Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ROZLICZENIE

Wpłaty:
20 - megii1
30 - magdan
20 - Agnieszka_K
20 - Syla
100 - Alekssandra
30 - Jola spoza dogo
380 - Agata spoza dogo
400 - Alicja spoza dogo
50 - migdalena na transport
______
1050 zł

Wydatki:
300 - hotel miesiąc
450 - buda
50 - akcesoria
120 - badania
70 - lekarstwa + od kleszczy
50 - transport
_____
1040 zł

Dzięki deklarowiczom i hojnym wpłatom spoza dogo udało się Księciuniowi wyjść nawet na plus :)

Posted

joteska napisał(a):
buziaki w nosek i miziaki dla Księciunia od ciotki Joli S co do dogo się wbiła, dzielny chłopak. Migdalena, ta buda jest superowa:cool3:

Witamy na dogo!! I to jeszcze u Księcia :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Juz jestem,przepraszam,przepraszam najmocniej,ale szpital w domu,kroplówki,ataki padaczki,wszystko złe na raz.U Księcia wszystko dobrze,dzisiaj powstawiam zdjęcia,bo przez te choróbska zaniedbałam wątki.Książe ma zasłonkę w otworze budy,żeby mu zimno nie leciało,w budzie dodatkowo poduchę i ma ciepło.Na początku nie chciał wejśc do budy,bo dziura do niej była zasłonięta.No to odsłoniłam mu kawałeczek,żeby widział,ze wejście jest.No ale potem jeszcze poleciałam w nocy sprawdzić,czy wszedł do budy,bo jak zrobił nocny obchód wokół domu to nie chciałam aby nie daj boże został na noc przed budą.No ale dzielnie do niej wszedł i juz mu zasłonka nie przeszkadza,bo wie,ze dzięki temu ma cieplej.

Posted

Dzisiejszy spacerek:) Niestety dopiero w domu kapnęłam sie,że krzywo nagrałam filmik:mad:.Wybaczcie,może jednak cos zobaczycie.Jutro na spacerze nagram prosto.Słowo:)
Aaaaa.....chciałam wszystkich najmocniej przeprosic,że zmieniłam Ksieciu imię.Reaguje teraz na imie Lalka-no bo to taka laleczka jest do przytulania:loveu:.A jak juz odchodzę od Niego to wskakuje mi przednimi łapkami na plecy i nie chce puścić,taki jest kochający i spragniony człowieka.Zresztą jak stoję do Niego przodem,to tez opiera sie o mnie przednimi łapinami i tak sobie patrzymy w oczy i gadam do Niego-Ty Lalko moja piękna,a On sie cieszy:) No giganciarz jest niesamowity i grzeczniutki baaardzo:loveu:

[video=youtube;WkThWW2rfT8]http://www.youtube.com/watch?v=WkThWW2rfT8[/video]

Posted

Post pod postem no trudno.Teraz fotki:)

Tu sąsiadki na Niego pyszczyły,ale On podszedł,oblukał o co kaman,odwrócił sie z godnością i stwierdził,ze nie będzie z nimi gadał.Czyli miał je w nosie.O! Jaki mądry-prawdziwy arystorata,co sie będzie z pyszczakami zadawał:razz::loveu:

No i juz koło domu

Posted

Dzięki stokrotne za takie krzepiące wiadomości !!! Księciulo vel Lalka:lol: szczęśliw,to widać.
A do obejrzenia filmiku wystarczy trochę przekręcić głowę i wszystko widać:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

U nas wszystko dobrze :)
Byliśmy dzisiaj nad rzeką w poszukiwaniu wiosny.I tak srednio widać wiosnę,no ale trawka zielona gdzieś tam nieśmiało przebija.Jednak rzeka jeszcze jest wysoka.Ale juz wiem,że Książe vel Lalka będzie zażywał w lato kąpieli,bo śmiało i bez strachu szedł do wody zobaczyć kaczuszkę;).Jednak kaczuszka wolała sie ewakuować,a ja tez nie chciałam,żeby Lalka mi wlazł do wody,bo woda jeszcze zimnaaaa.

Śmiało,bez strachu szedł ku wodzie;)

no i poleciała kaczuszka,bo sie wystraszyła,a Lalka patrzy za nią...

