Canaveral-staff Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 decyzja zapadła jedziemy jutro - baster&lusi pożyczy na razie 80 zł. jak uzbieramy to oddam ( mam nazdzieję , że długo czekac nie będzie ) ja wykładam na razie ze swojej kieszeni - bo pewnie i tak do jutrzejszego rana wpłaty nie dojdą ,a chcemy wyjechac rano aby po nocach nie wracać ,niby to tylko 200 z jedną stronę ale pogoda koszmarna - u nas doslownie lodowisko na ulicach trzymajcie kciuki i czekajcie na nas z wielkimi transparentami :):) Quote
agnieszka32 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Kasia, wyślij mi raz jeszcze nr konta na PW. Trzymam kciuki i uważajcie na siebie. Pogoda jest okropna! Quote
agaga21 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 jeśli mnie podliczysz z bazarku to jeszcze dziś zapłacę. wyślij mi pw ile tam wyszło i ile za przesyłkę i nr konta. naprawdę uważajcie. drogi, nawet te główne są bardzo niebezpieczne a i wariatów nie brakuje. Quote
chita Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 podeslijcie konto to wplace choc te dwie dyszki;) Quote
Canaveral-staff Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 poproszę Was o podnoszenie bazarku w górę podczas mojej nieobecności jutrzejszej ,dziękuję wszystkim za wpłaty znikam - DOBRANOC Quote
fioneczka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 uważajcie na siebie i wracajcie szczęsliwie do domu mała to ostatnia noc ... jutro już będziesz miała towarzystwo i ciepłe łóżeczko :loveu: Quote
Canaveral-staff Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 za podróż nie dziekuję :) auto odpalone -zaraz wyjeżdżamy ,prowiant przyszykowany ,kocyk zapakowany ,schronisko powiadomione do usłyszenia :):) Quote
baster i lusi Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Alicja napisał(a):Bezpiecznej drogi wracajcie szybko i bezpiecznie. Quote
fioneczka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 uważajcie na siebie bo śniegu dowaliło i drogowcy niestety jakoś sobie znowu z tym nie radzą Quote
agnieszka32 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Właśnie dzwoniła do mnie Kasia, że dojeżdżając już do schroniska otrzymała telefon ze schronu, że suczki jej nie wydadzą, bo im nie odpowiadają warunki, na jakich mała miałaby zostać ze schroniska zabrana. Poza tym, stwierdzili, że to jest fajna młoda suczka i sami znajdą dla niej dom!!!! :angryy::angryy::angryy: Zagotowało się we mnie - co za idioci!!! A Kasia dzwoniła dwa dni temu, wszystko miała z nimi ustalone, wiedzieli że jedzie dzisiaj taki kawał drogi! Quote
agaga21 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 czy coś wiadomo? czy udało się dojść do porozumienia ze schroniskiem? co za ludzie! tyle kilometrów, w taką pogodę, tyle pieniędzy! a oni sobie sami poradzą??? co im się n ie podoba? że sunia będzie w ciepłym domku? no tak, lepiej niech siedzi w klatce i łapie wirusówki!:angryy: ale jestem wściekła!:angryy::angryy::angryy: Quote
baster i lusi Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 agaga21 napisał(a):czy coś wiadomo? czy udało się dojść do porozumienia ze schroniskiem? co za ludzie! tyle kilometrów, w taką pogodę, tyle pieniędzy! a oni sobie sami poradzą??? co im się n ie podoba? że sunia będzie w ciepłym domku? no tak, lepiej niech siedzi w klatce i łapie wirusówki!:angryy: ale jestem wściekła!:angryy::angryy::angryy: nie wracają bez Tabaki? Quote
Canaveral-staff Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 jesteśmy w domu - niestety bez Tabaki :(:( pani ze schroniska stwierdziła że sami znajdą jej dom a warunki jakie jej przedstawiłam że sunia bedzie u mnie na DT i wydam ją do adopcji odpowiedniej sprawdzonej przez nas osobie im nie odpowiadają :(:( jestem tak wściekła ,całe szczęście że syn był w domu bo ona zadzwoniła do mnie na domowy i podał jej tel . kom. przynajmiej zaoszczedziliśmy 100 km. jakbym dojechała do bidula i usłyszała to co usłyszałam przez schłuchawkę to chyba bym babsko udusiał 2 dni temu jak ustalałam z nią że jak tylko nazbieramy pieniązki na transport to od razu po nią przyjeżdżam ,zgodziła się i wszystko jej pasowało nawet powiedziała, że żadnej opłaty nie musze uiszczać za szczeniaka,miała moje wszyskie dane podałam maila mogła chociaz napisać dzień wcześniej że jednak sami bedą jej szukać domu albo chociaz jak dzwoniłam rana przed ósmą mogli powiedzieć żeby nie jechać podejżewam że ktoś zaproponował im kasę za tą sunię i tyle ,w poniedziałek mówiła że nie ma żadnego zainteresowania suczką nawet nikt o nią nie pyta a teraz nagle sami znajdą jej dom - no cóż - szkoda na podróż wydałam 148zł. i nic nie załatwiłam :(:( az sie we mnie gotuje ......................... zadzwoniłam z trasy do Agi bo tylko do Niej miałam telefon Quote
agaga21 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 szkoda, że nie dojechaliście jednak na miejsce. może rozmowa twarzą w twarz przyniosłaby jakieś efekty. wiecie co, ja nie chcę się domyślać dlaczego tak się stało ale to najzwyklejsze w świecie ŚWIŃSTWO! Quote
Canaveral-staff Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 wiesz co ja już przez telefon jej powiedziała że jestem kilkanaście kilometrów od chroniska ,powiedzała zebym nawet dalej nie jechała bo suczki mi nie wyda a męża mam nerwowego jeszcze doszłoby do jatki co jest zupełnie nie potrzebne w tych cięzkich czasach ,trzeba mieć na uwadze tą sunię i spróbować obserwować jej dalsze losy,ale o pomysłach na pw poproszę nie na forum Quote
Canaveral-staff Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 siedzę i myślę jak dziwne zachowanie pracownika schroniska przeciez powinno im zależeć aby jak najszybciej psy wydawać a tu taki numer :( jeszcze pytałam w poniedziałek czy na pewno nie muszę wpałcac pieniązków na rzecz schroniska za szczeniaka ,pani powiedziała że nie w takiej sytuacji jak jadę po nią tyle kilometrów i suczka będzie u mnie na DT szkoda mogłaby sobie Tabaka już dupkę grzać - no chyba że mam już dom tylko my nic o tym nie wiemy :( Quote
baster i lusi Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 dobrze niech ma dom,przecież nam też na tym zależy, nie wazne gdzie byle jedna bida więcej grzała dupke w domu .Tylko zagrywka jest nie fer.Tak się nie robi lud w balona.Proszę o podanie adresu schroniska na wątku.Niech ludzie wiedzą . Quote
fioneczka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 qrde ... w pracy nie miałam czasu nawet zajrzeć na chwilkę a tu taki numer :angryy: mamy kogoś z dogo na miejscu żeby sprawdził czy sunia w schronie jest i ile za nią chcą :angryy: Quote
mimiś Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 ja czytałam kiedys konińskie wątki, wydawało mi się,żę nawet pracownicy[kierownictwo?] piszą na dogo np.tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/175503-Lawenda-s%C5%82odka-ma%C5%82a-suczka-%28Konin%29 Quote
Alicja Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 obawiam się ze z tego wspaniałego schroniska Tabaka trafi do pseudo i będzie służyła jako maszynka do produkcji szczeniąt ...podejrzewam ze zainteresowanie sunią obudziło w nich pewnie inwencję jak sie nie narobić a zarobić Szkoda ze Kasia powiedziala ze psina idzie na DT trzeba było walnąć text o adopcji , pewnie pomysleli ze Kasia za to kase zgarnie i coś im ucieknie spod boku .. Nie ma tam nikogo w pobliżu by poszedł do schronu i spróbował mała na siebie wziac ?? Quote
baster i lusi Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Karolcia_ko5 napisałam do niej czy w ich schronisku jest sunia.ona kiedyś prowadziła wątek naszego Baronka.NIE mam odpowiedzi.Cholera wie czy w Koninie jest tylko jedno schronisko. Quote
Canaveral-staff Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 szkoda gadac dziewczyny ale czuję w tym podstep ,mam nadzieje tylko że wyjaśni się kto nas tak załatwił i zrobił z nas idiotów a chcielismy dobrze dla Tabaki - no cóż teraz bedziemy ostrożniejsi podaje adres schroniska Gajowa 7a Konin Wielkopolskie Quote
agnieszka32 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Mi też coś tu śmierdzi... Może ktoś "życzliwy" zadzwonił do schroniska i powiedział kierownictwu coś, co spowodowało zmianę stanowiska??? Quote
Recommended Posts