Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnie zdanie niech należy do DIF.Zaproponowałam Regala,bo sama mówiła,że psiakom to daje więc myślę ,że jest za tym - ale ja tam nie wiem ;)

z bazarku niedługo prześlę pieniążki - jak tylko wszyscy wpłacą. Będzie okrągła suma 120zł !!! :multi::multi::multi:

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Beatkaa napisał(a):
z bazarku niedługo prześlę pieniążki - jak tylko wszyscy wpłacą. Będzie okrągła suma 120zł !!! :multi::multi::multi:

super, że udało się tyle zebrać :)

Posted

o rany...
ślęczę już nie wiem od której na forum i wczytuje się w wątek Pimpka...uryczałam się jak głupia....mieszkam pod Częstochową, szkoda że nie trafiłam tu wcześniej kiedy był tak blisko i mogłam pomóc... ale nic to... deklaruje się cała sobą duszą ciałem itd... mam masę fantów na bazarek (i stado koleżanek które przetrzepują domostwa w poszukiwaniu wszystkiego co sie nadaje) i jutro go założę dla chłopaka...tak z wieczorka myślę....na razie w skromnej tematyce ale potem go urozmaicę....
to wspaniałe, że tak wiele osób pochyliło sie nad losem biednego psiaczka...ruch na forum jest obłędny:))) dlaczego ja tak późno otworzyłam oczy i trafiłam na dogomanie zaledwie miesiąc temu ...w sumie lepiej poźno niż wcale...
pisze jak pijana bo juz zasypiam przy tym kompie:) dobranoc Pimpolku i wszystkie dobre cioteczki

Posted

Przelałam Dif za hotel (marzec) i badanie krwi.
Przyjechał 13.03 więc tego dnia nie liczymy.

Od 14.03 do 31.03 jest 18 dni. 18 dni x 13 zł = 134 zł za hotel +90 zł badanie krwi = 324 zł

Beatko, zapisz jako pierwszy wydatek ;)

Posted

[quote name='danavas']o rany...

Witamy nową ciocię na wątku!:loveu:

[quote name='olalolaa']Przelałam Dif za hotel (marzec) i badanie krwi.
Przyjechał 13.03 więc tego dnia nie liczymy.

Od 14.03 do 31.03 jest 18 dni. 18 dni x 13 zł = 134 zł za hotel +90 zł badanie krwi = 324 zł

Dziękuję bardzo! :smile:

Pisałam Oli na pw, że nasz wet nie pamięta dokładnie ile kosztuje badanie krwi w profilu rozszerzonym. U nas rzadko się taki robi, bo niestety halinów mieni się miastem od kilku lat, ale podejście do zwierząt jest "wiejskie" i ludzie oszczędzają na zwierzętach jak mogą.:shake:

Dzisiaj jedziemy na badanie, jak uda mi się skontaktować z wetem. Jeśli nie następny termin w czwartek. Pisałam wcześniej o poniedziałku, ale u nas badania robi się we wtorki i czwartki, o czym zapomniałam kompletnie za co przepraszam. :oops:

A tak szykujemy się powolutku do badania krwi :turn-l::

Posted

To życzę powodzenia, kaganiec rzeczywiście konieczny ;) Bo jak sie pan doktor zrazi to nie będzie go chiał więcej wiodziec.
Dif, co myślisz o tej karmie? Co w końcu zamówić?

Posted

[quote name='olalolaa']
Dif, co myślisz o tej karmie? Co w końcu zamówić?

Właśnie siedzę w temacie i netuję! :evil_lol:
Bardzo podoba mi się purina w linku z Twojego postu. Z uwagi na łososia ma dużo kwasów omega3, ważnych dla starszych psiaków. I dawkowanie nieduże....

Arion chyba odpada, bo mięsko jest w składnikach dopiero na 5 miejscu, co oznacza, że zbóż i pochodnych jest najwięcej w tej karmie.

Może Bosh? Hmmm...

Karmiłam swoje psiaki Boshem, Britem i Arionem. Niestety zarówno bosh jak i brit mają duże chrupki (przynajmniej te które ja zamawiałam), co w przypadku ząbków Pimka jest średnio wskazane... :roll:

Posted

Bosch miał małe okrągłe chrupki jak kupowałam, to był light. Ale moje psy po nim robiły dużo kup, na początku bardzo im smakował a później coraz mniej, znudził się.
Brit care który teraz mam ma nieduże chrupki, nie wiem jak z tym normalnym. Purina chyba tez ma duze? Dog chow wiem że na pewno tak, nie wiem jak z pro planem.

Posted

To jeszcze w temacie. Mój Junior (lat 16) teraz je Pronature Senior, małe chrupki, fajna karma. Przez chwilę jadł też Profine, ale mu nie służy. Przedtem próbowaliśmy Eukanuby, Profilum, Husse (żaden nie chciał tego jeść:diabloti: )

Posted

[quote name='olalolaa']to jest ta? http://www.krakvet.pl/purina-plan-senior-sensitive-salmon-rice-14kg-p-6250.html

Uważam że nie jest to jeszcze wygórowana cena. Pimpkowi nalezy się karma dobrej jakości ;)
Karma jest wg składników świetna, ale biorąc pod uwagę dawkę dzienną wg opisu pies o wadze ok. 15 kg powinien dostawać jej ok 200 g dziennie x 31 dni czyli 6.200 kg miesięcznie. Na dwa miesiące powinna wystarczyć.
Czy ja dobrze liczę? Sprawdźcie, proszę....

Posted

DIF napisał(a):
Karma jest wg składników świetna, ale biorąc pod uwagę dawkę dzienną wg opisu pies o wadze ok. 15 kg powinien dostawać jej ok 200 g dziennie x 31 dni czyli 6.200 kg miesięcznie. Na dwa miesiące powinna wystarczyć.
Czy ja dobrze liczę? Sprawdźcie, proszę....

jak na 10kg 170g przypada, to na 15kg - 255 g.
wychodzi 15,8 na dwa miesiące, powinno starczyć ;)

ten pro plan ma 29% białka, pronatur 21%. Duża różnica czy niewielka? :oops::lol:

Posted

[quote name='olalolaa']jak na 10kg 170g przypada, to na 15kg - 255 g.
wychodzi 15,8 na dwa miesiące, powinno starczyć ;)

ten pro plan ma 29% białka, pronatur 21%. Duża różnica czy niewielka? :oops::lol:

Qrde... Zawsze byłam kiepska z matematyki. W klasie przedmaturalnej miałam 3= na każde półrocze. Nauczycielka powiedziała, że jak się nie dociągnę do 3 - to mnie nie dopuści do matury! Ale nadrabiałam humanistycznie. Mój mąż udzielał mi korepetycji z matmy (he.. he..) a ja jemu z polskiego (he.. he...)!
Dobrze, że sprawdziłaś, Oluś!

ps: udało mi się zrobić śliczne zdjęcie:

:loveu::loveu::loveu:

Posted

LILUtosi napisał(a):
Tak, to ta. Ja podawałam mojej owczarce i byłam bardzo zadowolona. Podwałam też mojej Tosie, ona ma problemy skórne i też było super. Tyle że Tosia ma problemy z tymi małymi granulkami.

na krakvecie jest chyba najtańsza. Dif, zamawiać?

Posted

olalolaa napisał(a):
na krakvecie jest chyba najtańsza. Dif, zamawiać?

To może zamawiaj! :p
Na dwa miechy powinna wystarczyć, czyli wychodzi po 70 zł miesięcznie... Nie jest źle a karma wydaje się fajna! Zobaczymy jak chłopakowi podejdzie smakowo. Ale jest sporo łososia a rybki mają "zapaszek" także powinna mu podejść. Zamów na mój adres i oczywiście podaj telefon (600-968-755). :loveu:

Posted

danavas, witamy i bardzo dziękujemy za chęć pomocy :loveu:

DIF, piękne zdjecie :loveu:
postaram się dzisiaj wysłac umowę, bo ostatnio mi urzędzenie wielofunkcyjne odmówiło posłuszeństwa i juz nie miałam nerwów, moze dzisiaj sie uda :loveu:

Mam nadzieje, że Purina Pro Plan zasmakuje Pimpkowi.. Moje psy tego nie chciały jeść :oops: i jeszcze do tego Pan w zoologcznym osatnio mi powiedział, że nie poleca, bo jakość nie warta takiej ceny, ale pewnie każdy ma inne zdanie na ten temat ;) Oby Pimpusiowi przypadła do gusty i dobrze na niego wpłyneła :)

Posted

No dziewczyny... a ja chce iść na rozszerzoną matmę - finanse i rachunkowość:evil_lol:

Olu już zaraz zapisuję w wydatkach ile nas to wszystko kosztowało.;)
Super,że wybraliśmy karmę - niech Pimpusiowi służy :loveu:

Posted

No i kurcze nie wypaliło, z krakvetu zadzwonili do mnie niedawno i nie ma karmy będzie za ponad tydzień. Prosiłam o anulowanie zamówienie i odesłanie kasy. Wieczorem zamówię tę same przez telekarme ;)