ageralion Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 tatankas napisał(a):Super,a skąd babka jest.Mam nadzieję,że się uda.Dostałaś książeczkę z plakatami,bo dalej nie wiem? Jeszcze nie znam szczegolow, wyslalam Ci maila. A Ksiazeczke i plakaty mam :) Quote
tatankas Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Mail całkiem całkiem,też mi się podoba,super,że już papiery u ciebie.I jeszcze podpytam o karmę,bo muszę na allegro wystawić komentarz i muszę na 100% wiedzieć czy karma doszła? Quote
ageralion Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Kira ie dojechala dzisiaj do weta, bo nam sie Ola pochorowala. ALe na szczescie to nic pilnego, wiec zalatwie wsio w piatek, takze spotkanie z nowa tymczasowa opiekunka. Jesli wszystko bedzie ok, Kira zamieszka w nowym DT juz w sobote :) Sunia bardzo zle zniosla sylwestra :( Obkupkala pokoj, legowisko, a wszystko ze strachu przed wybuchami. Biedna malenka... Quote
some Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 przykro mi ale niestety leze pod kocem nafaszerowana lekami a w jelitach imprezka .. biedna Kirunia, nastepnym razem srodki uspokajajace koniecznie... Quote
ageralion Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 some napisał(a):przykro mi ale niestety leze pod kocem nafaszerowana lekami a w jelitach imprezka .. biedna Kirunia, nastepnym razem srodki uspokajajace koniecznie... Kuruj sie, kuruj. Jak to mowia "d.. nie sluga" ;) Napisze Ci na poprawe humoru, ze Kirunia tak dzisiaj machala ogonkiem na moj widok, ze sie jej dupka o malo nie urwala :) Cudowny widok! Quote
ageralion Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 some napisał(a):bezcenny widok prawda ? :) Oj tak, to juz zupelnie inna sunia :multi: Quote
tatankas Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Widzę,że nie ja jedna dzisiaj zdycham,u mnie jelitka też harcują,a do tego dreszcze i niedobrze.Też przespałam pół dnia,co wcale nie pomogło.Łączę się z tobą w bólu some. Szkoda,że Kirunia taka strachliwa,następnym razem przed sylwestrem trzeba jej będzie jakieś zamulacze podać.Super,że w końcu otwiera się na ludzi. Quote
some Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 no wlasnie te cholerne dreszcze..... tatankas polecam taki zestaw- nifuroksazyd+ smecta+tabcin = ja dzisiaj juz stoje w miare na nogach. Quote
ageralion Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 A ja wciaz czekam na aktywacje konta na allegro... czemu to musi trwac az 3 dni???!! Quote
tatankas Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 some napisał(a):no wlasnie te cholerne dreszcze..... tatankas polecam taki zestaw- nifuroksazyd+ smecta+tabcin = ja dzisiaj juz stoje w miare na nogach. Ja nic nie brałam,też jest w miarę ok,najgorsze jak z rana 3 godzinki w urzędzie pracy spędziłam do rejestracji,bo od 3 stycznia oficjalnie bezrobotna jestem,a kibelka tam żadnego,a jelitka dalej harcują,ale dreszczy już nie ma,niedobrze też już nie jest,przespałam całe 7 godzin,co u mnie od kilku miesięcy się nie zdarzyło.Także dziś sobie smektę na pewno zapodam,rodzinka chce jechać jutro do Gryfina na basen,ale sobie chyba odpuszczę :( Quote
ageralion Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Allegro dla Kiry http://allegro.pl/show_item.php?item=1400636933 Cos wymaga poprawy? Quote
Kana Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dziewczyny i jak z DT? Uprzedźcie na pewno że może się powtórzyć początkowa jej reakcja jak byla w obecnym DT. Quote
ageralion Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Kana napisał(a):Dziewczyny i jak z DT? Uprzedźcie na pewno że może się powtórzyć początkowa jej reakcja jak byla w obecnym DT. W piatek spotykam sie z DT i w sobote sunia sie przeprowadzi, jak pojdzie wsio ok. Oni sa caly czas w domu, wiec nie ma problemu. Dodatkowo klatka jedzie z nia, zeby czula sie bezpieczniej. No i Milena przeczytala caly watek Kiry, wiec zna jej historie od poczatku :) Quote
Kana Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 No to wspaniale!!! :) Trzymam kciuki za Kirke! Quote
