Izis Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Justyna. Sprawa Lisi nadal aktualna jesli do luty/marzec nie znajdzie domu to pojedzie tam z Kulfonem (o ile on tez domku nie znajdzie ale nie sadze - bo jakos chetni nie wala drzwiami i oknami po staruszka) ale dla Lisi tak jak pisalam od poczatku to bedzie DT (dlatego, że to mloda sunia i latwo jej znalezc domek) a tamten dom jako Dom staly jest dla najciezszych przypadkow (tak jak byl Dingo, jak jest Kulfon, dla takich, ktorych nikt inny nie wezmie). I dlatego prosze zmiencie pierwsza strone tego watku - wstawcie tam aktualne zdjecia i naprawde poswieccie te 2-3 miesiace na intensywne szukanie domu dla Lisi (wg mnie ona ma teraz bardzo duze szanse) i powiem tylko tyle, ze moim zdaniem gdyby kobieta zaczela czytac ten watek Lisi od konca to Lisia juz mialaby dom w okolicach Krakowa.... a tak domek ma inna suczka bo to co tu o Lisi napisane zniecheci kazdego :-( A przeciez Lisia jest cudowna psinka i wierze w to co MET o niej ma teraz do powiedzenie bo ona jest z nia non stop i przez ten niedlugi czas miala najlepsza z Was wszystkich jak dotad mozliwosc poznania prawdziwej Lisi. Lisia jest madra psina gospodarska, idealna towarzyszka, pilnujaca sie czlowieka, nie znajaca leku przed zadnym zwierzakiem ani traktor jej nie straszny jest ;-) Lisia kocha przestrzen to tez fakt ale konie z rzedem temu kto pokaze mi normalnego psa, ktory by nie kochal przestrzeni. Mysle, ze wystarcza jej codzienne spacery do rozladowania energii ale oczywiscie domek z ogrodem + spacery to bylby ideal. Jednym slowem[B] taka Lisia jaka teraz jest[/B] [U]MUSI znalezc dom staly po prostu[/U] i [I]idealem byloby gdyby znalazla go tu w Polsce[/I]. Postarajcie sie prosze. Mysle, ze osoby wspomagajace Dingo na pewno pomoga teraz Lisi i ze nie bedzie problemu, zeby wystarczylo malej kruszynce pieniedzy do tego czasu. A moze nawet wystarczyloby na malutkie ogloszenie ze zdjeciem w "Moj Pies" czy "Przyjaciel Pies". Ale bardzo wazne sa wszelkie ogloszenia i to pisane niejako od tylu, czyli napiszcie jaka Lisia jest teraz a tylko krotko i niezbyt opisowo wspomnijcie jej przeszlosc - mozna ewentualnie polozyc nacisk, ze w dziecinstwie nie poznala towarzystwa czlowieka czy nie zaznala troski niczyjej i ze trafila do schroniska gdzie sie nia zaopiekowano a teraz jest w DT i czeka na swego czlowieka, ktory oby pojawil sie jak najszybciej... Jesli podejdziecie do tego w ten sposob to nie ma mocnych ;-) Lisia musi znaleźć dom szybciutko :-) i prosze mi tu nie osiadac na laurach tylko dlatego, ze czeka na nia DT... owszem czeka ale czyz nie lepiej byloby gdyby czekal ja dom staly i to tu u nas w kraju? No kobietki dzialajcie dzialajcie. Quote
Izis Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Czekam caly czas na tekst od MET i moge tez sprobowac jak pooglaszac ale musze miec ten tekst najpierw. Quote
Asior Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 no tak, tylko osoba zakładająca wątek Lisi a tym samym mogąca coś zmienić na pierwszej stronie, ostatnio tu nie zaglada :( Quote
yewcia1 Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 [quote name='Asior']no tak, tylko osoba zakładająca wątek Lisi a tym samym mogąca coś zmienić na pierwszej stronie, ostatnio tu nie zaglada :([/quote] a czy mamy już gotowy tekst do zmiany na pierwszej stronie?? Quote
justynavege Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 jak bedzie tekst wysle pw do Mysi z prosba o zmiane w pierwszym poscie Quote
yewcia1 Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Prosimy o pare słów o Lisi Met a jak tam Lisiak? Quote
met Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 [img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_kartka.jpg[/img] [url]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/kartka.jpg[/url] Quote
yewcia1 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Met napisz w wolnej chwili jak tam Lisiak sie ma? Quote
justynavege Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 met mam prosbę odnosnie Lisi zanim jeszcze powstanie nowy tekst bo tak mi przyszło do głowy czy Lisia rownie odwaznie zachowuje się jak idziesz z nią na smyczy?? czy dałoby radę przetestować Lisię na smyczyzachowanie wobec jakiegokolwiek nowego obiektu np duzego kartona czy czegoś takiego ktorego nigdy nie widziala , tzn czy moglabys w znanym dla niej miejscu cos nowego umiescic i przejsc z nią obok tego na smyczy rowniez zachowanie na poruszające się obiekty typu rower czy co innego gdy jest na smyczy plus zachowanie na smyczy w przypadku jakiejkolwiek nie znanej jej osoby Quote
yewcia1 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Met pewnie w wolnej chwili nam napisze co u Lisiadła? Quote
Radek Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Lisi w Święta skończyło się Allegro. Ponowię jutro, lub w poniedziałek :) Quote
met Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 nic, zyje nie mam czasu napisac elaboratu zaraz opisze zachowania na smyczy Quote
Radek Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Lisidło ma wznowione Allegro [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=290283089[/url] Quote
solito Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Met, przelałam na Fundację 100,-zł na Lisię Quote
Mysia_ Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 met pewnie bardzo zapracowana, a do tego ma problemy z netem :roll: Pozdrowienia dla małej Lisi ;):loveu: Quote
yewcia1 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 [quote name='solito']Met, przelałam na Fundację 100,-zł na Lisię[/quote] solito dziękujemy:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
justynavege Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 met elaboraty neipotrzebne tylko przetestuj te sytuacje ze smycza :) Quote
yewcia1 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 No i jak tam reszta podopiecznych do Lisi?? I Lisia do nich? Quote
met Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 nie spie smyczowa sprawa jest wielowarstwowa ja i lisia - nol problem, najwyzej schowa sie za noge ja, lisia i obca osoba, ktora ja prowadzi - proby ucieczek, uspokaja sie slyszac znajomy glos lisia i obca osoba - kladzie sie, probuje uciekac, za pomoca przekupstwa udalo sie odbyc spacer Quote
Recommended Posts