magdyska25 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ja też jestem bo nie ukrywam że w niedzielę widząc Ją jeden raz nie mogę o Niej przestać myśleć... Strasznie zapadła mi w pamięci. To sama słodycz!!! Może ktoś mógłby zrobić Jej ładny tekst do ogłoszeń? Quote
beka Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Byłam z nia u dr Olkowskiego. Zbadał te nózki biedne. Sunia ma dysplazje. Wstawie opis badania lekarskiego wieczorem. Wczoraj z różnych wzgledów spedziłysmy w gabinecie 5 godzin, a Diuneczka była taka grzeczna, wszyscy się nią zachwycali, ze taka grzeczna i piekna. Na razie bedziemy leczyc farmakologicznie ale nie wykluczone że bedzie potrzebna operacja :( Wczoraj zapłaciłam 195 zł za zdjecie (3 szt), badanie krwii (wyniki ok). sedację i badanie. Bedą potrzebne rownież preparaty z glukozaminą. Jeśli komus zostało to prosze o przekazanie dla Diunki. Dobrze by było żeby jadła karme dla psów z chorymi stawami ale niestety teraz nie ma na to kasy... Quote
MaDi Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Może caniviton? Jest dobrym preparatem i w internecie kosztuje około 120 zł. Jestem spłukana i średnio stoję z czasem ale może ktoś zrobi bazarek cegiełkowy? Quote
as_ko Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 W związku z tym, ze potrzeby są duże a pieniążków brak...to zdecydowałyśmy, że uda nam się wyskrobać z naszych skromnych nowodworskich funduszy 100zł na leczenie Diunki. Jeśli któraś z was jeszcze dzisiaj prześle mi dane do przelewu to dzisiaj zrobię przelew, a jeśli nie to dopiero po 2 stycznia. Quote
MaDi Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Zamówiłam dla niej banerek, mam nadzieję,że szybko się tu pojawi. Quote
matrioszka2 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 as_ko napisał(a):W związku z tym, ze potrzeby są duże a pieniążków brak...to zdecydowałyśmy, że uda nam się wyskrobać z naszych skromnych nowodworskich funduszy 100zł na leczenie Diunki. Właśnie tak. Zdajemy sobie sprawę, że to kropla w morzu, ale nie byłyśmy przygotowane na te koszty ...:-( Może jeszcze pakiecik ogłoszeń kiedyś Nasza Czarodziejka Nowodworska wyczaruje:cool3:, ja - jakąś drobną kwotę ... A może Diuna szybko domek znajdzie ...:roll: Quote
beka Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Dziękujemy bardzo, zaraz wyśle dane do przelewu. A tu opis z karty badania. " [FONT=Times New Roman]W badaniu klinicznym kulawizna konczyny mp III stopnia. W badaniu poszczególnych odcinków niewielka przeczulica podczas badania okolicy rzepki oraz badania zakresu ruchomości stawu biodrowego.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W badaniu w sedacjii zmniejszenie ruchomości stawu biodrowego lewego w stopniu większym oraz prawego . Test Ortolaniego obustronnie ujemny. W badaniu stawu kolanowego prawgo staw stabilny test szufladkowy i kompresyjny ujemne.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]W badaniu RTG stawów biodrowych obustronne cechy dysplazji stawów biodrowych, radiologiczne cechy zwyrodnienia stawu biodrowego prawego. Brak uchwytnych zmian na terenie stawu kolanowego prawego."[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]może uda mi się wskanowac jutro ten opis.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
mysza 1 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Matko kochana, ale biedna :( poszukam kogoś do zrobienia allegro cegiełkowego, zaraz napiszę do Isadory. Quote
magdyska25 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Napisałam do 3x o pomoc w bazarku cegiełkowym. Ja mogłabym pomóc w ogłoszeniach ale dopiero po 6.01 bo mam "urlop" i pewnie znajdzie się więcej wolnego czasu. Jak będę mogła jeszcze jakoś pomóc to piszcie. Może awaryjnie dojechać z sunią do weterynarza? W miarę moich możliwości. To jest mój nr 609 266 951 Quote