tatankas Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Ja trzymam najbardziej jak mogę,teraz to już musi być dobrze,nie ma innej opcji. Quote
Nutusia Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Kciuki zaciśnięte, a intuicja podpowiada, że wreszcie będzie dobrze! :) Quote
tatankas Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 I jak tam ageralion spotkanie z DT? Dziewczyny-większość psiaków wyciąganych ze schroniska niedożywiona wychodzi,może jak wspomożemy głosując i karmę dodatkową schronisko dostanie,to te psiaki w lepszym stanie będą-GŁOSUJCIE: http://www.tesco.pl/schroniska/ranking-schronisk.php Quote
Milusińska Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Witam, Kira od wczoraj jest u nas w domu tymczasowym. Dotarła koło 20.00, zwiedziła dom, obwąchała wszystkich domowników, pokręciła się i hopsa- na kanapę. Później spacer, micha i zasłużone do spanko. Spała, jak zabita, chrapała i popiardywała całą noc. Trochę cisnęła się do łóżka, ale odsyłaliśmy ją na posłanie. Rano już jak u siebie. Dama kanapowa, pieszczoch i ciepłolubna istota. Dziś kupa fatalna i apetytu brak, jedynie buła z wiejskim smalcem przyjęta z uśmiechem na pysku. Na psie jedzenie nawet nie spogląda. Słucha się. Niepokoją ją dźwięki z klatki schodowej- pomrukuje i poszczekuje. Agresji nie przejawia, ale na spacerach nie pozwalamy się jej za bardzo ekscytować, jeśli się skupia na jakimś psie. Zadania na najbliższy tydzień: dokończyć obcinanie pazurów; ustalić smaczne i zdrowe menu, które pozwoli przybierać na masie; wykąpać i wygoić zaczerwienioną skórę, podać tabletki na robale. Wiem, że to dopiero pierwsza doba w nowym miejscu, ale (odpukać) niczego nie zniszczyła, nie podrapała i nie nabrudziła. Kiruszka już wczoraj wybrała sobie pana- mojego chłopaka. Mnie traktuje bardziej jako hurtownię artykułów spożywczych. Jest poukładana, wie doskonale co wolno, a czego nie. Jeszcze za wcześnie na trening zostawania w domu, ale i na to przyjdzie czas. Teraz zrelaksowana śpi koło mnie na kanapie zawinięta w kocyk "na naleśnika". Obiecuję zdawać relację z postępów Kiruśki. Kochana jest i bez problemu znajdziemy jej fajny dom, jak tylko stanie mocno na nogach. Pozdrawiamy, trzymajcie kciuki. P.S. Jeszcze nie wiem, jak dorzucić fotosy, ale zrobię to niebawem. Quote
tatankas Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Moja niunia kochana,wiedziałam,że warto cię wyciągnąć z tamtego domu,że jeszcze będzie z ciebie wspaniały psiak.Dziękuję bardzo Milusińska za DT dla niej :) Quote
ageralion Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jestescie :multi: Strasznie sie ciesze, ze Kira trafila taki super DT :cool3: A zdjecia musicie wrzucic na zewnetrzny serwer np imageshack.us, a potem standardowo link do zdjecia w znacznikach Quote
agnieszka32 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Rozmawiałam dzisiaj z ageralion - jest zachwycona nowym domkiem tymczasowym Kiry, a ja nadal nie mogę uwierzyć, że taka opiekunka Kirunią się teraz zajmuje.:multi: Milusińska - czy moja klatka, w której Kira spała w poprzednim DT, znalazła się u Ciebie? Wiem, że jest wielka i ciężka, ale Kira ją lubiła i w razie (odpukać) niszczenia, będzie jak znalazł ;) Co do fotek - najpierw musisz je zmniejszyć do rozmiaru na forum, wrzucić np. na fotosik, czy imageshack, po wrzuceniu kopiujesz plik na forum i wklejasz tutaj. A gdybyś miała problemy, to wyślij je na naszego maila ttbszczecin, to je wstawię ;) Trzymajcie się, a Ty Kira - bądź grzeczna.:mad::lol: Quote
ageralion Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Klatka wciaz w starym DT, bo wczoraj nie mialysmy jej jak zabrac (jechalysmy tramwajem - Kira pieknie zachowuje sie w komunikacji miejskiej ;)) a dzisiaj nie wyrobilam sie z dowiezieniem reszty rzeczy Kiry do nowego DT (mam jutro impre na 20 osob). Jak cos Milusinska ma wielki transporter dla psiakow, wiec w razie W zawsze bedzie.... Quote
agnieszka32 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 No tak, przecież mi mówiłaś, że jechała pięknie tramwajem.:roll: To chyba te ciążowe zaniki pamięci :evil_lol: Quote
Recommended Posts