Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj bardzo długo rozmawiałam z nowymi właścicielami Perełki. Sunia jest jeszcze trochę wystraszona,ale jest juz dużo lepiej,i o dziwo upodobała sobie Pana( mimo ,ze bardzo bała się mężczyzn )Ale to pewnie dlatego ,że jest niepracujący i spędza z nią najwiecej czasu.Codziennie jeżdzi razem z nim po swoją Panią do pracy.:)Już sama wychodzi na podwórko. na spacerach jest bardzo grzeczna ,trzyma sie przy nodzę. I ponoć uwielbia gotowanego kurczaczka :)

Posted

Zuzka z tego co widziałam to mała trójłapka jest już dawno na FB:) Ktoś mnie uprzedził:)
Sarę zabiorę na spacer i bedą nowe fotki,z Sonją obiecuję tez się sprężyć i to szybciutko:)
Jakoś nam sie tu pusto zrobiło:)
Ech tylko sami weterani zostali,oby i im się udało.

Posted

Sunia pewnie ma FB,bo ja tak truję dookoła,że już pół dogomanii chyba zna kielecką 3łapkę:evil_lol:Zdrowych zwierząt tak nie trzeba reklamować, ale te biedaki nieadopcyjne,niepełnosprawne-to już trzeba,bo na portalach są raczej bez szans...:roll:

Nie znalazłam na razie transportu na Śląsk,za to innych poszukujących-owszem:evil_lol: Z Buska benka do Zabrza się szykuje i szczeniak;)
Mam nadzieję,że się ktoś jednak wybierze w tamte strony.I do Bełchatowa w ndz:lol:

Posted (edited)

22stycznia jest bezpłatny transport Warszawa-Tychy.Tychy to 30km od Stanowic.Osoba może dowieźć bezpośrednio,ale za te 30km (+30) oczekuje zwrotu za paliwo.Gdyby pani Łatki się pofatygowała,to byłoby taniej i szybciej:-)
Z racji,że transport jedzie z pominięciem świętokrzyskiego-zwierzę trzeba dowieźć na trasę-albo Wa-wa (140km) albo np.Poręba (16km od Zawiercia,w sumie 167km),no ale zawsze to już mniej km po Śląsku.Cała trasa Wąchock-Stanowice to aż 230km:shake:

Trasa Wąchock-Poręba byśmy podzielili koszty paliwa,bo z Chęcin do Zawiercia (Ogrodzieńca) zabrałby się kot:-)
Wyjazd z Wa-wy ok.14,więc w Zawierciu trzeba być ok.17-18.

Co myślisz Aga?

Edited by Zuzka2
Posted

No, zagmatwane-kombinacje alpejskie czasem,żeby wywieźć jednego,małego szczeniaczka:evil_lol:Brakuje stałego złącza na Śląsk od nas...Zawsze trzeba cudować:evil_lol:

Ale za to do Warszawy już dużo lepiej:-)

Posted

Odezwała się do mnie dogomaniaczka,która wozi zwierzaki po całej Polsce pociągami-długodystansowiec z niej;-)Woziła już wiele kieleckich zwierzaków.
Będzie kombinować i naginać trasę,żeby zabrać i coś na Śląsk i w tym samym dniu Lukasa do Bełchatowa:-)Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie,bo podałam jej info gdzie które ma dojechać,a ona się przymierzy i poda swoje propozycje:-)

Pani Łatki mieszka na wsi chyba,więc pociąg tam pewnie nie dojedzie;-)ale poczekam na propozycje:-)
Nawet załatwienie Bełchatowa to byłby już spory plus:-)

Posted

Już mam odpowiedź.Jesteśmy w punkcie wyjścia-dziewczyna jedzie tylko do Katowic i nie dowiezie gadka do Stanowic.Mamy jeszcze trochę czasu,to poszukam czegoś;-)

Najpilniejsza jest Łatka,bo kot z Kielc ma awaryjny transport do Zawiercia na sobotę lub niedzielę,ale transport leci tylko do Zawiercia-dalej nie ma opcji.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Już mam odpowiedź.Jesteśmy w punkcie wyjścia-dziewczyna jedzie tylko do Katowic i nie dowiezie gadka do Stanowic.Mamy jeszcze trochę czasu,to poszukam czegoś;-)
Ja w dalszym ciągu deklaruje chęć pomocy w przewozie Łatki na trasie Katowice-Rybnik, jeśli tylko będziecie potrzebować.
Trzymam kciuki żeby mała czym prędzej grzała dupkę w swoim domku! :)

