Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mamy jeszcze do ogłoszenia kocurka od miesiąca mieszka w gabinecie u weta,miał pocharataną łapę miała być do amputacji ale wet ją uratował. Kocurek to pan Miał,super przytulaśny,oaza spokoju,jak mam jego zdjęcia to wstawię a jak nie to szybko go obfocę. Zdrowiutki,młodziutki nie ma nawet roku,przebadany przez wetów wzdłuż i wszerz,wykastrowany,książeczka zdrowia,wolny od kociej białaczki,biało rude cudo :)

Posted

Baco fajnie sobie rośnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Aga,jak z odzewem ws zwierzaków?
Miałam parę maili o koty i Snikersa; koty wysyłam ok.10osobom dziennie:evil_lol:
Bona ma super oglądalność:-)

Posted (edited)

Jak na razie cisza,był jeden telefon o Bonę i jeden o Snikersa ale nie takich domów im szukamy. Bona owszem może mieszkać na podwórku ale nie na łańcuchu a Snikers to typowo domowy przytulak ,nie dam go do pilnowania

Zuzka a Mirkę i Fridę też już ogłosiłaś ?

Edited by aga38
Posted (edited)

[quote name='aga38']Jak na razie cisza,był jeden telefon o Bonę i jeden o Snikersa ale nie takich domów im szukamy. Bona owszem może mieszkać na podwórku ale nie na łańcuchu a Snikers to typowo domowy przytulak ,nie dam go do pilnowania

Zuzka a Mirkę i Fridę też już ogłosiłaś ?
No to ciekawy odzew:razz:Myślałam,że przy takiej oglądalności będzie więcej telefonów:razz:Frida,Mirka,Rambo nieogłoszeni jeszcze i nie wiem czy dziś zdążę czy jutro,bo w domu wirus:razz:

Jutro jedzie transport Kielce-Sosnowiec-jak ktoś potrzebuje-szczegóły pod nr tel.w moim podpisie:-)

Edited by Zuzka2
Posted

aga38 napisał(a):
Mamy już bardzo fajny niewychodzący dom dla Waldiego w Zawierciu :)

Aga,a nie chcesz go wysłać jutro tuż przed 9rano?
Nasz jedzie do Zawiercia,drugi po sąsiedzku:-)

Posted

O.K.:-)Ogłosiłam ją na razie jako "młodą",bo na oko tak wygląda;-)

W poniedziałek jedzie transport Kielce-Warszawa-jak komuś potrzeba:-)Nr tel.wyślę na pw.

Posted

Zuzka Frida będzie mała taka jaka jest już większa nie urośnie,pomyliłam się ma około 9-10 miesięcy,przepraszam ja już mam chyba zmęczenie materiału,Frida jest wielkości jamnika

Posted

[quote name='aga38']Zuzka Frida będzie mała taka jaka jest już większa nie urośnie,pomyliłam się ma około 9-10 miesięcy,przepraszam ja już mam chyba zmęczenie materiału,Frida jest wielkości jamnika

Ona mi przypomina Lolę-taki przerośnięty jamnik;-)To zmienię w ogłoszeniach,że niewiele już urośnie i będzie nieduża;-)

Za tydzień mam transport do Warszawy i Poznania dla niekłopotliwych gadów w transporterach-jak potrzeba,podeślę nr tel.na pw.

Posted

Miałam wczoraj fajnego maila ze Śląska o Borysa-białego wilka.Kobieta wprawdzie szuka psa na podwórko,ale brzmi sensownie; buda ocieplona,na podwórku mały piesek; gwarantowane spacery-dom z ogrodem w pobliżu lasów.Ucieszyłam się,bo to byłoby być może fajne miejsce dla Mirki-taki dom mi się dla niej marzy:-)Wysłałam jej wszystkie nasze psiaki do obejrzenia-te od Ginn i p.Ani też.

