watch?v=4FJx9x316wY&feature=player_embedded[/video] Psy w ogrodzie nagrałam wczoraj a psiaki "chrupkowe" parę dni temu! ;) Psiaki w ogrodzie są nagrywane z balkonu i w pewnym momencie wylazła mi Pinezka na balkon! Wystraszyłam się jak nie wiem, co było słychać na filmie! :diabloti: No i zdjęcia ( z dnia 11 lipca): "Żywa" reklama Josery! :evil_lol:;) :loveu::loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 I "krasnoludy": schodowy I "domowo-ogrodowy": Kochane! Ponieważ jest sezon wakacyjny a ja mam dwoje dzieci w wieku szkolnym, jestem bardzo ograniczona czasowo. :roll: Nie jestem w stanie być codziennie na dogo, mam nawał obowiązków, bo nie dość, że dzieci to jeszcze przyjeżdżają psiaki "na wakacje". Muszę ogarnąć towarzystwo i o wszystko zadbać!!! Jeśli czujecie "niedosyt informacyjny", żądacie zdjęć, filmików albo więcej info na temat Pimpka po prostu napiszcie maila lub dzwońcie!W związku z tym przypominam ;): mail: [email protected] (nie odpisuję od razu, bo nie bywa tak, że przez 2-3 dni w ogóle nie włączam komputera) tel: 600-968-755 (ZAWSZE oddzwaniam) :loveu::loveu::loveu: Quote
Mysia_ Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 bardzo przystojny Pimpuś :loveu: ja nie czuję niedosytu informacyjnego, nie wiem jak inne cioteczki :eviltong::eviltong: Quote
olalolaa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Zapłaciłam za hotelik Pimpusia 403 zł + 63 za te tabletki, razem 466zł. edit: mam wpłaty od paulinken 10zł i winter7 200zł. Quote
dangos19 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Jest ok. Zdjęcia i filmy mówią wszystko, psiaczki są super a Pimpuś dostojniak bardziej towarzyszy w zabawie niż bierze w niej udział, chyba woli być bliżej swojej Pani :cool3: Quote
Beatkaa Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 rozliczenie uzupełnione :):) DIF kochana,mi tam informacji nie brakuje i dziękujemy za cudowne filmiki i zdjęcia:loveu: Pimpek dużo szczeka :cool3: teraz to jakoś nie moge sobie go wyobrazić żeby miał być w schronisku... Quote
Olena84 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Widze ze Dif mowi "ciesc" zamiast czesc jak ja;), a poza tym tereny rewelacyjne, do Ciebie do tylko na wakacje... Quote
Beatkaa Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 olalolaa napisał(a):Wpłynęło 10zł od Bjuty ;) zaznaczone :) Quote
Ingrid44 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Dziekujemy za tyle pieknych zdjec i filmiki. Widac ze Pimpusiowi sluzy pobyt na wywczasach u DIF :) Quote
olalolaa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Wpłynęło 10zł od Havanki za sierpień. Dziękujemy! Quote
Recommended Posts