Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kicia śliczna ale Remik cudo:loveu: Pewnie Zuzka że przekieruję jakby co:) Barnaba był znaleziony jak miał jakieś 2 tygodnie,w ogólnie złym stanie to cud że dwa dni i noc przeleżał na dworzu i przeżył:crazyeye::shake: Dopiero teraz widać po nim że rośnie a ogólnie jest jak sikorka zjada tyle co waży i to kilka razy dziennie,średnio domaga się jeśc co 40 minut:evil_lol: i głównie wcina surowe mięso.
Klara już dziś jest w swoim domku,bardzo fajna rodzinka wielopokoleniowa,widać że kochają zwierzęta. Klara będzie miała do towarzystwa psiaka i została przechrzczona na Lunę:) Powodzenia mała:) A za da miesiące zabieramy ją na sterylkę

Posted

Filemon,Lola mają wyróżnione na Kraków.Dorobię jeszcze Sarze i Fionie.

Znów urwanie telefonu,bo persa wrzuciłam na portale:evil_lol:Ludzie chcą nawet z innych województw przyjechać po niego.Wstępnie też go zarezerwowała pani,która go znalazła-dla znajomego ze Śląska.Nie wiem gdzie kocur w końcu wyląduje,bo decyzję podejmie na moją prośbę p.Ania-ona weryfikuje ludzi:-)
Kocur jest świetny do ludzi,dzieci i całkiem O.K.do psów.Do kocicy niestety bardzo natarczywy:diabloti:Bo niekastrowany...:evil_lol:Kocurów nie lubi.

Jedyną jego wadą jest to,że wypuszczony z klatki sika wszędzie-zaznacza wszystko po kolei ilością moczu ok.100ml...:mad:Żal mi go bardzo w tej klatce,że dostanie depresji,więc go wypuszczam,ale i nie nadążam z czyszczeniem tapicerki i praniem koców...:razz:

Posted

Dzięki Zuzka,stara już jestem:evil_lol:
A tak przy okazji mamy dwie szylkretki około 4 miesiące po dzikiej kotce,musimy zresocjalizować i zrobić foty,piękne są:)

Posted

Aga z okazji Urodzin życzę Ci siły do dalszego pomagania, radosci z tego co robisz i jak najmniej psich problemów.
A tak w ogóle to wyglądasz na równieśniczkę swojej córki:)

Posted

aga38 napisał(a):

A tak przy okazji mamy dwie szylkretki około 4 miesiące po dzikiej kotce,musimy zresocjalizować i zrobić foty,piękne są:)

Szylkretki znowu???:crazyeye:Skąd Wy ich tam macie tyle??:evil_lol:W Kielcach nie ma:evil_lol:
A ja choruję na szylkretkę:lol:
Majaczę już o kocie ładnych parę miesięcy,ale TZ na razie w panice-nie da się dogadać z gościem:razz:W dodatku pers doprowadza go do histerii,bo sika po całym domu-wszystko zaznacza ilością moczu jak 6kg pies:diabloti:Dziś mnie i mojego brata niemal osikał pod ciśnieniem-sikając niestety w buta TZ:diabloti:Kochany kotek,tylko chyba był wychodzący.No i 5lat ma,a niekastrowany,to i swoje nawyki już ma:evil_lol:W sobotę przyjeżdża po niego pani ze Stalowej Woli.Mój TZ zwariuje do soboty

Ale o kocie cały czas myślę poważnie,bo nasza kicia odkąd jej kumpel-4mies.tymczasik wyjechał do DS znów zamieniała się w grubą,śpiącą dynię:razz:Przy nim była normalna-i zabawa była i chęć do życia,a teraz znowu miauczy,sama nie wie czego chce-kręci się,szuka:roll:Ewidentnie była szczęśliwa kiedy miała kumpla,a teraz została jej tylko jesienna,kocia depresja przy grzejniku:roll:

Posted

Te dwie szylkretki są po wolnożyjącej kotce,sa przepiękne,nie wiem czy zdjęcia to pokażą ale prawdziwe cudeńka z nich. Inne koty akceptują już nawet z Killerem zboceńcem się skumały,dobrze że on jedzie w czwartek na kastrację bo nawet suki chce kryć,kocice go leja bo są wysterylizowane też to gania Tajsona:evil_lol: Boją się troszkę psów i ludzi ale Siwa,Czorcik i Śnieżek też takie były więc myślę że i one się przekonają do ludzi. Jedna ma na imię Fruzia a druga Zuzia:)

Posted

U p.Ani też 5nowych maluchów-wszystkie dzikie totalnie.Są chyba 3rude,jedna srebrna kotka i 1marmurkowy kocur.Srebrna najgorsza,bo rzuca się do gryzienia nawet:evil_lol:Taka wdzięczna za ocalenie:evil_lol:

Ja już nawet przeglądam portale za kotami-szukam kotki ok.2,5-3mies.grzecznej, uległej, bezstresowej.Moja kocica arystokratka toleruje tylko takie koty,które jej się podporządkują, ale nie będą się jej za bardzo bać;muszą być spokojne,leniwe,grzeczne jak ona-inaczej nie ma mowy o przyjaźni-idzie spać i czeka aż intruz sobie pójdzie-po prostu nie ma kota.Jak jej intruz wejdzie w drogę,to wieje albo zdegustowana go leje i wieje.Nie będzie łatwo znaleźć jej kumpla...Jeszcze TZ muszę spacyfikować:diabloti:

Aha,na dodatek nie ma zgody na szylkretki-córa chce rudzielca;ew.czarnuszkę,a TZ (jeżeli już) to tylko nie rudzielca i nie szylkretkę:evil_lol:Muszę zarządzić w domu i zrobić co uważam:evil_lol:

Posted

Srebrna musi być cudo a żeby jeszcze miała niebieskie oczy to przeżyłabym nawet gryzienie:evil_lol: Te dwie są spokojniutkie,śpią ale zobaczymy co z nich wylezie przy tych moich czubkach:diabloti:

Posted

Małe to zawsze na początku śpią jak aniołki:evil_lol:
Ja się nie śpieszę-od paru miesięcy negocjuję kumpla dla kocicy z TZ i pewnie jeszcze to potrwa:razz:
W sumie nasz ostatni tymczas był ideałem,tylko,że ogłosiłam go od razu i po kilku godzinach był już zaklepany na Warszawę-nie można było odwołać tematu po tygodniu jak się okazało,że tak się 2gady polubiły:roll:Facet nie chciał nawet słyszeć o innym-jak kot się rozchorował,to dzwonił jak się kociak czuje...:lol:

Bardzo polubiliśmy tego kociaka i wiem,że gdyby nie był zaklepany,to mój TZ by się zgodził go zostawić.Ich zabawy z kocicą były lepsze niż TV:loveu:

Posted

Wczoraj do Zuzi i Fruzi dołączył ich czarny braciszek Gargamel:) Całe towarzystwo odrobaczone i odpchlone śpi sobie smacznie,Garguś nas trochę lał podczas zabiegów ale Zuzka to anioł uwielbia być głaskana,Fruzia też już pozwala się brać na ręce i przytulać widać że jej się to podoba:)
I smutna wiadomość dziś odszedł Rysiek:-( Mam nadzieję że te 11 miesięcy u mnie były dobre,niestety nic więcej nie mogłam dla niego zrobić:(

Posted

O rany,szkoda Ryśka:-(Dobrze,że odszedł jako czyjś pies,w domu,kochany.Jego koniec mógł być już 11m-cy temu i to w zupełnie innych okolicznościach gdyby Aga nie trafił na Ciebie...Ile miał lat?

To jak kociarnia tak szybko się cywilizuje to super!:-)Wiedziałam,że moja prawie imienniczka:evil_lol:Zuzia będzie grzeczna:evil_lol:
Jak będą fotki,od razu ogłaszam:-)One mają 4m-ce,tak?

Niestety od paru dni cisza o koty.Ludzie chcą tylko małe,8-9tyg.i to bardzo ładne.Innych nie chcą,a te powyżej 3m-ca to już zero chętnych.Ale każdy się doczeka,bo ogłoszenia w nieskończoność odnawiam:-)

O Filemona cisza?

Posted

Oceniałam Ryśka na jakieś 12 lat ale nasz wet gdy go obejrzał stwierdził że ma około 15 lat. Niestety mam doła bo musiałam podjąć decyzję o jego eutanazji:( Rysiek już nie jadł,nie chodził ,próby karmienia przez ostatnie dni nie dawały rezultatów:( Niestety przegrał ze starością,odszedł po cichu i bez bólu tyle już mogłam tylko dla niego zrobić ale strasznie mi z tym źle:(
O Filemona dzwoniła dziś pani z Krakowa jutro ma dać konkretną odpowiedź,wie że to decyzja na długie lata i chcą ją z synem podjąc świadomie

Posted

Mało kto jest świadomy,że to decyzja na lata...Zwłaszcza jeśli chodzi o małe kotki.To fajnie,że babka myśli:-)
Filemon coś się zasiedział.Ale to chyba dlatego,że mało kto lubi białe koty;-)

Posted

No faktycznie Zuzka że Ci się cudeńka trafiają:loveu: Pani od Filemona nie dzwoniła chyba się rozmyśliła:(
A moje 3 dzikuski już wyszły z kenelki i łażą same po domu,nawet nie uciekają jak chcemy je wziąść na ręce,myślę że za jakiś czas będzie dobrze:)

Posted

Filemona z desperacji wrzuciłam do anonsów.

Fajnie,że Twoja kociarnia się cywilizuje:-)
Moje kocury są "inne":diabloti:Mały nie wie co to kuweta,a persiak w sumie też,bo leje dom wzdłuż i w szerz:shake:Kupę również najchętniej robi gdziekolwiek:shake:

Był dla niego DS w miniony wtorek-u znajomych osoby,która go znalazła,ale zgłosiła się pani z innego województwa,z gadki super,wszystko extra-z małym "ale"-pani nie objawiła kiedy odbierze kota.W końcu objawiła,że za 5dni przyjedzie,a po 5dniach zaprzestała odbierać telefon:angryy:

P.S.Pani jednak się odezwała szczęśliwie-przyjeżdża jutro po persiaka...:-)

Posted

Zuzka Nadja jest w Krakowie chyba to może zadzwoń do niej.
Agnieszko bardzo Ci współczuję, niestety nasi przyjaciele nas zostawiają;( Trzymaj się. Ryśkowi było dobrzeprzez ostatni czas i pewnie gdyby mógł podziekował by Ci za to.

Posted

Aga,daj znać co u zwierzyńca,bo Filemon wysłany już chyba 100osobom,ma wyróżnione.Lola też ma wyróżnione.

Mój tymczas wczoraj znalazł DS,a dziś wyjechał do Warszawy:-)Zamieszka w bloku,balkon osiatkowany,do towarzystwa rówieśnik-4miesięczny kocurek:-)Ten kot to normalnie anioł-ja nie wiem skąd on się wziął na ulicy:shake:Jeszcze tak grzecznego kota,nienatarczywego,niekłopotliwego nie miałam na DT-sam sobie zabawy wymyślał,bawił się jak aniołek po czym szedł spać:loveu:
W międzyczasie dotarła na DT do mnie 6mies.kotka-anioł do ludzi,typ Bonifacego,ale w porównaniu z nim to humorzasta baba z fochami:diabloti:Wcale się z nim nie bawiła,straszyła go i prześladowała,żeby jej nie rozpraszał jak kontempluje,leżąc cały dzień:evil_lol:Wredniocha mi zastraszyła kocicę i psa:evil_lol:
Mój tymczas znalazł dom dobę od ogłoszenia,a ta kotka-po godzinie od ogłoszenia:crazyeye:Pomimo że już niemalutka-6mies.już bardzo ciężko wydać.Ale moje dziecko mi pomaga,bo piszę w ogłoszeniach jak kociak zachowuje się wobec dziecka,a te akurat oba były niezwykle delikatne i cierpliwe-nawet w zabawie nie drapnęły ani nie ugryzły nigdy:lol:

Posted

W dniu 19 listopada na ulicy Lipowej (na moim podwórku) znaleziono kocura, miał na sobie czerwoną obrożę, zdezorientowany, głodny i bardzo miałczący. Siedział u mnie kilka godzin.
Czeka na właściciela. Ma około 5-6 miesięcy. Na dzień dobry wskoczył mi na ręce.
Tak wygląda

Będę rozklejać ogłoszenia, nie wiem skąd się wziął. Akurat u mnie.

Posted

Aniu,jak się nikt nie zgłosi,to gwarantuję Ci,że szybko znajdzie dom,bo codziennie mam zamówienia na rude i biało-rude-dziś już kilka,w tym jedno z Niemiec:-)