basso_077 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 MaDi napisał(a):Wspaniale. Jesteście z Lublina? :) Jesteśmy spod Lublina - ze Świdnika :) Quote
Ulka18 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Piekna suczka, naprawde az dziw bierze, ze ktos ja wyrzucil. No ale w koncu to Polska, tu nic nie dziwi. Basso, podawajcie pls malej preparaty wapnia, zeby miala mocne, zdrowe kosci. Ona teraz bedzie szybko rosla, a bez wapnia kosci beda miekkie i moze sie krzywica przyplatac. Quote
basso_077 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ulka18 napisał(a):Basso, podawajcie pls malej preparaty wapnia, zeby miala mocne, zdrowe kosci. Tak będzie :) Sonia musi być duża, piękna i zdrowa :) Quote
Ulka18 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Oj duza to ona bedzie na pewno. 50 kg jak nic :D Dlatego wazne jest, zeby miala wapn podawany. Szczeniaki szybko rosna i musza miec stale porcje wapnia i wit.a i d tak jak dzieci. Quote
basso_077 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 A jak to jest z tym wapniem i witaminami, gdy szczenię je dobrej jakości suchą karmę? Nie powinno to wystarczyć? No to jeszcze jeden mix fotek, tym razem na wesoło :) Uploaded with ImageShack.us no i jeszcze w wersji ogródkowej :) Uploaded with ImageShack.us Quote
MaDi Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='basso_077']:) Jesteśmy spod Lublina - ze Świdnika :) To prawie Lublin;) Pomóżcie proszę bo ja już nie mam siły fizycznej ani psychicznej... http://www.dogomania.pl/threads/201779-DRASTYCZNE...szczeniaki-zjada%C5%82y-padlin%C4%99....?p=16266655#post16266655 http://www.dogomania.pl/threads/201772-Zag%C5%82odzony-i-sp%C4%99tany-%C5%82a%C5%84cuchami-czeka%C5%82-na-%C5%9Bmier%C4%87!!! Quote
lucySxy Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Swietne robisz te "widokowki " ze zdjec ..bardzo prosze, pokaz mi jak to zrobic..plizzzz.... Quote
lucySxy Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 basso_077 napisał(a):A jak to jest z tym wapniem i witaminami, gdy szczenię je dobrej jakości suchą karmę? Powinna dostawac jeszcze witaminy.... Jezeli chodzi o wapn ,to zdania sa podzielone,..ale mysle ze podawanie w naturalnej postaci nie powinno zaszkodzic. Gdzies czytalam ,ze u molosow jest jakis problem z nadmiarem wapnia. chyba chodzi o nerki..poszukam . Quote
basso_077 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='lucySxy']Swietne robisz te "widokowki " ze zdjec ..bardzo prosze, pokaz mi jak to zrobic..plizzzz.... Lucy, to jest bardzo proste gdy używa się darmowego programu do obróbki. Program ściagniesz z tej stronki http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/obrobka_zdjec/Photoscape.html Instalujesz i .... masz :) gdyby trzeba było coś wyjaśnić, to służę radą :) Quote
basso_077 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Witam :) Jestem Sonia. To o mnie jest ten wątek :) Dzisiaj mija tydzień od momentu gdy zamieszkałam w nowym domu, ale czuję się jakbym tu mieszkała od zawsze :) więc ... troszkę łobuzuję :) Uploaded with ImageShack.us a gdy mój Pan jest zajęty i nie możemy bawić się piłeczką, to bawię się z moim kaczorkiem :) Uploaded with ImageShack.us Dzisiaj odwiedziłam przemiłą panią w białym fartuchu. Najpierw mnie dokładnie obejrzała i wyczyściła uszy :) szkoda, że mam tylko dwa ucha, bo po każdym dostawałam pyszne nagrody :) Później był moment nieprzyjemny gdy poczułam lekkie ukłucie, ale podobno to dla mojego dobra. Później wszyscy cieszyli się i mówili jaka jestem dzielna, śliczna i grzeczna. Oczywiście była nagroda ... mniam ... mniam .... Dzisiaj ważę 21,5 kg i mierzę w kłębie 49 cm :) AAAaaaaaaaaaaaaaalllllleeeeeee jestem duża!!! Za półtora miesiąca znowu pójdę do tej pani w białym fartuchu. Jest taka miła i tak troszczy się o mnie :) Quote
