Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justyna. Sprawa Lisi nadal aktualna jesli do luty/marzec nie znajdzie domu to pojedzie tam z Kulfonem (o ile on tez domku nie znajdzie ale nie sadze - bo jakos chetni nie wala drzwiami i oknami po staruszka) ale dla Lisi tak jak pisalam od poczatku to bedzie DT (dlatego, że to mloda sunia i latwo jej znalezc domek) a tamten dom jako Dom staly jest dla najciezszych przypadkow (tak jak byl Dingo, jak jest Kulfon, dla takich, ktorych nikt inny nie wezmie).
I dlatego prosze zmiencie pierwsza strone tego watku - wstawcie tam aktualne zdjecia i naprawde poswieccie te 2-3 miesiace na intensywne szukanie domu dla Lisi (wg mnie ona ma teraz bardzo duze szanse) i powiem tylko tyle, ze moim zdaniem gdyby kobieta zaczela czytac ten watek Lisi od konca to Lisia juz mialaby dom w okolicach Krakowa.... a tak domek ma inna suczka bo to co tu o Lisi napisane zniecheci kazdego :-(

A przeciez Lisia jest cudowna psinka i wierze w to co MET o niej ma teraz do powiedzenie bo ona jest z nia non stop i przez ten niedlugi czas miala najlepsza z Was wszystkich jak dotad mozliwosc poznania prawdziwej Lisi.
Lisia jest madra psina gospodarska, idealna towarzyszka, pilnujaca sie czlowieka, nie znajaca leku przed zadnym zwierzakiem ani traktor jej nie straszny jest ;-) Lisia kocha przestrzen to tez fakt ale konie z rzedem temu kto pokaze mi normalnego psa, ktory by nie kochal przestrzeni. Mysle, ze wystarcza jej codzienne spacery do rozladowania energii ale oczywiscie domek z ogrodem + spacery to bylby ideal. Jednym slowem[B] taka Lisia jaka teraz jest[/B] [U]MUSI znalezc dom staly po prostu[/U] i [I]idealem byloby gdyby znalazla go tu w Polsce[/I]. Postarajcie sie prosze.

Mysle, ze osoby wspomagajace Dingo na pewno pomoga teraz Lisi i ze nie bedzie problemu, zeby wystarczylo malej kruszynce pieniedzy do tego czasu. A moze nawet wystarczyloby na malutkie ogloszenie ze zdjeciem w "Moj Pies" czy "Przyjaciel Pies".

Ale bardzo wazne sa wszelkie ogloszenia i to pisane niejako od tylu, czyli napiszcie jaka Lisia jest teraz a tylko krotko i niezbyt opisowo wspomnijcie jej przeszlosc - mozna ewentualnie polozyc nacisk, ze w dziecinstwie nie poznala towarzystwa czlowieka czy nie zaznala troski niczyjej i ze trafila do schroniska gdzie sie nia zaopiekowano a teraz jest w DT i czeka na swego czlowieka, ktory oby pojawil sie jak najszybciej...

Jesli podejdziecie do tego w ten sposob to nie ma mocnych ;-) Lisia musi znaleźć dom szybciutko :-) i prosze mi tu nie osiadac na laurach tylko dlatego, ze czeka na nia DT... owszem czeka ale czyz nie lepiej byloby gdyby czekal ja dom staly i to tu u nas w kraju? No kobietki dzialajcie dzialajcie.

Posted

[quote name='Asior']no tak, tylko osoba zakładająca wątek Lisi a tym samym mogąca coś zmienić na pierwszej stronie, ostatnio tu nie zaglada :([/quote]
a czy mamy już gotowy tekst do zmiany na pierwszej stronie??

Posted

[img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_kartka.jpg[/img]

[url]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/kartka.jpg[/url]

Posted

met mam prosbę odnosnie Lisi zanim jeszcze powstanie nowy tekst

bo tak mi przyszło do głowy

czy Lisia rownie odwaznie zachowuje się jak idziesz z nią na smyczy??

czy dałoby radę przetestować Lisię na smyczyzachowanie wobec jakiegokolwiek nowego obiektu np duzego kartona czy czegoś takiego ktorego nigdy nie widziala , tzn czy moglabys w znanym dla niej miejscu cos nowego umiescic i przejsc z nią obok tego na smyczy

rowniez zachowanie na poruszające się obiekty typu rower czy co innego gdy jest na smyczy

plus zachowanie na smyczy w przypadku jakiejkolwiek nie znanej jej osoby

Posted

nie spie
smyczowa sprawa jest wielowarstwowa
ja i lisia - nol problem, najwyzej schowa sie za noge
ja, lisia i obca osoba, ktora ja prowadzi - proby ucieczek, uspokaja sie slyszac znajomy glos
lisia i obca osoba - kladzie sie, probuje uciekac, za pomoca przekupstwa udalo sie odbyc spacer