No ale kaczka chyba się mnie wystraszyła:p,bo czyż można się bać takiej słodyczy?:loveu:

Posted

Ten nasz Lalka jest jak dzieciak;).jak przychodze ze sklepu,to zawsze się witamy i Lalka bach-nos do reklamówki w poszukiwaniu smakołyków:pNo ale sama go tak nauczyłam,że zawsze mam cos dla niego.
Tu juz przejrzał zawartośc torebki i czeka:) A paniusia daje pustą rękę:mad:

Nie,no...nie pustą;)

Buziaczki dla Wszystkich:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Mam niedobre wieści....
dzisiaj,a właściwie wczoraj koło 18 wyszłam na podwórko,jak zwykle głaski dla Lalki,bo my się zawsze witaliśmy i żegnaliśmy ile razy wchodziłam,albo wychodziłam z domu i to nieważne,czy byłam na podwórku,czy w sklepie.Zawsze głaski musiały być...I tak było tym razem,odwróciłam się od Lalki a On upadł,drgawki,okropna ślina z mordki,a ja w szoku!Poleciałam na górę po kurtkę i koc,nawet butów nie założyłam,tylko w łapciach poleciałam,w samochód i w 3 minuty byliśmy u mojego weta-na szczęście przyjmował akurat.Pies cały czas w ataku,wet stwierdził atak padaczkowy.Lalka dostał od razu kroplówkę,zastrzyki jakieś(potem dopytam),relanium i powoli sie uspokajał...niestety za jakieś 10 min na stole u weta atak następny,kolejna porcja leków i za 5 min kolejny atak:-(.Wet powiedział,że rokowania w tym stanie są bardzo,bardzo ostrożne,a nawet złe.Nawet uprzedził,że pies może nocy nie przeżyć,bo atak był bardzo mocny,kilkufazowy,ewentualnie,gdy będzie ciągłość ataku a leki nie będą działały,to pozostanie eut...:-(Dostałam do domu kolejną porcję leków,żeby w razie ataku podać.Cały czas byłam w kont tel z Migdaleną.Po przyjeździe od weta znowu atak,ale w miarę szybko minął.Koło 23-ciej znowu atak,podałam dożylnie leki,które dostałam,ale atak trwał kilkanaście minut:-(.W końcu Lalka moja usnęła aż pochrapywał,ale boje się,bardzo się boję.Całą noc będę czuwała.Zobaczymy co przyniesie ta noc i ranek.Będę z Migdaleną w ciągłym kontakcie w razie co,a nawet bez w razie co.
Lalka jest u mnie na górze,żebym mogła Go dopilnować i obserwować.
Nigdy wcześniej nie widziałam u Niego żadnego ataku,ani nic co mogłoby wskazywać,że atak kiedykolwiek miał miejsce

Tu zaraz po przyjeździe od weta,miał kolejny atak

Tu w domu jeszcze przed tym długim atakiem

Trzymajcie kciuki za moją Lalkę:-(
Ku**a te psy mają chyba pecha,że na mnie trafiają:-(
6 kwietnia umarł Stivuś z Konina,miał raka z przerzutami:-(
7 kwietnia umarł Precelek z Palucha,też miał atak padaczkowy wcześniej:-(

w styczniu umarł Punio,w zeszłym roku Antoś,Morusek,Opaliś,Biedroneczka:-(...........

Posted

I już od 8 z minutami,nie ma z nami Księcia-Lalki...
Teraz nie mam siły o tym nawet mysleć.
Renata zrobiłaś wszystko co mogłaś,jak zwykle. Niestety nie Ty rozdajesz karty w tym życiu

Posted

o mój Boże!!! zupełnie mi wątek Księciunia zaginał, a tu teraz wchodzę czytam czytam....:placz::placz::placz:
strasznie mi przykro Księciuniu biegaj za TM szczęśliwie
[*]

Lionees dziękujemy Ci za wszystko co dla niego zrobiłaś - czuł się kochany i potrzebny, a odszedł z poczuciem, że miał dom, kochany i przy Tobie, a nie gdzieś w cierpieniu i strachu pod krzakiem lub wśród zgrai psów w schronisku!

nie mogę w to uwierzyć :-(