olalolaa Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 No i taki oto Smuteczek z dzisiaj ;) Ula może podsusz go potem suszarka żeby sie nie przeziębił? Rzeczywiście czuc, ja musiałam ręce kilka razy myc, no ale takie uroki schronu.. na szczeście już nigdy tam nie wróci ;) Quote
ULKA12 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Smutek to naprawdę drobniutki psiaczek, nie wiem czemu na zdjęciach wychodzi, że jest taki duży. Jest chudziutki i trzeba go odkarmić, nie ma kompletnie nic, ani smyczy ani obróżki. Podobno był odpchlony i odrobaczony, nie wiadomo czy był szczepiony na wściekliznę. Na pewno nie był szczepiony na wirusówki i to trzeba zrobić, myślałam też o kastracji. Ja w tej chwili mam 50 zł przekazane od "Skarpety kudłaczy", które miały iść na kastrację Sproketa ale on już w swoim domu, miałam im odesłać ale może by przeznaczyli na Smutka bo on kudłacz niewątpliwie :-) Może niech ktoś napisze do leni356, może się zgodzą? Quote
ULKA12 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Doszłam do wniosku, że na razie nie będę kąpała Smutka, pogoda nie jest najlepsza i mógłby się przeziębić. Wieczorny spacerek OK, siku i to drugie było a potem zaczęło się wielkie szaleństwo. Smutek będzie musiał sporo poćwiczyć zanim będzie mógł dogonić Vanilka bo ten rozwija taką prędkość:crazyeye: Skutek jeszcze sika jak dziewczynka. Quote
fizia Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Kochani, jestem wreszcie i przeczytałam już wszystkie wspaniałe wieści :) Jestem bardzo, bardzo wdzięczna wszystkim za pomoc!!! Niezmiernie się cieszę, że się udało :) Uściski dla Olalolaa za transport dla Ulki za gościnę :) i dla p.Beaty za pomysł i sponsoring - Ulka - prześlij mi proszę numer konta, bo p.Beata chciałaby już wpłacić pieniążki Swoją drogą p.Beata napisała mi, że w głębi serca myśli o adopcji Smutka, ale trochę obawia się, bo ma dwoje dzieci - grzecznych i dobrych, ale martwi się, jak zachowywałby sie piesek ze schroniska. Może ten pobyt u Ulki rozwieje watpliwości, będzie coś można więcej powiedzieć o charakterze Smutka - byłoby super, jakby jeszcze Domek się z tego wykluł P.Beata zawsze chciała wziąć pieska ze schroniska, chciałaby jednak coś więcej wiedzieć o zachowaniu Smutka Imię koniecznie do zmiany :) Irokez rewelacja!!! I wspaniale, że dogadali się z Vanilkiem - trochę się bałam, jak to będzie Kurcze w piątek wysłałam paczkę z obróżkami do schroniska, tak tez z myślą o Smutku, że się załapie. Teraz już mi nic w domu nie zostało... Quote
ULKA12 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 To jak ja mam na niego teraz wołać, one reaguje na imię Smutek, proszę szybko coś wymyślić :-) Quote
fizia Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Taki mail właśnie dostałam od p. Beaty - pytałam, cyz ma może jakieś propozycje odnośnie imion :) Mnie się DYZIO spodobał :) pasuje mi do tego irokeza :) [FONT=Courier New]STRASZNIE SIĘ CIESZĘ!!!!!!!!![/FONT] [FONT=Courier New]PANI ANIU ,CZEKAM NA TEN NR KONTA,ŻEBY BYŁO WSZYSKTO O.K.DZIĘKUJĘ PANIOM ZA ODWIEZIENIE GO DO NOWEGO DOMKU!!!AŻ MAM DRESZCZE ZE SZCZĘŚCIA! NIE PRZYPUSZCZAŁAM,ZE POCZUJĘ COŚ TAKIEGO![/FONT] [FONT=Courier New]SUPER!SUPER!SUPER!MOŻE DYZIO?MOŻE TOLEK?[/FONT] [FONT=Courier New]Pozdrawiam,Beata![/FONT] Quote
malawaszka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Dyzio fajnie do niego pasuje :loveu: aaaajjj niech się pogoda poprawi to pojadę mu sesję zrobić :loveu: Quote
wieso Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 jaki on sliczny, ciesze sie ze juz bedzie dobrze..... Quote
olalolaa Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Moja mama stwierdziła że to może być Czubek, od tego irokeza.. ale mysle że mógłby sie obrazic, takie imie odpada ;) To że sika jak dziewczynka jeszcze bardziej potwierdza jaki jest młodziutki, to dzieciak jest! I myślę że to piesek aniołek, miał tylko małe zapędy do 'gwałcenia' ale po kastracji to chyba minie? Możśe młodzieniec dorasta i to dlatego? Poza tym wydaje mi się że jest bardzo grzeczny, w aucie jechał super, musi sie tylko przyzwyczaic do smyczy. Quote
