Ania i Kajber Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Najgorsze już się stało kilka miesięcu temu - jeden z owczarków zmarł po pogryzieniu w boxie. Mam nadzieję, że reszta jakoś się na razie trzyma. A sytuacja w schronisku bardzo niepokojąca. Quote
maarit Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Też bym chciała żeby były już bezpieczne, bo nigdy do końca nie można być pewnym, a tu chodzi o życie - trzy życia... Quote
PACZEK Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Cicho tu czekamy cierpliwie ale czy psy doczekają?Ciekawe czy istnieje jakiś wariant awaryjny gdyby trzeba było działać natychmiast? Quote
maarit Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ocelot pisała że jej nie ma do 19 czyli jutra. Mam nadzieję że się dowiemy czegoś więcej:roll:. Quote
mari23 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 kolejna wpłata: 50,- Dominika R. z Gdańska (14.03.) Quote
PACZEK Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='mari23']kolejna wpłata: 50,- Dominika R. z Gdańska (14.03.)[/QUOTE] Dobry duszek mari23 jak zwykle pozytywne wieści! Quote
Marinka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='mari23']kolejna wpłata: 50,- Dominika R. z Gdańska (14.03.)[/QUOTE] Mamy już [B]1359,75[/B] złotych Quote
ocelot Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Kochani jestem, staram sie nadrobić zaległości, ale mi zejdzie. Wstepu do schroniska nie mam. W pon,. mija termin składania ofert. w przyszłym tyg. będzie wiadomo kto bedzie zarządzał schroniskiem. Quote
PACZEK Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Zaglądamy do piesków w niedzielę też i pamiętamy o nich cały czas! Quote
PACZEK Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Kochane Cioteczki pewnie jestem przewrażliwiony ale zobaczcli wątek o psie Ciapku z Tomaszowskiego osiedla i obym się mylił ale coś mi tu się coraz bardziej nie podoba.Tam i dostęp do psa jest(bo "na moim osiedlu") i termin składania ofert nie obowiązuje. Quote
ocelot Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='PACZEK']Kochane Cioteczki pewnie jestem przewrażliwiony ale zobaczcli wątek o psie Ciapku z Tomaszowskiego osiedla i obym się mylił ale coś mi tu się coraz bardziej nie podoba.Tam i dostęp do psa jest(bo "na moim osiedlu") i termin składania ofert nie obowiązuje.[/QUOTE] Paczku kochany zapraszam do Tomaszowa, prosze wyadoptuj psy na siebie o weź za nie i za płatność. a nie czytasz uważnie. Na wątku Ciapka pojawiam sie tak późno, gdyż nie było mnie przeszło trzy tg. w Tomaszowie. Byłam 600 km od tego psa.odpowiedzialność. Quote
PACZEK Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 :shake:Smutno i cicho tu:shake:.Martwimy się co u psiaków:placz::placz::placz:.Ocelot rozważam Twoją propozycję tylko kto nakarmi moje stado jeśli ja odwiedzę:mad::mad::mad: władze Tomaszowa a potem zajrzę z przyjacielską wizytą do zarządzających schronem? Quote
ocelot Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='PACZEK']:shake:Smutno i cicho tu:shake:.Martwimy się co u psiaków:placz::placz::placz:.Ocelot rozważam Twoją propozycję tylko kto nakarmi moje stado jeśli ja odwiedzę:mad::mad::mad: władze Tomaszowa a potem zajrzę z przyjacielską wizytą do zarządzających schronem?[/QUOTE] Paczku zapraszamy:) Prawda jest taka, ze ja nie wiem czy one jeszcze są. Mam nadzieję, że po 1 kwietnia będzie im można pomóc. Quote
Marinka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='ocelot']Paczku zapraszamy:) Prawda jest taka, ze ja nie wiem czy one jeszcze są. Mam nadzieję, że po 1 kwietnia będzie im można pomóc.[/QUOTE] Kurcze, zaczynam się bać o sunie...tyle przeszły i nadal są w tunelu :( Quote
PACZEK Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Marinka']Kurcze, zaczynam się bać o sunie...tyle przeszły i nadal są w tunelu :([/QUOTE]Nie tylko o sunie ale o 130 innych psów! Proszę może ktoś wie jak to jest czy te psy są własnością tego ................,a może własnością ludzi z urzędu miasta którzy mają obowiązek stać na straży prawa a nie aprobować bezprawne i przestępcze działania(ustawa o znęcaniu się nad zwierzętami dalej obowiązuje)?Czy pozwolimy aby psy i inne zwierzęta dalej cierpiały w Tomaszowskim schronie?Co jest za tym murem?Co tam się dzieje?Jako podatnicy mamy prawo wiedzieć i w spół decydować na co wydawane są nasze pieniądze.Jeśli nic nie zrobimy oni uznają to za milczącą akceptację! Quote
