Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aki napisał(a):
Mam częsty kontakt z nowym domem Tajgi. Ze względu na nią i dwie następne sunie starowinki, które tam ze schronu zawiozłam. Wiem, że wszysto jest w porządku. Tajga bardzo przyzwiązała się już do swojego opiekuna, chodzi na 2 spacerki dziennie i wcina gotowane jedzonko. Niestety mieszkam jakieś 50 km od miejsca gdzie ona przebywa i nie jestem w stanie jechać tam z dnia na dzień. Jak tylko będę mogła to pojadę ją odwiedzić. Mam obiecany spacer z sunią i sesję zdjęciową. Wiem, że to co piszę nie zastapi zdjęć - ale proszę o wyrozumiałość w tej kwestii.

Aki,wszystko wiemy i spokojnie czekamy.Poprosiłam o zdjęcia także opiekuna Tajgi,może uda się...

• Replies 593
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Tak się cieszę, że poszła do tego domu. Fajnie wygląda ze swoim właścicielem. Widać, że go lubi. Dobrze, że dziewczyna ma dom, czlowieka, opiekę i ładną sierść :) A macie jakieś informacje, jak teraz Tajga się czuje, z jakimi psiakami ma kontakt, czy jest sama w kojcu? Jak to wszystko wygląda?

Posted

Tajga jest teraz sama w kojcu, ale widać, że brakuje jej towarzystwa. Dlatego p. Krzysztof szykuje dla suni nowy większy kojec z wybiegiem by i dla kumpelki miejsca starczyło :)

Posted

Aki napisał(a):
Tajga jest teraz sama w kojcu, ale widać, że brakuje jej towarzystwa. Dlatego p. Krzysztof szykuje dla suni nowy większy kojec z wybiegiem by i dla kumpelki miejsca starczyło :)

Tak,tak mnie też mówił ,że będzie nowa suczka lub pies i to oczywiście starszy psiak,już ma upatrzone gdzieś w schronisku.

• 1 month later...
Posted

Jak widać Tajgunia wygląda pięknie i aż błyszczy dziewczyna, taką ma wypielęgnowaną sierść, że postanowiła utrzymać urodę jak najdłużej i zażywa kąpieli błotnych :)

Posted

I podobno jest straszną zazdrośnicą...ostatnio nie spodobała jej się Rosa,więc chciała jej przyłożyć,no i opiekun Tajgi przez przypadek oberwał w rękę,kiedy wkroczył między dziewczyny.;)

Posted

Romka napisał(a):
I podobno jest straszną zazdrośnicą...ostatnio nie spodobała jej się Rosa,więc chciała jej przyłożyć,no i opiekun Tajgi przez przypadek oberwał w rękę,kiedy wkroczył między dziewczyny.;)

Nie lubi trójkątów i ceni sobie wierność. No cóż, mam nadzieję, że Pan nie pogniewał się za to na dziewczynkę. Niektóre takie są, co w sercu, to na zębie :)

Posted

Pewnie, że się nie pogniewał. Jeśli plany nie ulegną zmianie to w przyszłym tygodniu mam zaplanowane spotkanie z Tajgą i resztą towarzystwa :)

Posted

Wczoraj byłam u P. Krzysztofa:) Tajga to piekna sunia, nie mogłam się napatrzeć na jej błyszczącą sierść....w P. Krzysztofa bardzo wpatrzona mnie widziała pierwszy raz więc obwachała i miała mnie gdzieś :) chciałam pocykać jej troszkę fotek niestety zbliżała się burza i Tajga co widac na zdjęciach była zestresowana nawet aportowac nie chciała, poczatkowo miała odruch, chciała gonić rzucony przedmiot ale po chwili traciła zainteresowanie i biegała nerwowo nasłuchując burzy.....Warunki ma wspaniałe i widac że jest szczęsliwa i bardzo zadbana:)

Posted

Marta dziękuję bardzo za zdjęcia i wpis. Plany się zmieniły i ostatecznie z nowymi psiakami do Krzystzofa pojechała Marta, a nie ja. Dlatego poprosiłam o kilka fotek chociaż. Ja niestety tylko nie dojechałam tam jeszcze...