fizia Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Pewnie mały odsypia stresy schroniskowe Vanilek Go nauczy szaleństw i beztroski i szybkiego biegania :) a p. Beata napisała mi jeszcze wczoraj tak: [FONT=Courier New]Pani Aniu,ja dziś dzwoniłam do radia Kraków-w soboty mają taki fajny program pt."Klinika zdrowego chomika"?czy coś w tym stylu...Chciałam ich zarazić ideą takich podobnych adopcji.Sugerowalam np.firmy czy szkoły czy wogóle jakiś instytucje aby wciągły się w takie adopcje,przecież wystarczy,że jedna firma składająca się z kilkunastoosobowej załogi zrzuci się raz w miesiącu na takiego psiaka i chociaż w ten sposób pomoze mu przetwać?Nie wiem jaki to odniosło skutek,ale myślę,ze warto to nagłośnić-to na prawdę fajna sprawa..[/FONT] Quote
malawaszka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 super pomysł!!!!! oby się udało zrealizować Quote
ULKA12 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Noc i cały dzień minął spokojnie. Dyzio troszkę łobuzuje i czasami jest odrobinę zbyt natrętny wobec Vanilka ale wtedy on go lekko dyscyplinuje i jest spokój. Dyzio zachowuje czystość, załatwia się tylko na dworze. Apetyt dopisuje, humor też, kupa dobra. Chciałam dzisiaj porobić mu jakieś zdjęcia na dworze ale cały dzień pada, niedługo nas tutaj zasypie. Quote
fizia Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Bardzo się cieszę, że wszystko OK I że dogadują się z Vanilkiem Świetna wiadomość z tym zachowywaniem czystości a mam jeszcze taką sprawę Kochani - czy ktoś z Częstochowy miałby możliwość zrobienia wizyty przedadopcyjnej w Częstochowie dla małej suni, szczeniaczki od Missieek Sunia była wczoraj i dzisiaj na aukcji w centrum handlowym Wczoraj zainteresowała się Nią bardzo miła dziewczyna, która studiuje w Krakowie, ale tylko w weekendy, a mieszka w Częstochowie. Dzisiaj wróciła, mówiła, że całą noc myślała o suni. Prosimy o pomoc http://www.dogomania.pl/threads/7504...5-futer/page85 Quote
olalolaa Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Fajnie że Dyzio sie dobrze czuje ;) Tylko Wanilkowi za bardzo niech nie podskakuje ;) ;) Fiziu link nie wchodzi, ja często robię wizyty p/adopcyjne, mysle że nie byłoby problemu. Quote
fizia Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Byłoby cudownie! Bardzo dziękuję! Jesteś jak dobra wróżka - ledwo powie się prośbę, a już ją spełniasz :) Quote
ULKA12 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Dzwonił pan ze schroniska Dyzio ma szczepienia przeciwko wściekliźnie, maja mi wysłać pocztą. Dyzio bez zmian, przekochany. Quote
fizia Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 O to fajnie z tymi szczepieniami. Ulka - a Twoim zdaniem Dyzio nadawałby się do domu z dziećmi? Pytam tak pod kątem ewentualnych rozważań p. Beaty :) p.Beata pytała też czy kiedyś mogłaby do Ciebie zadzwonić, porozmawiać o Dyziu - byłaby taka możliwość? Quote
ULKA12 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Dzwonić oczywiście można, najlepiej po południu. Oczywiście by się nadawał, ale trzeba by go troszkę wychować, na razie skacze na człowieka, próbuje podgryzać i niestety czasami próbuje wykonywać dosyć nieprzyzwoite ruchy. Ale to wszystko w zabawie. Quote
malawaszka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 hormony buzują - pomyslcie o kastracji Quote
fizia Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Pani Aniu,pieniążki dzisiaj przelałam dla p.Uli-na razie pogoda fatalna... Czy kastracja jest w stanie ostudzić nieco zapędy psiaka?Nie mam doświadczenia z psimi-chłopczykami-zawsze miałam sunie.Teraz też najchętniej zdecydowałabym się na panienkę,ale musi być chłopczyk ze względu na suczkę ,która jest u mojej mamy...zakładam,że gdy będziemy gdzieś wyjeżdżać piesek będzie na wczasach u mamy(warunki cudowne),ale Sunia-7 letnia nie toleruje innych dziewczyn-niestety.... pozdrawiam Beata Quote
olalolaa Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Jak tam ma sie Dyziu ? :) Kastracja myśle konieczna na pewno, jak tylko odżyje psiak. Quote
Recommended Posts