Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Zdrowiej pisku,, Dziewczyny trzeba z podawaniem karmy trochę poczekać, u nas w hotelu też psy po zmianie czesto miały rewolucje, ale po jakimś czasie organizm się przyzwyczajał i było ok. Wiem, że Donka przerobiła mnóstwo psów, nie chodzi mi o wymadrzanie się ;)
z tego powodu nie można mu zmieniać co miesiąc karmy właśnie, Gotyk jest i tak juz pochorowany, nie można mu fundować co miesiąc kilkudniowej biegunki.

Ania i Kajber napisał(a):
To super, ale co Gotyk na razie je, bidulek- karma pewnei będzie za kilka dni ?

Ania, nie wiem kiedy będzie, dziewczyna napisała mi, że będzie kupowała dla swojej suni to kupi i Gotykowi.

Posted

Gotyczek już nie ma tak OGROMNEJ biegunki-chociaz kupa nie jest idealna. Daje chłopakowi,tak jak wspominałam siemię do picia. Jest naturalne,a więc nie szkodzi,a wręcz wydaje mi się że łagodzi rzeczywiście biegunki.Myśle ,że można zamówic lek na trzustkę Amylan czy Kreon.Nie liczyłam,ale schodzą te tabletli dość szybko-3dziennie.

Posted

Dobra, Kreon Ci podeślę.
Czyli na razie dostaje Trovet czy Hills?

Ciekawe, czy nie bedzie biegunki, jak znów zmienimy na RC.

Donka, prześlij mi też na pw lub maila [email protected] lub SMS 505105026 dane do przesłania pieniędzy za luty- jak obliczyłam:
hotel za luty : 300 zł
za wit.c ok. 20 zł
weterynarz do Bonharenu: 3x35 zł= 105 zł
siemię lniane - ok.10 zł
Razem: 435 zł.
Jeżeli coś jeszcze, to zgłoś roszczenie :-).

Aha, i p. Monika zgodziła się, ze jakby co, to karma niewykorzystana pzrez Gotyka moze iść dla Jasperka.

Posted

Dobra, Kreon Ci podeślę.
Czyli na razie dostaje Trovet czy Hills?
Ciekawe, czy nie bedzie biegunki, jak znów zmienimy na RC.
Acha, i p. Monika zgodziła się, ze jakby co, to karma niewykorzystana pzrez Gotyka moze iść dla Jasperka.

dziękujemy Pani Moniko:) Jasperkowi się karmy bardzo przydadzą.
Aniu, teraz Gotyk je Trovet z siemieniowym wsparciem.

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Dobry wieczór piekniutki :)

Miałam jedno zapytanie o Gotyka z ogłoszenia, ale na podwórko, gdzie są: sunia, koty i kury.
No ,niestety obawiam się, ze gdyby Gotyk tam zamieszkał, to ta zwierzyna długo" nie pożyłaby" :-).

Skorzystała ON-ka Saba z Wrocławia.

Posted

Super, że i tak się jakiejś bidzie udało !!! A Gotyk miejmy nadzieję, że jeszcze się doczeka, nasza Zorza pojechała dzisiaj do domu i to państwo przyjechali po nia kawał drogi, sunia mix On z dużą dysplazją, już bez szansy na operację i ja zabrali !!!!! teraz tylko mocno kciuki trzymamy :)

Posted

AAaa Aniu to dzięki Tobie nasza Sabunia jedzie do domku :) - kochana wielgachne DZIĘKI , Sabunia strasznie smutna w schronisku byla aaa to taki kochany piesio jest :)

Posted

Pozdrawiamy Gotyczka, Donkę i wszystkie gotyczkowe Cioteczki.
Wysłałam poleconym Kreon dla Gotyka i Essentiale dla Jasperka.

Dziękuje Aniu.Ciebie też pozdrawiamy:-).Gotyczek dostał ostatnią dawkę leku na stawy. Dostaje dalej siemię gotowane-do picia.Biegunka ustąpiła,choć kupa nie jest idealna.

