Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonia byla gwiazda plakatow podczas 4-dniowej akcji "Psu na bude" organizowanej przez nasze stowarzyszenie. W wyniku tego w jednym z hipermarketow zainteresowala sie nia bardzo pozytywna osoba. Dwukrotnie byla juz u Sonii, ale poki co czekamy na doglebne przemyslenie planow zyciowych przez te mloda (25 lat) Pania i jej TZ.

Kontakt:
Bogusia, 601 085 920, [email protected]

AM

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

loozerka napisał(a):
Trzymam kciuki więc, by to życie uwzględnialo Sonię

Pani ta Sonie w zyciowych planach stawiala naprawde wysoko i przeszkoda nie bylyby zadne przeprowadzki jako takie, pieniadze z tym zwiazane, ale przepisy w ew. wyjazdzie na wyspy, gdzie kwarantanna...

AM

Posted

[quote name='loozerka']o Soni wiadomo juz cos?

niestety nie i obawiam sie, ze to nie jest kwestia na kilka dni, ale tygodni, takze domek dla Soni szukamy nadal intensywnie, a pozytywna parke napewno uda sie w razie czego namowic na innego psiaka w potrzebie.

poki co - sonia, gdzie Twoj domek???

Kontakt:
Bogusia, 601 085 920, [email protected]

AM

Posted

Sonieczko, nie masz co się martwić, ciotki- a przynajmniej nizej podpisana pamieta i zawsze zaglada, jak tylko coś nowego jest. Tylko ciotka nie z tych hopających, to czasem w milczeniu zagląda...
Tak się cały czas zastanawiam, czy ona byla w necie oglaszana? Sledzę sporo wątków i juz nie pamietam, a jesli nie- to mozeby tak ktoś sklecił jakiś chwytajacy za serce, ale i rzetelnie informujący tekst o Soni- ja załatwie ewentualne wystawienie..

Posted

Sonia pod nasza opieka przebywa juz bardzo dlugo i najwyrazniej traci cierpliwosc - coraz dluzej i glosniej szczeka po spacerze zostawiana w kojcu, a na spacerach, choc ma dlugie, jest zniecierpliwiona, poddenerwowana i wyraznie chcialby byc po prostu puszczona luzem na dluzej.

Jedna para widzac jej energie po wyprowadzeniu z kojca zrezygnowala, a my obawiamy sie, ze w koncu na to jej szczekanie poskarza sie okoliczni mieszkancy i nie dosc, ze Sonie bedziemy zmuszeni przeniesc do platnego hotelu, to stracimy tez kojec na przyszlosc...

2-letnia Sonia - czemu nikt jej nie chce??? :-(

AM

• 2 weeks later...
Posted

dzisiaj byla rodzinka u soni. posiadaja polrocznego setera nieslyszacego i dwa koty. rodzinka raczej pozytywna, ale czy cos z tego wyjdzie, to zobaczymy.

AM

Posted

Z całej siły kibicuję Sonieczce, by znalazła sowjego człowieka. Tak mi głupio, ze nie piszę nic, nie zaglądam, gdy nie pojawia się nowy post, ale jestem potwornie nieczasowa i nie ogarniam wszystkiego. |
ALe ściskam kciuki

Posted

dzisiaj bylo bliskie spotkanie III stopnia pomiedzy sonia, a pieknym rocznym nieslyszacym seterkiem. sonia nie wykazala agresji zupelnie, a troche po schroniskowych przejsciach sie o to balismy. chciala sie bawic z kolega, on tez, choc poza tym troche "hormonalnie" podszedl do sprawy, ale sonia nie z tych, co dadza sie meczyc, wiec ok ;-)

decyzja pozytywna. sonia spedzi swieta w nowym domku, oby juz na stale! chcieli wziasc ja juz dzis, ale poniewaz jutro do poludnia beda rozne sprawki zalatwiac, to ustalilismy, ze jutro sie zdzwonimy po poludniu. jestem dobrej mysli - przez te 3 dni bedzie miala wiele wrazen i rodzinke pod reka, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie rozrabiac, ale od razu sie zzyje. sa jeszcze dwa koty, ale jak z seterem sobie poradzili, to mam nadzieje, ze z sonia rowniez :)

ludzie rozsadni, powaznie podchodzili do sprawy i jesli nie bedzie naprawde jakiegos sajgonu sonia urzadzac, to sa gotowi przetrzymac jej rozne wybryki, pracowac, ukladac, aby nie musiala znow domu szukac.

aha, za jakies 2-3 tygodnie wysterylizujemy sonie. termin byl juz nawet na tuz po swietach wolny w lecznicy, ale nowi Panstwo chcieli, aby najpierw sie troche z nimi zzyla, wyszumiala, a nie od razu terror z grzecznym lezeniem w czystym ;-)

AM

Posted

Sonia jest ulozona, kotow nie goni, ale one na razie podchodza do niej z dystansem. jest taka grzeczna i kochana, ze az dziwne, jak mozna bylo ja wyrzucic. jedynie seterek przezywa burze hormonow ;-) - to info od nowej Pani Soni.

a w czwartek sterylka.

AM