Mysia_ Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 wspaniałe wieści :multi::multi::multi::multi::loveu: Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ale się cieszę, hurra!!!! Tym razem się poszczęści ślicznotce!:) Quote
malawaszka Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Luna miała szczęście, ale mój świetny humor poszedł w niepamięć... :( on nie miał szczęścia: http://www.dogomania.pl/threads/195863-Sznaucer-albo-pudlo-sznaucer-NIE-MA-DOMU!!!!-CHORY-w-schronisku!!!!!!/page2 Quote
malawaszka Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Luna zadowolona z nowego domku :loveu: Państwo tez zadowoleni :loveu: dziś byli na dłuuugim spacerze z lecie, Luna biegała z patykami cała w skowronkach, dalej nie może się nacieszyć i ciągle wszystkich obcałowuje :lol: tylko sznupek Kuki ma focha :lol: ale mu przejdzie :lol: Quote
snuszak Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 to pomyślcie teraz o Puszczyku http://www.dogomania.pl/threads/190748-Czy-to-zaro%C5%9Bni%C4%99ty-sznup-Nowy-nabytek-schroniskowy-( Lunie gratuluję nowego domku! Quote
malawaszka Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 ja o Puszczyku cały czas myślę Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 malawaszka napisał(a):Luna zadowolona z nowego domku :loveu: Państwo tez zadowoleni :loveu: dziś byli na dłuuugim spacerze z lecie, Luna biegała z patykami cała w skowronkach, dalej nie może się nacieszyć i ciągle wszystkich obcałowuje :lol: tylko sznupek Kuki ma focha :lol: ale mu przejdzie :lol: Niech korzysta ile wlezie z radochy:):) Quote
minia7 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ale czad!!!!! Boskości!!!!!!!! Radości!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi: Quote
malawaszka Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 nooo ona to jest szczęśliwa jak dostaje papu ile wlezie :lol: Quote
sybil Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Luna chyba za bardzo sobie dogadza, bo kluseczka z Niej jak się patrzy! :evil_lol: Quote
jambi Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 faktycznie kluseczka ... ale jakby co możemy przyjąć wersje, że to futerko ;) Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 no :lol: bo jeszcze przed obcinaniem :lol: Quote
sybil Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Albo, jak niektórzy twierdzą, że nigdy za dużo kochanego ciałka! ;):lol: Quote
zerduszko Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Same grubasy te średniaki, oj Waszka - liche te domy :shake: Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 noo :lol: moze teraz schudnie bo całymi dniami na działce siedzą, ale mam nadzieję, że nie siedzą i jedzą tylko biegają :D Quote
zerduszko Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 malawaszka napisał(a):noo :lol: moze teraz schudnie bo całymi dniami na działce siedzą, ale mam nadzieję, że nie siedzą i jedzą tylko biegają :D Jak będzie chudła jak moja Kluska na działce, to przybędzie jej jeszcze z kilo czy dwa :lol: Quote
malawaszka Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 z Luną jest straszny problem i nie wiem czy nie wróci :( Ona musiała przejść duzo za dużo jak na takiego pieska - ma fobie, schizy, nie daje przy sobie nic zrobić - nawet wyciągnięcie kleszcza jest problemem ogromnym :( o strzyżeniu nie ma mowy, boi się burzy i wtedy potrafi wracając do domu ze spaceru położyć się na klatce schodowej i nie da się jej ruszyć - przywiera do ziemi i nie można jej podnieść, ani nic - warczy i szczerzy zęby :( byli z nią w Oświęcimiu u zoopsychologa, ale niewiele pomogła - powiedziała, że Luna ma za sobą wiele złych przeżyć i nie wiadomo czy coś się da z niej wyciągnąć jeszcze, trzeba by dużo pracy w nią włożyć, uczyć życia od nowa - ona sobie utrwaliła złe nawyki - odstraszała warczeniem, Państwo to respektowali, co jakiś czas jest problem jak przy pupie zarastają włosy i one się brudzą kupą, po pewnym czasie się zaklejają, a Ona nie daje sobie umyć - wtedy muszą jechać do weterynarza, dać głupiego jasia i zrobić porządek przy pupie - na 2 miesiące jest spokój, aż do następnego razu :( U weterynarza jest też ogromny problem - wet, do którego chodzą jest szokowany jakie nadmoce w nią wstępują ze strachu, we trzech nie mogli sobie z nią poradzić, żeby podać zastrzyk. Już jakiś czas temu rozmawiałam z nimi, polecałam hydroxyzynę na czas burzy czy sylwestra, ale Luna po tym jeszcze gorzej reagowała - nie wiedziała co się z nią dzieje i bała się, warczała. Kagańca nie da sobie założyć. Teraz mają kupić Kalm-aid ale to nie jest przecież silne więc nie wiem czy coś pomoże. Dla Luny chyba trzeba ludzi z większym doświadczeniem z trudnym psem - tam ma ogrom miłości, ale nie dają rady z takimi problemami, z jej lękami. Wczoraj jej pani przepłakała dzień z bezsilności, kochają Lunę bardzo i wiem, ze to nie jest tak, ze chcą się jej pozbyć, ale oni po prostu nie potrafią sobie poradzić - nie wiem, może są zbyt miękcy, ostrożni, nie wiem, jestem załamana i bardzo mi żal Luny, ale może powinna zamieszkać w domu z ogrodem, gdzie będzie miała więcej miejsca, ludzi z większym doświadczeniem. Quote
ULKA12 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Z tego co pamiętam, to tylko raz na mnie warknęła jak ją chciałam podnieść na rękach. Quote
malawaszka Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 ona była stosunkowo krótko u Uli - 20 dni, więc nie poznałyśmy wszystkich zachowań, chociaż ja myślę, że ona by aż tak nie cudowała jakby nie byli dla niej tacy dobrzy :( a teraz problemy Quote
sybil Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Moniko, pamiętasz Maję z Koszalina? Pisano, że z przerażenia potrafi gryźc' i rzeczywiście gryzła. Do tej pory przy myciu i wycieraniu łap i pupy wali zębami na prawo i lewo, ale już nie gryzie. Może z Luną też trzeba trochę bardziej stanowczo. Maja na szczęście zrozumiała kto w domu rządzi i wprawdzie wciąż ma "wyskoki", ale prędko odpuszcza. Quote
Recommended Posts