Brutus_L Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Witam pięknie wszystkich przyjaciół Brutusa :iloveyou: Dziękuję bardzo za wszystkie miłe słowa pod adresem moim i mojej rodziny. Cóż, Brutusowi trzeba było pomóc i po prostu staramy się robić to najlepiej jak potrafimy. Brutus zaadaptował się u nas chyba już zupełnie. Ten psiak to uosobienie wszystkich najpiękniejszych psich cech o jakich pisze się w książkach, pokazuje się w filmach i, które zawsze nas wzruszają..W jego oczach jest ciągła miłość, oddanie i radość..Jest bardzo delikatny pomimo wielu cierpień, których było mu dane zaznać w życiu. Jak zauważyłem ma katarktę, słabo już słyszy (najlepiej reaguje na gwizd), ma przepuklinę, zęby po, których widać upływ czasu ale to wszystko w połączeniu z miłością jaką darzy cały świat daje obraz psa, któremu nie sposób się oprzeć:loveu: Z dwiema suczkami w domu (leonberger i collie) zaprzyjaźnił się już zupełnie. Bawią się razem, Brutus zupełnie dobrze sobie z tym radzi i nawet gania się z Bertą. Nawet nie przypuszczałem, że on jest w tak dobrej kondycji fizycznej. Oczywiście, on nie jest już młody i nie może w 100% dotrzymywać kroku rocznej leonbergerce w, której siedzi wulkan energii ale potrafi wytrwale z nią biegać i nawet przewracają się w trawie razem :lol: Po kilku chwilach musi mieć przrwę żeby odpocząć ale Berta w zupełności to respektuje i daje mu tyle czasu na odpoczynek ile potrzebuje. Brutus doskonale pilnuje domu chociaż nikt tego od niego już nie wymaga, szczeka na listonosza z wesołymi oczami i jednoczśnie macha ogonem co daje razem przekomiczny widok :lol: Dopisuje mu apetyt, w przciwieństwie do dziewczyn nie ma z nim żadnych problemów z jedzeniem. Wczoraj zjadł z apetytem trochę chudej kiełbaski i białego sera, dzisiaj pasztetówka i ryba..wszystko je bez wybrzydzania i najlepiej kiedy się go głaszcze w czasie jedzenia. Widać, że nie lubi marnować czasu..po co czekać z przyjemnościami jak mozna je miec jednocześnie :p Jeszcze raz gorąco pozdrawiamy wszystkich przyjaciół i dziękujemy za opiekę nad Brutusem kiedy był w schronisku oraz za to, że tak sprawnie poszukaliście mu domu..:loveu: Quote
halbina Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Rozczulasz mnie, Brutus L... a to już talent mnie wzruszyć... :oops: Quote
Szczurosława Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 wspaniałe wieści:loveu: a Brutus bawiący się Bertą to musi być przekomicny widok:lol: Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='halbina']Rozczulasz mnie, Brutus L... a to już talent mnie wzruszyć... :oops: Trudno Cię wzruszyć?... To poczytaj mój tekst dla Brutusa z allegro, który wzruszył kilka osób :loveu: http://www.allegro.pl/item269750431_anka_na_pewno_nikt_mnie_nie_zechce_.html Quote
Szczurosława Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 [quote name='Yona']Trudno Cię wzruszyć?... To poczytaj mój tekst dla Brutusa z allegro, który wzruszył kilka osób :loveu: http://www.allegro.pl/item269750431_anka_na_pewno_nikt_mnie_nie_zechce_.html kurczaki, zawsze jak czytam ten tekst to płacze:oops: Yona,skoro Brutus już nie szuka domku mogę Ci podrzucić kolejnego psa?:oops: Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Szczurosława']kurczaki, zawsze jak czytam ten tekst to płacze:oops: Yona,skoro Brutus już nie szuka domku mogę Ci podrzucić kolejnego psa?:oops: To jakieś nienormalne, ale ja też... nawet teraz, gdy Brutus już w domku :roll: No ale Brutus to niezwykły pies. Na dodatek, na fotkach wygląda na taką sierotę pokrzywdzoną przez los, a jednak pełną wdzięczności za każdy przyjazny gest ze strony człowieka. Nie dość, że tak wygląda... on taki jest... Należał mu się taki domek :loveu: Najlepszy ze wszystkich :loveu: No a Ty chcesz mi kolejnego psa podesłać?... Anka?... :razz: Jak mam Ci napisać równie wzruszający tekst, to musiałabyś mi dać takiego psa jak Brutus... A wiesz, że z tym ciężko... :cool3: Cóż... Brutus nie ma wad :loveu: No a... o którym psie myślałaś?... Wczoraj Mikołaj (za sprawą Chrupek) dał domek pieskowi, któremu 11 dni na allegro z wyróżnieniem mi zostało, więc... :loveu: (Chrupek to ma zdolności :lol: Dorwała tego Mikołaja... nie wiem gdzie, bo ja jakoś na niego nie trafiłam... Zaspałam znowu...:lol:) Quote
