Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kolory na zdjęciach są powalające, ale coś mi się ostatnio aparat buntuje w tej kwestii :lol: albo to pewnie ja czegoś nie umiem...

słodziak

Dyzio to bardzo fajny piesek! Wesołek taki! Całuśny niesamowicie - tego to go chyba Vanilek nauczył :lol: fajny, kontaktowy i bezstresowy piesek! Stres i smutek zostawił w schronisku!

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słodziak to chyba najlepsze z możliwych określeń dla Niego.
Mimo, że oczka już nie są smutne, to nadal są takie rozbrajające.
Niewinne takie :)
Moja Pesia też ma często taki wzrok - a wtedy to już tylko ma się ochotę Ją przytulać :)

Posted

Życzymy Wam cudownych Świąt pełnych dobrych słów i radości, a także zdrowia, uśmiechu i samych dobrych chwil w Nowym Roku :)
Niech magia Świąt wypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,
a blask gwiazd przypomina,
że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie !!!

Ania oraz Pestka, Śrubka, Fizia i cała reszta Rodziny :)

Posted

fizia napisał(a):

Ulka ile u Ciebie kosztowałaby kastracja?
50 zł już mamy

Za takiego malucha to pewnie coś koło 100 zł. Ja chciałabym go wykastrować jak najszybciej bo mu hormony w głowie mieszają.

Posted

Chciałam się przyznać, że troszkę się zarządziłam i umówiłam Dyzia jutro na kastrację. Wiem, że nie ma jeszcze wszystkich pieniędzy ale mam nadzieję, że wet poczeka na tę resztę pieniędzy. Zrobiłam to dlatego, że jutro też będzie kastrowany Tedi, z którym mieszka Dyzio i pomyślałam sobie, że dobrze by było aby obaj byli mniej więcej w takim samym stanie. A i mnie będzie ich łatwiej upilnować. Mam tylko nadzieję, że pomimo mojej "samowolki" nie zostawicie mnie z tym długiem.

Posted

Dyzio został sam. Jego kolega Tedi jak się okazało ma na imię Szogun i odnaleźli go właściciele. Psiaczek szczęśliwy wrócił do swojej rodzinki. Niestety Dyzio chyba nie jest przyzwyczajony do samotności bo strasznie płacze. Dostał na pocieszenie wędzoną kostkę ale to wystarczyło na krótko. Mam nadzieję, że do jutra mu przejdzie.

Posted

Na razie dałam mu tam moją kotkę Fibi, ale ona nie bardzo chce się z nim bawić. Z drugiej strony to tyle szkód co mi narobili Dyzio i Tedi to dawno nie miałam. Trochę spokoju i wyciszenia mu nie zaszkodzi. Łobuzy dwa okropne :-)

Posted

Haha. No to ładnie. Ale już wiemy, że lubi koty, kocha psy i niestety niszczy. Dobrze, że przynajmniej Wanilek Ci nie rozrabiał:)
Ja mu mogę mojego tymczasowego kota podrzucić do zabawy, ten to jest amator psów, moją biedną Gertrudkę męczy a ona już nie pierwszej młodości i do tego na trzech łapkach ale stara się mu dotrzymywać kroku w zabawie.

Posted

OK, to podałam Twoje konto - oczywiście jako prywatna wiadomośc

zmiksowałam Wasze wypowiedzi o Dyziu do ogłoszeń - zerknijcie proszę czy coś dodać/zmienić

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DYZIO-rozbrajajacy-wesolek-z-irokezem-POKOCHAJ-GO-W0QQAdIdZ251809151

http://krakow.szerlok.pl/oferta/dyzio-rozbrajajacy-wesolek-z-irokezem-pokochaj-go-ID4tNQ.html

*DYZIO* - rozbrajający wesołek z irokezem :) POKOCHAJ GO!!

DYZIO to bardzo fajny piesek :)
Zawsze wesoły, pełen energii i chęci do zabawy.
Ale tak jest od niedawna, od momentu, kiedy na początku grudnia zamieszkał w Domu Tymczasowym.
Wcześniej był przez jakiś czas w schronisku koło Częstochowy.
Dostał tam imię Smutek, bo tak źle znosił schroniskowe warunki...Był przestraszony, zdezorientowany, smutny - wystarczyło spojrzeć w Jego smutne oczka i wszystko było jasne - maluch fatalnie czuł się za kratami.
Ogłoszenia Smutka zobaczyła p. Beata i postanowiła Mu pomóc :)
Opłaciła Jego utrzymanie w Domu Tymczasowym.
Szybko po opuszczeniu schroniska okazało się, że imię Smutek zupełnie do Niego nie pasuje :)
To kontaktowy i bezstresowy piesek!
Stres i smutek zostawił w schronisku!
Teraz w głowie Mu tylko zabawa oraz przytulanie się do człowieka i rozdawanie całusów.
To jeszcze dzieciak - ma ok. roku, często zachowuje się jak szczeniak - taki szalony urwis :)
Jest drobniutki, niewielki - w kłębie ma 35 cm
Śliczny, czarny, jak węgielek - a na czubku głowy ma jasne czubek, który wygląda, jak irokez :)
Załatwia swoje potrzeby na spacerach. W domu zachowuje czystość.
Uwielbia inne psy - pewnie świetnie by się czuł mając psiego kumpla.
W domu tymczasowym błyskawicznie zaprzyjaźnił się z innym psem, naśladował Go we wszystkim. Psiak jednak znalazły już Dom, co Dyzio bardzo przeżył i płakał...
Przez adopcją zostanie wykastrowany.
Szukamy dla Dyzia dobrego, odpowiedzialnego Domu, w którym już zawsze będzie szczęśliwy i kochany.
On z pewnością odwdzięczy się wielką miłością i radością.
Dyzio przebywa koło Częstochowy.
Kontakt z wolontariuszką
[email protected]
514 77 00 23

POKOCHAJ DYZIA!!!

Posted

No to dobrze :)

A p. Joanna z fb napisała, że prześle brakujące 50 zł!! :)
Super!
Jeszcze jednej Osobie wysłałam numer konta, bo też chciała pomóc Dyziowi