Paulkaa Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Zamierzam wlasnie kupic yorka i chcialabym zobacyzc ile waza wasze pieski. Mama mojego pieska wazy 3 kg to duzo czy malo??:( Quote
grygy Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 A jakbyś troszkę poszukała to byż znalazł IDENTYCZNY TEMAT :roll: tu mas zlinka [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=5937&postdays=0&postorder=asc&start=0[/url] a dodam, zę ta yoreczka waży prawidłowo, ani dużo, ani mało Quote
Paulkaa Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 moj york ma 2 miesiace i wazy ok 1,5 kg :-? czy to nie za duzo??? jego mama wazyla 3kg a tata 2,5 kg Quote
Duszek1 Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 Moja fiona ma dwa miesiace i wazy 630g.Jest malutka ,ale apetyt ma straszny :o .Jadłaby i jadła :wink: . Jak kupowałem swoją sunie to Pani równiez miała wieksze Yorki.Miały dwa miesiace i wazyły własnie 1,5 kg.Mysle,ze waga Twojego pieska jest w normie, ale niech sie wypowiedzą lepiej doswiadczone osoby,Oni sie na pewno lepiej znaja :roll: . :wink: Quote
Alutka Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 :angel: Ogólna zasada jest taka : jeżeli york 8 (ośmiotygodniowy ) waży do 1 (jednego kilograma ) to będzie malutki ...................... :angel: :lilangel: :D dobrego nigdy za wiele Quote
samanta Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 [b]Rapsodia[/b] ma 18,5 miesiąca i jej waga waha się od 3,30 do 3,70 :P Quote
Duszek1 Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 [quote name='Alutka']:angel: Ogólna zasada jest taka : jeżeli york 8 (ośmiotygodniowy ) waży do 1 (jednego kilograma ) to będzie malutki ...................... :angel: :lilangel: :D dobrego nigdy za wiele[/quote] WIEM O TYM I DLATEGO TO FIONKA JEST TERAZ Z NAMI :wink: .CHCIELISMY TAKIEGO PIESKA MIMO TEGO ,ŻE MAMY DWÓJKE MALUTKICH DZIECI(3 I 2 LATA) NASZA MOPSICA ROMA(4 LETNIA) TEZ JEST Z TEGO BARDZO ZADOWOLONA ,GDYZ FIONKA JEST BARDZO ZYWA I CHETNIE BAWIA SIE RAZEM.ROMA JEST STARSZA I DLATEGO BARDZO UWAZA NA MALUSZKA. :P JAK WIDAC WSZYSCY SA ZADOWOLENI :P Quote
Alutka Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 [quote name='samanta'][b]Rapsodia[/b] ma 18,5 miesiąca i jej waga waha się od 3,30 do 3,70 :P[/quote] :o to pewnie nie tylko rozpieszczona ale i przekarmiona ? ( grubaśna ) Jeśli chodzi o wystawy to sędziowie preferują yorki mniej więcej więcej trzy kilogramowe. Większy York lepiej się prezentuje, oraz lepszy jest w ruchu. Nie może jednak być gruby. :B-fly: :D dobrego nigdy za wiele Quote
samanta Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 [quote name='Alutka'] to pewnie nie tylko rozpieszczona ale i przekarmiona ? ( grubaśna )[/quote] Wcale nie jest grubaśna :wink: W razie wątpliwości aktualne fotki są w galerii :P Quote
NNikka Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 [quote name='Paulkaa']moj york ma 2 miesiace i wazy ok 1,5 kg :-? czy to nie za duzo??? jego mama wazyla 3kg a tata 2,5 kg[/quote] Moja mała sunia Rissa ma 3 miesiące i waży 1,90! Quote
bazylia Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 [quote name='Alutka']:angel: Ogólna zasada jest taka : jeżeli york 8 (ośmiotygodniowy ) waży do 1 (jednego kilograma ) to będzie malutki ...................... :angel: :lilangel: :D dobrego nigdy za wiele[/quote] Hej! Mój pies w wieku 10-ciu tygodni ważył dokładnie 950 gramów (mam to zapisane w książeczce zdrowia :wink: ). Dziś, jako dorosły osobnik waży jakieś 2.5 kg. Wielkoludem nie jest, ale do najmniejszych też nie należy :wink: Taki "średniaczek" w sam raz :D Pozdrawiam! Quote
