Luzia Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Proponuję co 2 na początek dać. Jeszcze zależy jaka dawka, ale z reguły sprzedaje się takie na 10 kg. Sunia wygląda na coś koło 20-25 kg. Więc myślę że i 3 nie zaszkodzą. ;) Quote
madziai Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA!!!...z całym sercem jestem z Pimpą Quote
Salo Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Weterynarz poleciła, aby dać jej od razu 2 w jedzeniu i poczekać na rezultaty. Pimpa się przy mnie nie stresuje, więc poczekam z nią na wjeździe z te 30-40 minut. No nie ma bata, aby nie padła od takiej dawki. Jak ona nie będzie jutro przymulona po tych dwóch Sedalinach, to znaczy, że wszystkie pomysły się wyczerpały :/ . Quote
Kinia1984 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 trzymam kciuki i masz racje daj od razu 2 tabletki Quote
Salo Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 No, no :) . Ja jutro wracam do domu ok. południa to wtedy zacznę akcję z nią. Do garażu ją przeniosę, bo Piotrek może z samego rana jechać, więc jutro transport do Józefowa odpada, a ja prawa jazdy jeszcze nie mam; wolę rowery, hehe. Ale do rzeczy: jutro po południu wracam do domu, czekam na Pimpę, idę na wjazd i karmię ją jakimś rarytasem z tabletkami. Czekam na reakcję. Będziemy z bratem ją jakoś przenosić do garażu, najlepiej na kocyku (?). Dobra, co ma być to, będzie. Ostatnia próba jutro, a wyjazd z nią do Józefowa 5 stycznia z rana jak się uda. Kończę, bo mi tu opowiadanie powstaje pomału, hehe. Quote
szafranekm Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Yana']Nie przejmuj się. Bardzo dobrze zrobiłaś, że zabrałas szczeniaki !!!! są juz samodzielne i suka sobie bez nich poradzi, a one mogłyby tam w tej szopie zginąć lub zdziczeć zupełnie. A tak mają szansę na adopcję i normalne domy. Wiele osób docenia co robisz, dla mnie jestes wielka, że wogóle zwróciłaś uwagę na te psy, że poświęcasz swój czas i tyle dla nich zrobiłaś. Większość osób Cię krytykujących przeszłaby obojętnie, gdyby na jakiejś stacji zobaczyła bezdomnego psa. Najłatwiej jest krytykować, trudniej zaoferować konkretną pomoc.[/QUOTE] Popieram wypowiedz Yany i uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś. Quote
Awit Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Masz możliwość zamknięcia bramy, tak by nie wyszła tylko spokojnie dokończyła posiłek z tabletkami?? Już się denerwuję. O której to ma być? Quote
Salo Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Jak wrócę do domu, po południu. No i Pimpa musi tam być, bo ja nie będę na stację, albo do szopy biegać z tabletkami i z kocem, zwłaszcza, że nie będę mieć nikogo do pomocy, aby ją zanieść do chaty. A poza tym to dość daleko ode mnie. Quote
Luzia Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ale sedalin może jej nie uśpić tylko na przykład przymulić. Więc lepiej weź smycz i w razie czego zrób pętlę i załóż jej na szyję. Quote
toyota Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Wydaje mi się, że Sedalin nie działa usypiająco tylko jak napisała Luzia "przymula ". Quote
Salo Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Będę na 16 w domu i wtedy wieczorem napiszę co i jak ! Jeszcze jestem w Ostrołęce. Moja mamuśka po 14-stej wraca do domu to napiszę jej smsa i zapytam, czy Pimpa była przed bramą. Quote
obraczus87 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='Kinia1984']trzymam kciuki i masz racje daj od razu 2 tabletki[/QUOTE] Po Sylwestrze moge napisac: suka mojego TZ-ta dostala Sedalin i spała po nim cała noc.. natomiast mój Tobi dostal pierwszy raz w życiu (nagle zaczal sie bac wystrzałów) i całą noc chodził po mieszkaniu... nad ranem przysnał, ale to ze zmęczenia.. Tak wiec mam nadzieje ze Pimpa po 2 tabletkach zareaguje! Trzymam kciuki!!!! Quote
Salo Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Żeby to podziałało idealnie, pies musi nie być zestresowany. Quote
tripti Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 może jutro... tak to z tymi dzikusami jest :( Quote
toyota Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Czy nie mogłabyś dać jej sedalinu w tej szopie, a potem przyprowadzić do tego miejsca gdzie chcesz ją zamknąć ? Po sedalinie ona powinna funkcjonować , tyle , że będzie "pijana ". Czy to byłoby wykonalne, jak sądzicie ? Quote
Yana Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 a dla szczeniaków deklaruję 20 zł miesięcznie, przelew zrobię w przyszłym tygodniu Quote
Salo Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Pisałam do jednej , chyba bebcik (?). Pisała, że jest z Ostrołęki. Tamtych muszę poszukać. Ale nie wiem czy to już ma sens, skoro ja w piątek jadę już :(. Jedyny termin zawiezienia tej suki to jutrzejszy ranek. Ale Pimpa już pod moją bramę nie przychodzi :(:(:(. Quote
Atomowka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Kurde ale co się z nią stało? Salo a możesz zrobic rundkę do szopy i na stację? Wiem,że to daleko ale może akurat tam będzie weź jakieś smaczki może się uda. Trzeba wierzyc/ a na ile wyjeżdasZ? Quote
katarzyna09 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Miejmy nadzieje,ze sunia się pokaże jeszcze przed wyjazdem Salo...bądzmy dobrej myśli;) Tattoi,a jak tam szczeniaczki,jak te nasze cudeńka się czują? Quote
obraczus87 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mam nadzieje ze sunia sie pojawi.. cholera jasna... Salo a czy jak Ty wyjedziesz ktokolwiek bedzie mogl chociaz monitorowac sprawe na miejsce?? [SIZE=1]Jednoczesnie prosze o pomoc dla "mojej" psiej rodziny z drewutni :( (link w podpisie)[/SIZE] Quote
Recommended Posts