Jump to content
Dogomania

Donka z Nowodworu k/Lublina.Oko nie widzi, dysplazja, mimo tego ma DS !!!

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadora7 napisał(a):
No dobra chyba wyszłam na prostą z aukcjami, to zapisuję wąteczek

O, superancko :loveu: zaraz poszukam, jeśli jest bazarek to się wpiszę i oczywiście zapłacę za aukcję.

Posted

MaDi napisał(a):
Dzwonił do mnie dzisiaj Pan z okolic Lublina szuka suni ON akceptującej koty, w domu jest 6 miesięczny dog, ew. małej szczekającej psiny.

Diunka powinna raczej trafić do domu ze spokojnym lub małym psem/suką, zbyt intensywne zabawy nie są dla niej wskazane.
Niestety musiałyśmy wstrzymać podawanie leku, bo wywoływał on u Diunki regularne wymioty. Diunka czuje sie zdecydowanie lepiej, jest wesoła, więcej chodzi a nawet biega.... uwielbia piłeczkę ale jest trochę zaborcza.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Diunka powinna raczej trafić do domu ze spokojnym lub małym psem/suką, zbyt intensywne zabawy nie są dla niej wskazane.
Niestety musiałyśmy wstrzymać podawanie leku, bo wywoływał on u Diunki regularne wymioty. Diunka czuje sie zdecydowanie lepiej, jest wesoła, więcej chodzi a nawet biega.... uwielbia piłeczkę ale jest trochę zaborcza.

Zgadzam się,ale dałam znać o domku tak na wszelki wypadek,może jakiś inny psiak tam trafi.

Posted

mysza 1 napisał(a):
O, superancko :loveu: zaraz poszukam, jeśli jest bazarek to się wpiszę i oczywiście zapłacę za aukcję.

Przydałoby się abym miała w tzw "pigułce" wszelkie informacje i suni.
kurcze ona jest piękna

Posted

Diunka to moim zdaniem jeszcze szczenię, strasznie skrzywdzone i zaniedbane. Jest bardzo przyjacielska, miziasta, łagodna, uwielbia kontakt z człowiekiem, czysta w kojcu się nie załatwia. Dobrze dogaduje się z psami/sukami, uwielbia bawić się.
Cały czas zakrapiam Diunce krople do chorego oczka.
Na temat wizyt u wetów napisze z pewnością beka.
Dzis dzień był trochę jaśniejszy więc zrobiłam Diunce parę fotek

i z koleżanką Inari

Posted

[quote name='beka']
A tu opis z karty badania.

"
[FONT=Times New Roman]W badaniu klinicznym kulawizna konczyny mp III stopnia. W badaniu poszczególnych odcinków niewielka przeczulica podczas badania okolicy rzepki oraz badania zakresu ruchomości stawu biodrowego.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W badaniu w sedacjii zmniejszenie ruchomości stawu biodrowego lewego w stopniu większym oraz prawego . Test Ortolaniego obustronnie ujemny. W badaniu stawu kolanowego prawgo staw stabilny test szufladkowy i kompresyjny ujemne.[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]W badaniu RTG stawów biodrowych obustronne cechy dysplazji stawów biodrowych, radiologiczne cechy zwyrodnienia stawu biodrowego prawego. Brak uchwytnych zmian na terenie stawu kolanowego prawego."[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]może uda mi się wskanowac jutro ten opis.[/FONT]

Tu jest opis badania, nie wiem czy da sie tu wstawić rtg?? nigdy teego nie robiłam.

Dzis zostawiłam zdjęcia do obejrzenia przez pania chirurg, zobaczymy cio powie.
I chciał do dr Sterny ale u niego straszne kolejki, koleżanka poleciła mi innego chirurga, zobaczymy.

Mysza1 a Bisennik?

Lel przestałyśmy dawać ze wzgledu na jej złe samopoczucie po nim, to odpowiednik metakamu. A po tym leku sunia Nutusi - Tosca miała duże problemy :(.

Posted

dostałam od znajomej z przeznaczeniem na psiaki 8 par kolczyków hand made plus wisiorek.
myslalam nad bazarkiem,ale moze by je na aukcje charytatywna dac?moze odzew bylby wiekszy i ceny wyzsze niz na naszym bazarku?
co myslicie?
a moze cegielka = koczyki?
oto kilka kolczykow

Posted

Wg mnie na dogo kolczyki a na allrgro aukcja cegiełkowa.

Beka ma wrzucić skan rtg, podobno ostatnia konsultacja wykazała, że sunia cierpi, bardzo ją boli i trzeba pilnie operować :shake: a nie ma za co.