Alutka Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Hej! Mój pies w wieku 10-ciu tygodni ważył dokładnie 950 gramów (mam to zapisane w książeczce zdrowia :wink: ). Dziś, jako dorosły osobnik waży jakieś 2.5 kg. Wielkoludem nie jest, ale do najmniejszych też nie należy :wink: Taki "średniaczek" w sam raz :D Pozdrawiam![/quote] Moja suczka też tyle ważyła w wieku lo tyg. Dziś ma 2latai 5 mies. i waży 2.20 kg. Choć jest piękna ( emblemat ) to gubi się na wystawach przy większych yorkach. Włos ją nieco powieksza ( widać w kąpieli ). A może Twój piesek Bazylio jest nieco pulchniejszy. :wink: :D dobrego nigdy za wiele Quote
bazylia Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 [quote name='Alutka']A może Twój piesek Bazylio jest nieco pulchniejszy. :wink: [/quote] Nieeeee, a gdzie tam! Szczuplutki z niego psinek 8) Quote
Alutka Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 :loveu: Widać są wyjątki od reguły. Trudno to nazwać regułą jest to waga orientacyjna w większości przypadków się zgadza. :roll: Choć bardzo lubie maleńkie yoreczki z doświadczenia wiem, że jednak te większe rzucają sie sedziom w oczy. Poprostu je widać. :Rose: :D dobrego nigdy za wiele Quote
NNikka Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 Moja Tosia też jest szczypiorek... w wieku ok.12 tyg. wazyła ok.1 kg a teraz waży całe 2.35... Rissa ma dopiero 3 miesiące a jak pisałam waży 1.90 więc duża z niej wyrośnie baba :D Quote
kinia_w Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Wczoraj widziałam [b]zjawisko[/b]. Piesek z wyglądu dokładnie jak York, tylko w powiększeniu, gdzieś tak 4 razy. Pogadałam chwilę z właścicielką, piesek waży 10 kg! A właścicielka patrząc na Muszkiego: a dlaczego go pani nie karmi? Pani od zawsze chciała taką miniaturkę? Bo ja nie i inaczej karmiłam i widzi pani, jak ślicznie wyrósł. Lekko mnie zszokowało i zastanawiam się, jakie to rasy zostały zmieszane, że wyszedł piękny giga-york (bo chyba nie da się aż tak powiększyć rasy? a może się da, nie znam się). Quote
NNikka Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 To wyobraź sobie jak karmią swoje pieski właściciele dogów?! :o Kupujesz yorka 1 kg i karmisz na doga i wyrasta 80 kg zywego psa! :wink: Hihihi biedna kobieta nie miała pojecia nic a nic o psach... :lol: :lol: :lol: Quote
kinia_w Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 [quote name='NNikka']Kupujesz yorka 1 kg i karmisz na doga i wyrasta 80 kg zywego psa! :wink: :lol: :lol: :lol:[/quote] Co za przerób ;) ABSy mogą się schować przy takim przyroście masy :D:D:D Quote
julita104 Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 hmmmm ciekawe to co piszecie moj pies nie je w te upaly prawie wcale myslicie ze zamieni sie w chihuahua ??? :o Quote
edi,feti,gusia Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Moja 14miesięczna Feti waży 2,4 i jest naprawdę mała z tym,że gruba!Jej młodsza koleżanka,11 miesięczna Gunia waży w tej chwili 1,70 i jest większa,ale chuda..A petyt nie ten,tylko z rączki... Quote
Ewela Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 he, odswiezam topik, Sweetlily pytala i az z ciekawosci zmierzylam i zwazylam mojego Tikusia. Tico we wtorek, 23 sierpnia bedzie mial 11 tygodni, mierzy w klebie 16 cm, jest dlugi na 32 cm bez ogona :P i wazy 1.2 kg :) uszka mu jeszce nie stoja, chociaz czasem jedno na chwilke jakby podskakiwalo i zatrzymywalo sie w pionie :) ________________________________________________ pozdrawiamy i lapki scisakmy Ewelka i Tico :))) [url]www.mytico.blog.onet.pl[/url] Quote
SwEet_LiLi Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Witam dzis zmierzyłam moją LiLuNie... Dzisiaj ma równe 10 Tygodni , Dł. 24-25 cm Wys. 15 cm Waga : 0,9 kg Quote
Recommended Posts