Mysia_ Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 teraz dopiero doczytałam, że kończy się Pimpusiowi Arthroflex, jak to wcześniej było organizowana? Skarbnik Pimpusia go zamawia? Quote
olalolaa Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Ja nie mam jak zamówić, nie mam konta na allegro. W tej chwili jak zamówimy Pimpkowi arthroflex z pieniędzy które są u mnie , to zaraz braknie na hotelik. Może wstrzymajmy się chwile, może coś zostanie z tych pieniędzy które poszły do Dif skoro za te ząbki będzie dużo mniej płacone? Quote
Mysia_ Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='olalolaa']Ja nie mam jak zamówić, nie mam konta na allegro. W tej chwili jak zamówimy Pimpkowi arthroflex z pieniędzy które są u mnie , to zaraz braknie na hotelik. Może wstrzymajmy się chwile, może coś zostanie z tych pieniędzy które poszły do Dif skoro za te ząbki będzie dużo mniej płacone?[/QUOTE] było by super, jakby można było wykorzystać te pieniążki.... Będą też jakieś pieniążki z bazarku Angi, ale niestety to wciąż kropla w morzu potrzeb :-( Quote
Hotel KADIF Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 UWAGA! :cool3: Rozmawiałam z p. Łukaszem Bodzińskim z Fundacji TRIP. Cóż to za przemiły człowiek! Naprawdę bardzo ciepły i lekko nam się gadało! Wyniki rozmowy: 1. skaling dla psa bezdomnego - 25-35 zł 2. badanie krwi do premedykacji, czyli morfologia i biochemia to ok. 10 zł. Jeśli chodzi o krew jestem zdania, że jeżeli psa męczymy igłą to róbmy to na maxa, czyli wyciskajmy z krwi co się da, czyli morfologia, biochemia i mikroelementy (sód, potas, zelazo itd). Niestety to podraża koszty a Laboratorium Fundacji z uwagi na brak sprzętu takie badania na dzień dzisiejszy zleca firmie zewnętrznej, czyli [B]VetLab[/B]. Koszt badania o jakim mówię to ok 60 zł (jeszcze do sprawdzenia). 3. Czyszczenie paszczy jest robione w płytkiej narkozie/premedykacji i pies zostaje ok. 3-4 godzin w szpitaliku do czasu całkowitego wybudzenia i zbadania przez lekarza. CO MAM ROBIĆ?! Uzgadniajmy i lecimy z tematem!:p Quote
Olena84 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Moim zdaniem robic, skoro czyszczenie zebow wyszlo taniej niz sie psowdziewalismy i sa na to fundusze Quote
asikowska Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 nie ma się co zastanawiać chyba bo jest dużo taniej i robić te ząbki u Pimpka i badanie krwi także :) Quote
Hotel KADIF Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Ale poprosić o zrobienie krewki z mikroelementami czy bez? Bo zęby to wiadomo - jest różnica między 120 czy 140 zł a 35 zł...;) Quote
Olena84 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Chyba lepiej wszystko za jednym zamachem jak jest taka cena Quote
asikowska Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 myślę że z mikroelementami skoro zaoszczędziliśmy na zębach a Pimpek nie jest najmłodszym psem i dobrze wiedzieć czy wszystko w porządku:) Quote
dangos19 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Ja też jestem tego zdania, że za jednym razem trzeba sprawdzić, to ważne tym bardziej że oszczędzamy na czyszczeniu. Quote
Mysia_ Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 dokładnie, Pimpuś to staruszek i trzeba go kontrolować :) Quote
asikowska Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 witam proszę o uzupełnienie postu rozliczeniowego, pozdrawiam Quote
Hotel KADIF Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Jestem! :) Ale mam szpital w domu i mało czasu. Czyli krew robimy kompleksową.;) Ja też jestem tego zdania. Pimpali to starszawy psiak i trzeba mieć go pod kontrolą. Postaram się umówić go na poniedziałek, bo teraz zaraz Święto Zmarłych. Quote
Mysia_ Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='DIF']Jestem! :) Ale mam szpital w domu i mało czasu. Czyli krew robimy kompleksową.;) Ja też jestem tego zdania. Pimpali to starszawy psiak i trzeba mieć go pod kontrolą. Postaram się umówić go na poniedziałek, bo teraz zaraz Święto Zmarłych.[/QUOTE] Ojjj a kto tak choruje? Quote
dangos19 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Witam Pimpusia Teraz taki paskudny czas, zarazki fruwają w powietrzu, życzę zdrówka. Quote
Recommended Posts