marta1624 Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Haha Sonia obrażona :D W sumie to nie wiem czy jest jakikolwiek pozytywista całkowity... Może przy słabym psie to się uda, nie mam pojęcia. Nie trafiłam na takiego, albo inaczej- zależy co mówimy o pozytywiście. Ostatnio czytałam artykuł jaka to kolczatka, dławik, szelki złe, ba, nawet szarpnięcie na obroży to znęcanie się :o Także ten... No pozytywna to ja nie jestem :D Quote
*Magda* Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 W sumie to nie wiem czy jest jakikolwiek pozytywista całkowity... Może przy słabym psie to się uda, nie mam pojęcia. Nie trafiłam na takiego, albo inaczej- zależy co mówimy o pozytywiście. Ostatnio czytałam artykuł jaka to kolczatka, dławik, szelki złe, ba, nawet szarpnięcie na obroży to znęcanie się :o Także ten... No pozytywna to ja nie jestem :D Gdzie taki artykuł czytałaś? Kurcze, od dziś nie upominam Torę za nic ;) Niech mnie pies wyprowadza na spacery, a nie ja psa :D P.S. Cześć Alinka :) Quote
marta1624 Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Karolina na FB udostępniła, dotyczył głównie kolczatki ale tamte pozostałe rzeczy bardziej mnie zaintrygowały :D Poszukam go po południu :) A ja tam wolę "negatywistą" być niż żeby Kajka rządziła :p Quote
kalyna Posted April 24, 2015 Author Posted April 24, 2015 Haha Sonia obrażona W sumie to nie wiem czy jest jakikolwiek pozytywista całkowity... Może przy słabym psie to się uda, nie mam pojęcia. Nie trafiłam na takiego, albo inaczej- zależy co mówimy o pozytywiście. Ostatnio czytałam artykuł jaka to kolczatka, dławik, szelki złe, ba, nawet szarpnięcie na obroży to znęcanie się :o Także ten... No pozytywna to ja nie jestem :D ;) jasne, pójdź na 100% szkolenie pozytywne a nic Ty i Twój pies się nie nauczycie :P też coś takiego czytałam i dla mnie to jest stek bzdur. Choć największy zwolennik, tudzież guru pozytywizmu wprowadza dławik, oe. No ciekawie się robi :) Są miękkie psy, które przepraszają, że żyją choćby przy podwyższonym tonie, to te pociągniesz na pozytywnym, ale z twardymi psami, nie ma takiej opcji. Poza tym wystarczy pooglądać pracę psów tylko pozytywnie. . A już padłam, jak czytałam o klikierze w szkoleniu obrony. Gdzie taki artykuł czytałaś? Kurcze, od dziś nie upominam Torę za nic Niech mnie pies wyprowadza na spacery, a nie ja psa :D P.S. Cześć Alinka Witaj Magdalenoooo ;) Taa i bezstresowe wychowywanie... powodzenia :lol: Karolina na FB udostępniła, dotyczył głównie kolczatki ale tamte pozostałe rzeczy bardziej mnie zaintrygowały :D Poszukam go po południu A ja tam wolę "negatywistą" być niż żeby Kajka rządziła ja nie mam problemu z faktem, że nie jestem pozytywistą. Po prostu trzeba mądrze podejść do rzeczy. Ej, ale moje bez zjebki czy coś to czasem nie umieją funkcjonować :D Quote
*Magda* Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Taa i bezstresowe wychowywanie... powodzenia :lol: Ej, ale moje bez zjebki czy coś to czasem nie umieją funkcjonować :D To poćwiczę na Theosiu :D Tora też :D Quote
kalyna Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 Hahaha te psy z dogo som dziwneee :P właśnie zrobiłam coś szalonego, obym tylko tego nie żałowała... lalalalalala :lol: Quote
kalyna Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 Hahahahaha jak Wy mnie dobrze znacie :lol: Tak coś kupiłam... obrożę! ale to pół biedy... pocisłam w coś bardziej, hmm droższego :D Nie, nie będzie szczeniaka :D Quote
marta1624 Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 Też w psią budę strzelam, bo ja skorzystałam :p Quote
kalyna Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 Hahahah tez furkidz... gdyby nie to COŚ to obroży nie kupiłabym dla Ciapulca. Jemu jest ładnie w kolorowych, a owczary z czasem dostaną inne... Nie, psiabuda odpuszczam... muszę w zooplusie zrobić zakupy, tak czy siak... Quote
marta1624 Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 No nie, odpuścić psiąbudę... :p To co z zooplusa bierzesz takiego "innego" (nie karma jak mniemam, znaczy karma może też ale to nie o tym piszemy jak myślę :D) Quote
kalyna Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 No nie, odpuścić psiąbudę... :P To co z zooplusa bierzesz takiego "innego" (nie karma jak mniemam, znaczy karma może też ale to nie o tym piszemy jak myślę :D) Hmmm nic dla nas tam ciekawego nie było, także nie rozpaczam ;) Hihihi a właśnie, że trochę karmy, bo chodzi mi po głowie i pewien cosik, który już mamy a potrzebujemy drugi :D toys4dog zostaje przerzucony na następny miesiąc, bo teraz nie wydolę ;) Quote
kalyna Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 Zamowilas mu rozowe czachy? XD Ej to jest poważny Pan pies i w różu mu nie teges :) Pisałam, ze druga rzecz też w furkidz... przeszukaj sklep to znajdziesz to to :D Quote
angineuuka Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 A ja dzis zamulam :p Kubek? Torba? Nie wiem co jeszczs maja no xD Quote
kalyna Posted April 25, 2015 Author Posted April 25, 2015 A ja dzis zamulam :P Kubek? Torba? Nie wiem co jeszczs maja no xD Tak :lol: Nie gadaj ze boomer balla xd hihihi tego to nie kupię nigdy :P Wystarczy napisać, że zrobiłam zakupy i od razu mam ruch w galerii... hmm muszę częściej zakupy robić :lol: Quote
angineuuka Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 Wiedzialam, ze kubek :p szkoda ze mojej rasy ni mo :( Quote
angineuuka Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 Wiedzialam, ze kubek :p szkoda ze mojej rasy ni mo :( Quote
Recommended Posts