3 x Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 magdyska25 napisał(a):Napisałam do 3x o pomoc w bazarku cegiełkowym. Ja mogłabym pomóc w ogłoszeniach ale dopiero po 6.01 bo mam "urlop" i pewnie znajdzie się więcej wolnego czasu. Jak będę mogła jeszcze jakoś pomóc to piszcie. Może awaryjnie dojechać z sunią do weterynarza? W miarę moich możliwości. To jest mój nr 609 266 951 ja moge cegiełkowe dopiero w przyszłym tyg teraz jestem wyjechana i mam net po zbóju jesli Isadora sie zgodzi to jestem za jej allegro - robi dużo dużo ładniejsze :) Quote
beka Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Dzięki za pomoc i obecośc na watku. Dzis wycinałysmy Diuneczce dupke bo cała w zaschnietych kupalach. Jeszcze kilka dredów zostało ale i z nimi sie rozprawimy, myśle o kapieli ale juź po pierwszym. Moze bedzie cos troszke cieplej.. aha w karcie dr Olkowski napisał ok roku, ale powiedził ze wg niego nawet tyle nie ma. To jeszcze dzieciak. Teresz jak dobrze że ja wypatrzyłaś. Quote
teresz10 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Tyle cierpienia a pies nie ma roku...patrzac na nia pierwszy raz myslałam ze to staruszek ...z uszkodzonym okiem, zaniedbaną choroba , cała w odchodach - tyle złego ja spotkało na niecały rok zycia... tak sie mówi zle o schroniskach a dla niej ten schron to bylo wybawienie, nowe życie. Dziś na zdjęciach to nie ten sam pies. Quote
*Gajowa* Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Diunka to jeszcze dziecko, bardzo chce się bawić, szaleć ale nie może... Od wczoraj dostaje leki przeciwbólowe i przeciwzapalne i chyba jest trochę lepiej. Diunka ma nadwagę, waży ponad 35 kg i powinna zrzucić ok 5 kg - pracujemy nad tym. Quote
mysza 1 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 3 x napisał(a):ja moge cegiełkowe dopiero w przyszłym tyg teraz jestem wyjechana i mam net po zbóju jesli Isadora sie zgodzi to jestem za jej allegro - robi dużo dużo ładniejsze :) Twoje też są bardzo ładne, ja lubię szalenie :) Isadora może w okolicy weekendu, o ile się wyrobi. Zobaczymy. Quote
matrioszka2 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Tak sobie myślę,że warto byłoby zakupić ten preparat: http://allegro.pl/arthroflex-500ml-promocja-od-zookrak-ss-i1387387109.html Co sądzicie ? Czytałam na dogo pozytywne opinie na jego temat. Quote
MaDi Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='matrioszka2']Tak sobie myślę,że warto byłoby zakupić ten preparat: http://allegro.pl/arthroflex-500ml-promocja-od-zookrak-ss-i1387387109.html Co sądzicie ? Czytałam na dogo pozytywne opinie na jego temat. Dawałam go swoim psiakom, ale po rozmowie z lekarzem wypróbujemy caniviton w proszku. Quote
*Gajowa* Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Diunka dziś sporo się poruszała, łatwiej jej sie chodzi po świeżym śniegu. Nawet delikatnie bawiły się z Inari. Ruch powinien wzmocnić jej mięśnie w tylnych łapkach no i pomóc w spaleniu nadmiaru tłuszczyku :evil_lol:. Quote
milka74 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 *Gajowa* daj spokój z tym odchudzaniem, zima jest:evil_lol: Quote
mysza 1 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Prawda taka, że każdy dodatkowy kilogram okropnie przeciąża stawy. nie wiem co dostaje Diunka ale dobre są preparaty Cartophen i Trocoxil, wg zaleceń weta, drogie ale podaje się je w odstępach czasu, a kuracja zwykle przynosi znaczącą poprawę na dosyć długo. Quote
beka Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 narazie dostaje ludzki lek na tyg, jak bedzie ok to Trocoxil, raz na miesiąc Quote
idusiek Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 gajowa tylko by wszystkich odchudzała ;) Quote
*Gajowa* Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 idusiek napisał(a):gajowa tylko by wszystkich odchudzała ;) Dwóch wetów oglądało Diunkę i obydwoje zalecili odchudzanie panienki :lol:. Diuna dostaje karmę Purina PRO PLAN Light, od dziś będzie też dostawała CHONDROCAN - zarówno karmę jak i preparat podarowała suni E.DEREK. Bardzo dziękuję w imieniu Diunki :Rose:. Quote
Recommended Posts