Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a to jest ta sunia Cudeńko ( która być może zostałaby sąsiadką Dyzia ) ze swoją nową p. Natalią - wczoraj zaraz po przyjeździe do Zgorzelca - bardzo była podobno wystraszona

ta po lewej

dziś już podobno jest lepiej

Calutki wieczór,pieszczona i tulona bo faktycznie była mocno przestraszona. Ale całą noc spokojniutko przespała,pięknie pojadła. Od rana już chyba jest bardziej przekonana do nowego miejsca bo przybiega gdy ja zawołamy ale nawet z radosci skacze na nogę i merda ogonkiem! to jest wspaniałe widzac jak ona sie cieszy mocno. Na ogródku byliśmy,ale trzeba ja przyzwyczajac stopniowo bo jest przerazona gdy wychodzi.

Gdyby ten Zgorzelec wypalił, to może byłaby szansa na bezpłatny transport dzięki Ani z fb, która jeździ co jakiś czas na takiej trasie służbowo z Krakowa - Cudeńko i jeszcze druga sunia, która pojechała do DT we Wrocławiu pojechały właśnie z Nią wczoraj.
Na miejscu w Zgorzelcu jest też Dagmara z fb, która bardzo nam pomaga i zbiera tez pieniążki dla Dyzia na aukcjach na allegro oraz robi ogłoszenia.

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tym domem w Zgorzelcu to niestety nie wiadomo, kiedy mógłby wypalić
Myślę, że trzeba szukać dalej :(

Co do Dyzia,to prawda niestety chyba nie tak prędko,bo w Zgorzelcu gdzie mieszkaja maja bardzo malutkie mieszkanie a i tak dwa koty. A do domu koło mnie gdzie maja sie wprowadzic potrzeba jeszcze czasu bo jest w trakcie tynkowania wewnatrz, bo to calkiem nowy dom. Ta rodzina niezmiernie kocha zwierzeta,zawsze pomaga kazdemu w potrzebie i juz załozyli ze napewno wezma dwa pieski ze schroniska,ale dopiero gdy sie wprowadza tu. Na ta chwile trudno powiedziec kiedy.
Pozdrawiam :)

Posted

Ten piesek ma jakiegos pecha.. dlaczego nikt o niego nie dzwoni.
Malutki, kochany, śliczny.. nie wiem co sie dzieje z tymi ludźmi.
On ma dużo ogłoszeń i allegro wyróżnione?

Posted

Ma cały czas odnawiane ogłoszenia na różnych portalach, allegro też, ale nie wiem czy wyróżnione, do tego facebook
Poza tym i ja i Dagmara z fb, która bardzo mi pomaga w ogłaszaniu i zbiera na allegro pieniążki na Dyzia polecamy Go komu tylko możemy, wszyscy mówią, że się zastanowią, że popytają znajomych, no ale jakoś do tej pory cisza.

Posted

Właśnie nie wiem...niedawno w ten sam sposób wylądował pod schroniskiem inny szczeniaczek, Irysek, ma już fajny Dom.
Mam nadzieję, ze i tym maluchom się poszczęści

Posted

wtatara napisał(a):
Dyzio- moze rzucic cie na wątek Figi, może ona przyniesie Ci szczęscie

Wtatara każda pomoc się przyda, on tak bardzo pragnie mieć swojego człowieka.

Posted

Ulka - a tak jeszcze się zastanawiam, Wtatara mówi, że może jakieś nowe zdjęcia by pomogły

Może udałoby Ci się zrobić np. takie, gdzie Dyzio jest u kogoś na rękach, na kolanach, żeby było dobrze wiadać jaki jest duży?

A może jakiś króciuteńki filmik aparatem by się udało nakręcić? żeby potem wklejać do ogłoszeń?

Posted

Zdjęcia oczywiście zrobię, co do filmiku to może byc problem bo jak już go zrobię to nie umiem przerzucić z aparatu na swój komputer, bo ja beztalencie techniczne jestem:oops:

Posted

Ula jeśli zgrywasz z aparatu to powinien się zgrać ze wszystkimi zdjęciami, potem będziesz miała wśród tego ikonkę filmiku prawdopodobnie. Ja wrzucam np na fotosiku i już można oglądać :)