Posted (edited)

No to ja tu napiszę co udało mi się ustalić:

WERSJA NR 1:

-transport Kielce-Zawiercie-sobota lub niedziela-30zł
-bezpłatny transport na trasie Zawiercie-Katowice w niedzielę.Wyjazd z Zawiercia do Katowic ok.18.
-transport Katowice-Rybnik vpassione-bezpłatny ndz wieczór

WERSJA NR 2:

-transport Kielce-Zawiercie-sobota lub niedziela - 30zł
-transport Zawiercie-Stanowice niedziela wieczór-30zł,wyjazd z Zawiercia ok.18-19.

Jak będzie decyzja,to będę ustalać szczegóły transportu Kielce-Zawiercie (mam nadzieję,że nikt mi numeru nie wywinie i nie nastąpi jakaś zmiana planów,bo cały mój misterny plan pójdzie na marne:mdleje:)

Edited by Zuzka2
Posted (edited)

Aga,ja też:evil_lol:Od ponad tygodnia szukam równocześnie kilku transportów,przy czym w żadnym przypadku nie jestem decyzyjna i nie umiem odpowiedzieć na wszystkie pytania:evil_lol:Prowadzę rozmowy i negocjacje równocześnie z ilomaś osobami:evil_lol:
Dostałam cynk od kogoś,że z Buska ktoś jedzie na Śląsk w ten weekend-wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie:evil_lol:Osoba z Buska miała się ze mną kontaktować,ale tego nie zrobiła,a ja też już nie mam siły błagać o zabranie gadzików-truję na wątkach i pw ludziom aż mi już głupio...:roll:
Najłatwiej byłoby,żeby każdy załadował swojego gada w auto i wywiózł:evil_lol:Tyle,że 1 Łatka i 460km to niezbyt opłacalny biznes:diabloti:

Dorobiłam naszym aż;-) 3 psom pakiet na Rybnik:-)

Edited by Zuzka2
Posted

A w Kielcach właśnie przybył taki-2miesięczny czarnuszek:-)ale nie u mnie się tymczasuje;-)
U mnie 5,5miesięczniak siedzi:-)Klon mojej kocicy,wagowo różnica tylko 30dkg;-)Goście mnie pytają zszokowani co się mojej kocicy stało w główkę,że nagle zaczęła uciekać,chować się przed nimi-nie sposób ją złapać:evil_lol:A to ten mały taki dzikusek do nowych osób:evil_lol:Moja kicia nauczyła już wszystkich,że jest kocim terapeutą-każdy jej szuka zaraz,żeby sobie ponosić,poprzytulać,namawiają,żeby im ją odstąpić lub sklonować:evil_lol:Uwielbia ludzi-zaraz się każdemu pcha na kolana,całuje itd.:loveu:Może godzinami wylegiwać im się na kolanach:loveu:

Posted

Zwierzyniec wrzucony do anonsów na tydzień:-)

Ponieważ mało tu już psiaków zostało,to proszę o pamięć o 2 "tymczasach" p.Ani:
1.Doris- sunia nieduża do połowy łydki (na zdjęciach wygląda na większą)-ideał do mieszkania; doskonale chodzi na smyczy-wcale nie ciągnie; jest bardzo grzeczna i cicha w domu; zaborcza o opiekuna dokładnie jak Lola...
Testy na koty wyszły tak,że chętnie by sobie pogoniła,ale dla sportu,nie ma w niej nienawiści do kotów:evil_lol:; z dziećmi nietestowana,ale powinno być O.K.bo ma stabilną psychikę,nie jest oszołomkiem ani dzikuskiem nadwrażliwym na bodźce;-)
http://tablica.pl/oferta/doris-nieduzalagodnaprzytulanka-ideal-do-bloku-IDwp6r.html

2.Fred-zwykły duży czarny podpalany,w dodatku niemłody już-ok.5-6letni; spokojny,łagodny,ciapowaty;mimo to może odstraszać wyglądem;-)Pies mieszka od wielu miesięcy pod gołym niebem-jest tylko dokarmiany,bo do budy,którą mu postawiono nie chce wejść.
http://tablica.pl/oferta/fred-mieszaniec-owczarka-niemieckiego-duzylagodnyzrownowazony-IDt2Mg.html