Ania i Kajber Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Gotyk pewnei zadowolony z mieszkania u Donki. W piątek zacznie kurację Bonharenem. Quote
Donka5 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ania i Kajber napisał(a):Gotyk pewnei zadowolony z mieszkania u Donki. W piątek zacznie kurację Bonharenem. Weterynarz umówiony jest na poniedziałek . Gotyczek ok. Mam nadzieje,że zacznie sie odbudowywać,bo straszna chudzina z niego. Quote
Ania i Kajber Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 A głaski i mizianka lubi ? I czt nadal tak popiskuje podczas spacerów? Quote
libra. Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Donka, co u misia? Nie zwraca przy trzech posiłkach? Czekam na poniedziałek z niecierpliwością, napisz koniecznie jak poszła aplikacja Bonharenu, ja wiem, że lekarz to lekarz.. ale może pokaż mu instrukcję, którą przesłałam - zebyśmy nie stracili żadnej dawki.. ( wiem, że panikuję ;) ) papatkiole -przepraszam za moje opóźnienie w napisaniu "opisu" - nie mam danych wszystkich. Ania - musisz mi pomóc i podesłac informacje o Gotyku - kiedy trafił do schroniska, okoliczności itd. aż do listopada do wypadku z ogonem.. ( a przy okazji pogadamy o Kornelu ;) ) Gotyczku kochany, przesyłamy Ci z Matim tarmoszki i czekamy na dobre wieści! :) Quote
k_ofeina Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Libra-Cholero Ty kiedyś w ogóle sypiasz?;-) Quote
libra. Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 k_ofeina, czasem sypiam:) ale ostatnio coś ciężko z tym idzie ;) Donka, cały czas czekam na wieści... Odezwij się proszę, dziś ważny dzień dla misia.. Quote
Bjuta Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ślepy i stary [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"]Gasparek[/URL] znalazł dom i rozsyła spadek, Wikarek zaproponowała Gotyka. Gdy stówka dotrze na konto prosimy bardzo o potwierdzenie na wątku[URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"] Gaspara[/URL]. Quote
kaskadaffik Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Cieszę się z Gasperka, jednak czasem wiara w ludzi powraca, jak się czyta że ktos starszego psa adoptował, Gotyk buziak w nochal!! Quote
Ania i Kajber Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 [quote name='Bjuta']Ślepy i stary [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"]Gasparek[/URL] znalazł dom i rozsyła spadek, Wikarek zaproponowała Gotyka. Gdy stówka dotrze na konto prosimy bardzo o potwierdzenie na wątku[URL="http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam"] Gaspara[/URL].[/QUOTE] Dziekujemy za pieniażki dla Gotyka, pozdrawiamy Gaspera i naszego Gotysia-Piszczka :-). Quote
Donka5 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Gotyczek dobrze się czuje .Na jakąś widoczną poprawę po podaniu Bonharenu pewnie trzeba czekać.Jedzenie podaje w trzech dawkach . Po kilku dniach zaczął jeść spokojniej. Zwraca jedzenie rzadko.Kupa ok.choc czasem zdarza się bardziej biegunkowa.Wydaje mi się,że to wtedy jak zwróci jedzenie i lek się do końca nie wchłonie.Podaje go 30min.przed jedzeniem. Quote
papatkiole Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Czekamy az spłynie kasa na konto i zakupimy dla gotyka leki i karmę ;) Dar bedzie pochodzil z forum jaguarclubpoland.eu [url]http://jaguarclubpoland.eu/index.php?c=21&sid=2472f482046f508e0fe14565e2185b18[/url] Pieniadze będa podzielone na kilka psiaków, mam nadzieję że akcja trochę się rozrusza i będzie można pomóc więcej i wiekszej ilości psiaków. Niedlugo część rzeczy przeniose na dogo w formie bazarków. Jak ktoś by chcial cos zlicytować na forum to prosze o kontak na miala [email][email protected][/email] Quote
Ania i Kajber Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='papatkiole']Czekamy az spłynie kasa na konto i zakupimy dla gotyka leki i karmę ;) Dar bedzie pochodzil z forum jaguarclubpoland.eu http://jaguarclubpoland.eu/index.php?c=21&sid=2472f482046f508e0fe14565e2185b18 Pieniadze będa podzielone na kilka psiaków, mam nadzieję że akcja trochę się rozrusza i będzie można pomóc więcej i wiekszej ilości psiaków. Niedlugo część rzeczy przeniose na dogo w formie bazarków. Jak ktoś by chcial cos zlicytować na forum to prosze o kontak na miala [email protected] Bardzo dziękujemy za pomoc :-). Zapraszam jeszcze do bliskiego memu sercu, czekającego na socjalizację Kornelka z mojego podpisu. Quote
Donka5 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Gotyk od wczorajszej kolacji zaczął dostawać karmę Hils. W nocy dostał biegunki.Przez cały dzień też miał biegunkę-pomimo tego,że dostawał leki na trawienie.Podejrzewam,że tak podziałała zmiana karmy.Wcześniej dostawał Royal. Zobaczymy co będzię jutro. Quote
