Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Donka5 napisał(a):
Zauważyłam ,że Gotyk bardzo łapczywie zjada jedzenie.Połyka w całości,a póżniej wymiotuje. Karma jest drobna i jej nie przeżuwa.Pomyslałam ,że będę namaczać karmę.Może to rozwiąże problem.

To prawda, Gotyk w schronie też jadł łąpczywie wszystko- kiedyś na spacerze za 6-tym pawilonem złapał i pożarł szczura (fuj...)- nie dawałam mu później buzi przez miesiąc :-).

A nieraz dawałam mu swoje niezjedzone kanapki, a Gotykowi sie ulewało, a potem to i tak zjadał....

W ogóle Gotyk bardzo lubi suchy chleb.....

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Donka5 napisał(a):
Aniu -wysłałam do Ciebie zjęcia Gotyczka.Jest BARDZO fotogeniczny:-)

Dotałam zdjęcia, ale mam kłopoty ze wstawieneim, bo nie mam infraview, kt. zamienia duze JPG na małe jpg.
Może pomoże jakaś inna cioteczka....

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Dotałam zdjęcia, ale mam kłopoty ze wstawieneim, bo nie mam infraview, kt. zamienia duze JPG na małe jpg.
Może pomoże jakaś inna cioteczka....

pewnie, że pomoże - ślij :)
Donka, jeśli Gotyk zwraca, to porcje dwa razy - zamieńmy proszę na trzy posiłki ( tyle, ze przed każdym podajemy Amylan)
czyli 3 razy dziennie po ok 140gr-150gr. (jesli jest na RC). U psów z chorą trzustką lepiej nie obciążać zołądka, zmiana na "mniej a częściej" powinna pomóc:))
Przesyłam tarmoszki dla "mojego" kochanego misia.

Posted

Zdjęcia do wstawienia wysłałam - jest ich dużo, wiec po trochu librze i bros.

Cioteczki, prawdopodobnie kolega Gotyka z łódzkiego schronu i z hotelu u Donki- ślepy owczarek Jasper z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/187934-Niewidomy-ONek-Jasper-już-w-hotelu-uczy-się-życia-od-nowa-i-prosi-o-wsparcie/page39
też ma problemy z nietolerancja pokarmową i być moze z trzustką.

Zaproponowałam, żeby Donka podebrała na próbę od Gotyka trochę klarmy i amylanu dla Jasperka- jak to pomoże, a badania krwi potwierdzą,to wraz z cioteczkami jasperkowymi będziemy sie starać o lek i karmę dla Ślepaczka.
Mam nadzieję, że sie zgadzacie?

Czy "ludzki" lek Kreon działa u ps atak samo jak weterynaryjny Amylan ( skłąd ma taki sam)?
Pytam, bo gdy zabraknie nam Amylanu, być moze bezie bezpłatna wersja Kreonu.

Posted

Dzwoniłam do weterynarza .Powiedział,że jeśli będę miała już lek Bonharen,to On może przyjeżdzać i podawać .Koszt -zastrzyk+dojazd 35zł..Dzisiaj kupiłam wit.C-Dałam Gotyczkowi pierwsza dawkę wieczorem.

Posted

libra. napisał(a):
pewnie, że pomoże - ślij :)
Donka, jeśli Gotyk zwraca, to porcje dwa razy - zamieńmy proszę na trzy posiłki ( tyle, ze przed każdym podajemy Amylan)
czyli 3 razy dziennie po ok 140gr-150gr. (jesli jest na RC). U psów z chorą trzustką lepiej nie obciążać zołądka, zmiana na "mniej a częściej" powinna pomóc:))
Przesyłam tarmoszki dla "mojego" kochanego misia.

Od jutra będzie dostawał jedzenie w 3 dawkach :-)

Posted

w schronisku w Lodzi nie ma tego psa .czy Gotyk jest w domu tymczasowym czy stalym? bo ja mam go z ogloszen ze schroniska w lodzi i ludzie klikaja na zdjecie a tam nie ma go .. moze napiszcie dokladnie gdzie przebywa jezeli jest jeszcze do adopcji..

Posted

Dziękujemy bros za wstawienie zdjęć Ślicznocha :-) .

Donka5 napisał(a):
Dzwoniłam do weterynarza .Powiedział,że jeśli będę miała już lek Bonharen,to On może przyjeżdzać i podawać .Koszt -zastrzyk+dojazd 35zł..Dzisiaj kupiłam wit.C-Dałam Gotyczkowi pierwsza dawkę wieczorem.

libra pisała, że Gotyk powinien dotawać 2x dziennie po 200 mg wit.C, co najmniej tydzień przed rozpoczęciem kuracji Bonharenem, więc chyb azastzryki trzeba zacząć po niedzieli.

Donka, jak Ci przekazac pieniądze za weta i za wit.C ? -jesli konto, to daj znać na pw lub maile, lub sms-em.

Czy w ogole Gotyk chodzi troche lepiej?

Posted

jesli wit.C od wczoraj to Bonharen mozna zaaplikować w piatek.
Kreon tez podaje się psom. Do Jaspera odniosłam się w jego wątku.
zdjęcia naszego misia:

Posted

Witam Cię Gotyczku, jesteś ślicznym, dostojnym długowłasym owczarkiem.....ale bym Cię wymiziała :-)
Mogę zaproponować 15 zł stałej deklaracji od lutego.
Pieniązki mogę przelać już..czekam na dane konta.

Posted

kakaicezar napisał(a):
Witam Cię Gotyczku, jesteś ślicznym, dostojnym długowłasym owczarkiem.....ale bym Cię wymiziała :-)
Mogę zaproponować 15 zł stałej deklaracji od lutego.
Pieniązki mogę przelać już..czekam na dane konta.

Dziekujemy Cioteczce za deklaracje, przydadzą sie pieniążki, konto poślę na pw.

A jeśli chodzi o mizianko, to Gotyk bardzo lubi i bardzo jest chętny .....

Posted

Doszedł lek-zastrzyki i niespodzianka w postaci psich smakołyków.Dziękuje:-) .Umówie się z wet.Gotyk dostaje jedzenie w 3 dawkach +3 dawki leku +2 razy wit.c

Posted

Lolalola napisał(a):
jestes slicznym,slicznym futrzaczkiem:)i masz fajna kolezanke na zdjeciach;)

Modelka towarzysząca Gotykowi jest pierwsza klasa.
Szkoda tylko, ze Gotyk uwielbia wprost koleżanki i kolegów dwunożnych, ale absolutnie nie toleruje czworonożnych.