Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co wiem Fizia już tej pani przypominała, ale niestety bez efektu. Czasami tak jest, że ludzie coś zadeklarują a potem się nie wywiążą, tylko nie do końca zdają sobie sprawę z konsekwencji i z tego, że ktoś im zaufał. ale ciągle mam nadzieję, że to chwilowe zapomnienie i wszystko wróci do normy.

Posted

dostałam taką odpowiedź

[COLOR=#000000][FONT=Courier New]Witam[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Courier New]Niestety nie ma w domu,jestem na feriach z dziećmi-jak wrócę około 13 lutego będę mogła coś wpłacić[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Courier New]pozdrawiam[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Courier New]Beata [/FONT][/COLOR]

Posted

Ulka, nawet nie mów...

Napisałam, że Dyzio może wrócić do schroniska, bo nie mamy pieniędzy na DT...

a to allegro, które zrobiła Dagmara z FB

[URL]http://allegro.pl/dyzio-rozrabiajacy-wesolek-z-irokezem-pokochaj-i1440628481.html[/URL]

Posted

A Dyzio nieświadomy burzy, która się zbiera nad jego głową:shake: wesolutki i radosny. Dzisiaj go porządnie wyczesałam, on ma taką sierść, na której nie robią się kołtuny stał na stole grzeczniutko dał się wyobracać w każdą stronę, poddawał się wszelkim moim zabiegom z wyraźną przyjemnością.

Posted

Poprosiłam Panią Beatę, żeby określiła, jaką sumę wpłaci po powrocie.
Cały czas mam nadzieję, że jednak wszystko się wyjaśni, bo p. Beata wiedziała, że to szukanie domu może potrwać, ale mimo wszystko się zdecydowała i wierzę, że podtrzyma tę decyzję.
Może liczyła na to, że znajomi wpłacą, Oni powiedzieli, że tak zrobią, a nie zrobili.

Wiem, ze jesteśmy już winni 100 zł, a zaraz kolejne 300

Ale obiecuję w razie problemów zebrac tę sumę.

Nie wyobrazam sobie powrotu Dyzia do schroniska.

Ogłaszam Go intensywnie.

Swoją droga już się chyba więcej nie zdecyduję na wysyłanie psiaka do płatnego dt lub hoteliku, zbyt to mnei dużo nerwów kosztuje. Gdybym jeszcze zarabiała tyle, żeby w razie problemów móc opłacić taki pobyt...
Oprócz Dyzia mamy jeszcze 2 psy w płatnych dt
Lenka z mojego podpisu czeka na wyjazd do Anglii - z poczatku miałam całą deklarację 300 zł, w ubiegłym miesiącu dostałam 30 zł...
Łatek jest już 1,5 roku!!! u Renaty w Sochaczewie. Tez były deklaracje, ale tyle to trwa, że się wszyscy wykruszyli i w tej chwili jest o zł deklaracji :(
Załamać się można...
Liczę jeszcze na osoby z fb, już mam pierwszy odzew, mam nadzieję, że dzięki temu uda się to wszystko poopłacać.

Posted

Fiziu nie martw sie na pewno z tym sama nie zostaniesz.
Ale masz rację, pilnowanie finansów psiaka w płatnym dt to cos okropnego, przez pół roku mielismy Olka w hotelu, ile się PW nawysyłało itd.. i tak trzeba było bazarki robic.

Posted

Dostałam pieniążki od Dagmary z FB
Wpłacę z nich te 100 zł zaległe, a p. Beacie mam nadzieję uda się wpłacić za luty.
A najlepiej niech ten Dyzio biedny znajdzie już dom...

Posted

Fiziu ale i tak trzeba robić bazarki i wystawiać rzeczy na allegro. Ja tez wiem co to znaczy i ile nerwów to kosztuje ale pies to nie towar, który możemy po okresie ważności odesłać do dystrybutora;-( Dlatego trzeba wszędzie propagować ideę domów tymczasowych ale nie płatnych lecz dla pojedyńczych psiaków wśród ludzi, którzy chca i wiedzą jak pomóc.

Posted

Jasne Iwonko, ja też jestem całym sercem za propagowaniem.
Ale też z drugiej strony te płatne często sa jedynym ratunkiem, bo bezpłatnych jak na lekarstwo.

Posted

Dyzio powinien już trafić do swojego domu stałego. Jest już u mnie za długo, przyzwyczaił się, a to nie jest dobre ani dla mnie ani dla niego. Mam ogromną nadzieję, że może ta zbliżająca wiosna otworzy jakieś serce i ktoś się zakocha w Dyziu, tym bardziej, że to taki psiaczek akurat do pokochania, słodziutki, otwarty na ludzi. Tylko troszkę charakterek urwisowaty ale cóż wymagać od tak młodziutkiego psiaczka. Trochę biegania za patyczkiem z ukochaną panią lub panem i Dyzio będzie szczęśliwy.

Posted

Dyzio miał opłacony pobyt do 09.02.2011 jak do tej pory nie wpłynęła kolejna wpłata. I nie piszę tego dlatego aby się upominać tylko bardziej informacyjnie abyście wiedzieli jak sprawy Dyzia się mają. Niestety coraz mniej osób odwiedza tego psiaczka, chyba ostatnio tylko Fizia, Olalolaa i ja, szkoda, że się o nim zapomina. Nie jestem zorientowana czy on ma jakieś ogłoszenia oprócz tego na allegro? Mogę mu zafundować jakiś pakiet ogłoszeń z bazarku ale polećcie kto to robi szybko i dobrze. Dyzio czuje się u mnie jak u siebie a to niedobrze ponieważ gdy znajdzie się już DS będzie cierpiał.