Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A jakbyś troszkę poszukała to byż znalazł IDENTYCZNY TEMAT :roll:
tu mas zlinka
[url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=5937&postdays=0&postorder=asc&start=0[/url]

a dodam, zę ta yoreczka waży prawidłowo, ani dużo, ani mało

• 3 weeks later...
Posted

Moja fiona ma dwa miesiace i wazy 630g.Jest malutka ,ale apetyt ma straszny :o .Jadłaby i jadła :wink: .

Jak kupowałem swoją sunie to Pani równiez miała wieksze Yorki.Miały dwa miesiace i wazyły własnie 1,5 kg.Mysle,ze waga Twojego pieska jest w normie,
ale niech sie wypowiedzą lepiej doswiadczone osoby,Oni sie na pewno lepiej znaja :roll: .
:wink:

Posted

:angel: Ogólna zasada jest taka : jeżeli york 8 (ośmiotygodniowy )

waży do 1 (jednego kilograma ) to będzie malutki ......................

:angel: :lilangel:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='Alutka']:angel: Ogólna zasada jest taka : jeżeli york 8 (ośmiotygodniowy )

:D dobrego nigdy za wiele[/quote]

WIEM O TYM I DLATEGO TO FIONKA JEST TERAZ Z NAMI :wink: .CHCIELISMY TAKIEGO PIESKA MIMO TEGO ,ŻE MAMY DWÓJKE MALUTKICH DZIECI(3 I 2 LATA)
NASZA MOPSICA ROMA(4 LETNIA) TEZ JEST Z TEGO BARDZO ZADOWOLONA ,GDYZ FIONKA JEST BARDZO ZYWA I CHETNIE BAWIA SIE RAZEM.ROMA JEST STARSZA I DLATEGO BARDZO UWAZA NA MALUSZKA. :P
JAK WIDAC WSZYSCY SA ZADOWOLENI :P

Posted

[quote name='samanta'][b]Rapsodia[/b] ma 18,5 miesiąca i jej waga waha się od 3,30 do 3,70 :P[/quote]

:o to pewnie nie tylko rozpieszczona ale i przekarmiona ? ( grubaśna )
Jeśli chodzi o wystawy to sędziowie preferują yorki mniej więcej
więcej trzy kilogramowe. Większy York lepiej się prezentuje, oraz
lepszy jest w ruchu. Nie może jednak być gruby. :B-fly:

Posted

[quote name='Alutka'] to pewnie nie tylko rozpieszczona ale i przekarmiona ? ( grubaśna )[/quote]
Wcale nie jest grubaśna :wink: W razie wątpliwości aktualne fotki są w galerii :P

Posted

[quote name='Paulkaa']moj york ma 2 miesiace i wazy ok 1,5 kg :-? czy to nie za duzo??? jego mama wazyla 3kg a tata 2,5 kg[/quote]
Moja mała sunia Rissa ma 3 miesiące i waży 1,90!

Posted

[quote name='Alutka']:angel: Ogólna zasada jest taka : jeżeli york 8 (ośmiotygodniowy )

:D dobrego nigdy za wiele[/quote]

Hej!
Mój pies w wieku 10-ciu tygodni ważył dokładnie 950 gramów (mam to zapisane w książeczce zdrowia :wink: ). Dziś, jako dorosły osobnik waży jakieś 2.5 kg. Wielkoludem nie jest, ale do najmniejszych też nie należy :wink: Taki "średniaczek" w sam raz :D
Pozdrawiam!

Posted

Hej!
Mój pies w wieku 10-ciu tygodni ważył dokładnie 950 gramów (mam to zapisane w książeczce zdrowia :wink: ). Dziś, jako dorosły osobnik waży jakieś 2.5 kg. Wielkoludem nie jest, ale do najmniejszych też nie należy :wink: Taki "średniaczek" w sam raz :D
Pozdrawiam![/quote]

Moja suczka też tyle ważyła w wieku lo tyg. Dziś ma 2latai 5 mies.
i waży 2.20 kg. Choć jest piękna ( emblemat ) to gubi się na wystawach
przy większych yorkach. Włos ją nieco powieksza ( widać w kąpieli ).
A może Twój piesek Bazylio jest nieco pulchniejszy. :wink:

Posted

:loveu: Widać są wyjątki od reguły. Trudno to nazwać regułą jest to
waga orientacyjna w większości przypadków się zgadza. :roll:
Choć bardzo lubie maleńkie yoreczki z doświadczenia wiem, że jednak
te większe rzucają sie sedziom w oczy. Poprostu je widać. :Rose:

Posted

Moja Tosia też jest szczypiorek... w wieku ok.12 tyg. wazyła ok.1 kg a teraz waży całe 2.35... Rissa ma dopiero 3 miesiące a jak pisałam waży 1.90 więc duża z niej wyrośnie baba :D

Posted

Wczoraj widziałam [b]zjawisko[/b]. Piesek z wyglądu dokładnie jak York, tylko w powiększeniu, gdzieś tak 4 razy. Pogadałam chwilę z właścicielką, piesek waży 10 kg! A właścicielka patrząc na Muszkiego: a dlaczego go pani nie karmi? Pani od zawsze chciała taką miniaturkę? Bo ja nie i inaczej karmiłam i widzi pani, jak ślicznie wyrósł. Lekko mnie zszokowało i zastanawiam się, jakie to rasy zostały zmieszane, że wyszedł piękny giga-york (bo chyba nie da się aż tak powiększyć rasy? a może się da, nie znam się).

Posted

To wyobraź sobie jak karmią swoje pieski właściciele dogów?! :o Kupujesz yorka 1 kg i karmisz na doga i wyrasta 80 kg zywego psa! :wink:
Hihihi biedna kobieta nie miała pojecia nic a nic o psach...
:lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='NNikka']Kupujesz yorka 1 kg i karmisz na doga i wyrasta 80 kg zywego psa! :wink:
:lol: :lol: :lol:[/quote]

Co za przerób ;) ABSy mogą się schować przy takim przyroście masy :D:D:D

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

he, odswiezam topik, Sweetlily pytala i az z ciekawosci zmierzylam i zwazylam mojego Tikusia.
Tico we wtorek, 23 sierpnia bedzie mial 11 tygodni, mierzy w klebie 16 cm, jest dlugi na 32 cm bez ogona :P i wazy 1.2 kg :)
uszka mu jeszce nie stoja, chociaz czasem jedno na chwilke jakby podskakiwalo i zatrzymywalo sie w pionie :)

[url]www.mytico.blog.onet.pl[/url]