paulina15 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 ja slyszalam ze yorki w wieku 4 miesiecy powinny wazyc od 1.5 do 2 kg ja sie nie matwie jego waga jego rodzice nie byli maluchami mama 2.9 tatus 3kg wiec moj maly tez moze taki byc hehe. liczy sie dla mnie to zeby byl zdrowy i zeby wysrosl z niego piekny yoreczek hehe:loveu: Quote
donia_12 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Mój York (9 tyg) obecnie waży 600gram... Ogólnie jest bardzo kochany,malutki,ale zdrowy!! bo wszyscy piszą,że chorują takie maleństwa itd... Wszyscy się nim zachwycają ,ale nie o to mi chodzi... Jak sądzicie ile może ważyć jak będzie już dorosły ? Dodam ,że jest oczywiście po małych rodzicach... pozdrawiam Quote
donia_12 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Aha jeszcze chciałam napisać ,że jest on od hodowcy . a prawidłowa masa tych psów waha się od 1,6-3,0 kg... Pies który waży 5 kg to na pewno nie jest York ... Quote
donia_12 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 1500zł ,ale posiada rodowód także myślę,że to jest najważniejsze... Quote
Skibka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [B]donia_12[/B] Wydaje mi się, że będzie malutki, bo moja yorkopodobna psinka w wieku 9 tyg. miała 1.2kg a teraz jest już dorosła i waży 2.2kg.. Quote
paulina15 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 ciekawe ile moj bedzie wazyc jak teraz wazy 2kg majac skonczone 4 miesiace :crazyeye: Quote
aska_b1 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 paulina15 to on wcale nie będzie duży. Moja rosła do 5 czy 6 miesięcy i od tamtego czasu stoi w miejscu. Quote
paulina15 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 to nawet sie ciesze wydaje mi sie ze on juz stana w miejscu i tylko zmeznieje chcialabym zeby wazy 2,5 - 2,7 byloby fajnie takiw sam raz ale i tak bede go kochac:loveu: Quote
dysia-u Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 moja ma 2,5 roku i waży 3,300. Tyyyyyle kg miłości :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
meja Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Mój Elmiś za klika dni skończy 4 m-ce i waży 1,80kg. Ile jeszcze może urosnąć? Jak go wybierałam to nie patrzyłam na wielkość (a był najmniejszy z miotu:-() i liczyłam się z tym, że duży nie będzie. Ale mam nadzieję, że przeskoczy 2:crazyeye: Quote
ladyyork Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='meja']Mój Elmiś za klika dni skończy 4 m-ce i waży 1,80kg. Ile jeszcze może urosnąć? Jak go wybierałam to nie patrzyłam na wielkość (a był najmniejszy z miotu:-() i liczyłam się z tym, że duży nie będzie. Ale mam nadzieję, że przeskoczy 2:crazyeye:[/quote] To czy piesek będzie dózy to indywidualna sprawa moja miała 4 miesiące i maiła 1,50kg ,aż się bałąm że jak będzie rosła w takim tępie to będzie za dóza ,a póżniej nażekałam że jest mała,ciągle trując hodowce,obecnie ma 2.350 i nie zamieniłabym jej za nic,choć mogła by być większa.Jednak są psy które w jej wieku mniej ważyły a obecnie to kolosy nie yorki;) Quote
vikiii Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='ladyyork']To czy piesek będzie dózy to indywidualna sprawa moja miała 4 miesiące i maiła 1,50kg ,aż się bałąm że jak będzie rosła w takim tępie to będzie za dóza ,a póżniej nażekałam że jest mała,ciągle trując hodowce,obecnie ma 2.350 i nie zamieniłabym jej za nic,choć mogła by być większa.Jednak są psy które w jej wieku mniej ważyły a obecnie to kolosy nie yorki;)[/quote] Masz rację w 100% Ja niedawno odchowałam szczeniaczki po Jessi i .... psiak który urodził się naprawdę dużo większy od rodzeństwa na dzień dzisiejszy (jak mi piszą nowi właściciele) jest drugi od końca z wagą i wzrostem. Natomiast sunia, która po urodzeniu była druga od końca (czyli mała) waży najwięcej! Zresztą z tą wagą było podobnie u Jessi - w wieku 12tyg ważyła 1,7kg! W wieku 6 mies.....2,4 i.... stanęła na 2,8-2,9. Dopiero teraz po ciąży przybrała do 3.2-3,4 - ale wdaje mi się, że niedługo zgubi tłuszczyk, bo do momentu oddania szczeniaczków jadła nie dość że swoją porcję, to.... podjadała maluchom:roll: Quote