Posted

czesc Gotyczku,ciocia musiala wyjechac,ale juz jest:)
cioteczki...cos nie bardzo rozumiem rozliczenie w 1 poscie,bo ja wplacilam na Gotyka w tamtym tygodniu i doszlo to czy nie?....
zdrowiej chlopinko!!!!

Posted

Lolalola napisał(a):
czesc Gotyczku,ciocia musiala wyjechac,ale juz jest:)
cioteczki...cos nie bardzo rozumiem rozliczenie w 1 poscie,bo ja wplacilam na Gotyka w tamtym tygodniu i doszlo to czy nie?....
zdrowiej chlopinko!!!!

No jest przecież wpisana wpłata w 02/2011- 15 zł. Gotyk dziękuje, oczywiście :-).

Posted

Odkryłam,że gotyk uwielbia zabawe piłką.Może ja nosiś-aportować cały spacer - uwielbia to :-). Domaga się,żeby rzucać piłkę-sam przynosi ją i zaczepia mnie:-).Może,to jakieś wspomnienia z przeszłości? Teraz spacer,to zabawa:-)-oczywiście staram się nie nadwyrężać jego stawów,łap.Myśle,że stawy się wzmocniły .W innym razie jakby odczuwał ból nie wykazywałby incjatywy do zabawy.

Posted

Lolalola napisał(a):
no dobrze.... rozumiem,okulary zakupie oczywiscie;)

Nie Ciotka, może jeszcze nie kupuj, na początek trochę wiecej marchwi i wit. A. :-).

Dostaliśmy jednorazową dużą wpłatę od nowego Gotykowego wujka-p. Sebastiana CH. z Lublina -200 zł.
Dziękujemy.

Posted

Donka5 napisał(a):
Odkryłam,że gotyk uwielbia zabawe piłką.Może ja nosiś-aportować cały spacer - uwielbia to :-). Domaga się,żeby rzucać piłkę-sam przynosi ją i zaczepia mnie:-).Może,to jakieś wspomnienia z przeszłości? Teraz spacer,to zabawa:-)-oczywiście staram się nie nadwyrężać jego stawów,łap.Myśle,że stawy się wzmocniły .W innym razie jakby odczuwał ból nie wykazywałby incjatywy do zabawy.

SUPER, to znaczy, że Gotyka mniej stawy bolą, a przede wszystkim odzyskał chęć do życia i pokochał już Cioteczkę Donkę :-).

Posted

Dziękujemy p.Elżbiecie K.z Buczkowic- umożliwiła nam zakup weterynaryjnej karmy RC dla Gotyka za 220 zł ( cena w gab. wet. 275 zł) i na własny koszt wysłała ja do Donki.

Cioteczko Donko, daj znać, jak karma przyjdzie, prosimy.

Posted

Donka5 napisał(a):
Karma dzisiaj doszła i Kreon.Dziękuje:-)

No to teraz Iwonko, Twoja decyzja.

Myślę, że jeżeli kupa nie jest taka tragiczna i chce Ci się bawić z siemieniem, to Gotyk może skończyć Trovet i przejść na Royal Canone, a jeżeli trzeba, to zmień mu od razu.

Reszta pozostałej karmy Hills może być dla Jasperka.

Posted

Nie Ciotka, może jeszcze nie kupuj, na początek trochę wiecej marchwi i wit. A. :-).

Dostaliśmy jednorazową dużą wpłatę od nowego Gotykowego wujka-p. Sebastiana CH. z Lublina -200 zł.
Dziękujemy.
coś czuję, że to wpłata od wujka Sebastiana i cioci Agnieszki ;D Wielkie Dzieki!
Wiem tez, że poszedł przelew dla Gotyczka od Seterów na 290zł :))

Iwonko, jestem przeszczęśliwa jak czytam o tej piłkomanii Gotyka, chłopak jest przesłodki, radosny, cudnie się to czyta!!
Może jakieś fotki macie na stęsknione serce? Dawno go nie widziałyśmy ..
Ciesze się, że karma doszła i jestem za tym by od razu go na nią przerzucić, by jak najszybciej wrócił do normy.
Tarmoszki przesyłam!