Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haha Sonia obrażona :D

W sumie to nie wiem czy jest jakikolwiek pozytywista całkowity... Może przy słabym psie to się uda, nie mam pojęcia. Nie trafiłam na takiego, albo inaczej- zależy co mówimy o pozytywiście. Ostatnio czytałam artykuł jaka to kolczatka, dławik, szelki złe, ba, nawet szarpnięcie na obroży to znęcanie się :o Także ten... No pozytywna to ja nie jestem :D

Posted

W sumie to nie wiem czy jest jakikolwiek pozytywista całkowity... Może przy słabym psie to się uda, nie mam pojęcia. Nie trafiłam na takiego, albo inaczej- zależy co mówimy o pozytywiście. Ostatnio czytałam artykuł jaka to kolczatka, dławik, szelki złe, ba, nawet szarpnięcie na obroży to znęcanie się :o Także ten... No pozytywna to ja nie jestem :D

Gdzie taki artykuł czytałaś?

Kurcze, od dziś nie upominam Torę za nic ;)

Niech mnie pies wyprowadza na spacery, a nie ja psa :D

P.S.

Cześć Alinka :)

Posted

Karolina na FB udostępniła, dotyczył głównie kolczatki ale tamte pozostałe rzeczy bardziej mnie zaintrygowały :D Poszukam go po południu :)

A ja tam wolę "negatywistą" być niż żeby Kajka rządziła :p

Posted

Haha Sonia obrażona

;)

jasne, pójdź na 100% szkolenie pozytywne a nic Ty i Twój pies się nie nauczycie :P

też coś takiego czytałam i dla mnie to jest stek bzdur.

Choć największy zwolennik, tudzież guru pozytywizmu wprowadza dławik, oe. No ciekawie się robi :)

Są miękkie psy, które przepraszają, że żyją choćby przy podwyższonym tonie, to te pociągniesz na pozytywnym, ale z twardymi psami, nie ma takiej opcji. Poza tym wystarczy pooglądać pracę psów tylko pozytywnie. .

A już padłam, jak czytałam o klikierze w szkoleniu obrony.

Gdzie taki artykuł czytałaś?

Kurcze, od dziś nie upominam Torę za nic

Niech mnie pies wyprowadza na spacery, a nie ja psa :D

P.S.

Cześć Alinka

Witaj Magdalenoooo ;)

Taa i bezstresowe wychowywanie... powodzenia :lol:

Karolina na FB udostępniła, dotyczył głównie kolczatki ale tamte pozostałe rzeczy bardziej mnie zaintrygowały :D Poszukam go po południu

A ja tam wolę "negatywistą" być niż żeby Kajka rządziła

ja nie mam problemu z faktem, że nie jestem pozytywistą.

Po prostu trzeba mądrze podejść do rzeczy.

Ej, ale moje bez zjebki czy coś to czasem nie umieją funkcjonować :D

Posted

Taa i bezstresowe wychowywanie... powodzenia :lol:

Ej, ale moje bez zjebki czy coś to czasem nie umieją funkcjonować :D

To poćwiczę na Theosiu :D

Tora też :D

Posted

Hahahahaha jak Wy mnie dobrze znacie :lol:

Tak coś kupiłam... obrożę! ale to pół biedy... pocisłam w coś bardziej, hmm droższego :D

Nie, nie będzie szczeniaka :D

Posted

Hahahah tez furkidz... gdyby nie to COŚ to obroży nie kupiłabym dla Ciapulca. Jemu jest ładnie w kolorowych, a owczary z czasem dostaną inne...

Nie, psiabuda odpuszczam... muszę w zooplusie zrobić zakupy, tak czy siak...

Posted

No nie, odpuścić psiąbudę... :P

To co z zooplusa bierzesz takiego "innego" (nie karma jak mniemam, znaczy karma może też ale to nie o tym piszemy jak myślę :D)

Hmmm nic dla nas tam ciekawego nie było, także nie rozpaczam ;)

Hihihi a właśnie, że trochę karmy, bo chodzi mi po głowie i pewien cosik, który już mamy a potrzebujemy drugi :D

toys4dog zostaje przerzucony na następny  miesiąc, bo teraz nie wydolę ;)

Posted

Zamowilas mu rozowe czachy? XD

Ej to jest poważny Pan pies i w różu mu nie teges :)

Pisałam, ze druga rzecz też w furkidz... przeszukaj sklep to znajdziesz to to :D

Posted

A ja dzis zamulam :P

Kubek? Torba? Nie wiem co jeszczs maja no xD

Tak :lol:

Nie gadaj ze boomer balla xd

hihihi tego to nie kupię nigdy :P

Wystarczy napisać, że zrobiłam zakupy i od razu mam ruch w galerii... hmm muszę częściej zakupy robić :lol: