beataczl Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Ania i Kajber']Gdyby tak się stało, to moze byłaby szansa na miejsce i pomoc tej On-ce spsd Tomaszowa Maz.?: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203740-Pi[/URL]ꫮa-ONka-skazana-na-okrutn?-?mier歮POMOCY-!!!!!![/QUOTE] są watki na dogo jeszcze kilku psow z Tomaszowa w tej samej sytuacji pewnie, ze to dla nich wszystkich szansa i oby sie tak stalo ! tylko co do 01.4 ...? Quote
PACZEK Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Czyli jest nadzieja ze dla psiakow z wiosna zaswieci słoneczko Quote
mari23 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 wpłynęło: 20,- Ewa Magdalena L. z Mrągowa stan środków: 1.214,75 Quote
ocelot Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Jestem przez sekundę. Wyjaśniam dlaczego nie chcę psów umieścić bez deklaracji momo, że pieniążki są. Pieniążków mamy na dwa i pół miesiąca. Co dalej? Mmay kilka psów w hotelach bez pełnych deklaracji. Potem z kłopotem zostajemy sami. Osoba wyciągająca boryka się potem z problem opłaty hotelu. Nas już na to nie stać po prostu. Zbyt dużo psów w hotelach, zbyt mało deklaracji. Quote
Ania i Kajber Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='beataczl']są watki na dogo jeszcze kilku psow z Tomaszowa w tej samej sytuacji pewnie, ze to dla nich wszystkich szansa i oby sie tak stalo ! tylko co do 01.4 ...?[/QUOTE] Pewnie wszędzie jest mnóstwo psów w takiej sytuacji ale w sytuacja tej suki Onki wydaje mi się o tyle priorytetowa, że po ulicy biega "producentka" nowych bezdomniaków, a w dodatku duża- więc barzdiej narażona na kamienie, kije czy siekiery,a w najlepszym wypadku na "zdziczenie " od ciagłego przeganianai- ludzie przejdą jeszcze w miarę obojętnie obok psa małego, ale duży w ich oczach stanowi zagrożenie..... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203740-Piękna-ONka-skazana-na-okrutną-śmierć-.POMOCY[/URL]-!!!!!! Quote
PACZEK Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Ania i Kajber']Pewnie wszędzie jest mnóstwo psów w takiej sytuacji ale w sytuacja tej suki Onki wydaje mi się o tyle priorytetowa, że po ulicy biega "producentka" nowych bezdomniaków, a w dodatku duża- więc barzdiej narażona na kamienie, kije czy siekiery,a w najlepszym wypadku na "zdziczenie " od ciagłego przeganianai- ludzie przejdą jeszcze w miarę obojętnie obok psa małego, ale duży w ich oczach stanowi zagrożenie..... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203740-Piękna-ONka-skazana-na-okrutną-śmierć-.POMOCY[/URL]-!!!!!![/QUOTE] Ze smutkiem stwierdzam ze niestety scisły umysł Ani słusznie przewiduje ale stałe deklaracje tez nie daja gwarancji ze pieniadze beda faktycznie wpływac.Moze trzeba wyraznie okreslic jaka suma jest potrzebna.Pewnosci nie bedzie nigdy pazerni siegaja po nasze składki w OFE to moga siegnac i po pieniadze psiakow.Moze robmy co mozemy dzis bo jutro nie wiadomo co bedziemy mogli zrobic.Moze to my bedziemy potrzebowali pomocy gwarancji nie ma nigdy. Quote
maarit Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ja nie deklaruję się na stałe (bo nie wiem co będzie z moją pracą - różnie bywa- mam kilka deklaracji i muszę jakoś dać rady) aczkolwiek będę się starała wpłacać dla suniek. 500 zł za 3 psiaki to naprawdę "promocja", no ale rozumiem sytuację, bo widzę jak czasem deklaracje "topnieją". Quote
PACZEK Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Gonia13']Ja nie deklaruję się na stałe (bo nie wiem co będzie z moją pracą - różnie bywa- mam kilka deklaracji i muszę jakoś dać rady) aczkolwiek będę się starała wpłacać dla suniek. 500 zł za 3 psiaki to naprawdę "promocja", no ale rozumiem sytuację, bo widzę jak czasem deklaracje "topnieją".[/QUOTE]Ja tez rozumiem sytuacje ale spojzmy na to sercem.Pieniadze sa nie wiemy ile jeszcze zycia przed psami.Przeciez jezeli sytuacja po 1 kwietnia sie zmieni i warunki w schronie tez to psy moga wrocic. Juz wiosna,zaraz 1 czerwca i wakacje wiec coroczne problemy z prezetami na komunie i dzien dziecka a potem z pozbywaniem sie psow przed urlopem.Kto potem pomysli o staruszkach kiedy bedzie masa szczeniakow. Quote
basiaaap Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ja też rozumiem sytuację, i w takim razie póki co wstrzymuję się z kolejnymi wpłatami do rozwiązania sprawy. Jeśli uda się przejąć schronisko, zgadzam się, żeby moje 150 zł zostało przeznaczone na budy. Ania P. z Poznania Quote
PACZEK Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Co u staruszkow czy tak cicho tu bedzie do kwietnia psy pewnie dalej w schronie bez widokow na lepsze jutro Quote
PACZEK Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Gonia13']A tymczasem do góry....[/QUOTE]Do gory bo psiaki dalej w schronie chyba.Wiosna a u suczek bez perspektyw kraty i wiezienie w nagrode.Pewnie ekonomia warzniejsza.Zycie psiakom ucieka. Quote
mari23 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 45 złotych wpłynęło dla psiaków od moca 35 za marzec Quote
Marinka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='mari23']45 złotych wpłynęło dla psiaków od moca 35 za marzec[/QUOTE] Mamy więc [B]1259,75[/B] złotych na koncie :) Quote
beataczl Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Marinka']Mamy więc [B]1259,75[/B] złotych na koncie :)[/QUOTE] jesli psiaki nie pojada trzeba bedzie zwrocic 50 zl. do Kundelkowej Skarbonki ,ktore byly przeznaczone na transport, czy nie bedzie problemow...? Quote
Marinka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='beataczl']jesli psiaki nie pojada trzeba bedzie zwrocic 50 zl. do Kundelkowej Skarbonki ,ktore byly przeznaczone na transport, czy nie bedzie problemow...?[/QUOTE] Nie powinno być, Darczyńca ma zawsze prawo do żądania zwrotu wpłaconych pieniędzy lub też może je przekazać na inny cel Quote
Ania i Kajber Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Jak już pisałam na innym watku, [SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=2]można mieć lekko mieszane uczucia jeśli chodzi o ten watek - niby, jeżeli w schronisku ma już być dobrze i psy nie będą już zagrożone uśpieniem, to pewnie rozsądek ekonomiczny podpowiada, by zostały, ale po co był w takim razie cały ten zryw z szukaniem hotelu i zbieraniem kasy- w sumie trochę zmarnowane zaangażowanie naszej dogomaniackiej społeczności-"para poszła w gwizdek[/SIZE]".[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman]Absolutnie nikogo nie krytykuję, wiem, że pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, ale trochę mi też głupio wobec mariamc ze Szczecinka, bo to ja do niej pisałam z prosbą o miejsce i kobieta dała bardzo dobrą ofertę, trzymajac rezerwację i odmawiajac w tzw. "międzyczasie" [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale najażniejsze, by psy w schronisku w Tomaszowie były bezpieczne....[/FONT] Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 mariamc trzyma dalej miejsce do czasu rozwiazania sprawy i uwaza zeby poczekac jeszcze , jesli schron przejmie TOZ to jak najbardziej psy powinny zostac ( rozmawialysmy wczoraj). jesli nie pojada w to miejsce pojedzie staruszek ze Starachowic-tak jest uzgodnione/ nie zmarnuje sie. 2 kojec odstapilismy w miedzyczasie dla potrzebujacej DONki Meli i tez nie dojechala , w tej chwili juz inna bieda zajela to miejsce. ocelot nie mogla przewidziec zakladajac watek,ze po 10 latach tyrani w schronie wreszcie cos peknie, ze bedzie cien szansy na normalnosc . jeszcze zreszta nie wiadomo jak to sie skonczy... ale jesli wejda do schronu to wiadomo co tam zastana ... Stad apel o pozostawienie zebranych funduszy na karme i budy . Quote
