Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czwartek znalazlam blakajacego sie po mojej ulicy szczeniaczka bernenczyka!
szczeniaczek okazal sie suczka :roll:
Ma ok 3 miesiecy , jest wspanialym puchatym psiakiem ,radosnym, wesolym ,skaczacym i dosyc zadziornym i szczekliwym :p

Widac po niej ze urodzila sie w stodole lub stajni , bo tak cuchnie , ma zmierzwione futerko,i nie widac na niej zadnych zabiegow pielegnacyjnych. Pchel co prawda nie widzialam ,ale i tak dalam jej Frontlaina.

Apetyt ma szalony!!chociaz nie jest jakos specjalnie chuda...
Bedzie duzym psem , jak to bernenczyki ;-)

Uploaded with ImageShack.us

.

Posted

wtatara napisał(a):
a gdzie ty znalazłas takie cudo

wtatara! znalazlam to cudo pod moja bramka:lol:
U nas w czwartek jest dzien targowy i wyrzucaja wtedy rozne zwierzaki:shake:co prawda ,nie jest to targ zwierzecy, ale zawsze jakies wyrzucone biedaki sa.Potem sie placza po miasteczku i zawsze ktos sie nimi zajmie.
Piesek w tej chwili jest u mnie , a ja mieszkam k/Lublina.
Zarejestrowalam sie na forum milosnikow ras szwajcarskich ,ale nie jestem jeszcze aktywna:roll:
Szukam pomocy w szukaniu domku dla suczki i licze na ludzi ,ktorzy sie zajmuja adopcja takich psow w typie rasy...

Posted

Atka73 napisał(a):
Witam skontaktuj sie z Fundacja Pasterze,oni na pewno pomoga. Podaje telfon do Elzy 692438657

Atka mnie uprzedziła ;)
Koniecznie skontaktuj się z ElzaMilicz. Ona już będzie wiedziała jak działac.

Posted

Ok! Dzieki!
Na razie jestem w kontakcie z ludzmi z forum Milosnikow ras szwajcarskich-jak cos pokrecilam ,prosze o wybaczenie!
Mysle ,ze razem damy rade! i suczka bedzie miala majlepszy z mozliwych domek.

Posted

Atomowka napisał(a):
Lucky a Ty znowu jakieś cudo masz
Kurde miałam gdzieś kontakt pod berneńczyka, postaram się go poszukać

Widzisz! same cuda sie do mnie garna!:cool3::lol:

Cudo jeszcze nie ma imienia...chyba zrobie bazarek na nadanie imienia, zwlaszcze ze malucha trzeba szczepic!!

Posted

Kurde a może ona się komuś zgubiła? Może ma czipa? No ta chłopski rozum, kto wyrzuca "rasowego" szczeniaka? Wiem, ze jest ich pełno ale berny to nie aż tak popularna rasa

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
zaznaczam...biedna sunieczka :(

Juz nie jest wcale biedna BUDRYSKU!
Spi w cieplym domku z ciociami bassetkami, dostaje dobre jedzonko, bedziemy szczepic, do domku wydamy po sprawdzeniu, pod warunkiem sterylizacji i bede sprawdzac!!!na 100%
Bedzie dobrze!
Bedzie szcesliwa i kochana suczka!

Posted

Zakupilam jej karme RC Maxi Babydog :-> zaplacilam 199 zl za 15 kg.
Nie znalazlam innej odpowiedniej do wieku i wielkosci ,bo RC Giant Puppy jest od 5 -go miesiaca :-?
Widzialam ,ze jest witaminizowana, ale nie wiem ,czy dawac jej jeszcze wapno?

Moze ktos ma doswiadczenie w odchowie szczeniakow ras olbrzymich?

Posted

Lucy czy ona może być u Ciebie? Jeśli nie mogę jej zapewnić DT w Lublinie.
Jeśli nie ma widocznych objawów chorobowych to karma która jej kupiłaś powinna zaspokoić jej potrzeby, ew. można pomyśleć o preparacie na stawy.Może jest na coś chora i dlatego wylądowała na ulicy.

Posted

Wyglada na zdrową..
Jest radosna, skacze ,bawi sie..ma apetyt, nie widzialam ,zeby kulała . no , nie wiem...moim zdaniem normalny szczeniak , bardzo w typie rasy..moze jakis nie przemyslany zakup .albo prezent..

Posted

lucySxy napisał(a):
Wyglada na zdrową..
Jest radosna, skacze ,bawi sie..ma apetyt, nie widzialam ,zeby kulała . no , nie wiem...moim zdaniem normalny szczeniak , bardzo w typie rasy..moze jakis nie przemyslany zakup .albo prezent..

Całkiem możliwe, ale raczej ktoś jej nie dopilnował i powędrowała sobie zwiedzać świat, tym lepiej dla niej,że trafiła na Ciebie.