Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To już drugi pies,który sam sobie dom znalazł:-)

Dostałam cynk,że ludzie z Wa-wy potwierdzili adopcję Remika i kociak zamieszka z 4mies.ślepym kotkiem do towarzystwa u bezdzietnego małżeństwa-lepiej sobie wymarzyć nie mogłam:-)

Remik miał u nas i tak bezterminowy tymczas,liczyłam się z tym,że zostanie u nas na wieczny tymczas-a tu taka niespodzianka i tak szybko:-)Szukałam mu domu bardzo intensywnie,bo chciałam znaleźć mu lepszy niż u mnie-gdzie będzie miał małego kota do zabaw,ludzi,którzy nie są pochłonięci opieką nad dziećmi i mają czas dla kota specjalnej troski;gdzie będzie miał pod ręką lepszą opiekę weterynaryjną niż w Kielcach.Wszystko wskazuje,że się uda:-)

Ja bym opiekę nad maleńkim,niewidomym kotem porównała do opieki nad dzieckiem specjalnej troski-harówka.Kociak,który wymaga non stop uwagi i zaangażowania,bo wciąż się gubi,nie załatwia się do kuwety-trzeba myśleć za niego w tej mierze,a nawet rzucony do kuwety wieje,żeby załatwić temat np.na dywan.Na razie wymaga pomocy we wszystkim,także w jedzeniu,bo zapomina,że jest głodny i ponieważ długo mu schodzi znalezienie miski,to jej nie szuka...Ciągle się wspina,nie umie zejść,woła na pomoc.Myślę,że jeszcze z miesiąc intensywnej pracy z nim i wydorośleje,ale na razie daje czadu:razz:

Posted

Zwierzyniec ogłoszony na nasz region,Kraków,Katowice,Warszawę,a niektóre dodatkowo na Radom.Po południu jak zdążę to dorobię reszcie Radom.Jakiś zastój znów w adopcjach.Myślałam,że takie piękne szylkretki czy Sesja znajdą domy błyskawicznie...O Sesję spodziewałam się kolejek chętnych:roll:Chyba przesyt na rynku:razz:
Wyróżnione są na Kraków dla psów,na Warszawę dla kotów.

P.S.Chyba coś ruszyło,bo wreszcie pierwszy mail o szylkretki:-)z moruska,ale nie wiem z jakiego woj.
Zwierzyniec ogłaszam zawsze w ciągu max.12godzi odkąd są fotki,ale jakoś nic to nie daje jak do tej pory...To może z tych Katowic ludzie zaczną dzwonić,bo na Katowice rzuciłam zwierzyniec dziś.

Posted

Dzięki Zuzka jak zwykle jesteś nieoceniona! Bez Ciebie leżelibyśmy na całej linii. Jak dobrze że Cię mamy:loveu::kiss_2::Rose: Strasznie się cieszę że małemu Remikowi się udało,dla mnie on jest cudo:) Może w końcu i u nas coś się ruszy....

Posted

Kociaki mają 4 miesiące bo podobno są z sierpnia lub końca lipca. Zuzka nie mam fotki Zuzi w całości bo ta małpa albo leży albo tak się gania że nie nadążam z aparatem:evil_lol: Ale postaram się;)

Posted

Potrzebny transport ze Starachowic (albo z hoteliku u Ginn) do Katowic. Czy jedzie ktoś w najbliższym czasie w tamte okolice lub mógłby pojechać za zwrot kosztów paliwa?

Posted

Zwierzyniec ma coraz lepszą oglądalność,zwłaszcza Sesja.Ale i Zosia i szylkretki też:-)

Z Remika to jest pomyleniec jak Milka-suczka już się go zaczyna bać,a kocica tak samo jak przy Milce-zamknęła się w sobie i nawet jeść zaprzestała.Ten kot ma ADHD:evil_lol:Przy nim zwykły,zabawowy kotek to flegmatyk:evil_lol:Ciągle ujeżdża suczkę i ją maltretuje.Jest tak prędki,że szkoda mu czasu na siku i kupę,więc robi gdzieś w okolicy...:cool3:

Posted

No ja o szylkretki to miałam dziś urwanie głowy:) Jakby było 10 to 10 znalazło by domy,szkoda że ludzie nie chcą innych jak próbuję ich przekonać że kot to kot i kolor nieważny:( O Sesję były telefony i chyba pojedzie na Kraków,co do Zosi to pani z Warszawy ma sie zastanowić. Obie dziewczyny już po sterylce,niestety moje przeczucia sie sprawdziły,Sesja była w ciąży:(

Posted

Sesja ma fajne fotki i większą oglądalność niż Zosia,więc w razie potrzeby można polecać klona:eviltong:Może na konto Sesji znajdzie dom;-)

Aga,ludzie szukają kotów oryginalnych i żadne inne ich nie obchodzą-może być np.wredny,ale ma być rudy.Pewnie ze Śląska dzwonili?Bo tam właśnie szaleją,ale tylko za oryginalnymi.