maarit Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Prawda jest taka że wszystkie władze mają nas gdzieś. Tutaj nie trzeba Tomaszowa...Moja gmina na przykład nawet nie ma umowy ze schronem. Mam 3 psiaki -2 z ulicy i na wiecej nie mogę sobie pozwolić:-(. Często trzeba jakieś dokarmiać, nie ma nic! Pan z urzedu gminy odsyła do schronu, schronisko odsyła (słusznie) do gminy bo niby dlaczego mają interweniować skoro urzednicy "skąpią" grosza :( Quote
mariamc Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Miejsce cały czas czeka . Dziewczyny , pomóżcie Radomsku. Quote
PACZEK Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='Gonia13']Prawda jest taka że wszystkie władze mają nas gdzieś. Tutaj nie trzeba Tomaszowa...Moja gmina na przykład nawet nie ma umowy ze schronem. Mam 3 psiaki -2 z ulicy i na wiecej nie mogę sobie pozwolić:-(. Często trzeba jakieś dokarmiać, nie ma nic! Pan z urzedu gminy odsyła do schronu, schronisko odsyła (słusznie) do gminy bo niby dlaczego mają interweniować skoro urzednicy "skąpią" grosza :([/QUOTE]:shake:Oczywiście masz rację:shake:Urzędasy nie tylko "skąpią grosza"na psy,ale i na ubogich,bezdomnych,powodzian i wszelkie inne niezbędne sprawy.Nie "skąpią" tylko na siebie i swoje koryto.Dlatego ustawy piszą na cmentarzach jak Miro i reszta.Ja jednak proszę zawalczmy o te psy:modla::modla::modla:.Urządźmy hienom piekło nawet jeśli przegramy zadajmy im takie straty żeby milion razy pomyśleli zanim okradną następnego psa! Mam nadzieję że wiesz jaką ustawę szykują zwierzętom!:angryy::angryy::angryy:Chwała Ci za to że przygarniasz jak my wszyscy przygarniasz bidy ale tym łajzą o to chodzi w tedy większe pieniądze będą mieli do podziału a klechy im pobłogosławią bo przecież ważniejsza świątynia opatrzno........... niż bezdomni, powodzianie,psy i inni.Nie zmienimy świata ale możemy wymusić właściwsze traktowanie naszych "mniejszych braci" wystarczy że dopilnujemy egzekwowania prawa.Jeśli zawalczymy Tomaszów może stać się odstraszającym przykładem dla urzędasów że kombinacje ze szkodą dla bezbronnych zwierząt źle mogą się skończyć(utrata stanowiska czyli koryta dla siebie rodziny i przyjaciół,a także konsekwencje prawne). Quote
ocelot Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Spokojnie. Suczki żyją, psiak też. Dzisiaj rozmawiałam z weterynarzem. Sunie są w kojcu, w którym jedna je terroryzuje, postaramy się o przełożenie do innego jak tylko władze sie zmienią. Psiak ma sie dobrze, choć ma zapędy przywódcze. 30 kwietnai będzie wiadomo kto wygrał przetarg nowy. Quote
PACZEK Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='ocelot']Spokojnie. Suczki żyją, psiak też. Dzisiaj rozmawiałam z weterynarzem. Sunie są w kojcu, w którym jedna je terroryzuje, postaramy się o przełożenie do innego jak tylko władze sie zmienią. Psiak ma sie dobrze, choć ma zapędy przywódcze. 30 kwietnai będzie wiadomo kto wygrał przetarg nowy.[/QUOTE]Chcę wierzyć że przetarg wygracie obyś miała rację ale sama wiesz że jestem przewrażliwiony jeśli chodzi o zwierzęta i lepiej będzie żeby władze w Tomaszowie nie kręciły więcej przy przetargu bo moja cierpliwość się kończy a ja nie mam stołka i koryta do stracenia:diabloti: Quote
PACZEK Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Pamiętamy o was Pieski:placz::placz::placz: i nie odpuścimy.Wolno ale czas jednak mija może choć aktualne foto ktoś zrobi.Trzymajcie się kochane do 30już niedaleko lepiej będzie jeśli wasz stan się nie pogorszy. Quote
ocelot Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Wiem, ze długo bardzo musimy czekać. My tez już nie mamy siły. Wiem, że w schronisku zastaniemy pustynię, wywożone jest wszystko. no nic damy radę jakos chyba jak tylko uda się wygrac przetarg. Quote
PACZEK Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='ocelot']Wiem, ze długo bardzo musimy czekać. My tez już nie mamy siły. Wiem, że w schronisku zastaniemy pustynię, wywożone jest wszystko. no nic damy radę jakos chyba jak tylko uda się wygrac przetarg.[/QUOTE]Lepiej żeby nic nie "Zginęło" i nie "uda się" bo władze za nasze czyli podatników pieniądze nie potrafiły zabezpieczyć bytu skrzywdzonym psiakom więc jeszcze raz powtarzam niech nie kombinują następny raz przy przetargu.Tym razem nikt mnie nie powstrzyma (to nie groźba to obietnica). Quote
maarit Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='PACZEK']Tym razem nikt mnie nie powstrzyma (to nie groźba to obietnica).[/QUOTE] Takich ludzi potrzeba w całej PL. :) Quote
Recommended Posts