Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Matko, przeraża mnie to - jak w takim czasie uratować tyle psiaków?:placz:
Nie wiem, mogę jej porobic kilka ogłoszeń, albo wykupić na bazarku pakiet, tylko, czy to ma sens?Przecież w ciągu 3-4 dni raczej nie znajdzie domu z ogłoszenia...:-(

Posted

[quote name='grzenka']Matko, przeraża mnie to - jak w takim czasie uratować tyle psiaków?:placz:
Nie wiem, mogę jej porobic kilka ogłoszeń, albo wykupić na bazarku pakiet, tylko, czy to ma sens?Przecież w ciągu 3-4 dni raczej nie znajdzie domu z ogłoszenia...:-(
a jak zrobiono to w pseudo w torunskim?
ludzie, to tylko klika psow...
trzeba pilnie szukac ludzi dobrej woli, ja jestem za FB!!!

Posted

"zajrzalam na kaje i moim zdaniem trzeba im zrobic wydarzenie na FB. Nawet HURTEM!!! Otita, ja to moge zrobic albo dzis albo za tydzien dopiero. Dajcie mi znac czy sa juz wydarzenia na FB, czy te psy sa razem w Pszczynie??? Nie jestem w stanie skakac teraz po tylu watkach, bo jutro wyjezdzam i wlasnie sie pakuje, dajcie znac.
Ale piszecie o FB, wiec gdzies moze jest. Gdzie? Podacie link?
I dlaczego maja je wywiezc?"

odpowiadam na pyt. Cleo2008 z innego wątku.
Z Pszczyny wywożą jak mają przepełnienie, do Mysłowic gdzie jest podobno tragedia i nie da się stamtąd psa wyciągnąć. Dlatego taka panika. Nie podaje się nazwy miejscowości tylko śląsk lub Kielce. Niektóre psy są już na FB ale nie przyniosło to większego odzewu. Ja też założyłam konto na FB, ale się nie znam na robieniu wydarzeń i mam mało znajomych.
onyx: http://www.facebook.com/album.php?aid=57532&id=100000521343754&fbid=199636290063748
rico: http://www.facebook.com/album.php?aid=57530&id=100000521343754&fbid=199633313397379
kaja: http://www.facebook.com/event.php?eid=182390611800864

Posted

A może by zwrócić sie do TVN w ramach prowadzonej przez nich akcji z prośba o zainteresowanie kolejna mordownią - Mysłowicami?Czy ktoś cos robił w tym kierunku???

Posted

Ja nie wiem jak tam jest. Chyba nie mordownia, tylko byle jakie schronisko, gdzie nie wpuszcza się wolontariuszy i nie można tam psom pomóc. Przynajmniej tyle zrozumiałam z wątków. A cisza faktycznie ogromna i żadnego zainteresowania Kają.

Posted

Wreszcie mi się udało dostać na net. Cały dzień próbuje i ciągle mnie wywala, i to w takim czasie! Z tego co czytałam, z tymi Mysłowicami sprawa jest delikatna. To trzebaby zapytać bezpośrednio ciotki pszczyńskie, żeby nie narobić problemów ani im ani psom.

Posted

Jeżeli TAM nikt nie ma wstępu i wizja dostania się TAM psa jest przerażającą i rokuje na to, że więcej się go nie zobaczy to musi byc to mordownia, podobnie było z Dyminami.Czekamy zatem na info od ciotek pszczyńskich.

Posted

Podniosę.A przy okazji proszę dziewczyny z Pszczyny o dokładniejsze info nt. schronu w Mysłowicach.Jeśli trzeba, napiszę do TVN - może wreszcie da się coś z tym zrobić?!!?

Posted

grzenka napisał(a):
Podniosę.A przy okazji proszę dziewczyny z Pszczyny o dokładniejsze info nt. schronu w Mysłowicach.Jeśli trzeba, napiszę do TVN - może wreszcie da się coś z tym zrobić?!!?

Tez mysle ze cos trzeba zrobic, bo nei damy rady wyciagac po pare psow na 2 tyg bo ani hoteli ani kasy, a przeciez inne psy tam juz sa i im tez trzeba pomoc. Tylko ja tez rozumiem, ze dziewczyny boja sie, ze albo zamkna schronisko albo one nie beda mialy tam wstepu.

Posted

Olena84 napisał(a):
Tez mysle ze cos trzeba zrobic, bo nei damy rady wyciagac po pare psow na 2 tyg bo ani hoteli ani kasy, a przeciez inne psy tam juz sa i im tez trzeba pomoc. Tylko ja tez rozumiem, ze dziewczyny boja sie, ze albo zamkna schronisko albo one nie beda mialy tam wstepu.

w koncu ile mozna i kto to pociagnie dluzej-przez wiele lat? moze warto sprobowac i w Myslowicach sie poprawi psiakom a tak tylko te w Punkcie maja szanse