suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='gawronka']Brawo dziewczyny. Dzieki Wam świat robi się lepszy :multi:[/QUOTE] Dziękujemy za słowa uznania :) Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='doris66']fakt, że nas mało, ale radzimy sobie jak umiemy i jak możemy. Przynajmniej kilka psiaków ma już dobrze, a chciałybyśmy zeby wszystkim potrzebujacym pomóc. Czekamy teraz na nowe zgłoszenia do naszej paczki wolontariuszy tzw. "zawzietych na psy i koty" , ale cos cichutko, cichutko i jeszcze ciszej. No cóż jutro tez jest dzień, może bedzie lepiej.[/QUOTE] Każda rewolucja zaczynała się od garstki zawizętych :) Może i rewolucji nie zrobimy ale chociaż lekkie poruszenie społeczne tez się przyda :) Quote
doris66 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Oby twoje słowa padły na podatny grunt Suśliku. Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='doris66']Oby twoje słowa padły na podatny grunt Suśliku.[/QUOTE] Optymistycznie stwierdzam, że będzie już tylko lepiej :) jeszcze chwilę temu nie było praktycznie nikogo do pomocy bezdomniakom, a teraz jest nas aż ( bo nie tylko ) 5 :) Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 cóż optymistyczne podejście do sprawy to podstawa:):) Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='buniaaga']cóż optymistyczne podejście do sprawy to podstawa:):)[/QUOTE] Oczywiście , że tak :) A jak wiadomo mi optymizmu raczej nie brakuje a jak brakuje to Wy nadrabiacie :) Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [IMG]http://i53.tinypic.com/b4t5kn.jpg[/IMG]Bylam dzisiaj doslownie na 5 minut w Knorydach a tam bernardyn chudy jak szkielet, brudny, dowiedzialam sie ze jest tam od tygodnia, zapewne ktos go wywiozl, a w knorydach jak w knorydach watpie ze ktos go dokarmia, mowili ze jest lagodny. [IMG]http://i51.tinypic.com/27zi6hy.jpg[/IMG] moze pomozmy mu jakos, to rasowy pies Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 o boziu co jest z tymi Knorydami że tam wyrzucają te psiaki i to rasowe.Trzeba go wrzucić na forum pomocy Bernardynom. Quote
doris66 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 O boziu, może jakiś wątek Benków jest. Taki piękny, rasowy. Anecik napisz do Suslik ona ma znajomości wsród dogomaniaków duzych psów rasowych. Quote
Pipi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ja chyba wiem, czyj to pies, musze tylko sie upewnic boszeeeee, jaki chudy, koniecznie trzeba na benki wrzucić edit: sprawdzilam, niestety nie ten. Myslałam, ze to benek ktory mieszka we wsi Kalinowka i jego wlasciciel prosil mnie zebym pomogla go oddac do adopcji. Tez zglaszalam na forum bernardynow, ale dziewczyny prosily mnie zebym lepsze zdjecia zrobila. Nie zrobilam, bo wlasciciel boi sie go wyprowadzic zeby zdjecia porobic. Nie wiem jak pomoc tamtemu i temu? Bardzo ładny pies. Moze ma tatuaż? moze za sukami poszedl i teraz nie umie wrocic? a jestes anecik60 pewna, ze to pies? moze suka? bo w Strabli jest suka, ktora moze sie zgubila, moze uciekla, bo trzymaja na lancuchu. Jesli suka ta w Knorydach, to mogę podjechac do Strabli i zobaczyc czy ta jest. No jak to mozliwe zeby taki piekny pies nie mial domu? Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 zaraz napisze do suslika, Pipi wiesz chyba czyj to pies, co to za ludzie co go trzymali, on strasznie chudy jest, biedny Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [url]http://bernardyny.forumowisko.net/bernardyny-do-adopcji-vf10.htm[/url] [url]http://www.forum.**********/showthread.php?t=14647[/url] jest tego trochę jak wpisałam w google Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 tutaj napisalam o bernarynku tym [URL]http://www.dogomania.pl/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje.-Przekaż-na-bernardyny-1-swojego-podatku!/page26[/URL] Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 No żesz no... pechowe te knorydy. pies z tego co widzę to raczej w środku wioski jest. nie miał tam nikt takiego psa a przynajmniej na i mąż nie widzieliśmy. strasznie wychudzony. mam pewne podejrzenia co do pochodzenia tego psa. dziewczyny KONIECZNIE trzeba sprawdzić czy w ostatnim czasie ze schronu z białego albo hajnówki nie wyadoptowano żadnego bernardyna! Quote
Pipi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Z hajnowki nie wyadoptowywali bernardyna. Rozmawialam z kierowniczką. Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='Pipi']Z hajnowki nie wyadoptowywali bernardyna. Rozmawialam z kierowniczką.[/QUOTE] Ok. dzięki. w takim razie jutro dzwonię do Białegostoku i wypytuję. bo teraz to już chyba za późno na telefon... poszukam na stronach o bernardynach info czy ktoś wyadoptował bernardyna na nasz teren. mam dziwne swedzenie nosa, że to "właściciel" Belki znowu psa szukał dla dzieci i znowu mu pies nie odpowiadał... Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 anecik na tym wątku co go wstawiłaś pytają czy to sunia czy pies Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Dziewczyny, która chętna jutro jechać ze mną po południu zobaczyć tego giganta ? Po 17 mam auto i mam zamiar pojechać i sprawdzić co z psem, czy może ma tatuaż. Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='buniaaga']kurcze a może dziś?ja jutro nie mogę.[/QUOTE] Ok może być i dziś. Zdzwonimy się. Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [url]http://www.bernardyn.org.pl/index.html[/url] to znalazłam. trzeba tam uderzać. jadymy z bunią do knoryd zobaczyć psa. Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ja nie wiem czy to suczka czy pies, ja to bym mogla jutro jechac. dzieki dziewczyny za zainteresowanie, dopiero wrocilam z dzialki temu nie odpisywalam suslik on byl po lewej stronie jak jechac na mokre Quote
gawronka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Może cos jeść i pić mu weźcie (jak mówicie,że tam go raczej nikt nie nakarmi)? :roll: Z tą fundacją bernardynów bardzo bobry pomysł Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 jedziemy zaraz z suślik wzięłam jeść i pić i aparat pa Quote
Recommended Posts