Ania+Milva i Ulver Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Soema napisał(a):.... a Ty laleczko z Francji byś się za robotę mogła wziąć:diabloti::diabloti: hahahahaha Chita na poadopcyjną to ja się musze do Was wybrać ....tylko czekam na wygraną w totka - jak Soema wygra , to mówiła ,że mi zasponsoruje podróż. Quote
tatankas Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Dobra mamy podpisane dokumenty i książeczkę zdrowia Kiry,szczepienia jakieś są z 2009 roku,jutro wsio mi Iza przyniesie,to napiszę co i jak.Papiery ze schroniska baba musi jeszcze poszukać,ale będziemy ją nachodzić.Pytała,gdzie jest Kira,to jej powiedziały dziewczyny,że nie interere,nie jej sprawa już.Mówiła,że Kira niektórych dzieci nie lubi,ale ile w tym prawdy to nie wiem.W każdym razie trzeba być czujnym przy niej.Teraz idę na szkolenie ze swoją brrrrrrr,musimy się cieplutko ubrać.Będę około 21.00 dopiero na dogo jak by co. Quote
ageralion Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 tatankas napisał(a):Dobra mamy podpisane dokumenty i książeczkę zdrowia Kiry,szczepienia jakieś są z 2009 roku,jutro wsio mi Iza przyniesie,to napiszę co i jak.Papiery ze schroniska baba musi jeszcze poszukać,ale będziemy ją nachodzić.Pytała,gdzie jest Kira,to jej powiedziały dziewczyny,że nie interere,nie jej sprawa już.Mówiła,że Kira niektórych dzieci nie lubi,ale ile w tym prawdy to nie wiem.W każdym razie trzeba być czujnym przy niej.Teraz idę na szkolenie ze swoją brrrrrrr,musimy się cieplutko ubrać.Będę około 21.00 dopiero na dogo jak by co. Uffffff udalo sie :) Teraz mamy juz wszystko :multi: Quote
tatankas Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 No ja się podpisałam jako przedstawiciel TOZ,teraz z tobą muszę spisać umowę,ale to sobie przyszykuj,jak się spotkamy,to podpiszę,co trzeba.Możesz spokojnie napisać,że deklaracja 50zł ode mnie.Teraz już się nie wywinę,będziecie mi musiały co miesiąc przypominać,bo pamięć dobra ale krótka u mnie.A w natłoku obowiązków zdarza mi się zapomnieć. Quote
kamilqax95x Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ona chyba nie ma banerka więc taki o :) Quote
some Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 jest hotelik dla niuni no i papiery :D dziewczyny dzialacie w blyskawicznym tempie!! ejstem pod wrazeniem:cool3: ze Kira niby nie lubi niektorych dzieci? moze takich co za ogonek i za uszka ciagna co? Marta brawo, tatankas brawo! bylyscie dzisiaj zawiezc klatke? jak Kira sie czuje? siedzi sama...? matko ciagle o niej mysle, ja tez dam cos dla niuni ale musze zerknac na konto, na wydatki i wtedy sie okresle Quote
ageralion Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Nie ma co sie nami zachwycac, zrobilysmy co musialysmy zrobic ;) U Kiry dzisiaj bylam, sunai ma sie znacznie lepiej niz wczoraj. Juz nie placze zamknieta w pokoju, chyba poczula sie tam bezpiecznie :) Poszlam z nia na spacerek, opiekun wzial Fuksa. Myslalam, ze bedzie gorzej, a sunia nie idzie na oslep z zenami na psa, robi sie niemilo, gdy Fuks podchodzil blizej i zaczepial do zabawy. Jak jej powiedzialam niewiolno, to sie na mnie spojrzala zdziwiona, ze jak nie wolno? :) W pewnym monencie mialam wrazenie, ze miala ochote zaczepis Fuksa do zabawy ale potem skonczylo sie warkotem i klapaniem zebami. Ona zostala nauczona takiego zachowania, tak mi sie wydaje. Moze uda sie ja naprostowac.... Sunia po spacerku poszla do siebie, dostala kosteczke na poslanko i po zdjeciu szeleczek, sama poszla zjesc, a my spokojnie zamknelismy drzwi :) Quote
tatankas Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 :multi::multi::multi:Jak dobrze,normalnie mam łzy w oczach i dreszcze,jak czytam,że jednak jest szansa,tak się strasznie boję.Dzięki Kamilka za banerek:loveu:,już się poczęstowałam.Dokładnie tak jak Marta pisze,czułyśmy się w obowiązku,żeby jej pomóc.Zresztą każda z was czytając tego maila nie mogłaby zasnąć:angryy:,gdyby nic z tym nie zrobiła natychmiast na gwałt. Quote
kamilqax95x Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='tatankas']:multi::multi::multi:Jak dobrze,normalnie mam łzy w oczach i dreszcze,jak czytam,że jednak jest szansa,tak się strasznie boję.Dzięki Kamilka za banerek:loveu:,już się poczęstowałam.Dokładnie tak jak Marta pisze,czułyśmy się w obowiązku,żeby jej pomóc.Zresztą każda z was czytając tego maila nie mogłaby zasnąć:angryy:,gdyby nic z tym nie zrobiła natychmiast na gwałt. wydaje mi się że ten będzie lepszy :) Quote
ageralion Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Aha Agnieszka dla dzisiaj Kirze szelaczki i flexi, na ktorej duzo lepiej chodzi, nie ciagnie tak :) Dostala tez rongo i konga, nie bedzie sie jej nudzilo :) Kropelki na uspokojenie, jakby dalej wariowala tez byly w paczuszce. Co jest ciekawe, Kira nie rzuca sie lapczywie na jedzenie. Dzisiaj druga porcje, zjadla tylko do polowy. Zobaczymy czy bedzie przybierala na wdze, jak nie trzeba ja odrobaczyc... Quote
tatankas Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 To poczęstowałam się drugim,faktycznie na pierwszym nie było tej słodkiej mordki tak dobrze widać. Miejmy nadzieję,że to wszystko pomorze jej się uspokoić,a tym samym i DT i my będziemy spokojniejsze,Jutro będę wiedziała już,kiedy i czy była odrobaczana,jak ona w syfie i własnych odchodach żyła,to możliwe,że ma kompana do żarełka.Jedzenie może i dostawała,ale tyle,że jej się skurczył żołądek i tak dużo nie potrzebuje.No i też zależy czym miała zapychany,z tego co wiem,to chappi.Dla zarobaczonego psa na takiej karmie-nic dziwnego,że taka chudzinka. Quote
ageralion Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Wczoraj tez rozmawialam z tymczasowym opiekunem Kiry o transporcie. Co jakis czas jezdzi do Drawska Pomorskiego ale aktualnie nie wie, czy bedzie mial kurs przed swietami... czy to by troche pomoglo? Dzisiaj nie bedzie Asi, cos jej wypadlo i nie da rady sie z nami spotkac... postaram sie z nia umowic jeszcze przed wyjazdem malej... Quote
ageralion Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Bylysmy z Aga dzisiaj u Kiry, dostala klateczke do ktorej odrazu wskoczyla i zajela sie konsumpcja gnata :evil_lol: Przestal ja interesowac caly swiat, gnat w klatce i koniec :diabloti: W nocy juz nie drapala drzwi, spala spokojnie u siebie :) Wciaz niestety zdarzy sie jej zalatwic w domu ale na to potrzeba czasu... porobilysmy kilka zdjec Kiruni, Aga pewnie wstawi wieczorkiem. Bedzie mozna ruszyc z ogloszeniami :) Agnieszka poznala tez nareszcie Fuksa, jemu tez pstryknela kilka portretowek ;) Aaaaaa i Kira macha ogonkiem :multi:o rozdawaniu buziakow nie wspomne :multi: Dzisiaj mnie prawie przewrocila, tak zostalam wcmokana :evil_lol: Quote
