Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zuzka ,Czarcik chyba pojedzie po niedzieli z Bożenka bo pan woli odbiór na tygodniu. Maluszki piesek i sunia pojechały dziś z Nadją na Kraków:) Ja od wczoraj mam w domu 3 tygodniowe kocie ,które dwa dni i całą noc płakało pod komórką pewnej kamienicy. Niestety trzeba je karmić strzykawką,dobrze że Bożenka kupiła mu mleko dla kociąt. Ogólnie mam cyrk i urwanie tyłka:(
Acha i Luna też ma dom,dzis z Łodzi przyjechała po nią jej nowa rodzina:)

Posted

To świetnie!:-)Łódź jakoś gustuje w ONkach-bardzo dużo tam jeździ od nas z regionu.
Czyli nie mamy już kogo wydawać poza Sarą i Fionką;-)

Aga,kocięta można karmić mlekiem modyfikowanym dla niemowląt-jakiś Nan1 lub Bebilon,Bebiko itp.Takie typowe mleko dla kociąt jest okropnie drogie,szkoda kasy chyba;-)Jak się Nan1 nie wykorzysta to resztę można wykorzystać na kajmak:evil_lol:
Saszetka mleka dla kociąt to 9zł a starcza na 2-3dni,a paczka mleka to ok.16zł i starcza na miesiąc;-)

A w Kielcach niedaleko mnie,na sąsiednim osiedlu podobno jakieś 8tyg.kocięta-cały miot koczuje,w tym szara whiskaskowa kotka:shake:A tak zimno na dworze...:shake:Jedna pani je dokarmia,ale co to da jak koty zamarzną,bo w nocy przymrozki:shake:

Posted

Tak ,Zuzka dalej zostają nam dwie wariatki Sarka i Fionka okiełznana przez Julcię. Bożenka kupiła całą puszkę mleka więc wystarczy,uczę go jeść whiskasa juniorka,a moja haszczorka go niańczy jak własne dziecko,ogólnie wszystkie moje psiaki go liżą więc chociaż masowanie po posiłku mi odpada. Ten drugi jest jakiś tydzień starszy,nawet nieźle już zjada i załatwia się do kuwety,ten maluch próbuje go naśladować ale jak chodzi po podłodze wszyscy musimy uważać bo ledwo pchłę widać. Tego starszego nazwałam Filemon a mniejszego Barnaba

Posted

Czyli mamy 2kocurki:-)A jakie umaszczenie?

Ja biorę na DT te kociaki bezdomne z sąsiedniego osiedla-już ustaliłam z p.Anią.Nie mam sumienia małych kociąt zostawić na taki ziąb na dworze-niby mają tam jakąś budkę,ciepły kąt zrobiony,są dokarmiane,ale zero szans na dom,skoro brak fotek,opisu.Te ich 8tyg.to jest ich 5minut-abo teraz albo wcale domu nie znajdą,bo kotów z ulicy nikt nie zechce-muszą być fotki i to ładne.Podobno są tam tylko 2maluchy,więc ja nie zbiednieję,a koty dostaną szansę na życie,a nie na zdziczenie na ulicy.Mam sporo zamówień na koty do 8-10tyg.więc szybko pójdą do domów.

Fajnie,że z Czarcika koleś się nie rozmyślił:-)

Aga,jest szansa na aktualne fotki tych maluchów rudych i szyklretowych,bo szylkrecie zacznę ogłaszać,a o rudzielce ludzie proszą fotki zanim kotki do nich przyjadą,tzn.jeden pan prosi.
A tych szylkretowych zostało 2,czyli jedna wydana?

Posted

Zbieramy kasę na dług w lecznicy na kotkę 3łapkę-koszt amputacji+leczenia z pobytem szpitalnym łącznie 280zł.

