Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania i Kajber napisał(a):
Gotyk pewnei zadowolony z mieszkania u Donki.

W piątek zacznie kurację Bonharenem.

Weterynarz umówiony jest na poniedziałek . Gotyczek ok. Mam nadzieje,że zacznie sie odbudowywać,bo straszna chudzina z niego.

Posted

Donka, co u misia? Nie zwraca przy trzech posiłkach? Czekam na poniedziałek z niecierpliwością, napisz koniecznie jak poszła aplikacja Bonharenu, ja wiem, że lekarz to lekarz.. ale może pokaż mu instrukcję, którą przesłałam - zebyśmy nie stracili żadnej dawki.. ( wiem, że panikuję ;) )
papatkiole -przepraszam za moje opóźnienie w napisaniu "opisu" - nie mam danych wszystkich. Ania - musisz mi pomóc i podesłac informacje o Gotyku - kiedy trafił do schroniska, okoliczności itd. aż do listopada do wypadku z ogonem.. ( a przy okazji pogadamy o Kornelu ;) )
Gotyczku kochany, przesyłamy Ci z Matim tarmoszki i czekamy na dobre wieści! :)

Posted

k_ofeina, czasem sypiam:) ale ostatnio coś ciężko z tym idzie ;)
Donka, cały czas czekam na wieści... Odezwij się proszę, dziś ważny dzień dla misia..

Posted

Ślepy i stary [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"]Gasparek[/URL] znalazł dom i rozsyła spadek, Wikarek zaproponowała Gotyka. Gdy stówka dotrze na konto prosimy bardzo o potwierdzenie na wątku[URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"] Gaspara[/URL].

Posted

[quote name='Bjuta']Ślepy i stary [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"]Gasparek[/URL] znalazł dom i rozsyła spadek, Wikarek zaproponowała Gotyka. Gdy stówka dotrze na konto prosimy bardzo o potwierdzenie na wątku[URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"] Gaspara[/URL].[/QUOTE]

Dziekujemy za pieniażki dla Gotyka, pozdrawiamy Gaspera i naszego Gotysia-Piszczka :-).

Posted

Gotyczek dobrze się czuje .Na jakąś widoczną poprawę po podaniu Bonharenu pewnie trzeba czekać.Jedzenie podaje w trzech dawkach . Po kilku dniach zaczął jeść spokojniej. Zwraca jedzenie rzadko.Kupa ok.choc czasem zdarza się bardziej biegunkowa.Wydaje mi się,że to wtedy jak zwróci jedzenie i lek się do końca nie wchłonie.Podaje go 30min.przed jedzeniem.

Posted

Czekamy az spłynie kasa na konto i zakupimy dla gotyka leki i karmę ;)
Dar bedzie pochodzil z forum jaguarclubpoland.eu
[url]http://jaguarclubpoland.eu/index.php?c=21&sid=2472f482046f508e0fe14565e2185b18[/url]
Pieniadze będa podzielone na kilka psiaków, mam nadzieję że akcja trochę się rozrusza i będzie można pomóc
więcej i wiekszej ilości psiaków. Niedlugo część rzeczy przeniose na dogo w formie bazarków.
Jak ktoś by chcial cos zlicytować na forum to prosze o kontak na miala [email][email protected][/email]

Posted

[quote name='papatkiole']Czekamy az spłynie kasa na konto i zakupimy dla gotyka leki i karmę ;)
Dar bedzie pochodzil z forum jaguarclubpoland.eu
http://jaguarclubpoland.eu/index.php?c=21&sid=2472f482046f508e0fe14565e2185b18
Pieniadze będa podzielone na kilka psiaków, mam nadzieję że akcja trochę się rozrusza i będzie można pomóc
więcej i wiekszej ilości psiaków. Niedlugo część rzeczy przeniose na dogo w formie bazarków.
Jak ktoś by chcial cos zlicytować na forum to prosze o kontak na miala [email protected]

Bardzo dziękujemy za pomoc :-).

Zapraszam jeszcze do bliskiego memu sercu, czekającego na socjalizację Kornelka z mojego podpisu.

Posted

Gotyk od wczorajszej kolacji zaczął dostawać karmę Hils. W nocy dostał biegunki.Przez cały dzień też miał biegunkę-pomimo tego,że dostawał leki na trawienie.Podejrzewam,że tak podziałała zmiana karmy.Wcześniej dostawał Royal. Zobaczymy co będzię jutro.

