fizia Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 a to jest ta sunia Cudeńko ( która być może zostałaby sąsiadką Dyzia ) ze swoją nową p. Natalią - wczoraj zaraz po przyjeździe do Zgorzelca - bardzo była podobno wystraszona ta po lewej dziś już podobno jest lepiej Calutki wieczór,pieszczona i tulona bo faktycznie była mocno przestraszona. Ale całą noc spokojniutko przespała,pięknie pojadła. Od rana już chyba jest bardziej przekonana do nowego miejsca bo przybiega gdy ja zawołamy ale nawet z radosci skacze na nogę i merda ogonkiem! to jest wspaniałe widzac jak ona sie cieszy mocno. Na ogródku byliśmy,ale trzeba ja przyzwyczajac stopniowo bo jest przerazona gdy wychodzi. Gdyby ten Zgorzelec wypalił, to może byłaby szansa na bezpłatny transport dzięki Ani z fb, która jeździ co jakiś czas na takiej trasie służbowo z Krakowa - Cudeńko i jeszcze druga sunia, która pojechała do DT we Wrocławiu pojechały właśnie z Nią wczoraj. Na miejscu w Zgorzelcu jest też Dagmara z fb, która bardzo nam pomaga i zbiera tez pieniążki dla Dyzia na aukcjach na allegro oraz robi ogłoszenia. Quote
fizia Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Z tym domem w Zgorzelcu to niestety nie wiadomo, kiedy mógłby wypalić Myślę, że trzeba szukać dalej :( Co do Dyzia,to prawda niestety chyba nie tak prędko,bo w Zgorzelcu gdzie mieszkaja maja bardzo malutkie mieszkanie a i tak dwa koty. A do domu koło mnie gdzie maja sie wprowadzic potrzeba jeszcze czasu bo jest w trakcie tynkowania wewnatrz, bo to calkiem nowy dom. Ta rodzina niezmiernie kocha zwierzeta,zawsze pomaga kazdemu w potrzebie i juz załozyli ze napewno wezma dwa pieski ze schroniska,ale dopiero gdy sie wprowadza tu. Na ta chwile trudno powiedziec kiedy. Pozdrawiam :) Quote
fizia Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Do góry ślicznoto - może ktoś Cię zauważy Quote
fizia Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 A u zaczarowanego Dyzia dalej cisza ... Quote
olalolaa Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ten piesek ma jakiegos pecha.. dlaczego nikt o niego nie dzwoni. Malutki, kochany, śliczny.. nie wiem co sie dzieje z tymi ludźmi. On ma dużo ogłoszeń i allegro wyróżnione? Quote
fizia Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Ma cały czas odnawiane ogłoszenia na różnych portalach, allegro też, ale nie wiem czy wyróżnione, do tego facebook Poza tym i ja i Dagmara z fb, która bardzo mi pomaga w ogłaszaniu i zbiera na allegro pieniążki na Dyzia polecamy Go komu tylko możemy, wszyscy mówią, że się zastanowią, że popytają znajomych, no ale jakoś do tej pory cisza. Quote
olalolaa Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 A nie wiesz może jak można go do metro wkręcic? Ja dam ogłoszenie do gazety częstochowskiej, a nuż.. Quote
fizia Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Dajemy na cafeanimal, ale nie dostal sie do tej pory do Metra Nie znam sposobu na wkręcenie :) Quote
fizia Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 A zobaczcie jakie cudeńka 10 tygodniowe ktoś podrzucił pod bramę schroniska we czwartek, bardzo lgną do ludzi, jest chłopak i dziewczynka Kleks http://www.facebook.com/?ref=home#!/album.php?aid=28964&id=100001913967138 i Pola Quote
fizia Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Właśnie nie wiem...niedawno w ten sam sposób wylądował pod schroniskiem inny szczeniaczek, Irysek, ma już fajny Dom. Mam nadzieję, ze i tym maluchom się poszczęści Quote
wtatara Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Dyzio- moze rzucic cie na wątek Figi, może ona przyniesie Ci szczęscie Quote
ULKA12 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 wtatara napisał(a):Dyzio- moze rzucic cie na wątek Figi, może ona przyniesie Ci szczęscie Wtatara każda pomoc się przyda, on tak bardzo pragnie mieć swojego człowieka. Quote
fizia Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Masz rację Wtataro - może magiczna moc Figi zadziała... Już wrzuciłam na tamten wątek Dyzia Tak bym chciała, żeby mial już Dom... Quote
fizia Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Ulka - a tak jeszcze się zastanawiam, Wtatara mówi, że może jakieś nowe zdjęcia by pomogły Może udałoby Ci się zrobić np. takie, gdzie Dyzio jest u kogoś na rękach, na kolanach, żeby było dobrze wiadać jaki jest duży? A może jakiś króciuteńki filmik aparatem by się udało nakręcić? żeby potem wklejać do ogłoszeń? Quote
ULKA12 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Zdjęcia oczywiście zrobię, co do filmiku to może byc problem bo jak już go zrobię to nie umiem przerzucić z aparatu na swój komputer, bo ja beztalencie techniczne jestem:oops: Quote
olalolaa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Ula jeśli zgrywasz z aparatu to powinien się zgrać ze wszystkimi zdjęciami, potem będziesz miała wśród tego ikonkę filmiku prawdopodobnie. Ja wrzucam np na fotosiku i już można oglądać :) Quote
fizia Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 To super ze zdjęciami, dzieki serdeczne Wkleiłam Go znowu na profil akcji Zaginął Dom - tam wiele ludzi zagląda Quote
Recommended Posts