Coś mi dogo szaleje od wczoraj.Nie wiem co jest grane,ale ponad dobę nie mogłam się zalogować:razz:

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Miałam wczoraj fajnego maila ze Śląska o Borysa-białego wilka.Kobieta wprawdzie szuka psa na podwórko,ale brzmi sensownie; buda ocieplona,na podwórku mały piesek; gwarantowane spacery-dom z ogrodem w pobliżu lasów.Ucieszyłam się,bo to byłoby być może fajne miejsce dla Mirki-taki dom mi się dla niej marzy:-)Wysłałam jej wszystkie nasze psiaki do obejrzenia-te od Ginn i p.Ani też.

Coś mi dogo szaleje od wczoraj.Nie wiem co jest grane,ale ponad dobę nie mogłam się zalogować:razz:

Ja mam też problemy dogo.
Zuzka - kobieta może brzmieć sensownie ale trzymać małego psa na podwórku to już nie brzmi sensownie. Coś z nią nie tak jeśli zwierzaki tylko na podwórku. Jak zachoruje to pojedzie z nimi do weta??

Posted

Ginn napisał(a):
Ja mam też problemy dogo.
Zuzka - kobieta może brzmieć sensownie ale trzymać małego psa na podwórku to już nie brzmi sensownie. Coś z nią nie tak jeśli zwierzaki tylko na podwórku. Jak zachoruje to pojedzie z nimi do weta??

Nie znam takich szczegółów o niej;-)Jak ktoś brzmi sensownie i kulturalnie,to nie przerażam się tymi budami;-)Ten mały to nie wiem czy mieszka w domu czy na zewnątrz,bo napisała tylko,że ma małego pieska.Ogólnie staram się nie wdawać zbytnio w debaty z ludźmi mailującymi nad kryteriami adopcji,bo ja tylko ogłaszam,polecam,a opiekunki sobie same maglują osobę;-)
Pamiętam naszą Tośkę,której nikt nie chciał,a jedna pani szukała niby psa do budy,do pilnowania i ok.20kg wagi.Wiele osób ją na dogo przekreśliło na starcie,a okazało się,że suczka i tak mieszka w domu,pani szczęśliwa,suczka szczęśliwa,a tak to by pewnie się marynowała u Agi do tej pory,bo była naprawdę bardzo pospolitym pieskiem.
Kazałam kobiecie indywidualnie rozmawiać z opiekunką psa,który jej się spodoba-może jest O.K. i może któryś psiak się nada do jej warunków:-)

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Nie znam takich szczegółów o niej;-)Jak ktoś brzmi sensownie i kulturalnie,to nie przerażam się tymi budami;-)Ten mały to nie wiem czy mieszka w domu czy na zewnątrz,bo napisała tylko,że ma małego pieska.Ogólnie staram się nie wdawać zbytnio w debaty z ludźmi mailującymi nad kryteriami adopcji,bo ja tylko ogłaszam,polecam,a opiekunki sobie same maglują osobę;-)
Pamiętam naszą Tośkę,której nikt nie chciał,a jedna pani szukała niby psa do budy,do pilnowania i ok.20kg wagi.Wiele osób ją na dogo przekreśliło na starcie,a okazało się,że suczka i tak mieszka w domu,pani szczęśliwa,suczka szczęśliwa,a tak to by pewnie się marynowała u Agi do tej pory,bo była naprawdę bardzo pospolitym pieskiem.
Kazałam kobiecie indywidualnie rozmawiać z opiekunką psa,który jej się spodoba-może jest O.K. i może któryś psiak się nada do jej warunków:-)

To prawda, nigdy nie należy nikogo przekreślać a poza tym są chyba psy, które lepiej się czują na podwórku niż w domu. Tylko ja takich nie mam. Wszystkie mi się pchają do domu. Zamiast wykorzystywać czas poza kojcem na bieganie po ogrodzie - to pchają się do domu i siedzą w domu. A szczyle to jeszcze bardzo lubią swój ślad zostawić w domu - rozumiecie co mam na myśli.

Posted

Mnie też jest trudno uwierzyć,że pies woli podwórko niż dom:evil_lol:Ale słyszałam o takich:evil_lol:Np.gruba,kudłata Sonia z tego wątku,której uparcie szukałam domu aż mnie Aga oświeciła,żebym wykasowała z ogłoszeń zapis,że nie wydamy jej do budy:evil_lol:Sonia za nic w świecie nie weszła do domu:evil_lol:To samo Mirka:evil_lol: