Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[FONT=Times New Roman][FONT=Arial]Casting![/FONT]
[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
[FONT=Arial]Szukamy psa na okładkę Magicznego Drzewa!
[/FONT]

[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]Czy chcesz, aby Twój pupil został psem z okładki bestsellerowej powieści MAGICZNE DRZEWO?[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Arial]
Poszukujemy psiaka, który wystąpi na okładce i ilustracjach kolejnej książki z serii "Magiczne Drzewo", w roli mówiącego psa o imieniu Budyń. Autorem powieści jest znany pisarz i reżyser filmowy Andrzej Maleszka.

Poszukiwany przez nas zwierzak to mieszaniec podobny do psa na załączonej ilustracji. Jeśli macie Państwo pieska, który przypomina naszego bohatera, wyślijcie jego zdjęcie.

[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Arial]
[/FONT] [FONT=Arial] Wybranemu przez Autora psiakowi oferujemy profesjonalną sesję zdjęciową. Na jej podstawie powstaną okładka i ilustracje powieści "Magiczne Drzewo". Ponadto zwycięzcy castingu zapewniamy pełną miskę do końca roku.

Prosimy zainteresowane osoby o wysyłanie do 10 sierpnia 2011 zdjęć pieska na adres mailowy [email protected].

Do zdjęć, w treści maila, prosimy dołączyć następujące informacje: imię i nazwisko osoby zgłaszającej zdjęcia, miasto, adres mailowy i telefon kontaktowy do właściciela czworonoga.
[/FONT][FONT=Arial]

[/FONT]
[FONT=Arial]Gorąco zapraszamy na casting!

Może DIF masz podobnego psiaka?
[/FONT]

Posted

Oba środki działają prawie tak samo.
Zarówno dehinel jak i aniprazol działają na te same robale, z tym, że aniprazol działa dodatkowo na gardię ( pewnie z uwagi na zawarty febendazol a nie febantel,tak jak w przypadku dehinelu) no i będzie tańszy.
Dehinel kosztuje 7 zł a aniprazol 6 zł.

Posted

Beatkaa napisał(a):
to może ten aniprazol ?

Też mi się tak wydaje! :p

Na Pimpka potrzeba łącznie 10,5 tabletki.

Biorąc pod uwagę, że waży 15 kg a jedna tabletka jest na 10 kg mc to jednorazowa dawka wynosi 1,5 tabletki x 6 dni + 1,5 tabletki na koniec odrobaczania po dwóch tygodniach.
Razem 10,5 tabletki x 6 zł = 63 zł

Psy malibo będą odrobaczane aniprazolem, koty również....
Jedynie moje dehinelem, bo mam go w domu, ale raczej sprawa robali powinna być załatwiona pozytywnie.:evil_lol:

Posted

DIF napisał(a):
Też mi się tak wydaje! :p

Na Pimpka potrzeba łącznie 10,5 tabletki.

Biorąc pod uwagę, że waży 15 kg a jedna tabletka jest na 10 kg mc to jednorazowa dawka wynosi 1,5 tabletki x 6 dni + 1,5 tabletki na koniec odrobaczania po dwóch tygodniach.
Razem 10,5 tabletki x 6 zł = 63 zł

Psy malibo będą odrobaczane aniprazolem, koty również....
Jedynie moje dehinelem, bo mam go w domu, ale raczej sprawa robali powinna być załatwiona pozytywnie.:evil_lol:

Dobrze dobrze,to w sumie wszystko załatwione :p
Jak Ola się pojawi na wątku podeśle pieniażki :):):)

Posted

Beatkaa napisał(a):
Tak A tak w ogole to co tam u Pimpusia?

Wszystko dobrze i bez zmian. ;) No, może leniwiej mu się wstaje rano, ale jak rozchodzi kostyrki po nocy jest ok.
Mieliśmy trochę zamieszania, bo przyjechały dwa nowe psiaki na wakacje, ale Pimpek zachowywał się w stosunku do nich bardzo w porządku. Nie szczekał, nie rzucał się. Wyciszył się u nas, ale widzę, że cały czas tkwi w nim jakiś dziabełek-agresorek. Często kładzie uszy po sobie i oblizuje pyszczek w różnych sytuacjach, ale ja już wiem, że to czy tamto mu się nie podoba i wiem jak się zachować. No i cały czas ma opory jak się go łapie za obrożę, dlatego wyprowadzamy go na smyczy do ogrodu.

Mam nagrane dwa filmiki i zdjęcia, ale nie wyrabiam z czasem i nie mam kiedy wgrać i wstawić na wątek. Zrobię to jutro jak mnie mąż dopuści do komputera. ;)
Wreszcie udało mi się "zwalczyć" sprawę jego sierści i wygląda teraz ślicznie! :loveu:
No i na dniach będziemy się odrobaczać, czekam tylko na pieniążki na tabletki od malibo i Oli.;)

Posted

Trudno się dziwić że go kostyrki łamią przy takiej pogodzie, chłopak swoje latka ma.
Fajowo że są zdjęcia i filmik Pimpolińskiego, z gładką wyczesaną sierścią napewno wygląda super, głaskanko dla psiulka.

Posted

Uwaga, lecimy!!!!!! :lol::lol::lol:

[video=youtube;yYMvO2vfI-g]http://www.youtube.com/watch?v=yYMvO2vfI-g&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;4FJx9x316wY]http://www.youtube.com/watch?v=4FJx9x316wY&feature=player_embedded[/video]

Psy w ogrodzie nagrałam wczoraj a psiaki "chrupkowe" parę dni temu! ;)
Psiaki w ogrodzie są nagrywane z balkonu i w pewnym momencie wylazła mi Pinezka na balkon! Wystraszyłam się jak nie wiem, co było słychać na filmie! :diabloti:

No i zdjęcia ( z dnia 11 lipca):

"Żywa" reklama Josery! :evil_lol:;)

:loveu::loveu::loveu:

Posted

I "krasnoludy":

schodowy

I "domowo-ogrodowy":

Kochane!
Ponieważ jest sezon wakacyjny a ja mam dwoje dzieci w wieku szkolnym, jestem bardzo ograniczona czasowo. :roll:

Nie jestem w stanie być codziennie na dogo, mam nawał obowiązków, bo nie dość, że dzieci to jeszcze przyjeżdżają psiaki "na wakacje".
Muszę ogarnąć towarzystwo i o wszystko zadbać!!!

Jeśli czujecie "niedosyt informacyjny", żądacie zdjęć, filmików albo więcej info na temat Pimpka po prostu napiszcie maila lub dzwońcie!
W związku z tym przypominam ;):

mail: [email protected]
(nie odpisuję od razu, bo nie bywa tak, że przez 2-3 dni w ogóle nie włączam komputera)

tel: 600-968-755
(ZAWSZE oddzwaniam)

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Jest ok.
Zdjęcia i filmy mówią wszystko, psiaczki są super a Pimpuś dostojniak bardziej towarzyszy w zabawie niż bierze w niej udział, chyba woli być bliżej swojej Pani :cool3:

Posted

rozliczenie uzupełnione :):)

DIF kochana,mi tam informacji nie brakuje i dziękujemy za cudowne filmiki i zdjęcia:loveu: Pimpek dużo szczeka :cool3: teraz to jakoś nie moge sobie go wyobrazić żeby miał być w schronisku...