Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piekna suczka, naprawde az dziw bierze, ze ktos ja wyrzucil. No ale w koncu to Polska, tu nic nie dziwi.

Basso, podawajcie pls malej preparaty wapnia, zeby miala mocne, zdrowe kosci. Ona teraz bedzie szybko rosla, a bez wapnia kosci beda miekkie i moze sie krzywica przyplatac.

Posted

Oj duza to ona bedzie na pewno. 50 kg jak nic :D Dlatego wazne jest, zeby miala wapn podawany. Szczeniaki szybko rosna i musza miec stale porcje wapnia i wit.a i d tak jak dzieci.

Posted

basso_077 napisał(a):
A jak to jest z tym wapniem i witaminami, gdy szczenię je dobrej jakości suchą karmę?

Powinna dostawac jeszcze witaminy....
Jezeli chodzi o wapn ,to zdania sa podzielone,..ale mysle ze podawanie w naturalnej postaci nie powinno zaszkodzic.

Gdzies czytalam ,ze u molosow jest jakis problem z nadmiarem wapnia. chyba chodzi o nerki..poszukam .

Posted

Witam :) Jestem Sonia. To o mnie jest ten wątek :) Dzisiaj mija tydzień od momentu gdy zamieszkałam w nowym domu, ale czuję się jakbym tu mieszkała od zawsze :)

więc ... troszkę łobuzuję :)

Uploaded with ImageShack.us

a gdy mój Pan jest zajęty i nie możemy bawić się piłeczką, to bawię się z moim kaczorkiem :)

Dzisiaj odwiedziłam przemiłą panią w białym fartuchu. Najpierw mnie dokładnie obejrzała i wyczyściła uszy :) szkoda, że mam tylko dwa ucha, bo po każdym dostawałam pyszne nagrody :)
Później był moment nieprzyjemny gdy poczułam lekkie ukłucie, ale podobno to dla mojego dobra. Później wszyscy cieszyli się i mówili jaka jestem dzielna, śliczna i grzeczna. Oczywiście była nagroda ... mniam ... mniam ....
Dzisiaj ważę 21,5 kg i mierzę w kłębie 49 cm :) AAAaaaaaaaaaaaaaalllllleeeeeee jestem duża!!!
Za półtora miesiąca znowu pójdę do tej pani w białym fartuchu. Jest taka miła i tak troszczy się o mnie :)

Posted

basso_077 napisał(a):
A jak to jest z tym wapniem i witaminami, gdy szczenię je dobrej jakości suchą karmę? Nie powinno to wystarczyć?

No to jeszcze jeden mix fotek, tym razem na wesoło :)

no i jeszcze w wersji ogródkowej :)

zapraszam na forum szwajcarow tam, znajdziesz duzo przydatnych informacji na temat zywienia, zdrowia i rozwoju bernenczyka:)prosze zapoznaj sie z informacjami na temat suplementacji zanim zaczniesz podawac wapn, mozna zrobic psu duza krzywde a za krzywice nie odpowiada tylko wapn a rowniez witamina d3 . Jesli podajemy wapn to powinien byc on podawany w odpowiedniej proporcji razem z fosforem. Zeby podjac decyzje o podawaniu trzeba zrobic psu badania krwi tzw profil kostny na jego podstawie mozna dopiero podjac decyzje o zwiekaszeniu podazy wapnia.

pozdr

Posted

Witaj Kreska-K5 :) jak pisałam wcześniej byłam wczoraj u weterynarza, który Sonię obejrzał, przebadał i powiedział, że wszystko jest w porządku, że nie trzeba żadnych witamin. Dzięki za link do strony o szwajcarach, na pewno będę zaglądać i się douczać :)
pozdrawiam

Posted

Witajcie :) oto fotki Soni z ostatnich dni :)

no i dzisiejsze :) Sonia uwielbia zabawy na śniegu. Ciekawe co to będzie, gdy śniegu już nie będzie :)

Moje bukszpany są w niebezpieczeństwie, bo sunia je sobie upodobała. Bawi się w nich w chowanego, czołga się między nimi, kładzie się na nich.
A tak w ogóle, to jest kochana i niesamowita. Codziennie czymś nas zaskakuje. Przesypia całe noce od ok. 22 do 7 rano. To znaczy nie wiem czy śpi, ale nas nie budzi. O godz. 7 zaczyna swoje ziewane śpiewy i koniec spania :) W domu nie brudzi, jest posłuszna no i przepięknie się cieszy gdy się ją woła. Biegnie wówczas z końca ogrodu mało łap nie pogubi, aż faluje sierść, uszy .... Jest śliczna, mądra i w ogóle jestem w niej zakochana.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko pomimo mrozu za oknem :)

Posted

heh ... wiem coś o tym :) przez prawie 9 lat miałam dwa (!) psy w domu, które systematycznie "podlewały" bukszpany. Nie pomagało wysypywanie i wylewanie różnych preparatów (ponoć rewelacyjnych). Zaistniała konieczność odgrodzenia od reszty ogrodu tego odcinka. Obiecywałam sobie, że kolejnym psem będzie suczka coby właśnie tego nie czyniła :) No i Sonia tego nie robi, ale .... j/w :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...