Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Takie małe schroniska są o wiele bardziej przyjazne dla psów niż te molochy, oczywiście pod warunkiem, że dba się tam o psy. Łatwiej pieski wyprowadzać, mają kontakt z człowiekiem, można je resocjalizować, gdyby miały jakieś problemy emocjonalne (np. lęki). I ludzie chętniej adoptowaliby psa z takiego schroniska, bo zadowolony z życia, przyjazny...

Posted

Szczurosława napisał(a):
Zosia nie miała wątku;)
ale załóż jej i Cywilowi na foto-blogach,

wiesz coś o Szanti?

aaaa.... no chyba, że :lol:

o Szanti niestety nic nie wiem... dzisiaj tez bylam na Zaciszu, ale nigdzie jej nie bylo... a Ty załapałas juz jakis kontakt do tych jej wlascicieli ??

Posted

Szczurosława napisał(a):
nie, oczywiście nic nie mają, a wcześniej chwaliła się,że nawet nr tel zostawili:cool1:
pytałam się pani, która przywiozła wcześniej Szanti, wie tylko,że mieszkają gdzieś koło jelenia na wojska...
nawet ksiązki tel nie mam żeby ich po nazwisku poszukać

kurde ksiazki telefonicznej to ja tez nie mam... żal mi tego psiaka jak cholera...:shake::-(

Posted

Boże, co za obłęd! Zadzwoń do schroniska i wytłumacz, że bez Twojej zgody to zrobiono. Możesz też do gazety zadzwonić i powiedzieć, że nie wyrażałaś zgody na podanie nazwiska, może sprostują. A tak w ogóle, za mówienie o schronisku dostaje się zakaz wstępu? To jakaś bzdura! Co było w tym artykule?

Posted

To koszmar jakiś! Czy z ludźmi z tego schroniska da się normalnie rozmawiać? Czy ochłoną i zaczną myśleć racjonalnie? Spróbuj z tą kobietą jeszcze pogadać, powiedz, że ktoś powołał się na Ciebie bez Twojej zgody i niczego takiego nie mówiłaś.

Posted

Szczurosławo, po pierwsze w jakie dni chodzisz do schronu?
Po drugie, porozmawiaj z tą kobietą, powiedz jej, że zaszło nieporozumienie, że o schronisku nic nie mówisz tylko szukasz domów dla psów, że to nieprawda. Niech Ci powie, gdzie ten artykuł masz znaleźć.
Może da się wyjaśnić tą sprawę. Czy tym ludziom w schronie zalezy chociaż trochę na psach? Przecież dbasz o nei, czy to dla tych ludzi nie ma znaczenia?

Posted

Mam nadzieję, że ci ludzie jednak przestaną zachowywać się dziecinnie.
Kto jest właściwie opiekunem tego schroniska? Ci ludzie mają jakiś przełożonych? Może trzeba by z nimi porozmawiać i przekonać ich do wolontariatu? Wymyślić jakieś argumenty, które do nich trafią. Szkoda psów....:-(

Posted

http://www.pomorzezachodnie.pl/opcja/43/rss/20080115112131.dhtml
nie wiem gdzie ja tam oczerniłam schronisko...
dla mnie artykuł jest w porządku,komuś zależy na psach, to dobrze

ale spojrzcie na to, jak ten pan śmie pisac,że schronisko nie spełnia wymogów sanitarnych ,a tym bardziej unijmych,
a fe, trzeba mu zakazać pisać,a najlepiej wydalić z kraju:cool1:
http://www.zlotowskie.pl/index.php?art=1961&PHPSESSID=c7a3c3505999a5ff16eec4eb7e17a28e

Posted

Nie ma tam w okolicy żadnego TOZu? Może oni by Ci pomogli?
No i zawsze możesz zwrócić się o pomoc do prasy, o czym w rozmowie z panią możesz nadmienić. Chociaz lepiej po dobroci, że Tobie zależy tylko na psach a nie na rozgłosie. Powodzenia.

Posted

Szczurosławo, wydaje mi się, że powinnaś coś z tym zrobić. Może opisać to gdzieś? To nie do wiary, na co oni sobie pozwalają i to kosztem zwierząt!:angryy: Czy ta baba ma jakiś przełożonych czy jest księżną udzielną?