Szczurosława Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Gosiapk napisał(a):Twarda sztuka z naszej Szczuroslawy No masz, to mnie podsumowałaś;) One same z siebie są grzeczne, pilnują się, zawołane od razu przybiegają /nie to co moje:roll:/ Quote
Szczurosława Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Właśnie wróciłam od weta, jest sunia ok.6-7 lat w typie ON-ka do oddania.Pani w niedziele wyjeżdza i chce sunie uśpić ,bo szczeka na balkonie. Mieszka w bloku, więc czystość zachowac potrafi.Ogólnie suka okej, tylko zostawiona sama sobie siedzi na balkonie i szczeka.Wet już zdecydował,że jeśli do niedzieli nie znajdzie domu usypia... Quote
Szczurosława Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 nie ma wolnego boksu, no i kierownictwo nie przyjmie psa od osoby fizycznej, poza tym właścicielka ma opory. Jak ktoś zainteresowany podaje nr weta:501 302 209 Quote
Gosiapk Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Czy ktoś w ogóle interesował się Mirabelką? Ona powinna być wysterylizowana... tak mi sie wydaje, aby nie wpadła w łapy rozmnażaczy. Quote
Szczurosława Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Echh, Gosiu, ja wiem,że powinna.Tylko za co i co potem? Nie może wrócić do kojca :shake: Quote
wapiszon Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Aniu, my mamy jeszcze trochę kasy. pomyśl co z nią zrobić. Quote
Szczurosława Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Niby tak,ale pozostaje kwestia ta sama, co w przypadku tego psa z kaszakiem. Co po odebraniu od weta... Quote
Gosiapk Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Kaszak to nie taki wielki problem, trzeba tylko przeciąć i oczyścić, gorzej z sunią po sterylce, bo ona potrzebuje opieki. Quote
Szczurosława Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Kaszaka wielkości pomarańczy chyab raczej nie da się oczyścić, wet stwierdził,że tylko wycięcie. Quote
Gosiapk Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Szczurosława napisał(a):Kaszaka wielkości pomarańczy chyab raczej nie da się oczyścić, wet stwierdził,że tylko wycięcie. Wielkości pomarańczy???!!! :crazyeye: To chyba niemożliwe :shake: Quote
Szczurosława Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Gosiapk napisał(a):Wielkości pomarańczy???!!! :crazyeye: To chyba niemożliwe :shake: Poszukaj gdzieś w oddali zdjęć to zobaczysz Quote
Szczurosława Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 W schronisku dwa nowe psiaki.Sunie. Około 2 ms malutka sunia, wychudzona, przestraszona, troche czasu mineło zanim postanowiła pójść na spacer. Strasznie podobna do suni, która ostatnio znalazła. Ten sam wiek, wielkość, przewaga czarnego, biała końcówka ogona, białe znaczenie na karku.... Druga sunia to około 4 letnia średnia lisiczka. Długowłosa, waga ok.9 kg. W kojcu dopominała sie uwagi, ale smycz napawa ją lękiem , na spacer wyniosłam ją, troszke podreptała, zobaczyła w oddali człowieka i ciałko protestowało, bała sie ruszyć, tylka stała skulona,przestraszona. Potem się uspokoiła i nadstawiała do głaskania. Ale kuli się na jakiś gwałtowniejszy ruch. Sunia musiała troche przeżyć i potrzeba czasu na wyprowadzenie jej, to samo szczenior, też psychika uszkodzona. Posumowując, większość ludzi to kretyni. Quote
Recommended Posts