PACZEK Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='beataczl']mariamc trzyma dalej miejsce do czasu rozwiazania sprawy i uwaza zeby poczekac jeszcze , jesli schron przejmie TOZ to jak najbardziej psy powinny zostac ( rozmawialysmy wczoraj). jesli nie pojada w to miejsce pojedzie staruszek ze Starachowic-tak jest uzgodnione/ nie zmarnuje sie. 2 kojec odstapilismy w miedzyczasie dla potrzebujacej DONki Meli i tez nie dojechala , w tej chwili juz inna bieda zajela to miejsce. ocelot nie mogla przewidziec zakladajac watek,ze po 10 latach tyrani w schronie wreszcie cos peknie, ze bedzie cien szansy na normalnosc . jeszcze zreszta nie wiadomo jak to sie skonczy... ale jesli wejda do schronu to wiadomo co tam zastana ... Stad apel o pozostawienie zebranych funduszy na karme i budy .[/QUOTE]Jesli jest tak jak piszesz to historia wskazuje ze jedyna skuteczna metoda na tyranie to bezwzgledna i brutalna przemoc jak trzeba chetnie dojade.Jesli teraz odpuscicie to tyrania tylko sie wzmocni i poczuje sie całkowicie bezkarna.NIE POZWOLMY KRZYWDZIC ZWIERZAT.Dzis samowolnie krzywdza zwierzeta a jutro ludzi.Schronisko jest opłacane z pieniedzy podatnika,nie jest to prywatny folwark i nikt nie moze uzurpowac sobie prawa do samowoli. Quote
mari23 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 kolejna wplata: 50,-zł wpłaciła Dominika R. z Gdańska ze zwrotem do kundelkowej skarbonki problemów nie będzie, staram się problemy rozwiązywać, na ile mogę, a nie tworzyć ;) Quote
PACZEK Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='mari23']kolejna wplata: 50,-zł wpłaciła Dominika R. z Gdańska ze zwrotem do kundelkowej skarbonki problemów nie będzie, staram się problemy rozwiązywać, na ile mogę, a nie tworzyć ;)[/QUOTE]A Ciocia Marysia jak zwykle na posterunku gotowa słuzyc sercem i pomoca wszystkim pieskom w potrzebie i do tego ta anielska cierpliwosc połaczona z całkowita bezinteresownoscia.Dziekujemy Marysiu za to ze jestes. Quote
Marinka Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='mari23']kolejna wplata: 50,-zł wpłaciła Dominika R. z Gdańska ze zwrotem do kundelkowej skarbonki problemów nie będzie, staram się problemy rozwiązywać, na ile mogę, a nie tworzyć ;)[/QUOTE] Mamy już wobec tego [B]1309,75[/B] złotych [quote name='PACZEK']A Ciocia Marysia jak zwykle na posterunku gotowa słuzyc sercem i pomoca wszystkim pieskom w potrzebie i do tego ta anielska cierpliwosc połaczona z całkowita bezinteresownoscia.Dziekujemy Marysiu za to ze jestes.[/QUOTE] Święte słowa :) Marysia :loveu::loveu::loveu: jest prawdziwym aniołem i dobrą duszą dogomanii :) Potwierdzam i podpisuję się pod powyższym tekstem. Marysiu dziękujemy za to, że jesteś :):):) :loveu::loveu::loveu: Quote
mari23 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 ojej, a czymże ja sobie na takie piękne słowa zasłużyłam? aż znów mi w oczach mokro.... i słów zabrakło.... Quote
koosiek Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Ja tam jestem Ci Mari dozgonnie wdzięczna za Łatka - Ślepka, bo dałaś mu drugie życie i prawdziwy dom :) A tak BTW: Zobaczcie, jaka bida: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203533[/URL] :-( Wywalony z domu, mieszka pod bramą, do tego miał wypadek i kuleje :-( A na wątku nie ma NIKOGO :-( [CENTER][IMG]http://img264.imageshack.us/img264/2130/dscn0564k.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
PACZEK Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Mam nadzieje ze sytuacja psiaków sie nie pogorszyła. No martwie sie o nie.Czyzby troska z pierwszej strony watku o mijajacym czasie była przesadzona. Quote
Recommended Posts