AMIGA Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Kamelia jest dzisiaj w Dzienniku. Oby choć jakiś sygnał się pojawił :-( Quote
weszka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Serce mi skacze jak widzę, że ktoś coś napisał i wchodzę z nadzieją za każdym razem... Quote
AMIGA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Właśnie miałam tel. od pani, która wczoraj wieczorem widziała bardzo podobnego pieska pędzacego z podkulonym ogonkiem przez Mateczne w stronę Os. Podwawelskiego. Nie ma mnie do niedzieli w Krakowie, ale może ktos mieszka tam w tych okolicach. Przydaloby sie tam porozwieszac troche plakatów Quote
malawaszka Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 o boże to jest to wielkie skrzyżowanie/rondo??? :( Quote
AMIGA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Tak. Pani mówiła, że ze strachem obserwowała jak ten czarny piesek przebiegał przez ulicę :-( Quote
AMIGA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Już napisałam na obu wątkach krakowskich, ale jak narazie żadnej odpowiedzi :-( Quote
Rumi. Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Felka może jutro zobaczyć, na wątku Jagienki i karusiap napisała, ja dam znać koleżankom co tam mieszkają żeby zwróciły uwagę Quote
AMIGA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Strasznie by się przydało gdyby ktoś mógł tam porozwieszać trochę plakatów. Quote
Rumi. Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 niestety ja aktualnie mam nie działającą drukarkę :( ale może Felka jak będzie? ja się np. jak byłam to rozwieszałam szukałam i pytałam ludzi pokazując zdjęcie kamelii z ogłoszenia Quote
Felka z Bagien Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Wydrukowałam 10 takich czarno-białych.Kiepskie, ale jak ktoś wie jak wygląda sznaucer, to go nie pomyli z amstaffem.Tylko ta info jest taka do niczego.Dopisze ręcznie, że ostanio widziany w tej okolicy.Muszę kończyć, bo nacinam plakaty.Szkoda bo pada. Quote
Rumi. Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Można na drzwiach osiedlowych sklepów ponaklejać, jeśli się właściciel zgodzi, a czarno białe są niczego sobie, sama takie drukowałam Quote
Felka z Bagien Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Wydrukowałam, te z pierwszej strony.Więc,żeby nie było.Dam wam znać gdzie, ale wieczorem.Pozdro. Quote
AMIGA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ja też bardzo dziekuję :-) Tutaj nie muszą być koniecznie kolorowe plakaty, bo Kamelia jest całkiem czarna Quote
Felka z Bagien Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Słuchajcie kochani.Dużo nie zdziałałam, ale powiesiłam niestety tylko w 4 miejscach: w Tesco na Kapelance -na sklepiku dla zwierząt,Na ul. Twardowskiego przy psim fryzjerze(ludzie chodzą tamtędy na spacery na skałki Twardowskiego) i dwa na Podwawelskim na - śmietnikach do segregacji ( w dwóch różnych miejscach).Ponadto spenetrowałam Podwawelskie jadąc samochodem,ruch okropny, nie ma gdzie zaparkować.Przy takim ruchu nie ma szans,nie widziałam żadnego psa wałęsającego się,one są dopiero widoczne po zmierzchu, kiedy wszystko przycicha. Jutro przed południem obskoczę przystanki i sklepiki,dodrukuję plakacików.Gdyby ktoś dołączył, to fajnie byłoby gdybym wiedziała gdzie,żeby się nie dublować.W tych okolicach jest mnóstwo możliwości:skałki, zalew na zakrzówku,ogródki działkowe praktycznie dookoła,od Matecznego do Tv i wzdłuż Wilgi i kierunek ku Wiśle.Znam te rejony jak własną kieszeń( niestety) Quote
malawaszka Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 psinka jak biegła spanikowana to pewnie już jest hen hen daleko :( Quote
Felka z Bagien Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Muszę się dobrze przyjrzeć (nawet nie wiem,jak ma na imię)fotografiom.Niestety takich psiaków jest wiele.Sama miałam takiego jednego,dawno temu,jak się urwał na kilka dni,to potem po osiedlu przez lata chodziły jego klony,ale już na smyczach.No takie to były czasy.Byliśmy wszyscy jakby "wykastrowani" ale na umyśle. Moja sugestia jest:przeczesać schronisko,boks po boksie.Tego typu pies albo ma już dom, albo jest w schronie.Minęło tyle miesięcy,więc stres i niedożywienie, oraz mróz zrobiłyby już swoje.Z pewnością zwróciłaby na siebie uwagę dobrych ludzi. Quote
zerduszko Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 To kto mógłby przeczesać schron? Chanelka też nib y miała tam nei być, a siedziała tyle miesięcy. Quote
Felka z Bagien Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 No właśnie Zerduszko, do tego zmierzam.Nie wiem kto, bo nikogo nie można do tego zmusić.To jest tylko moja sugestia.Ja nie jestem wolontariuszką w schronisku,bo gdybym była, zrobiłabym to.Spróbuję jednak wejść, tak jak wchodzą ludzie, którzy chcą adoptować psa.Ale to wszystko co mogę zrobić. Quote
AMIGA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 zerduszko napisał(a):To kto mógłby przeczesać schron? Chanelka też nib y miała tam nei być, a siedziała tyle miesięcy. Przypominam, ze agamika pracuje w schronisku krakowskim i napewno, gdyby Kamelia sie tam pojawiła, to byśmy o tym wiedzieli. Agamika Chanelki nie widziała na własne oczy,a wszystkie dane się nie zgadzały - sterylizacja, charakter Chanelki był opisany zupełnie inaczej, niż odnaleziona sunia w schronisku, no i zdjęcie, kóre dostało schronisko naprawdę nie oddawało w pełni wyglądu Chanelki. Agamika Kamelię osobiście znała, wyprowadzała ją przecież na spacery więc takiej pomyłki nie może być. Quote
Felka z Bagien Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Podaję na Pw numer telefonu, gdyby ktoś widział maleńką Quote
Rumi. Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Kamelia jest z Krakowskiego schronu przecież, więc została zachipowana, jeśli by z powrotem tam trafiła to sprawdzili by ją, sprawdzili w komputerze kto adoptował i zadzwonili. Nawet gdyby nie chip to by ją poznali... Quote
Felka z Bagien Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Sorry,nie pamiętam już takich rzeczy.Ale myślę, że moja skleroza nikogo nie uraziła.Zrobię,co mogę zrobić, jak ma ktoś jakieś sugestie, to proszę.Ja się nie gniewam.A bardzo chciałabym, żeby czarnula się znalazła.Znam tamte rejony, jak mało kto.O ironio,gdy wracałam do domu, to spotkałam 2 psy, które kwalifikowały się na zaginione/poszukiwane.A ja miałam"na pace mojego śliniaka". Quote
Recommended Posts