Posted

Po dzisiejszych ustaleniach spróbujemy podać drugą z ofiarowanych Gotykowi karm, czyli Trovet Hepatic i zobaczymy czy coś się zmieni.
Ze względu jednak na jego zdrowie i na to, że bezproblemowo przyswaja karmę Royal Canin na tapioce i białej rybie (lub RC Gastro - sprzyjającą rekonwalescencji) bardzo proszę nie wysyłać dla Gotyka innych karm niż te, gdyż będzie to po prostu marnotrawienie Państwa pieniędzy. Doświadczenie w przypadku Gotyka nauczyło nas, że karma powinna być jedna i ta sama, a zmiany nie wpływają na chłopaka ( ani na Donkę, która musi sprzątać kojec) korzystnie.
Z uwagi na powyższe proszę o kontakt z Panią Moniką, która karmy zakupiła i o ustalenie co dalej z karmą, której Gotyk nie przyswaja. My po zastanowieniu chętnie "przesuniemy" ją dla Jasperka ( znajdującego sie również u Donki), ale potrzebujemy zgody Pani Moniki. Oczywiście decyzja o tym co zrobić z karmą, czy dla jakiego psa ma być należy tylko i wyłącznie do Pani - niezależnie od naszej propozycji. Czekamy na Pani zdanie Pani Moniko.
Donka, proszę byś pilnowała dziennych dawek karmy ( by jej nie dawać za dużo, odpowiednia jest porcja dla psów z niedowagą) i bardzo Ci dziękuję za tak szybkie reakcje na problemy naszego misiaczka - jesteś kochana:) Proszę Cię też o informację ile Amylanu jeszcze zostało, bo musimy z Anią wiedzieć kiedy dokupić Gotykowi Amylan lub Kreon, by nie było przerw w podawaniu ( a jeszcze nie wiemy kiedy dojdą leki obiecane przez Jaguary;) )
Adam czekamy na decyzję, czy karma Royal jest w Waszym zasięgu - proszę o szybkie - "tak lub nie" bo musimy działać. I bardzo, bardzo Wam dziękujemy za oferowaną pomoc!!
Tarmoszki dla Gotyczka, niech się chłopina trzyma zdrowo i radośnie!

Posted

[quote name='libra.']Otrzymałam info, że Royal jest w zasięgu Jaguarów :D fajno, nie? :)

Cóż, trudno, nasz Gotyś kochany to widocznie "pies z górnej półki", to i karmę musi miec jedną z najdroższych :-).

Wiem, że bezprecedensowa decyzja firmy RC o wycofaniu karm wet. ze sprzedaży internetowej i udostępnieniu jej tylko w gab. weterynaryjnych zraziła wielu miłośników psów i dała podstawy do zastanawiania sie, co naprawdę jest misją firmy ( mam nadzieję, że przedstawiciele RC nie "pociagną mnie za konsekwencje") .
Ja sama też bym chetnie tej firmy nie wspierała zakupami, ale zdrowie i dobro GOTYKA na pierwszym miejscu.

Dziękujemy więc tym wszystkim , którzy pomoga nam w zakupie karmy
Royal Canin Sensitivity Control Canine Blue Whiting Tapioca 14kg

Posted

Powiem więcej, hodowla owczarków Boss&Bursztyn będąca długoletnim klientem Firmy Royal starała się o pomoc dla Gotyka w postaci jednego worka karmy na miesiąc. Hodowla wystosowała prośbę i oczywiście dostała odpowiedź odmowną, bo Royal cyt: "ze względu na ograniczone możliwości, nie jest w stanie w tym przypadku pomóc". Także i ja nie jestem zadowolona, że Gotyk, na którego firma się wypięła będzie wspierał ich kieszeń.. no ale siła wyższa :( Skoro chłopak trawi i przyswaja to innego wyjścia nie mamy.

Posted

Druga karma też jest zle tolerowana:-(. Biegunka BARDZO DUŻA. Biedny Gotyk.Chyba nie czuje się najlepiej.Zawsze witał mnie przy furtce ,a dzisiaj siedział w budzie,dopiero po chwili wyszedł. Podałam Gotykowi do picia siemię .Trochę pomogło-przynajmniej są dłuższe przerwy między załatwianiem się.a dziękitemu nie odwodnia się.

Posted

Zdrowiej pisku,, Dziewczyny trzeba z podawaniem karmy trochę poczekać, u nas w hotelu też psy po zmianie czesto miały rewolucje, ale po jakimś czasie organizm się przyzwyczajał i było ok. Wiem, że Donka przerobiła mnóstwo psów, nie chodzi mi o wymadrzanie się ;)