Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to jaka jest teraz Lisia moze tylko met napisać :)
ja juz niestety nie

z jednym sie nie zgodze Izis
jesli ktoś chce oddać czesc pamieci Dinga nie nazywaj tego bzdetami
tak jak co roku 1 listopada oddajemy czesc pamieci ludziom ktorzy odeszli tak moze tu ktoś ma taką potrzebę.........

Posted

[SIZE=4][COLOR=red]nie mam pojęcia jak zrobić dla niej JEJ sobisty banerek,[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=#ff0000]więc piszę o niej to co wiem... :oops: :roll: :-(:-(:-([/COLOR][/SIZE]

[I][B]Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana... [/B][/I][I][B]Zestarzała się i stała się niepotrzebna. [/B][/I][I][B]Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć. [/B][/I][I][B]Ona nie może sobie poradzić z samotnością. Owczarki niemieckie to psy, które kochają pracować - pilnować lub brać udział w różnych zawodach, po prostu potrzebują zajęcia. Nie są to psy dla osób, które nie lubią ruchu. [/B][/I][I][B]Z braku zajęć i tęsknoty Wilczyca b[/B][/I][I][B]iega całymi dniami dookoła drzewa, [/B][/I][I][B]czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie...[/B][/I]
[I][B]Boi się ludzi - jak pracownik wchodzi do kojca, to wycofuje się. [/B][/I]
[I][B]Natomiast zza krat wydaje się być "bojowa" - obszczekuje wszystich, pilnuje swojego terenu. [/B][/I][B][I]Dobrze byłoby, aby trafiła do domu z ogrodem, aby miała czego pilnować - w ten sposób zapracuje na swoją miskę i dach nad głową w nowym - miejmy nadzieję - lepszym domu...[/I][/B]

[I][SIZE=4][B][COLOR=#008000]Wilczyca jest starsza, ma jednak sprężyste chody, jest energiczna i ZDROWA - mimo to [/COLOR][COLOR=#ff0000]ma zostać uśpiona, [/COLOR][/B][/SIZE][/I][B][I][SIZE=4][COLOR=#008000]bo zajmuje sama duży kojec, [/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[B][I][SIZE=4][COLOR=#008000]z którego można zrobić dwa mniejsze.[/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[B][I][SIZE=4][COLOR=#008000]W schronisku jest przepełnienie, a ona jest już stara i nikt jej nie chce... więc po co trzymać takiego psa? [/COLOR][/SIZE][/I][/B][B][I][SIZE=4][COLOR=#008000]Najlepiej i najłatwiej uśpić... - problem z głowy...[/COLOR][/SIZE][/I][/B]

[I][SIZE=3][COLOR=black][B]Sunia znajduje się w schronisku w Cieszynie - jednak jeśli znajdzie się dla niej dobry dom, [/B][/COLOR][/SIZE][/I]
[I][SIZE=3][COLOR=black][B]możliwy jest dowóz dziewczynki na miejsce.[/B][/COLOR][/SIZE][/I]
[SIZE=3][COLOR=black][I][B]W sprawie adopcji oraz bliższych informacji w tej sprawie można zasięgać u jej opiekunki Kasi (Dea) [/B][/I][I][B]t[/B][/I][I][B]el. kom. 603-244-518.[/B][/I][/COLOR][/SIZE]

[B][I][SIZE=4][COLOR=magenta]POMÓŻCIE !!![/COLOR][/SIZE][/I][/B]

link na wątek dziewczynki:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74441[/URL]

Posted

Cześć pamięci Dingusia została oddana...., a dalsze ciągnięcie jego wątku świadczy raczej o tym, ze nie życzycie Dingo spokoju :-(. Czas pomóc psiakom, które jeszcze żyją... jak choćby tej wilczycy z postu wyżej...
Rozumiem bol po stracie zwierzaka, Teczowy Most, a reszta to juz tylko zwyczajne bicie piany, ktore niczemu nie sluzy poza poprawa samopoczucia ludzi. Smutne, ze gdy Dingo odszedl to nie bylo komu pomoc go pochowac (jeden Anashar sie deklarowal) .... i taka jest rzeczywistosc, ktorej zadne wirtualne swieczki nie zmienią. [B]To jest jednak watek Lisi i jej trzeba pomoc. [/B][U]Ona bowiem jest wszystkim tym co po Dingusiu zostalo[/U]... mysle, ze Dingusiowi tez by na tym zalezalo, aby jego Lisia znalazla w końcu DOM.

Posted

[quote name='Vutz'][SIZE=4][COLOR=red]nie mam pojęcia jak zrobić dla niej JEJ sobisty banerek,[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=#ff0000]więc piszę o niej to co wiem... :oops: [/COLOR][/SIZE]
link na wątek dziewczynki:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74441[/URL][/quote]

Mówisz masz. Mój pierwszy banerek (poza tym dla Rudzika) zrobiony dla dogo ;-)

[IMG]http://strony.psy.pl/aura/baner/wilka-baner.jpg[/IMG]

Mam nadzieję, że się spodoba...

Posted

[quote name='Mysia_']byłam w trakcie zmieniania pierwszego postu, ale mi sie cos porobiło i musiałabym od nowa, a juz nie mam czasu :roll: Potem zmienię ;)[/quote]
Mysia dzięki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Mysia_']byłam w trakcie zmieniania pierwszego postu, ale mi sie cos porobiło i musiałabym od nowa, a juz nie mam czasu :roll: Potem zmienię ;)[/quote]

Dzieki Mysiu :-)
Tylko prosze nie zapomnij dodac w tym pierwszym poscie tych fotek o ktorych mowilam zeby lapaly za serducho takiej przytulanskiej Lisi i mozesz tez dac jedna ta co robi za pieska preriowego i oblizuje MET ;-)

Posted

[quote name='Radek']Justyno, możesz napisać gdzie teraz wpłacać pieniądze dla Lisi?
Szczerze mówiąc trochę się pogubiłem :oops:[/quote]

Mysle, ze od razu na konto Naszej Szkapy najwygodniej byloby, bo przeciez Lisia jest u MET.

Justyna jak z karmą? Wiem, ze szukaliscie transportu do MET ale nie wiem czy jakis znalezliscie.

Dzis przyszly pieniadze dla Kulfonika od niedoszlej Pani Dingusia :-(

Posted

[quote name='Radek']Justyno, możesz napisać gdzie teraz wpłacać pieniądze dla Lisi?
Szczerze mówiąc trochę się pogubiłem :oops:[/quote]

Jako ze jestesmy odpowiedzialni za wpłaty do met ( zajmuje się tym Solito) proszę o wpłaty na konto Solito :lol:

Posted

[quote name='Izis']Mysle, ze od razu na konto Naszej Szkapy najwygodniej byloby, bo przeciez Lisia jest u MET.

Justyna jak z karmą? Wiem, ze szukaliscie transportu do MET ale nie wiem czy jakis znalezliscie.

Dzis przyszly pieniadze dla Kulfonika od niedoszlej Pani Dingusia :-([/quote]

Izis no karmy jest wiele tylko nei mamy jak jej dostarczyć do met :shake:
met karma juz się pewnie skonczyla?
jesli tak proszę napisz orientacyjnie ile pieniedzy potrzebujesz na miesieczne wyzywienie Lisi

Posted

[quote name='Mysia_']Zmieniłam w końcu pierwszą stronkę, co jeszcze tam napisać? :roll:
Może podać numer konta?[/quote]
Kochani co Mysia ma jeszcze dopisać?

Posted

moze zmienic temat na
"LISIA - maleńka młodziutka i słodziutka sunia z Uciechowa (aktualnie w DT) pilnie szuka domu"?

Bo to czeka jest takie pasywne... z samego czekania to sie jeszcze nikomu domek nie znalazl przeciez.

Szuka byłoby bardziej aktywne :-)

Posted

[quote name='Izis']moze zmienic temat na
"LISIA - maleńka młodziutka i słodziutka sunia z Uciechowa (aktualnie w DT) pilnie szuka domu"?

Bo to czeka jest takie pasywne... z samego czekania to sie jeszcze nikomu domek nie znalazl przeciez.

Szuka byłoby bardziej aktywne :-)[/quote]
Moze być:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Izis']moze zmienic temat na

Szuka byłoby bardziej aktywne :-)[/quote]

się robi ;) Trochę inaczej, ale taki mi się nie chciał zmieścic ;)

Posted

[quote name='justynavege']Jako ze jestesmy odpowiedzialni za wpłaty do met ( zajmuje się tym Solito) proszę o wpłaty na konto Solito :lol:[/quote]

Dzięki za informację :)