W Kielcach nikt nie ma pieniędzy na ciężkie przypadki,zwłaszcza na koty.Koty nie mają się gdzie podziać,bo nigdzie nie ma dla nich azylu w Kielcach.Tyle pomaga się kotom,ile są w stanie zrobić prywatne osoby.
Prosimy o pomoc p.Ani,która finansowo nie ogarnie wszystkich zgłaszanych jej kotów,zwłaszcza,że wiele z nich wymaga leczenia,diety czy operacji + pobytu szpitalnego.
Liczy się każda złotówka.

tel.698 681 714

Posted

Zuzka wyślij mi na pw nr konta proszę

[quote name='Zuzka2']

Zbieramy kasę na dług w lecznicy na kotkę 3łapkę-koszt amputacji+leczenia z pobytem szpitalnym łącznie 280zł.

W Kielcach nikt nie ma pieniędzy na ciężkie przypadki,zwłaszcza na koty.Koty nie mają się gdzie podziać,bo nigdzie nie ma dla nich azylu w Kielcach.Tyle pomaga się kotom,ile są w stanie zrobić prywatne osoby.
Prosimy o pomoc p.Ani,która finansowo nie ogarnie wszystkich zgłaszanych jej kotów,zwłaszcza,że wiele z nich wymaga leczenia,diety czy operacji + pobytu szpitalnego.
Liczy się każda złotówka.

tel.698 681 714

Posted

Zuzka przepraszam że mnie nie było ale mamy ubaw po pachy ale już piszę. Do adopcji Fionka,Sara i Lola. Dwa małe rudzielce jadą za 2 tygodnie z Nadją na Kraków. Zdjęcia szylkretkom postaram sie zrobić jak najszybciej i wstawię małe są cudowne:loveu: Jedna z nich ma już domek więc zostają nam dwie. Te gnojki u mnie to jeden biało czarny a drugi czarny,jutro postaram sie wstawic fotki. Ubaw mamy niezły bo Wera poczuła się mamusią. Dzis była Bożenka z Rajkiem i widzieli jak Wera nosi malucha w zębach,myje go a on ją ssie. Może uda mi się to nagrac to wstawie. Nikt nie ma prawa zbliżyć sie do Barnaby tak go mamusia chroni:evil_lol:

Posted

Ja już powoli zaczynam ogłaszać szylkrecie i wysyłam je ludziom,bo 2tygodnie to już chyba zaczekają na nie;-)

Fajnie,że suczka opiekuje się kociakiem,bo moja sunia ma w głowie tylko jak zeżreć kotom zawartość misek:evil_lol:Zero instynktu macierzyńskiego:evil_lol:
Mój poprzedni pies to mi kilka miotów wychował,nawet ślepe-lizał,masował brzuszki,pomagał się wypróżniać,bo jeszcze nie umiały-full serwis robił przy kotach,a one go usiłowały wydoić:evil_lol:Tatuś na całego-ważył 15kg i mogłam go zostawiać samego z małymi.Moja sunia 4kg niestety ma tak mały rozumek,że bawi się jak równy z równym,więc trzeba ją non stop pilnować,bo albo wypruje kotom wnętrzności,skacząc na nie albo wyrwie łapę,bo wlecze sobie je za przednie łapy do zabaw albo skręci kark,bo łapie całą szczęką za głowę:razz:

Moja kociarnia pochłania karmę-3kotki 5tygodniowe zjadają ok.80dkg na tydzień+saszetki...W wieku 3tygodni ważyły 20dkg,a po tygodniu-45dkg...:evil_lol:I wciąż mieszkają w miskach:evil_lol:

Izunia to słodki trzpiot-żywe sreberko i pieszczczoch.

Mruczek bury cętkowany jest bardzo odważny,natarczywy do psów i kotów,wszędzie go pełno,ciągle się gdzieś śpieszy,ale miziak oczywiście;-)

Fiołek-czarny to święty kot-przekochane kocisko-grzeczniutki, zrównoważony,spokojny,zupełnie niekonfliktowy-każdemu schodzi z drogi,ustępuje.

Imiona oczywiście autorstwa mojej córy:evil_lol:

Posted

Aga,wrzuciłam te szykretki Twoje i mają super oglądalność.Jedna kobietka z Kielc ma dzwonić o jedną z nich.

