Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja nie mam jak zamówić, nie mam konta na allegro. W tej chwili jak zamówimy Pimpkowi arthroflex z pieniędzy które są u mnie , to zaraz braknie na hotelik. Może wstrzymajmy się chwile, może coś zostanie z tych pieniędzy które poszły do Dif skoro za te ząbki będzie dużo mniej płacone?

Posted

[quote name='olalolaa']Ja nie mam jak zamówić, nie mam konta na allegro. W tej chwili jak zamówimy Pimpkowi arthroflex z pieniędzy które są u mnie , to zaraz braknie na hotelik. Może wstrzymajmy się chwile, może coś zostanie z tych pieniędzy które poszły do Dif skoro za te ząbki będzie dużo mniej płacone?[/QUOTE]

było by super, jakby można było wykorzystać te pieniążki.... Będą też jakieś pieniążki z bazarku Angi, ale niestety to wciąż kropla w morzu potrzeb :-(

Posted

UWAGA! :cool3:

Rozmawiałam z p. Łukaszem Bodzińskim z Fundacji TRIP. Cóż to za przemiły człowiek! Naprawdę bardzo ciepły i lekko nam się gadało!
Wyniki rozmowy:

1. skaling dla psa bezdomnego - 25-35 zł
2. badanie krwi do premedykacji, czyli morfologia i biochemia to ok. 10 zł.
Jeśli chodzi o krew jestem zdania, że jeżeli psa męczymy igłą to róbmy to na maxa, czyli wyciskajmy z krwi co się da, czyli morfologia, biochemia i mikroelementy (sód, potas, zelazo itd). Niestety to podraża koszty a Laboratorium Fundacji z uwagi na brak sprzętu takie badania na dzień dzisiejszy zleca firmie zewnętrznej, czyli [B]VetLab[/B]. Koszt badania o jakim mówię to ok 60 zł (jeszcze do sprawdzenia).
3. Czyszczenie paszczy jest robione w płytkiej narkozie/premedykacji i pies zostaje ok. 3-4 godzin w szpitaliku do czasu całkowitego wybudzenia i zbadania przez lekarza.

CO MAM ROBIĆ?!

Uzgadniajmy i lecimy z tematem!:p

Posted

Jestem! :)

Ale mam szpital w domu i mało czasu.
Czyli krew robimy kompleksową.;) Ja też jestem tego zdania. Pimpali to starszawy psiak i trzeba mieć go pod kontrolą. Postaram się umówić go na poniedziałek, bo teraz zaraz Święto Zmarłych.

Posted

[quote name='DIF']Jestem! :)

Ale mam szpital w domu i mało czasu.
Czyli krew robimy kompleksową.;) Ja też jestem tego zdania. Pimpali to starszawy psiak i trzeba mieć go pod kontrolą. Postaram się umówić go na poniedziałek, bo teraz zaraz Święto Zmarłych.[/QUOTE]

Ojjj a kto tak choruje?