Posted

Fakt ,Katowice i Kraków mnie dzisiaj zajechały:) Uszy mi odpadły od telefonu ufff... Ale zniosę wszystko oby tylko te milusie cudeńka znalazły dobre domki:) Z tamtych rejonów chociaz telefony sa normalne a nie tak jak od nas o psa na łańcuch:( Zuzka możesz już i Barnabę ogłaszać:)

Posted

O.K.:-)Z tamtymi fotami tę miniaturę Barnabę ogłaszać?
Aga,czyli szylkretki jadą,to zostają same kocurki czarne z tego miotu?Czy któryś też zaklepany?

Bo jak szylkretki na pewno zaklepane,to edytuję wyróżnione ogłoszenie już tylko na czarne kocurki.

Posted

Tak Zuzka,Barnabę ogłoś z tymi fociami co ma,dużo się nie zmienił:) Szylkretki już zaklepane,możesz edytowac jakby cos nie wyszło i ktoś sie rozmyśli to najwyżej znowu kochana edytujesz:) Tak to czarnuszki będą miały większe szanse:) Wszyscy chcą tylko szylkretki,cholerka moze wezmę te czarne do fryzjera i zrobię im pasemka?:)

Posted

Ja też jestem fanką szylkretek,zwłaszcza Zuzki:-)

Dorobiłam zwierzakom od nowa moruska na 4regiony i wrzuciłam je do anonsów z zaznaczeniem,że "nie wydaję psów na łańcuch ani do kojca".

Posted

Aga,coraz ładniejsze te koty znajdujesz!:loveu:Ale cudo!:-)

A jak się dogaduje z psami i kotami?

Rany,w Kielcach kiepsko z kotami-dorosłych w ogóle nikt nie chce.Domy tymczasowe pękają w szwach,dorosłe się zasiedziały,jedne nie lubią drugich,a na ulicach kolejne w kolejce.Widzę,że im więcej koty mają białego,tym ciężej je wydać.

Już ją zaczęłam ogłaszać.

Posted

Kicia co do innych kotów bardzo pozytywna,troszke bała się psów ale nie przeszkadzaja jej.
Na ulicy mamy tez czarnego psa w typie sznaucera olbrzyma,myślę ze go zgarniemy jak da radę.
Zuzka dobrze ze robisz ogłoszenia to chociaż nowe domki się trafiają,bez Ciebie byłaby ,,lipa wielka" a mnie to już by chyba nie było spod zwierzyńca widać

Posted

Aniu ,kocica mieszka z innymi dzikimi kotami,jednak widać że ona miała kiedyś dom bo bardzo lgnie do człowieka,nie wiemy jak znalazła się tam gdzie jest,ale bardzo potrzebuje swojej rodziny jest bardzo przytulaśna i ogromny z niej pieszczoch,uwielbia byc głaskana:)

Ania102 napisał(a):
Piekna ta kocica ktoś ja zostawił czy była wolnożyjąca?

Posted

Trikolorki idą błyskawicznie do domów,na pewno szybko ją ktoś zechce:-)Aż żal jej wydawać;-)

A sznaucerowaty z Twoimi fotkami Aga też na pewno szybko znajdzie dom:-)

Posted

Zuzka mamy jeszcze jedno cudo w typie maine con czy jak tam sie to pisze:evil_lol: Niestety mam tylko jedno zdjęcie,kicia ma około 8-9 miesiecy jest wysterylizowana,niestety na tym zdjęciu nie widać jej długiego futra i tego jaka jest piękna w całej okazałości:loveu: Ale my już cholerka nie wyrabiamy na zakrętach i ze zdjęciami:evil_lol: Kicia bardzo przyjazna az furczy z radości jak się ja głaszcze,do kotów ok psiaków trochę się boi ale problemu nie ma

Mona

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us