Kaidar Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 wg mnie to 3,5 kg.. mój w wieku 15 tygodni ważył 1,8 kg a teraz w wieku 5 miesięcy waży bite 3,5 kg... Quote
***Paulina*** Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Moja w wieku 16 miesięcy ważyła ok. 1,5 kg;) A teraz (16 mies.) ma 2,6- 2,7kg:loveu: Quote
Kaidar Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 mój tak samo szybko na wadze przybierał.. w ciągu tygodnia potrafił nawet 1 kg przytyć... ale teraz widzę że jego waga już stanęła... nie je tyle jak na początku więc i waga nie wzrasta... Quote
Princess_York Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 moja ma niecałe 4 msc i 1.8 kg :lol: Quote
Agunia_so Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='Princess_York']moja ma niecałe 4 msc i 1.8 kg :lol:[/QUOTE] a ile ważyła jak miała 3 miesiące? Moja ma 3 miesiące i waży ok 1,5kg Quote
syla929 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Moja ma praktycznie pol roku i niecałe 3,600kg. Przez miesiąc przybrała 200gr. Waga już prawie unormowana. Wiecej niż kolejne 200 nie powinna ważyc. O kilka dag za dużo, no ale trudno, może jeszcze zgubi. Quote
Kaidar Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 no mam nadzieję że mój też zgubi... bo jest miesiąc młodszy od twojej a waży tyle samo co twoja (około).. jak będę z nim u weta to koniecznie poproszę go żeby Maxa zważył.. Quote
Natalia&Lola Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Kurka, Wasze psy są takiej normalnej wagi. Mój ma te 3,5msc a jesgo waga jest czasem 3x mniejsza od Waszych psiaków.... Rodzice nie byli mali, a on chyba za wielki nie będzie. Teraz chyba już waży więcej niż te 0,63kg. Bo czuje w ręku, że jest cięższy. Moj poprzedni york w wieku 4msc ważył 1,5kg. I w wieku 2lat była maleńka. Quote
Cirilla888 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Moja po cieczce jeszcze rosła... Jak miała 10tygodni ważyła 480 gram, jako roczna sunia 2,9-3kg, później miała 2 urojone ciąże i przytyła do 4ech kilo, a po ciąży jak urodziła maluchy to schudła znowu i waży 3,3kg:p Quote
Kaidar Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 mam nadzieję że mój już nie przytyje... bo już osiągnął masę dorosłego... Quote
Juustii Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Mój Tofik ma 3 miesiące i 6 dni (równe 14 tyg) :roll: na dzień dzisiejszy jego waga to 1,3kg ;] myślę, że jest ok. Jego rodzice ważyli ok 2kg. Jak myślicie ile będzie ważył mój piesek jak dorośnie? ;) Dodam, że karmiony jest karmą Royal dla szczeniaków w porcji 50gr na dzień, choć on zawsze zostawi troche w misce ;P Piesek uroczy, skory do zabaw i gryzienia wszystkiego i wszystkich :D A oto jego zdj.: [url]http://img4.imageshack.us/img4/5410/030909a.jpg[/url] robione wczoraj ;] [url]http://img268.imageshack.us/img268/5359/beztytuuqc.jpg[/url] a to z miesiąc temu ;] Quote
pa-ttti Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 przytnij mu włosy na uszach na 1/3 wysokości bo ma spore i mu zaraz klapną. co do wyglądu to jest bardzo ładny, a co do wagi: będzie malutki o to się nie martw:) pewnie w granicach 2kg. Quote
Cirilla888 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='syla929']Moja ma praktycznie pol roku i niecałe 3,600kg. Przez miesiąc przybrała 200gr. Waga już prawie unormowana. Wiecej niż kolejne 200 nie powinna ważyc. O kilka dag za dużo, no ale trudno, może jeszcze zgubi.[/quote] moja od półrocznej maluch do wagi stałej urosła o około 1kg bo mając 6miesięcy ważyła 1,9-2kg, a docelowo później jak miała ponad rok ~3kg... A kiedyś jeden weterynarz, jeszcze w Łodzi, powiedział mi, że na karmie Royal to się wyciąga 150% z Yorka...;p A ktoś sie może orientuje ile powinny ważyć 3 tygodniowe szczeniaczki, żeby docelowo ważyły ~3kg? Bo mam 2 normalne i 1 taką baaardzo maluteńką, chyba po tatusiu, który waży 1,2kg, a ma prawie 3 lata już... Quote
Kaidar Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 no ja rodzice ważyli około 2 kg to i on powinien gdzieś tyle ważyć.. ewentualnie te pół kilograma więcej.. Quote