Kreska-K5 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 basso_077 napisał(a):A jak to jest z tym wapniem i witaminami, gdy szczenię je dobrej jakości suchą karmę? Nie powinno to wystarczyć? No to jeszcze jeden mix fotek, tym razem na wesoło :) Uploaded with ImageShack.us no i jeszcze w wersji ogródkowej :) Uploaded with ImageShack.us zapraszam na forum szwajcarow tam, znajdziesz duzo przydatnych informacji na temat zywienia, zdrowia i rozwoju bernenczyka:)prosze zapoznaj sie z informacjami na temat suplementacji zanim zaczniesz podawac wapn, mozna zrobic psu duza krzywde a za krzywice nie odpowiada tylko wapn a rowniez witamina d3 . Jesli podajemy wapn to powinien byc on podawany w odpowiedniej proporcji razem z fosforem. Zeby podjac decyzje o podawaniu trzeba zrobic psu badania krwi tzw profil kostny na jego podstawie mozna dopiero podjac decyzje o zwiekaszeniu podazy wapnia. pozdr Quote
basso_077 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Witaj Kreska-K5 :) jak pisałam wcześniej byłam wczoraj u weterynarza, który Sonię obejrzał, przebadał i powiedział, że wszystko jest w porządku, że nie trzeba żadnych witamin. Dzięki za link do strony o szwajcarach, na pewno będę zaglądać i się douczać :) pozdrawiam Quote
Julian Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Bardzo fajnie!:multi::multi:Jest śliczna i wesoła. Quote
basso_077 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Witajcie :) oto fotki Soni z ostatnich dni :) Uploaded with ImageShack.us no i dzisiejsze :) Sonia uwielbia zabawy na śniegu. Ciekawe co to będzie, gdy śniegu już nie będzie :) Uploaded with ImageShack.us Moje bukszpany są w niebezpieczeństwie, bo sunia je sobie upodobała. Bawi się w nich w chowanego, czołga się między nimi, kładzie się na nich. A tak w ogóle, to jest kochana i niesamowita. Codziennie czymś nas zaskakuje. Przesypia całe noce od ok. 22 do 7 rano. To znaczy nie wiem czy śpi, ale nas nie budzi. O godz. 7 zaczyna swoje ziewane śpiewy i koniec spania :) W domu nie brudzi, jest posłuszna no i przepięknie się cieszy gdy się ją woła. Biegnie wówczas z końca ogrodu mało łap nie pogubi, aż faluje sierść, uszy .... Jest śliczna, mądra i w ogóle jestem w niej zakochana. Pozdrawiam wszystkich cieplutko pomimo mrozu za oknem :) Quote
MaDi Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Dobrze,że to sunia bo bukszpany w starciu z psem nie mają szans;) Quote
basso_077 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 heh ... wiem coś o tym :) przez prawie 9 lat miałam dwa (!) psy w domu, które systematycznie "podlewały" bukszpany. Nie pomagało wysypywanie i wylewanie różnych preparatów (ponoć rewelacyjnych). Zaistniała konieczność odgrodzenia od reszty ogrodu tego odcinka. Obiecywałam sobie, że kolejnym psem będzie suczka coby właśnie tego nie czyniła :) No i Sonia tego nie robi, ale .... j/w :) Quote
basso_077 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Halo, halo, tu Sonia :) Oto wczorajsza fotka. Jestem już naprawdę duuużaaaa :) Quote
Julian Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Jest duża ,piękna,zdrowa i szczęśliwa!:loveu: I o to przecież chodzi. Quote
basso_077 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 :) Halo, tu znowu ja, Sonia. Wszystkim moim przyjaciołom przesyłam uśmiech :) Quote
Atomowka Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Ale piękny gigant No to Wam wyrosła dziewczynka:) Quote
lucySxy Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Piekna ,piekna Sonia! jaki ogromniasty bernenczyk, az radosc chwyta za serce jak sie na nia patrzy. A glowa kwadratowa jak u wielkopsow!! Quote
basso_077 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Witajcie :) wczoraj Sonia była ważona i mierzona :) na swoje 6,5 miesiąca waży 29 kg i mierzy 52 cm (+/- 1 cm). No i jest taka piękna :) pozdrawiamy Quote
MaDi Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Strasznie urosła i widzę,że bukszpany są w niebezpieczeństwie;) Quote
Recommended Posts