Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rita60']Czy te oczy mogą kłamać.......witam w niedzielny poranek i pozdrawiam:lol:[/QUOTE]
One nie kłamią, one wyraźnie mówią - [I]Wara od małpki, bo użrę! ;-) Moja Ci Łonnna!
[/I]
Niedzielny - dzieńdoberek! :-)

Posted

Wczoraj szły tury kąpielkowe. Cacuś się załapał. Koszmar - mimo dobrego szamponiku, ni czorta, nie da się tego czegoś na nim rozczesać. Efekt balsamu żaden. Na sucho Cacuś nawiewa i chce uciąć, na mokro, choć stoi potulnie, nie mam sumienia, żaden grzebień nie wchodzi, tzn. wchodzi i blokada. Cacuś ciągle jest w transie fikołków, walania się po glebie, wchodzenia w raczej mniej niż bardziej kontrolowane poślizgi, a do tego, z racji walk z Jolką, Cześką i Firą jest notorycznie popluty. Jego sierść lśni ale jest tępa, taka jak sztuczny włos na lalkach, a ta psia ślina działa na nią jak "kropelka", posklejana na amen. No nic, to jest raczej, te końcówki firanek Cackowych, do pościnania. Zdam się na pomysłowość Magija.

Posted

Ten chłopak na pewno, masz rację IVVuś. :-) Ryć, niuchać, kopać, kotłować się po podłożu, skakać, gdzie nie wolno. Tak, to cały Cacuś.

Posted

[quote name='Smyku']Cacolku , głupolku żebyś sobie krzywdy nie zrobił tą kotłowaniną .[/QUOTE]
Myślę, że sobie nie zrobi, choć nie na wszystko mam wpływ, z tego, co uskutecznia m.in. sprint, zryw, wyskok, ucieczka przed... lub gonitwa za...

Posted

Dzięki Jaszo :-), wiem, że chciałaś dobrze ale... już tam zrobiłam wpis, ta pani jest na Cz.Kw., koniec kropka i to poradziłam założycielce wątku. Mojego Cacka to ona nawet nie powącha. :angryy:

Posted

Zabić Tę Małą Mendę to mało! :angryy:

Dziś byliśmy u Kochanej Magija :loveu: na zrobieniu Cacola na bóstwo.
Całe szczęście, że mnie tknęło i kupiłam wcześniej przypinkę do pasów, bo nie szłoby ujechać. Chciał być wszędzie, na kolanach, na hamulcu, za tylną szybą, a że nie mógł awanturował się szmat drogi. :angryy:

Na miejscu, bo byliśmy z Czesią, a i zastaliśmy cudną Bubę, najpierw był popis szczeku, kolejno biegania, węszenia, zwiedzania, podsikania kątów :-(, a potem się zaczęło...

[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/4717/p1110413i.jpg[/IMG]

Trymowanie można było odłożyć w kąt, skończyło się na zabawie maszynką i nożyczkami, bo gnida warczała, ostrzegała, potem, falami, poczynała sobie całkiem ostro. Bzkrwawo, choć raczej nie lekko, oberwała Magija, a ja wróciłam z dwoma dziurami w kciuku. :shake: Mój kciuk powiedział - dzień dobry migdałkom Cacka.
Spuściłam sobie trochę krwi w umywalkę zaraz po, polałam się spirytusem, a teraz siedzę sobie z "kukiełką" wokół palca, obsmarowanego maścią.

[IMG]http://img577.imageshack.us/img577/5744/p1110415.jpg[/IMG]

Cacek wyszedł ślicznie obcięty, z poczuciem zwycięstwa i śliczną zabawką.
Ja wyszłam wk.... i myślałam tylko o tym, by dotrzeć do domu. Noszszsz przy Jolce bym się tak nie denerwowała, ile przy tej cholerze. Płakać mi się chciało. Dzielna Magija, fakt, uśmiech przywoływała jak gotowiec ale swoje wiem. Ta wizyta daleka była od fajności. :roll: Miałam pietra, tak w ogóle, czy podminowany zabawką, miejscem itd... nie rzuci się na Bubę, czy rykoszetem nie oberwie Czesia. Trochę przymilania się, zaiwaniania po pomieszczeniach i od czorta ostrego warczenia, buczenia, fochania pod nosem.

[IMG]http://img815.imageshack.us/img815/1332/p1110416.jpg[/IMG]

Czy dni Cacka są policzone u mnie? Czy już ma przefikane?
Nie, spoko, nie ale niech tylko odeśpię ostatnie dni zmęczenia, podciągnę wystawki allegrowe, bazarki i wio... zadręczę go ćwiczeniami i ustawianiem w max uległości (to nie groźba, to skrót myślowy).... Gdyby on coś takiego uskutecznił w domku z dziećmi, u niedoświadczonych ludzi, strachliwych itd... mogłoby być z nim kiepsko. :-(
Ktoś po takim numerze, w nerwach... brrr... nie chcę nawet myśleć.

[IMG]http://img839.imageshack.us/img839/9805/p1110417.jpg[/IMG]

Po powrocie, uszczęśliwiony widokiem domu, nie burczący, łagodny :-o, zrobił oblot podwórka, obsik i zachwycony kosiał przed drzwiami do swojego pokoiku. Papu, piciu i memlanie prosiaka, a potem pilnowanie go.

[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/8430/p1110419.jpg[/IMG]

Temu terroryście, nie uwierzycie, ale nawet wspomniana Jolka, a to herod - sunia schodzi z drogi, tak ją omamił i podporządkował. :roll:

Posted

O matko, jaki cudny pies !!! Jak mój [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/197206-Biszkopt-s%C5%82odszy-od-lizaka-kud%C5%82acz-z-charakterem-znalaz%C5%82-SW%C3%93J-DOM%21?p=15835129&viewfull=1#post15835129"]ex-tymczasowicz - Biszkopcik!!![/URL][/B]
Na pocieszenie - Biszkopt miał dużo gorszy charakter niż Cacek, a znalazł super dom :) Cacek też znajdzie... ;) chyba, że już znalazł :D

Posted

Dziś mu powiedziałam, że jeszcze jeden taki wyskok i wraca skąd przyszedł, czyli pod skl. mięsny. Się przejął, że ja pierdziu... :evil_lol:

Z ogłoszeń cisza, na okoliczność wystawiania na inną modłę Zorana i Niuni, przepatrywałam Cackowe, poodnawiałam je.

Posted

Izuś on ma cholerne szczęście!!!!!! Co to za gadzina!!! Ale śliczny jest:) Moją ukochaną Jolcię ustawił, no nie, przeginka.....;) Odpocznij trochę, moja Mama jak miała mnie i mego brata dość to czytała sobie Korczaka.....Pomagało. Może Zaklinacza poczytaj? ;)

Posted

Miał, zdjął ale i inna inszość, że... nie wszystko się dało w namordniku, rejon szyi, pychola, łepiszcza... Można było go tym namordnikiem zacisnąć bardziej ale w moim odczuciu byłoby jeszcze gorzej przy konieczności zdjęcia. Cacol się już wystarczająco bał, warczał i dygotał. Na 100% swoje już przeszedł, jak sobie przypomnę tę jego zaciśniętą obrożę, w jakiej go znalazłam... :-(