Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proponuję co 2 na początek dać. Jeszcze zależy jaka dawka, ale z reguły sprzedaje się takie na 10 kg.
Sunia wygląda na coś koło 20-25 kg. Więc myślę że i 3 nie zaszkodzą. ;)

• Replies 847
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weterynarz poleciła, aby dać jej od razu 2 w jedzeniu i poczekać na rezultaty. Pimpa się przy mnie nie stresuje, więc poczekam z nią na wjeździe z te 30-40 minut. No nie ma bata, aby nie padła od takiej dawki. Jak ona nie będzie jutro przymulona po tych dwóch Sedalinach, to znaczy, że wszystkie pomysły się wyczerpały :/ .

Posted

No, no :) . Ja jutro wracam do domu ok. południa to wtedy zacznę akcję z nią. Do garażu ją przeniosę, bo Piotrek może z samego rana jechać, więc jutro transport do Józefowa odpada, a ja prawa jazdy jeszcze nie mam; wolę rowery, hehe. Ale do rzeczy: jutro po południu wracam do domu, czekam na Pimpę, idę na wjazd i karmię ją jakimś rarytasem z tabletkami. Czekam na reakcję. Będziemy z bratem ją jakoś przenosić do garażu, najlepiej na kocyku (?). Dobra, co ma być to, będzie. Ostatnia próba jutro, a wyjazd z nią do Józefowa 5 stycznia z rana jak się uda. Kończę, bo mi tu opowiadanie powstaje pomału, hehe.

Posted

[quote name='Yana']Nie przejmuj się. Bardzo dobrze zrobiłaś, że zabrałas szczeniaki !!!! są juz samodzielne i suka sobie bez nich poradzi, a one mogłyby tam w tej szopie zginąć lub zdziczeć zupełnie. A tak mają szansę na adopcję i normalne domy. Wiele osób docenia co robisz, dla mnie jestes wielka, że wogóle zwróciłaś uwagę na te psy, że poświęcasz swój czas i tyle dla nich zrobiłaś. Większość osób Cię krytykujących przeszłaby obojętnie, gdyby na jakiejś stacji zobaczyła bezdomnego psa. Najłatwiej jest krytykować, trudniej zaoferować konkretną pomoc.[/QUOTE]
Popieram wypowiedz Yany i uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś.

Posted

Masz możliwość zamknięcia bramy, tak by nie wyszła tylko spokojnie dokończyła posiłek z tabletkami??
Już się denerwuję. O której to ma być?

Posted

Jak wrócę do domu, po południu. No i Pimpa musi tam być, bo ja nie będę na stację, albo do szopy biegać z tabletkami i z kocem, zwłaszcza, że nie będę mieć nikogo do pomocy, aby ją zanieść do chaty. A poza tym to dość daleko ode mnie.

Posted

Będę na 16 w domu i wtedy wieczorem napiszę co i jak ! Jeszcze jestem w Ostrołęce. Moja mamuśka po 14-stej wraca do domu to napiszę jej smsa i zapytam, czy Pimpa była przed bramą.

Posted

[quote name='Kinia1984']trzymam kciuki i masz racje daj od razu 2 tabletki[/QUOTE]

Po Sylwestrze moge napisac: suka mojego TZ-ta dostala Sedalin i spała po nim cała noc.. natomiast mój Tobi dostal pierwszy raz w życiu (nagle zaczal sie bac wystrzałów) i całą noc chodził po mieszkaniu... nad ranem przysnał, ale to ze zmęczenia..

Tak wiec mam nadzieje ze Pimpa po 2 tabletkach zareaguje! Trzymam kciuki!!!!

Posted

Czy nie mogłabyś dać jej sedalinu w tej szopie, a potem przyprowadzić do tego miejsca gdzie chcesz ją zamknąć ? Po sedalinie ona powinna funkcjonować , tyle , że będzie "pijana ". Czy to byłoby wykonalne, jak sądzicie ?

Posted

Pisałam do jednej , chyba bebcik (?). Pisała, że jest z Ostrołęki. Tamtych muszę poszukać. Ale nie wiem czy to już ma sens, skoro ja w piątek jadę już :(. Jedyny termin zawiezienia tej suki to jutrzejszy ranek. Ale Pimpa już pod moją bramę nie przychodzi :(:(:(.

Posted

Kurde ale co się z nią stało? Salo a możesz zrobic rundkę do szopy i na stację? Wiem,że to daleko ale może akurat tam będzie weź jakieś smaczki może się uda. Trzeba wierzyc/
a na ile wyjeżdasZ?

Posted

Mam nadzieje ze sunia sie pojawi.. cholera jasna... Salo a czy jak Ty wyjedziesz ktokolwiek bedzie mogl chociaz monitorowac sprawe na miejsce??

[SIZE=1]Jednoczesnie prosze o pomoc dla "mojej" psiej rodziny z drewutni :( (link w podpisie)[/SIZE]