tigrunia Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Juustii czy Twój piesek aby na pewno waży tyle ile podałaś ? Na tym pierwszym zdjęciu wygląda całkiem sporo .. [quote name='Cirilla888'] A ktoś sie może orientuje ile powinny ważyć 3 tygodniowe szczeniaczki, żeby docelowo ważyły ~3kg? Bo mam 2 normalne i 1 taką baaardzo maluteńką, chyba po tatusiu, który waży 1,2kg, a ma prawie 3 lata już...[/quote] Napisz ile ważą szczylki .. Quote
moniczkaa86 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='Kaidar']no ja rodzice ważyli około 2 kg to i on powinien gdzieś tyle ważyć.. ewentualnie te pół kilograma więcej..[/quote] [B][I][FONT=Courier New]Ewentualnie te pół kg mniej... :eviltong: [/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Courier New]Rodzice mojej Fibi ważyli w okolicach 2 kg a ona sama 1,5kg ;)[/FONT][/I][/B] Quote
Juustii Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='tigrunia']Juustii czy Twój piesek aby na pewno waży tyle ile podałaś ? Na tym pierwszym zdjęciu wygląda całkiem sporo .. na 100% tyle waży ;] dziś był na wadze u weterynarza :D na mojej także tyle wyskakuje ;] heheh na 1 zdjęciu wygląda na grubaska bo zdj robione z wielkiego przybliżenia :D hmm tak myśle od kiedy można iść z pieskiem do fryzjera? bo wydaje mi się, że pora mojemu urwisowi przyciąć włoski szczególnie na uszkach :) pozdrawiam :eviltong: Quote
Kaidar Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='moniczkaa86'][B][I][FONT=Courier New]Ewentualnie te pół kg mniej... :eviltong: [/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Courier New]Rodzice mojej Fibi ważyli w okolicach 2 kg a ona sama 1,5kg ;)[/FONT][/I][/B][/quote] jak pół kg różnicy jest w te czy wewte to jeszcze nie jest aż tak źle.. gorzej by było gdyby różnica sięgała 1 kg i wyżej... ja jakoś dojść do fryzjera nie mogę więc Maxa sama ciachnęłam Quote
Juustii Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 hehe ja mojemu Tofikowi chyba bym sama nie umiała przyciąć włosków bo on nie potrafi usiedzieć na miejscu :lol: Quote
Cirilla888 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='tigrunia']...... Napisz ile ważą szczylki ..[/quote] Właśnie mi przyszła waga elektroniczna, niestety nie działająca, więc muszę ją zebrać się i wymienić... A pytam, bo pójdę kupię inną a tą odeślę i nie wiem ile powinny ważyć, żeby móc w miarę przewidzieć ich docelową wagę... Ta najmniejszamieści sie bez problemów w dłoni cała, a tamte na dłoni(damskiej, niedużej żeby nie było) się zawiesza, ale ile by mogły ważyć docelowo nie wiem... ps. Jak tu wkleić zdjęcie z pliku nie z neta, to bym przesłała malucha... Quote
Kaidar Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='Juustii']hehe ja mojemu Tofikowi chyba bym sama nie umiała przyciąć włosków bo on nie potrafi usiedzieć na miejscu :lol:[/quote] mój też nie siedzi w miejscu ale doszłam do takiej wprawy że radzę sobie... Cirilla jak piszesz posta to nad tekstem jest ikonka z górami i kółkiem i jak na niego klikniesz to będziesz mogła adres linka Quote
Cirilla888 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='Kaidar']mój też nie siedzi w miejscu ale doszłam do takiej wprawy że radzę sobie... Cirilla jak piszesz posta to nad tekstem jest ikonka z górami i kółkiem i jak na niego klikniesz to będziesz mogła adres linka[/quote] Nie mam linków, tylko pliki na kompie... ale już znalazłam jo sobie poradzić tylko napiszcie, czy działają:eviltong: [URL]http://img504.imageshack.us/img504/2421/04092009168.jpg[/URL] [URL]http://img245.imageshack.us/img245/4095/dsc00151u.jpg[/URL] To drugie zdjęcie to chłopak(ten większy) Quote
Kaidar Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 działają :) ja mam zdjęcia swojego na stronie [url]www..[/url]. Quote
Cirilla888 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 To jak Wam się wydaje, na ile kg powinny wyrosnąć te maluchy, skoro na tych zdjęciach miały na pierwszym 14dni, a na drugim jakoś 8-10 dni? Quote
Recommended Posts