paulina15 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 jak myslicie czy moj 4 miesieczny 2 kg cudowny psiaczek wazy normalnie czy troche za duzo jak na swoj wiek?? Quote
meja Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 [quote name='paulina15']jak myslicie czy moj 4 miesieczny 2 kg cudowny psiaczek wazy normalnie czy troche za duzo jak na swoj wiek??[/quote] Mój jest w tym samym wieku i waży 1,80, czyli podobnie jak Twój, tylko ja nie jestem pewna do jakiego okresu one rosną, wydaje mi się, że mniej więcej do wymiany zębów, później podobno wszystko idzie w kości, ale mogę się mylić. Niech wypowie się ktoś bardziej kompetentny. Quote
Anka&Mika Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Moja Mika wazy 1,5 kg i ma 3 mies. Nie wydaje wam sie ze to za duzo? Psiaczek jest bez papierkow ale ze sprawdzonej hodowli po rodowodowych rodzicach. Jestem pewna ze to byly ich szczeniaczki. Mama wazyla 2,7 a tata 2,2 kg Pozdrawiam. Quote
syla929 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 nie przejmuj sie. moja ma 2 miesiące i wazy 1,50 kg jej ojciec 2,20 a matka 2,60-2,80?? Quote
syla929 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Już leci jej prawie 11 tydzien a waga: 1800 :-o:-o:-o:-o Quote
Kaidar Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 mój miał zaledwie 4 lata, ważył 2,5 kg bo po prostu york miniaturka Quote
tigrunia Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='Kaidar']mój miał zaledwie 4 lata, ważył 2,5 kg bo po prostu york miniaturka[/quote] A co to jest York miniaturka ? :cool1: 2,5 kg to idealna waga jak na Yorka Quote
Kaidar Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 to te mniejsze... bo normalne ważą do 3,5 kg i są większe... widać zresztą nawet różnicę wzrostu (wiem bo mój Kuba przyjaźnił się z większym yorkiem i o 1/3 był od Kuby większy...) są jeszcze mniejsze od mojego które ważą do 1,2 kg dorosłe.... widać znaczną różnicę we wzroście... dlatego wyróżnia się miniaturki i normalne... dzieli się tak ze względu własnie na wagę i wzrost yorka... Quote
LILI08 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Jak czytam takie posty.... brak słów :shake: czy kiedyś ludzie zrozumieją że nie ma Yorka miniaturki !!!!!!!!! i nie dzieli się Yorków, York jest jeden !!! Quote
Kaidar Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 no to jak "podzielisz" yorki jeśli widzisz różnicę między ich wielkością i wagą... jesli mogę o to oczywiście spytać... o to samo mogę się spytać na temat sznaucerów.. więc jeśli ciebie takie rzeczy denerwują to mi wyjaśnij jak ludzie mają rozróżniać psiaki które na oko widać że różnią się wielkością i wagą... hmmm??? jeśli uważasz mnie za nie uświadomioną to mnie uświadom... Quote
nane Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='Kaidar']no to jak "podzielisz" yorki jeśli widzisz różnicę między ich wielkością i wagą... jesli mogę o to oczywiście spytać... o to samo mogę się spytać na temat sznaucerów.. więc jeśli ciebie takie rzeczy denerwują to mi wyjaśnij jak ludzie mają rozróżniać psiaki które na oko widać że różnią się wielkością i wagą... hmmm??? jeśli uważasz mnie za nie uświadomioną to mnie uświadom...[/quote] [CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]po prostu powiedzieć dzień dobry szukam Yorka o wielkości np. 2kg, 2,5kg nie ma czegoś takiego jak York miniaturka :angryy: mam pytanie do ciebie czyli jeżeli ja mam 158cm wzrostu to znaczy, że jestem człowiekiem miniaturką ?? :roll: EDIT: a jeśli chodzi o sznaucery to masz tam wyraźny podział ustanowiony przez FCI i są one podzielone na odrębne rasy w danych kolorach np. sznaucer średni nigdy nie będzie czarno-srebrny i biały i to samo odnosi się do olbrzymów [/COLOR][/FONT] [/CENTER] Quote
Recommended Posts