Koleś z Krakowa bardzo naciska na aktualne fotki tych małych rudasków.
Już sobie jednego zaklepał telefonicznie na Kraków,ale jednak chce go zobaczyć wcześniej.
Gdybyś miała więcej chętnych na maluchy 8tygodniowe lub na wszelkie inne kicie,np.czarne to daj znać.
Moje jeszcze nie do adopcji,ale u Ginn są 2kociczki czarne 3mies+2kocurki czarno-białe i 1 bury (tel.609 828 529),a u P.Ani różniste od 8tygodni do 5m-cy i dorosłe (698 681 714)

Nie znam się na rasach kotów,ale ta 3łapka od p.Ani (na którą zbieram kasę) jest "inna":evil_lol:Tzn.biało-brązowa w podłużne ciemnobrązowe pasy (takie koty są na zdjęciach na niektórych karmach Royal Canin).

Posted

Szkoda ze nie masz zdjęć tej cudnej trójłapki od p. Ani:( Rudasy i szylkrety muszę podjechać obfocić tyle że ja nie mam jak,ale sprężę się szybko jeszcze w tym tygodniu. Dzisiaj Czarcik pojechał do swojego nowego domku do Wa-wy, Bożenka go zawiozła. Powodzenia kotecku:)

Posted

Pamiętacie Lakiego,psiaka spod gołębnika po którego ludzie przyjechali sami ze Szczecina? Mamy od niego pozdrowienia:)

>
> Witam Serdecznie!
> Chciałam przesłać serdeczne pozdrowienia od Nas wszystkich i oczywiście Lakiego.
> U nas wszystko jest dobrze, Laki szczęśliwy i my również. Waży już 30 kg. :)) i uszy ma prawie stojące, czasem oklapują jeszcze.
> Ostatnio zapisałam go na szkółkę dla psów, nawet dobrze nam idzie :)), (Laki szybko się uczy) chcę żeby synek mógł też z nim chodzić na spacery a jak narazie to mocno ciągnął za innymi psami (strasznie chce się bawić) i raz nam uciekł za psem, na szczęście był to pies sąsiada który sobie tak łazi wiecznie po dzielnicy więc szybko złapaliśmy Lakiego.
> Byliśmy na fajnych wakacjach w górach, mógł sobie tam poszaleć (przesyłam kilka zdjęć). Do mężczyzn jeszcze nie ma pełnego zaufania, ale naszych wszystkich gości traktuje jak swoich no i ma przyjaciółkę, małą suczkę Sonię mojej siostry :))(która wygląda jak jego miniaturka, jtak samo umaszczona).
> Jego kulenie okazało się jak to pani weterynarz określiła młodzieńczą kulawizną, która pojawia się u dużych psów (jak szybko rosną to bolą je stawy) dostawał leki jak zaczynał kuleć, zdarzyło mu się jeszcze kilka razy.
>
> Na początku strasznie tęskniłam za moim poprzednim psem (był ze mną 11 lat) i ciągle porównywałam Lakiego z tamtym ale już to minęło, cieszę się teraz ogromnie że jest z nami, czasami jest przezabawny, a synek sobie urządza z nim zapasy :)) wyglądają razem niesamowicie.
>
> Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie i mam nadzieję że znajdują się domki dla pozostałych piesków.
>
> Karina :))

Posted

[quote name='aga38']Szkoda ze nie masz zdjęć tej cudnej trójłapki od p. Ani:( Rudasy i szylkrety muszę podjechać obfocić tyle że ja nie mam jak,ale sprężę się szybko jeszcze w tym tygodniu. Dzisiaj Czarcik pojechał do swojego nowego domku do Wa-wy, Bożenka go zawiozła. Powodzenia kotecku:)
Aga,mam już zdjęcia-jutro wkleję.Ona na fotkach wygląda zupełnie inaczej,a na żywo jest biało-brązowa-pierwszy raz w życiu widziałam takie dziwne umaszczenie kota.
Fajnie,że Czarcik się doczekał!:-)

Laki to niezły fuksiarz!:loveu:Wakacje w górach...:loveu:

A to 3łapka Smerfetka-nieprzeciętny miziak.Kicia uciekała i zawisła na płocie-być może zaatakowały ja jakieś koty,bo była pogryziona przez koty właśnie;łapka była przebita,kicia wisiała i dodatkowo wyłamała sobie tę łapkę,uciekając.Nie wiadomo jak długo tak wisiała...:-(
Gdy wjechała do wetki to jej na stole mruczała i pozwalała robić wszystko.Po zabiegu wszelkie zastrzyki wetka robiła jej sama-nikt nie musiał kici trzymać,bo kicia na wszystko pozwalała-jakby rozumiała,że to dla jej dobra...
Na widok ludzi,nawet obcych głośno mruczy,idzie się witać i tulić:loveu:
Ale nie lubi innych kotów-albo jest indywidualistką albo to skutek tego pogryzienia przez koty-nie wiadomo.Musi być jedynym kotem w domu.Zapewne też z psami się nie dogada.

Posted

Ale malutkie!:-)Na razie bliżej im do chomików niż do kotów;-)
Szybko znajdą dom,bo na maleńkie jest b.dużo chętnych-od p.Ani ogłosiłam zwykłego buraska 8tyg.to w ciągu 12godz.był już zaklepany i pełno maili i tel.o niego.Dzięki niemu mamy okazję pokazać też starsze,bo on służy jako lep;-)
Aga,czy szylkretki zaklepane już?Bo ja je polecam codziennie 3-10osobom-jakiś od wczoraj boom na kocięta znów i miałam 10maili chyba,dziś od rana już kolejne.

Posted

Zuzka dzisiaj jedna mała szylkrecia pojechała do swojego nowego domku. Resztę maluchów zabiorę do siebie po niedzieli i obfocę bo dziś nie było jak. Ale uwierz mi na słowo że są cudne:) Czyli zostaje nam jedna mała szylkrecia bo ta druga idzie do rodziny ludzi u których jest,a rudzielce jadą z Nadja na Kraków:)

Posted

Aga,ja uwielbiam szylkretowe kociczki:loveu:więc wierzę,że te Twoje są cudne:loveu:

Jutro jedzie osoba z Kielc do Krakowa-może zabrać jakąś zwierzynę;-)
Jak by był potrzebny transport do Warszawy kiedykolwiek,to dogomaniaczka jeździ w weekendy za zwrot za bilet PKP.

Posted

Ogłaszam,że moja kociarnia znalazła już super domy!:multi:

Wszystkie zamieszkają w Krakowie,toteż piszę się na transport do Krakowa za tydzień:-)

Izunia u bezdzietnej pary jako jedynaczka,a 2kocurki jadą jako dwupak do innej bezdzietnej pary.Domy rewelacyjne!:lol:Izuni być może państwo dokomponują kumpla,ale jeszcze nie teraz-bali się od razu dwupaku;-)

Aga,jak Twoje skończą 6tyg.to wklej fotki,będziemy ogłaszać:-)

Posted

No super wieści Zuzka!:)
No fakt moje wyglądają jeszcze jak trochę większe chomiki:evil_lol: co jednak nie przeszkadza im terroryzować rodziny. ,,Mamusia karmi je dalej i niańczy i jakoś idzie,apetycik im dopisuje tylko że one niezbyt wiedzą że są kotami:evil_lol:
Zuzka jak da radę zrób Loli wyróżnione,jeśli trzeba wyślę pieniążki to super sunia:) W domu grzeczna,całą noc śpi spokojnie,zachowuje czystość a przy tym to wielka przylepa i super stróż

Posted

Aga,Lola ma wyróżnione na morusku na Kraków.W ogóle ma full ogłoszeń odświeżanych regularnie.

Mój burasek mi zachorował:-(Po odrobaczeniu cyrk-miał mnóstwo robaków,nic nie je,wymiotował,wydala "dołem" robale,a co najgorsze jest totalnie umęczony-schudł w ciągu doby 10dkg (ważył wczoraj 55dkg a dziś boki zapadnięte i 45dkg).Dziś nasza wetka nas przyjęła wieczorem-nawadnianie,zastrzyki,teraz w domu termofor,gruby koc,spokój i czekamy,że się pozbiera biedak:shake: