Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ano...miałam wstawić tu link do jego wątku^^
http://www.dogomania.pl/threads/202641-Owca-w-przebraniu-Wilka....cho%C4%87-dumny-Sznaps-prosi-o-pomoc!

w ogóle..Juki mi się śniła...ja chyba muszę kiedyś odpocząć ^^
moje sny w skrócie - trzy dni temu...-"goniłam" pół nocy jakiegoś malamuta...dwa dni temu miałam jakiś koszmar-zawiozłam psa dokaś a potem nie mogłam wrócić do domu...a wczoraj śniła mi się Juki.- "zawładnęła" domem...aaaaaa :)

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pomieszałam trochę ze znajomościami...okazało się, że Juki trafiła do brata i jego żony znajomej od mamy^^

nie ważne...ważne to, ze często będzie dość niedaleko mnie i kto wie...może czasem spotkam ją na spacerach :D chyba zmienię trasę by częściej tam chodzić :roll:

A co do samej Juki...
najpierw minusy...problemy...Juki warczy na ludzi, którzy rozmawiają na spacerze z właścicielką...ale pani myśli, że jak Juki poczuje się pewniej to jej to przejdzie..a jak nie...kupi jej kaganiec :roll:. po drugie...kochana świnka nonstop by jadła! Ale po konsultacji z wetem jada określone porcję dwa razy dziennie z tego co zrozumiałam suchą karmę (nie chcą jej utuczyć, jej waga teraz jest dobra).
Jest trochę nieufna w stosunku do właściciela...ale nie na tyle by reagować agresją...po prostu nie podchodzi zbyt często, nie je z jego ręki.. pracują nad tym:)

A teraz plusy :D
Juki nie załatwia się w domu! Potrafi piszczeć, skamleć i skakać by tylko obudzić właścicieli (jeśli bardzo chce jej się coś w nocy) :evil_lol:, nie ma rozwolnienia, znaczy ma ale nie leje się z niej więc nie jest źle.
Do tego dogadała się z dwójką psów (około 10letnia średnia sunia i 9 letni shitzu) od siostry (tej znajomej mamy) jest to na tyle ważne bo często będzie ich spotykać.
jest miła także w stosunkach z osobami które zna, choć jest troszkę nie ufna (ale nie pokazuje zębów!)
A no i polubiła się także z kotem! jedli z jednej miski! (kot też od rodziny właścicieli)
Została odrobaczona, za kilka dni szczepienia, a potem czeka ją sterylka.
No na razie to tyle...wygląda na to że wszystko jest w porządku :)

Pojadę odwiedzić rodzinę Juki za jakieś 2 tygodnie, zrobię wtedy jej również zdjęcia..a co! :) na razie tylko mam jedno wysłane mms więc jakość nie najlepsza...ale Juki na nim się uśmiecha więc...i ten błysk w oku :diabloti: