Hitoshi Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zapraszam po 20 darmowych ogłoszeń dla każdego psiaka http://www.dogomania.pl/threads/2165...a-z-dogo/page3 Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Zapraszam na bazarek na przytulisko w Busku Zdroju: http://www.dogomania.pl/threads/216550-Bazarek-na-rzecz-psiak%C3%B3w-z-przytuliska-do-13.11.2011?p=17868807#post17868807 Quote
aga38 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 A tak żyje sobie Yoda:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
aga38 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 No i to jeszcze nad morze:) Szkoda że Ania z mężem mnie nie adoptowali:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ja tak kocham morze Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Na kocurka są chętni Aga?Albo Primę (moją idolkę;-))? Quote
aga38 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Nic,jak na razie cisza:shake: Ale jestem dobrej myśli,wrzuć Zuzka ,Primę na Kraków jakby znalazła fajny dom to coś pokombinujemy z transportem i Dżudi też wrzuć z Lolą:) Do Wa-wy ,Bozenka jeździ praktycznie raz w tygodniu,jakby były fajne domki to coś sie pomyśli;) Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Lola to już dawno jest na 4województwa i odświeżana;-) Quote
aga38 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Pokazaliśmy Lolę pewnej pani ale pani stwierdziła że Lola to wielkie bydle:( Wcale nie prawda,jest wielkości jamnika tyle że trochę zapasionego,zresztą nie ma czego żałować bo pani chciała Primę na [podwórko do garażu,,bo stwierdziła że ona ma w domu za bogate podłogi i dywany ,żeby psiak był w domu:angryy: Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Rany,ten nasz region mnie czasem dobija:angryy: Psa do garażu...:mad: Aga,walczymy z siostrą,tzn.ja z mamą ją popuszczamy,żeby nam wyciągnęła z pewnej wiochy psa. Pies z Kielc.Był bezdomny.Przed tym samym blokiem była jakaś bezdomna,agresywna suka.Raz pogoniła dziecko-ścigała do skutku-matka nie dała rady pomóc dziecku,tak wiało,a suka za nim (jakaś "wściekła" podobno,wredna suczka).Ta psina dogoniła tę sukę,przygniótł ją własnym ciałem (nie ugryzł) i puścił dopiero jak dziecko było przy matce:crazyeye: Trafił niby na DT na wiochę do kojca,a to pies jak spaniel.Ma budę,ale kojec jest całodobowy.Jego nowi opiekunowie w ich mniemaniu bardzo kochają psa i nie chcą już oddać.Ale znaleźli teraz szczeniaka bezdomnego.Wrzucili też do kojca.Szczeniak malutki,płakał,jeść nie chciał.Dali mu miskę mleka,nie ruszył.To ta psina nosem mu przysunęła tę miskę pod pyszczek,żeby jadł.Naprawdę ten pies jest niesamowity.Bardzo naciskamy,żeby psa oddali,bo to nie jest pies do kojca.Mama zapowiedziała,że pies zostaje u niej jak tylko go wyciągną:evil_lol:Ojciec już się boi:diabloti: Quote
aga38 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Zuzka przeczytałam i płaczę:-( To musi być cudo nie pies,oby Wam się udało go zabrać stamtąd a swoją drogą to i szczeniaka szkoda,ech świętokrzyskie:( Trzymam za Was kciuki! Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Wiesz co,ja też zawsze płaczę jak o nim rozmawiam z kimś.Siostra jest bardzo uparta,a my ją dopingujemy. Kojec ma 3m/3m,niby nie mały jak na wiejskie warunki,ale to i tak nie jest pies do kojca.Siostra zapowiedziała,że jak go zabierze,to zostaje u niej jako drugi pies:-)Ale już mama też rezerwuje;-)Trzymam kciuki też za siostrę,bo gnębimy ją bardzo;-) W sumie ma nauczkę,bo błagałam,żeby psa nie wiozła na wiochę,bo to nieludzkie-teraz ma twardy orzech do zgryzienia.Wierzę,że jej się uda. Quote
Zuzka2 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 I nikt nie chce kociaka??? O Primę też zerowy odzew? Muszę towarzystwo chyba rzucić na Kraków jutro,bo pewnie bez problemu uskłada się zwierzyniec,zwłaszcza koty tam szybko znajdują domy.Nawrzucałam na razie te od p.Ani (ma m.in.trikolorkę roczną,piękną,spokojną i 3kocurki 7tygodniowe-jeden to klonik Filemona,a 2są rudo-białe);poza tym mam jeszcze do ogłoszenia od p.Ani chyba 15kotów- i co rusz ich przybywa,bo Dyminy kotów nie przyjmują,więc siłą rzeczy lądują u p.Ani-a ogłaszam je ja,więc nuda mi nie grozi-raczej samozapłon:diabloti:Nie wspomnę o p.Ani,która żyje non stop w biegu i na adrenalince...:shake: Quote
Zuzka2 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Dżudi i Prima mają full ogłoszeń,w tym każda wyróżnione na Warszawę. Trzymam na razie na Warszawę,bo jutro Nadja jedzie,a 1listopada wieczorem znajomy p.Ani,więc z dowozem nie będzie problemu:-) 2listopada przerzucę ew.na Kraków,bo Kraków dobrze rokuje zawsze;-) Na "psim" koncie zostało nam 18zł.W razie potrzeby wkleję rozliczenia ile i kiedy wydane;-) Quote
aga38 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Dzięki Zuzka:) Rozliczenie nie jest nam potrzebne. Fakt coś telefon zamilkł ale za to zwierzyńca przybywa. Mamy nowego psa ,prawdopodobnie brat Kacpra,Nadja zrobiła foty,prześle mi to wkleję. A teraz z dobrych wieści to Shakira już w swoim domku,zamieszkała u cudownej rodziny w Suchedniowie,powodzenia mała:) Szylkretka jutro zasuwa z Nadja na Waszawę Quote
Zuzka2 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Mam nadzieję,że brat Kacpra nie ma charakteru jak brat:evil_lol: Ciekawe czemu nikt nie chce Filemona...:roll: Może ktoś się odezwie ws suniek-Prima to taka maleńka sunieczka i w dodatku bez wad.Dżudi też słodki patyczak-łapki takie śmieszne cieniutkie;-) Z dobrych wieści-dziś znalazłam dom dla dwupaku 4letnich kotów-jeden ogłoszony dziś,po kilku godzinach zaklepany (identyczny jak z reklamy whiskasa),a kumpelę mu Państwo dobrali z zaproponowanych-padło na mega pilną kotkę,która nie ma nawet DT (ale nie mówiłam im nic o tym-wybrali tak po prostu):-)Cieszę się bardzo,bo koty powyżej 2-3r.ż.bardzo ciężko wydać,o dwupaku nawet nigdy bym nie marzyła:multi: Co do kasy to wpłata była 300zł 25.06.11 i tak sobie szła na te wyróżnione przez te 4m-ce.A Sara i Fiona i tak bez domu,tyle,że Kumpla ktoś z Krakowa zechciał,ale ten się wymigał:evil_lol: Od czerwca poszło dużo szczeniąt,kociąt i psiaków właśnie dzięki wyróżnionym-bez tego ani rusz.U Ginn nie ma kasy na wyróżnione i nawet 1telefonu o kotki 3-4mies.czy szczenięta mieszańce boksera:shake:Poszły 2szczeniaki,a 3zapuściły korzenie...:roll:Kotki wszystkie w komplecie cały czas:roll: Quote
aga38 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Zuzka jak tylko bedzie potrzebna kasa na wyróżnione to pisz:) Sama zobacz ile zrobiłaś dla naszych zwierzaków,dzięki ogłoszenim znajdują domki a to najważniejsze:) Był telefon o Fionę z Zakopanego,Nadja już była gotowa jechać ale ludzie sie nie odezwali:( Co do brata Kacpra to obawiam się że ma troszkę z brata:evil_lol: Nadamy mu robocze imię Baltazar i mam nadzieję że Melchiora nam już nie podrzucą:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Cholerka nie wiem kto je nam produkuje,ale fakt jest taki że podrzuca je sukcesywnie:shake: Quote
Ania102 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Dzisiaj do gabinetu weterynaryjnego ktoś przyprowadził psa- sukę, sznaucerkę, znalezioną przywiązaną do drzewa w okolicy cmentarza. Pies zadbany, z obróżką i gumeczka na głowie. Może ktoś jej szuka. Zuzka mam do Ciebie olbrzymią prosbe możesz ją ogłosić w dziale znaleziono? Może ktoś jej szuka. Ciężko uwierzyć, ze ją ktoś porzucił.Kontakt może być na mnie bo jutro rano bedę wiedziała co z nią dalej. Quote
Zuzka2 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Aniu,już ją rzucam:-) Aga,ludzie na wsi to szybko się uczą gdzie można "humanitarnie" podrzucać zwierzaki,dlatego ja nie podaję nikomu gdzie dokładnie są psy-o Twoich piszę,że w Starachowicach,a od Ginn-że w Bodzentynie,bo w małych miejscowościach zaraz by się rozniosło (choć pewnie i tak wiele osób już wie-jak to na wsi). Quote
Ania102 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Dzięki Zuzka. Mam przeczucie, ze ktos poszedł z psem na cmentarz, że nie można to przywiązał psa do drzewa i wrócił do domu o psia zapomniał. Zdarza się. Raz znalazłam psa w CK, państwo zostawili go pod sklepem, sam wyskoczył z samochodu a oni nie zauważyli. I wrócili spanikowani. Quote
aga38 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Szylkrecia już w nowym domku w Warszawie:) Kurcze jak dla mnie to dziwne,uwiązać psa i o nim zapomnieć,może raczej się znudził. Ja też mam sklerozę ale żeby aż tak:crazyeye: Quote
Zuzka2 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Ciekawe czy ktoś o nią dzwonił do Ani102. Aga,zbieramy pomału zwierzyniec na Kraków na za tydzień-sobota,bo kolejna dorosła kotka od p.Ani tam jest zaklepana.Postaram się szybko wrzucić tam Filemona,bo z wiadomych powodów na razie trzymałam go na Warszawę i region-Nadja w końcu z jednym kotem nie będzie kursować,ale ponieważ koty byłyby już dwa-to można coś zorganizować.Chyba nawet trzeciego wysępię na za tydzień-p.Ania chce go wydać za 2tyg,po szczepieniu.Zobaczymy czy się zgodzi;-)To by już były 3kociaki:-) Może któraś sunia się zdąży załapać;-)Przez długi weekend powinien być spory odzew z ogłoszeń:-) Aga,gdyby ktoś chciał zwierzaka na Warszawę to 1listopada jedzie znajomy p.Ani. Quote
aga38 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Baltazar brat Kacpra około 6 miesięcy ,fioletowy jęzor mix chow-chow Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Zuzka2 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Ale śmieszny!:loveu:Uchole stojące to pewnie szybko znajdzie dom:-) Ale do ogłoszeń to jednak potrzebuję fotek psa w całości;-) Aga,mąż Jaagi jedzie w tę sobotę od Was do Katowic-masz coś do wywózki-info u Ani102,bierze sunię dużą od Ani. Quote
aagataa8 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Ania102']Dzisiaj do gabinetu weterynaryjnego ktoś przyprowadził psa- sukę, sznaucerkę, znalezioną przywiązaną do drzewa w okolicy cmentarza. Pies zadbany, z obróżką i gumeczka na głowie. Może ktoś jej szuka. Zuzka mam do Ciebie olbrzymią prosbe możesz ją ogłosić w dziale znaleziono? Może ktoś jej szuka. Ciężko uwierzyć, ze ją ktoś porzucił.Kontakt może być na mnie bo jutro rano bedę wiedziała co z nią dalej. Wątek sznaucerki: http://www.dogomania.pl/threads/216836-Pi%C4%99kna-3-letnia-sznaucerka-potrzebuje-domu.-Starachowice.-Pomocy! Quote
Recommended Posts