tatankas Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 To tak.Mam książeczkę,z niej wynika,że KIRA(w książeczce TIGRA) miała szczepienia: *przeciwko wściekliźnie-2009.01.20 *szczepienie przeciw innym chorobom zakaźnym:nosówka,zakaźne zapalenie wątroby(CVH)leptospirozie,chorobie parwowirusowej psów,"kaszlowi psów"-ostatnie szczepienie 2004.08.16 *Odrobaczanie-2006.08.07 Na kartce z porady ambulatoryjne i domowe oraz zabiegi operacyjne jest: *2004.08.16-zapalenie trzeciej powieki *2006.06.13-Sterylizacja *2006.06.19-kaszel kenelowy *2006.08.09-Wpisane coś ,ale nie mogę rozczytać Wypisałam wszystko,co udało mi się rozczytać,jeszcze są podane nazwy leków i inne notatki,jak ktoś będzie szedł z tym do weta to może się wypytać. Czyli ageralion koniecznie i jak najszybciej trzeba ją odrobaczyć i zaszczepić przeciwko wściekliźnie !!! Quote
agnieszka32 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 No to nie rozumiem... Niektóre wpisy są z 2004 r., a podobno sunia u tych ludzi była od 4 lat i została adoptowana ze schroniska. To skąd te wpisy sprzed 6 lat??? Quote
ageralion Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Wpis z 2004 roku, ciekawe... moze ona trafila wtedy do schroniska? Ale to na wyjscie by jej nie zaszczepili? A ja mam wspaniala wiadomosci!!!!! Kira wlasnie bawi sie z Fuksem!!!!! Wzieli oba psiaki na spacer i zaczely sie bawic, znaczy Fuks zaczepial, a Kira przyjela te jego zaczepki :) Teraz wariuja pod okiem opiekunow, Kira na smyczy i w kagancu ale bawia sie na calego :multi: Quote
agnieszka32 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Zakochana w moim samochodzie :) Była bardzo delikatna w stosunku do synka ageralion ;) Quote
tatankas Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 jest szczepienie na wściekliznę jeszcze z: 2004.08.16-Katarzyna Śnieć-lekarz weterynarii z ul:krakowskiej ze Szczecina i z roku 2007.09.04-Już nasz policki lekarz Kasiborski Grzegorz 2004.07.09-przeciw chorobom zakaźnym-dr.Andrzej Chmielewski-specjalista rozrodu zwierząt z ul:Monte Cassino 37A/30 ZE Szczecina 2004.08.16-przeciw chorobom zakaźnym-Znów Katarzyna ŚNIEĆ-LEKARZ WETERYNARII Z ul:Krakowskiej ze Szczecina Odrobaczanie 2004.07.09 -dr.Andrzej Chmielewski i 2004.08.16-nie wiem kto i ostatnie,które wpisałam we wcześniejszym poście,czyli 2006.08.07 Quote
kamilqax95x Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 jaki Fuks i Kira są do siebie podobni :o Quote
szczecinianka Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Wpis z 2004 roku, ciekawe... moze ona trafila wtedy do schroniska? Ale to na wyjscie by jej nie zaszczepili? Wtedy jeszcze można było oddawać psy właścicielskie do schroniska, podejrzewam, że książeczkę razem z psem oddał właściciel, często mamy takie sytuacje kiedy wyciągamy psy, które kiblują po kilka lat, są książeczki z wpisami np. rok 2002. Quote
ageralion Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 szczecinianka napisał(a):Wtedy jeszcze można było oddawać psy właścicielskie do schroniska, podejrzewam, że książeczkę razem z psem oddał właściciel, często mamy takie sytuacje kiedy wyciągamy psy, które kiblują po kilka lat, są książeczki z wpisami np. rok 2002. To moze by sie udalo dowiedziec ile Kira ma lat... ciekawe czy maja ja jeszcze w bazie... ale pierwsze szczepienie jest na wirusowki w 2004, wiec pewnie za szczeniaka i Kira ma 6 lat. Quote
Recommended Posts