Brutus_L Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Pancio dzisiaj zrobił mi kilka zdjęć w trakcie posiłku. Na obiad były gotowane piersi kurczaka z mieloną wołowiną i z ryżem..:evil_lol: Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Kochani Państwo :loveu::loveu::loveu: Jak pomyślę sobie, co Brutusek jadał przez całe życie :-( A teraz... :loveu: I kurczaczek, i wołowinka, i ryż :loveu: No i... najcudowniejsza rodzina na świecie :loveu: Quote
Szczurosława Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 co za specjały Brutusek teraz jada:razz: Berta pilnuje domu,a Sally miski po Brutusie:evil_lol: a Brutus to teraz żyje jak w psim raju ...szczęściarz Yona,w tej chwili najbardziej zależy mi na Torrze,zdjęcia chyba są w porządku, swoją historię też ma, zresztą zerknij ,ja zaraz pokasuje troche moich postów to będzie czytelniej;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77128 Quote
halbina Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Brutus L, a może mnie adoptujecie... ja mało jem... :evil_lol: Quote
Brutus_L Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 halbina napisał(a):Brutus L, a może mnie adoptujecie... ja mało jem... :evil_lol: Nie ma sprawy, już widzę jaka wesoła zabawa będzie..:razz: Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Brutus_L?... :cool3: Pamiętaj, że halbina może i mało je, ale jak Wam dowiezie tego gościa ze swojego avaratka to nie wiem... nie wiem :diabloti: Jednak mało ekonomicznie ta adopcja się zapowiada :evil_lol: Quote
halbina Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Yona, nie zniechęcaj Brutusa L... :mad: Ze mną przyjedzie kilka małych stworzonek... coś z siedem chyba na dziś... jutro może już być jedenaście... ale niektóre to tymczasowi podopieczni... :evil_lol: Kiedyś "czterej pancerni i pańcia"...Dziś... :roll: Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Małe to one są, ale chyba w avatarze...te stworzonka :evil_lol: Quote
akucha Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 O rany, Brutus ma dom :multi::multi::multi: I to jaki!!!!! Kolejny cud na dogo :lol: Jakie to piękne!!!!!!!!!!!!! Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Hihihi :lol: Trójmiejska wróżka przybyła :loveu: Quote
akucha Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Yona :lol:, jeszcze mi powiedz, że Ty go wystawiałaś?! :razz: Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 of kors, jak mawia Anka :lol: W 654 poście można obejrzeć ostatnie, czy przedostatnie allegro Brutuska :loveu: Quote
akucha Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Kocham Cię!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu: Wiedźma jesteś, to 100% pewne! Inaczej być nie może, z którego rękawa te fantastyczne domy wytrząsasz? :ghost_2: Quote
Brutus_L Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 A oto kilka dzisiejszych zdjęć Brutusa. Brutusik ma się dobrze, wygląda na zadowolego z życia, biega z dziewczynami, macha wesoło ogonkiem, szczeka na listonosza czyli wszystko jest O.K. Pozdrawiamy wszystkich gorąco..:loveu: Quote
terra Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Kochana mordeczka:loveu:a jak patrzy w oczy (w obiektyw;)). Czyżby Brutus stworzył parę z collaczką? Teraz razem będą rozrabiać. Quote
jo_joanna Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83616 Tu kolejny Brutus, może jak jego kolega - znajdzie wreszcie swoj domek? dziewczyny, gdzie był oglaszany szczęściarz Brutus?? Quote
Szczurosława Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 śliczna morducha:loveu: gdy w schronisku opowiadałam jak teraz żyje Brutus kierowniczka wytrzeszczyła oczy z pytaniem "ale po co im taki stary brzydki kundel? pożyje dwa lata i zdechnie! zamiast sobie kupić szczeniaka owczarka z rynku za 50 zł, to jadą po starego kundla ,i jeszcze w domu go trzymają?! przecież to wstyd takie coś w domu trzymać!" nie powiem ,wkurzyło mnie to.... Brutus był wszędzie,allegro przyniosło mu szczęście, wiem,że był jeszcze na gumtree i więcje może Yona powie;) Quote
Recommended Posts