libra. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Po dzisiejszych ustaleniach spróbujemy podać drugą z ofiarowanych Gotykowi karm, czyli Trovet Hepatic i zobaczymy czy coś się zmieni. Ze względu jednak na jego zdrowie i na to, że bezproblemowo przyswaja karmę Royal Canin na tapioce i białej rybie (lub RC Gastro - sprzyjającą rekonwalescencji) bardzo proszę nie wysyłać dla Gotyka innych karm niż te, gdyż będzie to po prostu marnotrawienie Państwa pieniędzy. Doświadczenie w przypadku Gotyka nauczyło nas, że karma powinna być jedna i ta sama, a zmiany nie wpływają na chłopaka ( ani na Donkę, która musi sprzątać kojec) korzystnie. Z uwagi na powyższe proszę o kontakt z Panią Moniką, która karmy zakupiła i o ustalenie co dalej z karmą, której Gotyk nie przyswaja. My po zastanowieniu chętnie "przesuniemy" ją dla Jasperka ( znajdującego sie również u Donki), ale potrzebujemy zgody Pani Moniki. Oczywiście decyzja o tym co zrobić z karmą, czy dla jakiego psa ma być należy tylko i wyłącznie do Pani - niezależnie od naszej propozycji. Czekamy na Pani zdanie Pani Moniko. Donka, proszę byś pilnowała dziennych dawek karmy ( by jej nie dawać za dużo, odpowiednia jest porcja dla psów z niedowagą) i bardzo Ci dziękuję za tak szybkie reakcje na problemy naszego misiaczka - jesteś kochana:) Proszę Cię też o informację ile Amylanu jeszcze zostało, bo musimy z Anią wiedzieć kiedy dokupić Gotykowi Amylan lub Kreon, by nie było przerw w podawaniu ( a jeszcze nie wiemy kiedy dojdą leki obiecane przez Jaguary;) ) Adam czekamy na decyzję, czy karma Royal jest w Waszym zasięgu - proszę o szybkie - "tak lub nie" bo musimy działać. I bardzo, bardzo Wam dziękujemy za oferowaną pomoc!! Tarmoszki dla Gotyczka, niech się chłopina trzyma zdrowo i radośnie! Quote
libra. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Otrzymałam info, że Royal jest w zasięgu Jaguarów :D fajno, nie? :) Quote
Ania i Kajber Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='libra.']Otrzymałam info, że Royal jest w zasięgu Jaguarów :D fajno, nie? :) Cóż, trudno, nasz Gotyś kochany to widocznie "pies z górnej półki", to i karmę musi miec jedną z najdroższych :-). Wiem, że bezprecedensowa decyzja firmy RC o wycofaniu karm wet. ze sprzedaży internetowej i udostępnieniu jej tylko w gab. weterynaryjnych zraziła wielu miłośników psów i dała podstawy do zastanawiania sie, co naprawdę jest misją firmy ( mam nadzieję, że przedstawiciele RC nie "pociagną mnie za konsekwencje") . Ja sama też bym chetnie tej firmy nie wspierała zakupami, ale zdrowie i dobro GOTYKA na pierwszym miejscu. Dziękujemy więc tym wszystkim , którzy pomoga nam w zakupie karmy Royal Canin Sensitivity Control Canine Blue Whiting Tapioca 14kg Quote
libra. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Powiem więcej, hodowla owczarków Boss&Bursztyn będąca długoletnim klientem Firmy Royal starała się o pomoc dla Gotyka w postaci jednego worka karmy na miesiąc. Hodowla wystosowała prośbę i oczywiście dostała odpowiedź odmowną, bo Royal cyt: "ze względu na ograniczone możliwości, nie jest w stanie w tym przypadku pomóc". Także i ja nie jestem zadowolona, że Gotyk, na którego firma się wypięła będzie wspierał ich kieszeń.. no ale siła wyższa :( Skoro chłopak trawi i przyswaja to innego wyjścia nie mamy. Quote
Donka5 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Druga karma też jest zle tolerowana:-(. Biegunka BARDZO DUŻA. Biedny Gotyk.Chyba nie czuje się najlepiej.Zawsze witał mnie przy furtce ,a dzisiaj siedział w budzie,dopiero po chwili wyszedł. Podałam Gotykowi do picia siemię .Trochę pomogło-przynajmniej są dłuższe przerwy między załatwianiem się.a dziękitemu nie odwodnia się. Quote
libra. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Zgłosiła się do mnie dziewczyna, mamy możliwość zakupienia RC w hurtowej cenie. Quote
libra. Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 dostałam info, że jedna z naszych seterkowych dziewczyn zakupi Gotyczkowi worek RC :) Quote
bela51 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Biedny Gotys, oby te biegunki w koncu ustały ! Quote
kaskadaffik Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Zdrowiej pisku,, Dziewczyny trzeba z podawaniem karmy trochę poczekać, u nas w hotelu też psy po zmianie czesto miały rewolucje, ale po jakimś czasie organizm się przyzwyczajał i było ok. Wiem, że Donka przerobiła mnóstwo psów, nie chodzi mi o wymadrzanie się ;) Quote
Recommended Posts